מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מפחדת מבקע אחרי קיסרישני28/04/2017
שלום...
אני כמעט שנה וחצי לאחר ניתוח קיסרי ויש לי חתיכה זה לא גושה אבל חתיכת עור רכה צירפתי תמונה...
ואני מפחדת שזה לא בקע...
יש לי לפעמים כאבים שם וגם תחשובה כאילו יש לי שם מים ...זה מציק לי מידי פעם...
עכשיו במידה וזה חלילה בקע..אני כבר שנה וחצי כמעט אחרי לידה זה לא מסוכן שלא עשיתי עם זה כלום?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצתי היא להיבדק ,וכנראה לא מדובר בבקע ניתן לבצע ניתוח פלסטי של הצלקת החא שגרתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.אשמח לדעת כמה תאים צפויים להיות לעובר בן 4 ימים.תודה רבהמרינה28/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עובר בן 4
פרופ` דוד בידר28/04/2017עובר יום 4 נקרא מורולה ויש לו מספר רב של תאים ולכן לא מציינים את מספר התאים אלא שלזה יש צורה משלו וזה מצב לפני בלסטוציסט שהוא סביב המאה תאים.
אז למורולה יש הרבה תאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן לקיחת גלולותשיר28/04/2017
שלום, אני בעלת שחלות פוליציסטיות, לא מקבלת מחזור כמעט בכלל ולכן עוברת טיפולי הפריה.
אני שבוע לפני היסטרוסקופיה אבחנתית, ולוקחת גלולות וזו החפיסה שניה שלי (חיברתי שתי חפיסות גלולות כי חשבתי שאתחיל טיפול חדש ובסוף נשלחתי להיסטרו אז התחלתי ישר עוד חפיסה) היום בבוקר בניגוב היה לי ממש מעט דימום חום. איך זה יתכן???? אני ממש ממש בלחץ. האם יש מצב שאקבל מחזור למרות הגלולות??
האם זה ידחה לי את ההיסטרו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר28/04/2017אחת מתופעות הלואי של הגלולות זה דמם קל ואין מה להתרגש.
מה שלא הבנתי למה את צריכה לעשות היסטרוסקופיה.
כמובן שהדימום אי אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להריון סמוי ותוצאות בדיקהרחל27/04/2017
ערב טוב , בבקשה עזרתכם...
שואלת בשביל חברה , שהחלה בטיפולי פוריות IVF
חודש שעבר היה לה איחור של שבועיים במחזור ,באולטרה סאונד הרופא ראה ציסטה והמליץ לה לקחת גלולות , ביום חמישי לפני שבוע לאחר המחזור
קיבלה זריקה אלנובה (בפעם ראשונה)והרופא ביקש ממנה להגיע לאולטרה סאונד ובדיקת דם היום , הבוקר באולטרה סאונד הוא אמר שנראה בסדר , ביקש ממנה להזריק אורגלוטרן וקבעו לשבוע הבא להמשך מעקב ,
אחר הצהריים הרופא מתקשר , נשמע נסער קצת ואומר לה
שמשהו בבדיקת דם שלה לא תקין , שהערכים מראים על הריון סמוי, וההריון לא תקין וצריך להוריד , ביקש ממנה להגיע לבית חולים אליו מחר לבדיקה , לראות איפה ההריון
הערכים שהופיעו בבדיקה הם :
LH-19.1
ESTRADIOL E2 - 12638
PROGESTERONE
5.2
נשמע הזוי משהו לא ? היא בלחץ נוראי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופ` דוד בידר28/04/2017אין שום עדות להריון בבדיקות ששלחת.
מה שכן רואים שיש גירוי שחלתי עקב ערכים מאוד גבוהים של אסטרוגנים וזה כנראה הבעיה.
אם הזקיקים קטנים אי אפשר להמשיך טיפול כי עליה נוספת של אסטרוגן בעייתית מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחופה
רחל28/04/2017תודה על המענה דוקטור
בבדיקה בבית חולים נמצא בטא 2.0
אין עדיין תוצאה של האסטרדיול והאסטרוגן אם הערכים ירדו
הרופא המליץ לעשות שאיבה והקפאת עוברים
או להמתין למחזור הבא ולהתחיל שוב את התהליך
מה דעתך בנושא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיים סיכון לגירוי יתר שחלתי חמור ולכן השיקול הנו באחריות הרופא המטפל המשקלל את כל הסיכונים .
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחופה
התייעצות דחופה29/04/2017האם הגירוי נגרם מזריקת האלנובה שלקחתי בשבוע שעבר ?
ומדוע זה קרה לי דוקא ?? האם היא לא מומלצת ?? שאלה נוספת ברשותך בהנחה
שיש זקיקים גדולים לשאיבה
מהם סיכויי הצלחה בהחזרת עוברים קפואים ?
והאם יש קשר אם הבעית פוריות בזרע של הגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט יתכן שמינון תרופתי עודף יהווה את הסיבה לתגובת יתר,ביכוי של עוברים מוקפאים הינו יחסית די טוב,זרע לקוי עלול להוות בעיה בהקשר לפוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחופה
רחל29/04/2017הרופא אמר שזה שהערכים הגבוהים הם מרקמת ההריון שהיתה
ולא מהאלונבה
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא נכון לעשות שאיבת ביציות כשיש גירוי יתר ?
רחל29/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור החלטה זו נתונה לשיפוטו של הרופא המטפל המשקלל את סה״כ הנתונים הקליניים שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית ביציות באיקסי - שאלותיעל27/04/2017
הופורו לי 3 ביציות באיקסי, אולם לבן זוגי אין שום בעיה בזרע. למעט בעיות זרע, מתי משתמשים באיקסי? מדוע לא השתמשו בהפריה רגילה?
אני מאד לחוצה מפני שקראתי שעוברים של איקסי הם בעלי כמעט 10 אחוזים להוולד עם מומים.
אנא התייחסותכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ICSI
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017על השיקול לביצוע הפעולה המעבדתית המדוברת את צריכה לפנות לרופא המטפל שלך,יחד עם זאת הקביעה שלך בדבר שיעור המומים בעקבות הפעולה מוגזמת ונטולת כל בסיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסי
יעל27/04/2017קודם כל אני שמחה מאד לקרוא שמה שקראתי לגבי אחוזי המומים אינו נכון, תודה רבה, הוקל לי.
עדין הייתי שמחה אם תוכל לענות באופן כללי מתי היית אתה משתמש באיקסי למעט בעיות זרע.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוראות לביצוע ICSI
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/20171. מדדי זרע לא תקינים שבעטיה צפוי כשלון בהפריה
-ריכוז תאי זרע של פחות מ- 3 מליון תאי זרע
-מורפולוגיה בלתי תקינה של תאי הזרע כאשר יש פחות מ- 4% מתאי הזרע תקינים,ביחד עפ ריכוז זרע של פחות מ5-20 מליון תאי זרע
-שיעור הפריה נמוך מ-30% בטיפולים קודמים,או פגם בהתקשרות הזרע לביצית
2-במצבים של אזוספרמיה שבהם לא נמצאים תאי זרע בזרמה ותאי הזרע מופקים ע״י ביוםסיה או דאיבה ישירה מהאשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעבות רירית והיעדר דימוםדנית27/04/2017
שאלתי האם ניתן לזהות הריון ביום ה29 של המחזור כאשר הביוץ היה באופן תאורטי בימים 10 עד 12 ותשובתכם היתה:"ניתן לזהות התעבות רירית,והיעדר דימום לקראת הופעת מחזור".
אז לא הבנתי לפי התשובה האם ניתן לזהות הריון בנסיבות הנ"ל(בתקווה ובהנחה שהוא ניקלט)או לא.
ניתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא לעשות בדיקת דם להריון?
סיגל27/04/2017אם הביוץ היה ביום 12, אז ביום 29 למחזור את אמורה להיות 17 יום אחרי הביוץ ובשלב זה בדיקת דם להריון אמורה לזהות הריון, אם נקלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזהות
פרופ` דוד בידר27/04/2017לא ניתן לזהות באולטרה סאונד כלום בזמן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת מועד ביוץ והזרעהאופק27/04/2017
שלום רב,
אתמול בשעה 18:00 הוזרק אוביטרל, היום בשעה 7:30 בבוקר ביצעתי את הבדיקות הנ"ל:
אסטרדיול :728
פרוגסטרון: 1.8
LH: 11.46
מתי להערכתך התרחש הביוץ?
היום בשעה 11:30 בוצעה הזרעה. האם ההזרעה בוצעה בזמן ?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר27/04/2017אין ערך לבדיקות אחרי הזרקת האוביטרל.
הביוץ מופיע 36-40 שעות אחרי האוביטרל, אז עדיף היה לעשות מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין- האם זה הטיפול הנכון עבורי?אנונימית27/04/2017
שלום.
אנו מנסים מזה 8 חודשים. יש לי מחזור כל חודש בין 29-32 יום. במעקב זקיקים ביום ה19 למחזור נראו מספר זקיקים קטנים וזקיק מוביל שהגיע רק לגודל 12 . הרופא אמר שזה לא צריך להיות ככה. ושנתחיל טיפול באיקקלומין.
השאלה שלי למה זה קורה אם יש לי מחזור כל חודש?
זה לא תסמין לשחלות פוליסטיות? הרבה זקיקים וזקיק שלא גודל?
האם הטיפול באיקקלומין יכול לעזור? אני חוששת מהכדור הזה.
אשמח לחוות דעתכם המקצועית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיפול באיקכלומין מקובל לשיפור התגובה הביוצית שלך ותיזמונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבה ולפני החזרהיעל27/04/2017
אתמול היתה לי שאיבה בה נשאבו 5 ביציות. בתקווה שיופרו לפחות 4, כמה תמליצו להחזיר?
מה סיכוני ההשתרשות בהחזרה של 4 עוברים? כששאלתי את הרופאה שלי לגבי זה היא אמרה שהיא לא רוצה להחזיר יותר מ2, מפני שה״צפיפות״ של 4 עשויה לסכן את ההשתרשות. מה תוכלו לההסביר לי על כך? האם לא כדאי להחזיר 4 על מנת למקסם את סיכויי ההשתרשות של לפחות עובר אחד? זאת בהנחה השהעוברים איכותיים כמובן. טרם קיבלתי תשובו לגבי ההפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה
יעל27/04/2017ברצוני להוסיף שאני בת 38.5, עם רזרבה נמוכה, ללא ילדים, והיינו רוצים 2 ילדים, והסיכוי שלי בעוד שנתיים במקרה הטוב להרות יהיה מאד זעום, כך שאני מעדיפה לקחת את הסיכון להריון מרובה עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם מדובר בניסיון הראשון שלך הרי שהחזרת 2 עוברים נותנת מענה אופטימאלי ביחס סיכויים/סיכונים בטיפולים מהסוג הנ״ל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו נסיון שני
יעל27/04/2017מדובר בנסיון השני, כאשר בראשון הוחזרו שני עוברים שלא נקלטו. האם זה משנה את התמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא באופן מהותי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק קיבלתי תשובה ויש 3 הפריות
יעל27/04/2017מה תמליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה למענה
יעל28/04/2017מחר נקבעה לי החזרה של 3 עוברים. זהו סבב שני, בראשון הוחזרו שניים, גילי 38.5, רזרבה נמוכה. כמה עוברים היית מחליט להחזיר?
שני עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים אולטרה סאונדלאה27/04/2017
שלום ד"ר ,
שבוע אחרי מחזור, הייתי הבוקר באולטרה סאונד מעקב זקיקים .לא לוקחת הורמונים ומחכים לביוץ טבעי ואז ivf.האחות אמרה שהכל תקין ושהזקיקים קטנים.
האם יתכן בזמן זה של המחזור שהזקיקים קטנים ויגדלו בהמשך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לאה27/04/2017כרגע מתחיל מחזור טיפול חדש לאחר חודש הפסקה לאחר 2 הפריות. מרגישה נפיחות בבטן התחתונה. מה יכולה להיות הסיבה ? האם יכול להיות שהנפיחות נובעת מההורמונים מהשאיבה של מה שעברתי ? מה יכול להקל ?
סביר להניח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה המחזור מתארך הפעם?אני26/04/2017
ערב טוב
קיבלתי ב 7/3 וסיימתי ב 23/3
החודש קיבלתי ב 12/4 התחיל ורדרד ואחרי יומיים נהיה מחזור ועד עכשיו טרם נגמר המחזור לפני יומיים היה נראה שזה לקראת סיום ושוב נהיה אדום חזק
לציין, כי אני כבר חודשיים בהפסקה מטיפולי ivf
בד"כ המחזור שלי בין 6-7 ימים
למה המחזור מתארך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפעמים התופעה קשורה בהליך ההתאפסות ההורמונאלי לאחר טיפול הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני27/04/2017אני כבר חודשיים בהפסקה ללא טיפול...
האם זה יכול לפגוע בביוץ או במשהו בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאחר שההליך התאפס יש להניח שאם בייצת בעבר תמשיכי ל ביץ גם בעתיד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמי29/04/2017זה כבר חודש שני ברציפות שבמחזור בין שבועיים לחצי ל 3 שבועות .... מתי זה אמור להסתדר?
את הערכה צריך לבצע הרופא המטפל על סמך כל הנתונים שבידיו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א"ס ראשון אחרי ivf בשבוע 7+2א26/04/2017
עובר מתאים לשבוע 6+6. א"ס שני בשבוע 8+2 העובר מתאים לשבוע 7+3. בשניהם נצפה דופק.. יש תקווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקוה
פרופסור בידר ד.26/04/2017יש.
תמיד יש עדיין סיכוי מסוים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיגנטיקה בהקשר של תרומת ביציותשי26/04/2017
מהי אפיגנטיקה ומיקרוכימריזם בהקשר של תרומת ביצית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיגנטיקה
פרופסור בידר ד.26/04/2017אפי גנטיקה וכימריזם זה קורה כאשר בפרט אחד יש שני סוגי תאים ממקורות שונים, ממקור גנטי אחר.
מצב כזה קורה בהריון כאשר תאי עובר עוברים דרך השליה לאם.
על זה מבוססת שיטת בדיקת תאי עובר באם לבדיקות גנטיות כמו תסמונת דאון.
המצב הזה חולף ואחרי הלידה התאים האלה נעלמים מדם האם.
עניין נאפי גנטיקה הוא מסובך יותר ומסביר אפשריות של העברת חומרים גנטיים מהאם לעובר, דבר ששנוי במחלוקת ועדיין נחקר בעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
שי26/04/2017זאת אומרת שלא ניתן לדעת היום מחקרית בבירור עדיין האם יש סיכוי כלשהו ולו מזערי למעבר תאים גנטיים מהאם נושאת ההריון (מתרומת ביצית) לעובר? הכל בגדר השערות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפיגנטיקה
פרופ` דוד בידר27/04/2017יש מחקרים לכאן ולכאן.
אני חושב שבכל זאת יש מעבר כלשהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפיגנטיקה-מיקרוכימריזם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017העובדות האלו אינם רק ספקולציה ובפועל הוכחו במחקרים המורים שהתינוק הנולד עשוי לקבל תכונות גנטיות מסוימות מן האם הנושאת אותו ברחמה, ולא רק מן הזרע והביצית(למשל מתרומת ביציות) מהם נוצר.
במחקר נוסף נמצא כי מי השפיר יכולים להכיל חומר גנטי של האם,והתינוקות עשויים לספוג את המידע הגנטי הזה.
במידה ותאים וחומרים אלה נאחזים ומשולבים בעובר, מתקיימת התופעה המוכרת ככימריזם עובר-אם fetomaternal chimerism או מיקרוכימריזם microchimerism.
למרות המספר זעיר של תאים אלו ביחס לכלל התאים, כמות זו של חומר גנטי מספיקהעל מנת ליצור השפעה על הגנטיקה והמערכת האימונית של העובר.
שם מוכר יותר לתופעה , הוא אפיגנטיק epigenetics,
מידע תאי נרכש,עשוי להפוך למורש לדורות הבאים, מידע זה אינו מקודד ברצף ה-DNA של התא, אלא הינו תוצאה של שינוי תאי/כרומוזומלית בעת חלוקת התא בהשפעת סביבת החיים.
נראה שהמטבוליזם האמהי משפיע על התכנות האפיגנטי של העובר,במילים אחרות כלומר- אורח חייה של האשה הנושאת את העובר, התזונה שלה, החשיפה שלה להשפעות סביבתיות ישפיעו על תכונותיו של העובר, ועל חייו לאחר הלידה, ואולי אף על הדורות הבאים ,השינוי המוטבע בעובר,מועבר בירושה, למרות שאינו מצוי ברצף הדי אן איי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אותה השאלה
שי27/04/2017תודה רבה על המענה המהיר והמפורט!!
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי הזרעה עם גונאל ואוביטרל.עמית26/04/2017
שלום , אני בהריון שבוע 7+5 . שלשום נצפה דופק.
ההריון הושג בהזרעה עם גונאל ואוביטרל.
אני לוקחת אנדומטרין פעמיים ביום .
עד מתי מומלץ להמשיך עם התמיכה? אני מפחדת להפסיק שלא יגרם נזק להריון. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר בשחב זה להפסיק את התמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TESTOSTERONE תוצאות פרופיל הורמונליספיר26/04/2017
שלום
קיבלתי תוצאות של פרופיל הורמונלי. הכל תקין.
חוץ מ- TESTOSTERONE הערך יצא 3.
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לברר מהו הרקע לערך המוגבר ולהציע טיפול הולם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)