מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה המחזור מתארך הפעם?אני26/04/2017
ערב טוב
קיבלתי ב 7/3 וסיימתי ב 23/3
החודש קיבלתי ב 12/4 התחיל ורדרד ואחרי יומיים נהיה מחזור ועד עכשיו טרם נגמר המחזור לפני יומיים היה נראה שזה לקראת סיום ושוב נהיה אדום חזק
לציין, כי אני כבר חודשיים בהפסקה מטיפולי ivf
בד"כ המחזור שלי בין 6-7 ימים
למה המחזור מתארך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפעמים התופעה קשורה בהליך ההתאפסות ההורמונאלי לאחר טיפול הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני27/04/2017אני כבר חודשיים בהפסקה ללא טיפול...
האם זה יכול לפגוע בביוץ או במשהו בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאחר שההליך התאפס יש להניח שאם בייצת בעבר תמשיכי ל ביץ גם בעתיד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמי29/04/2017זה כבר חודש שני ברציפות שבמחזור בין שבועיים לחצי ל 3 שבועות .... מתי זה אמור להסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את הערכה צריך לבצע הרופא המטפל על סמך כל הנתונים שבידיו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א"ס ראשון אחרי ivf בשבוע 7+2א26/04/2017
עובר מתאים לשבוע 6+6. א"ס שני בשבוע 8+2 העובר מתאים לשבוע 7+3. בשניהם נצפה דופק.. יש תקווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקוה
פרופסור בידר ד.26/04/2017יש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמיד יש עדיין סיכוי מסוים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיגנטיקה בהקשר של תרומת ביציותשי26/04/2017
מהי אפיגנטיקה ומיקרוכימריזם בהקשר של תרומת ביצית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיגנטיקה
פרופסור בידר ד.26/04/2017אפי גנטיקה וכימריזם זה קורה כאשר בפרט אחד יש שני סוגי תאים ממקורות שונים, ממקור גנטי אחר.
מצב כזה קורה בהריון כאשר תאי עובר עוברים דרך השליה לאם.
על זה מבוססת שיטת בדיקת תאי עובר באם לבדיקות גנטיות כמו תסמונת דאון.
המצב הזה חולף ואחרי הלידה התאים האלה נעלמים מדם האם.
עניין נאפי גנטיקה הוא מסובך יותר ומסביר אפשריות של העברת חומרים גנטיים מהאם לעובר, דבר ששנוי במחלוקת ועדיין נחקר בעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
שי26/04/2017זאת אומרת שלא ניתן לדעת היום מחקרית בבירור עדיין האם יש סיכוי כלשהו ולו מזערי למעבר תאים גנטיים מהאם נושאת ההריון (מתרומת ביצית) לעובר? הכל בגדר השערות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפיגנטיקה
פרופ` דוד בידר27/04/2017יש מחקרים לכאן ולכאן.
אני חושב שבכל זאת יש מעבר כלשהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפיגנטיקה-מיקרוכימריזם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017העובדות האלו אינם רק ספקולציה ובפועל הוכחו במחקרים המורים שהתינוק הנולד עשוי לקבל תכונות גנטיות מסוימות מן האם הנושאת אותו ברחמה, ולא רק מן הזרע והביצית(למשל מתרומת ביציות) מהם נוצר.
במחקר נוסף נמצא כי מי השפיר יכולים להכיל חומר גנטי של האם,והתינוקות עשויים לספוג את המידע הגנטי הזה.
במידה ותאים וחומרים אלה נאחזים ומשולבים בעובר, מתקיימת התופעה המוכרת ככימריזם עובר-אם fetomaternal chimerism או מיקרוכימריזם microchimerism.
למרות המספר זעיר של תאים אלו ביחס לכלל התאים, כמות זו של חומר גנטי מספיקהעל מנת ליצור השפעה על הגנטיקה והמערכת האימונית של העובר.
שם מוכר יותר לתופעה , הוא אפיגנטיק epigenetics,
מידע תאי נרכש,עשוי להפוך למורש לדורות הבאים, מידע זה אינו מקודד ברצף ה-DNA של התא, אלא הינו תוצאה של שינוי תאי/כרומוזומלית בעת חלוקת התא בהשפעת סביבת החיים.
נראה שהמטבוליזם האמהי משפיע על התכנות האפיגנטי של העובר,במילים אחרות כלומר- אורח חייה של האשה הנושאת את העובר, התזונה שלה, החשיפה שלה להשפעות סביבתיות ישפיעו על תכונותיו של העובר, ועל חייו לאחר הלידה, ואולי אף על הדורות הבאים ,השינוי המוטבע בעובר,מועבר בירושה, למרות שאינו מצוי ברצף הדי אן איי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אותה השאלה
שי27/04/2017תודה רבה על המענה המהיר והמפורט!!
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי הזרעה עם גונאל ואוביטרל.עמית26/04/2017
שלום , אני בהריון שבוע 7+5 . שלשום נצפה דופק.
ההריון הושג בהזרעה עם גונאל ואוביטרל.
אני לוקחת אנדומטרין פעמיים ביום .
עד מתי מומלץ להמשיך עם התמיכה? אני מפחדת להפסיק שלא יגרם נזק להריון. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר בשחב זה להפסיק את התמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TESTOSTERONE תוצאות פרופיל הורמונליספיר26/04/2017
שלום
קיבלתי תוצאות של פרופיל הורמונלי. הכל תקין.
חוץ מ- TESTOSTERONE הערך יצא 3.
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לברר מהו הרקע לערך המוגבר ולהציע טיפול הולם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים עם נוזל בשחלות פוליציסטיותאורטל26/04/2017
שלום. בת 34 פרופיל הורמונלי תקין אך סובלת משחלות פוליציסטיות וחוסר ביוץ. האם יש סיכוי שהשחלות מייצרות זקיקים שמלאים בנוזל ולא בביציות? האם יתכן ששחלות פוליציסטיות לא מייצרות ביציות בכלל? יש לי ביוץ עם הורמונים אך חוששת שאין ביציות וההזרעות הן לא פקטיביות. אודה לתשובתכם המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המצב בתנאים כאלו עומד בסתירה להנחה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התפתחות זקיקים
אורטל27/04/2017מה הכוונה שזה סותר? אני אמנם מבייצת בזכות טיפולים אך האם מדובר בביציות או זקיקים עם נוזל? אודה להסבר אני מאוד מודה לך
הסיכוי שכל הזקיקים נטולי ביציות נדיר ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך וזה מאוד מרגיע אותי.
אורטל27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית - בדיקות לתורמתכרמית26/04/2017
בת 44 מתעניינת בתרומת ביצית.
מטריד אותי עניין הבדיקות שנעשות לתורמת.
האם התורמת נבדקת בבדיקות גנטיות וישנה אפשרות לקבל הוכחה לכך שנבדקה? (כלומר לקבל את תוצאות הבדיקה במידה ונעשו). תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד״כ מבוצעות מספר מוגבל של בדיקות גנטיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור גנטי
פרופ` דוד בידר26/04/2017התורמות עוברות ברור גנטי ואפשר לקבל את הבדיקות שעשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לקרישיות יתרזואי25/04/2017
שלום,
אני בת 44. בעבר, על רקע שני הריונות שהסתיימו בשבועות מוקדמים ביותר, נשלחתי לברור קרישיות יתר.
מצרפת את התוצאות החריגות שעלו בשלוש בדיקות:
Cardiolipin IgM Ab
יוני 201 9.3
דצמבר 2015 11.5
ספטמבר 2015 8.4
Beta 2 Glycoprotein 1 IgM
יוני 2016 7
דצמבר 2015 11.1
ספטמבר 2015 10.4
שאר התוצאות היו בטווח הנורמה.
שאלותי הן:
1. האם אכן מדובר במצב של קרישיות יתר ?
2. אם כן מאיזה סוג ?
3. כיום אני בהריון בשבוע 13. מטופלת בקלקסן 40 מ"ג ואספירין 100. האם הטיפול נראה תואם את המצב ? עד מתי כדאי להמשיך בטיפול ?
4. בעוד מספר שבועות אני עומדת לטוס לאירופה. האם הטיסה מסוכנת במצב זה ?
תודה מראש על התייחסותך,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
פרופ` דוד בידר26/04/2017הטיפול תואם אך לדעתי האספרין מיותר.
קלקסן נלקח עד סוף ההריון ואספירין צריך להפסיק קודם כי זה לא טוב במקרה של ניתוח קיסרי.
אין סוגים דל קרישיות יתר.
אם ערכים חורגים ויש הפלות אז זה נקרא קרישיותצחצר.
אפשר לטוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים לפני הביוץלירי25/04/2017
שלום,
לאחר טיפול בגונל f , היום זקיק בגודל 20
ערכי הורמונים:
LH -7.8
Estradiol- 5700
Progesterone- 4.3
נאמר לי להזריק היום בערב אוביטרל והזרעה ביום חמישי.
האם ההורמונים והזקיק לא מצביעים על התחלת תהליך הביוץ?
האם זה לא מאוחר מידי ואני אבייץ לפני?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מצביעים ,אולם לפםי רמת הא סטרוגן מתקבל הרושם שצריך להיות יותר מזקיק אחד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינונים וגירוי-יתר שחלתייובל25/04/2017
אני בת 35, לקראת שאיבה בסבב ivf ראשון להריון ראשון (אי-פריון על רקע בלתי מוסבר). רזרבה תקינה ותגובה שחלתית טובה.
התוצאה, לאחר 4 ימי טיפול בגונאל 150 ויומיים אחרונים 125, היא 12 זקיקים ורמת E2 כמעט 8000.
לפני שנתיים ביצעתי הקפאת ביציות, ובסבב הראשון (והיחיד) נשאבו מגופי 27 ביציות, במינון של 225 גונאל, כך שידוע כבר שגופי מסוגל להגיע לכמות יפה של ביציות, אם נותנים לו את המינון הנכון.
ברור לי שהרופא שלי אחראי מאד ולא מעוניין להגיע למצב של גירוי-יתר שחלתי, ולכן החליט לתתלי טיפול ׳קל׳ לדבריו. אולם, נודע לי שניתן להגיע לכמות יפה של ביציות כפי שהיתה לי במינון הגבוה יותר ואף לאפשר שימוש בסבב ׳הטרי׳ לצורך החזרה, ע״י תמיכה של סינרל, לאחר דיכוי של דקפפטיל.
שאלתי היא- האם לא כדאי למקסם את כמות הביציות הנשאבות פר-מחזור הזרקות ובכך לנסות לצמצם את מספר השאיבות העתידי? בוודאי כאשר מדובר בטיפול לקראת הריון ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל הליך טיפולי חותר למספר אופטימאלי של ביציות ולא מקסימאלי,לכן חזקה על הרופא שלך שאמור לקחת את כל הנתונים שלך בחשבון ולהפיק תהליך ללא סכנה לגירוי יתר שחלתי חמור מצד אחד ומצד שני להשאוב כמות רצויה של ביציות -10-15 ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, פרופ׳ אשכנזי.
יובל25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד בדיקה אופטימלי במחזוראני25/04/2017
שלום
במקרה שבוודאות לא בהריון, מתי הזמן האופטימלי מבחינת המחזור לביצוע היסטרוסקופיה וUS, כשהמטרה לשלול נזקים כתוצאה מגרידות?
האם עדיפה רירית דקה יחסית בתחילת המחזור, או דווקא כשהרירית עבה יותר יש סיכוי לנזקים לבלוט יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר המחזור לפני הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיכנס להיריון לפני שאתחיל טיפוליםאביטל25/04/2017
שלום למומחים. בת 35 סובלת מאי ווסת ואי ביוץ בכלל עכב שחלות פוליציסטיות כבר כמה שנים. כלומר ללא גלולות אין לי ווסת. התחלתי לקחת פרוגילוטון לקבלת ווסת. האם הכדורים גורמים לווסת מלאכותי או שהוא יכול גם לגרום לביוץ אמיתי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכדורים האלו אינם מיועדים לגרירמת ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת אסטרופן והפסקת עישוןחסוי25/04/2017
שלום רב פרופ׳ אשכנזי
התחלתי אסטרופן הבוקר לחודש
3 בבליעה ו3 לנרתיק עקב רירית דקה
מדאיג אותי שכתוב שאסור לעשן מעל גיל 35
ואני בת 43 וקשה לי להפסיק לעשן ממש מפוחדת
מנסה כמובן להפחית ולהפסיק קשה לי
ואני בפחד נוראי
לא שקטה כלל אשמח למענה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת הורמונים אצל מעשנות כרוכה בסיכון רב יותר לאירעות של אירוע מוחי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם ועישון
חסוי26/04/2017תודה על המענה פרופ' אשכנזי
השאלה אפילו לזמן מוגבל של התרופה ?
בהחלט אתחיל להוריד מינון עישון
ממש מפחיד אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט לא מדובר בממצאים אלו כאשר מדובר בנטילת קצרת מועד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי הריון כשבועיים לאחר ההפריהדנית25/04/2017
האם ניתן לזהות בבדיקה אצל רופא נשים(ומומחה לאולטראסאונד,מיילדות וגניקולוגיה)הריון שגילו סוף שבוע רביעי או תחילת חמישי?(כלומר כשבועיים לאחר ההפריה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לשאלה בהודעה הקודמת
דנית25/04/2017מתוכננת לי פגישה עם הרופא ב30 לחודש(ושנקבעה כבר לפני זמן רב).ביום הזה אהיה ביום ה29 של המחזור.
לכאורה אם אני רוצה לבדוק אם אני בהריון אז לא ניתן יהיה לבדוק זאת בבדיקה הזאת כי לפי מה שהבנתי רק החל מהיום ה31-32 של המחזור ניתן להבחין בסימני הריון באולטראסאונד(תקנו אותי אם אני טועה)אבל במקרה שלי הביוץ המשוער היה בימים 10 עד 12 של המחזור.
אז האם בנסיבות האלה יש טעם בקיום הפגישה הזאת?(אם מטרתה היא רק לבדוק אם אני בהריון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהךא הבנתי את התשובה
דנית25/04/2017"ניתן לזהות עיבוי רירית והעדר דימום לקראת הופעת מחזור"על פי תשובה זו לא הבנתי אם יש טעם לקיים את הפגישה שלי עם הרופא ביום ה29 למחזור אם עד אז לא אקבל ווסת כאשר הימים התאורטיים של הביוץ היו 10 עד 12 בהנחה שמטרת הפגישה הזאת היא לזהות אם נכנסתי להריון
ניתן לזהות התעבות של הרירית,והעדר דימום לקראת הופעת המחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.אשמח לדעת האם יש דבר כזה החזרה ביום 4.מרינה24/04/2017
היום עברתי שאיבה והוחלט עם הרופא שלי לגדל לבלסטו. היום 5 יוצא יום שבת. הוא הציע להחזיר טריים ביום שישי הקרוב שלפי הספירה שלי זה יום 4. יש דבר כזה? נהוג לעשות? מומלץ? או עדיף לחכות ליום 6? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 4
פרופ` דוד בידר25/04/2017בהחלט.
יום 4 הוא יום מצויין להחזרת עוברים ואני אישית גם נוהג להחזיר ביום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)