מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלסטוצוסט טרי והשתרשותו ברחם מתי?לירון15/07/2016
פרופ' שלום
האם כאשר מוחזר עובר בן 5 ימים מתי הוא משתרש ברחם ומתי ניתן לעשות בדיקת הריון כאשר גם מוחזר עובר בין 3 ימים באותו מחזור טיפול כלומר החזרה כפולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלסטוצוסט טרי והשתרשותו ברחם מתי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2016ההשתרשות מתרחשת סדרך כלל תוך שעות מההחזרה,לאחר שהעובר נובט מתוך המעטפת שלו ומשתרש ברירית,את בדיקת ההיריון יש לבצע 12 יום מההחזרה הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתרחש אצלי ביוץ?י15/07/2016
שלום,
צריכה לבצע בדיקת זקיקים ברחם עם אולטראסאונד- סונאר בזמן ביוץ,
לפני שלושה חודשים קיבלתי מחזור לאחר 24 ימים מהמחזור שלפניו
לפני חודשיים קיבלתי מחזור לאחר 23 ימים מהמחזור שלפניו
לפני חודש קיבלתי מחזור לאחר 25 ימים מהמחזור שלפניו
מתי מתרחש אצלי ביוץ?
אצל רוב הבנות במחזור של 28 יום ישנו ביוץ לאחר 10 ימים, אצלי המחזור קצר יותר, קיבלתי מחזור ב12/7/16 אחרי 25 ימים מהמחזור הקודם, מתי עלי לבצע את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי מתרחש ביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2016הביוץ שלך מתרחש בימים בין הימים 9-12 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזי חוות דעת אישיתלירון15/07/2016
פרופ' אשכנזי שלום
יש לי 3 שאלות חשובות אודה לך עם תענה לי
היום הייתה החזרה מתוך 13 מהופרו 11 איכותיים ביותר נאמר אפילו שזה הרף הכי גבוה שיש לאחר 72 שעות.
שאלה 1:
אני בת 40 הרופא החליט להחזיר 1 ובעוד יומיים בלסטוציסטיס ולא להחזיר 3 ביחד
הנם אתה חושב שהשיקול היה נכון ?כי לדברי הרופא יש סיכוי טוב להריון ביום ה-5 כאשר העובר באיכות טובה
שאלה 2:
האם החזרת בלסטוציסט ביום ה-5 נחשב עובר קפוא או עדיין טרי?
שאלה 3:
האם כאשר עובר לא שורד את היום ה-5 זה אומר שגם ברחם הוא לא היה מניב הריון עם היה מוחזר ביום ה-3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי חוות דעת אישית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/20161.שיקול הרופא מצוין,יש בכך להגביר את סיכוייך,ובאותה מידה לבחון את איכות העוברים שלך.
2.החזרה ביום 5 נחשבת להחזרה במחזור טרי
3.עובר המוחזר ביום 3 (שסיכויו להתפתח לבלסטוציסט נמוכים) עשוי להתפתח ברחם בתנאים הטבעייים לבלסטציסט למרות סיכויו הנמוכים בתנאי המעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון15/07/2016פרופ' אשכנזי תודה על תשובתך ברשותך עוד 2 שאלות
שאלה 1:
כלומר עם העוברים יהיו בלסטוציסט ביום ה-5 ויוחזרו זה אומר שהם טובים מספיק להניב הריון?
שאלה 2:
הוחזר 1 ביום ה-3 האם לדעתך עקב הגיל(40) עם יתפתחו 2 ביום ה-5 כדאי להחזיר 2 כדי לההגדיל את הסיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/20161.נכון
2.אני תומך בשיקולו של הרופא המטפל שלך להחזיר 2+1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר תאים להקפאה. .שירה15/07/2016
שלום רב,
ביום השני עברתי החזרת עוברים. נותר עובר אחד שהחליטו לגדל ליום 3, לראות כיצד מתפתח ואז להקפיא. העובר היה עם 2 תאים ביום 2 ולמחרת 5 תאים ועוד 2 קטנים. האם זו התפתחות שאינה תקינה ולכן לא מקפיאים ? לכמה תאים מצפים ביום 3 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר תאים להקפאה. . - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/20167 תאים ביום 3 הינה התפתחות המצויה בטווח התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם פחות, לא מקפיאים ?
שירה15/07/2016אם ביום 2 הוא היה 2 תאים והיום מוקדם בבוקר הוא היה 5 תאים ועוד 2 קטנים. האם זה אומר שממילא לא יהיה לו סיכוי ולכן בחרו לא להקפיא אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם פחות, לא מקפיאים ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2016בחרו לא להקפיא אותו בגלל שאיכות העובר ירודה בין היתר בגלל שתאים שלו(בלסומרים)אינם שווים בגודלם,וכנראה בגלל סיבות מורפולוגיות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות לאחר החזרת עוברים האם מותרלירון15/07/2016
פרופ' שלום
האם ביום ההחזרה צריך לנוח במיטה או אפשר להתנהג כרגיל ולא חייבים להישאר בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות לאחר החזרת עוברים האם מותר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2016להתנהג כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר מס' עוברים
לירון15/07/2016פרופ' בידר שלום
אתמול כתבתי לך שהיו זקיקים קטנים בשאיבה לעומת נוני אולטרסאונד לבסוף הופרו 11 עוברים מתוך 13 באיכות מעולה והתפתחו לרף הכי גבוה יותר מ-8 תאים.
ראשית איך זה יכול להיות ?
אני בת 40 החזירו לי 1 ובעוד 48 שעות יחזירו בלסטוציסטים האם אתה חושב שזה בסדר? כי הרופא שהחזיר אמר שלאור הנתומים המצויינים עדיף החזרה כפולה מאשר להחזיר 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר מס' עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2016זה בסדר לעשות החזרה כפולה.
לא בטוח שיגדלו עוברים טובים עד יום 5 לכן, ליתר ביטחון מחזירים אחרי 3 ימים ואחר כך שוב אחרי עוד יומיים.
באופן כללי לא אהבתי את הפרוטוקול שלך.
בכל אופן מאחל לך הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר
לירון15/07/2016פרופ בידר תודה על המענה
לגבי הפרוטוקול הרגשתי שאתה צודק ביותר אבל אני כבר אחריי וכמעט כולם הופרו והיו מצויינים האם לאור זה שהם התפתחו ל-9 תאים יש סיכוי שיהיה הריון ? והאם אתה חושב שיש סיכויי שיהיו עוברים טובים ביום ה-5 עם פרוטוקול כזה קצר ?
האם אתה חושב שזה הסדר שהוחזר 1 וביום ה5 יוחזרו 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2016זה בסדר היום 1 וביום 5 להחזיר 2.
לגבי ההצלחה זה קשה להגיד כי זה מאוד תלוי בגיל הביציות, כלומר הגיל שלך.
בכל אופן תמיד יש סיכויים כאשר המעבדה אומרת שהעוברים נראים טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשת ופעילות גופנית בגיל 40 לאחר IVFעדי14/07/2016
רציתי לדעת לאחר החזרת עוברים תוך כמה זמן בערך מתרחשת השרשה והאם לאחר החזרת עוברים כדאי להמינע מפעילות ספורטיבית הכוללת ריצה ורכיבה על אופניים עד לתשובת הבטא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשת ופעילות גופנית בגיל 40 לאחר IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2016ההשרשה היא בעוברים בני יום חמש.
לגבי פעילות ספורטיבית , רצוי לעשות מאמצים מהסוג הבינוני , כמו הליכה או
פעילות לא מאומצת בחדר כושר.
רצוי לא לרוץ ולרכב על אופניים עד לבדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ותזמון הזרעהאיילת14/07/2016
שלום,
תוצאות בדיקת דם אתמול בבוקר
E-2 1372
LH 11.9
prog. קטן מ 2
זקיק 18 מ"מ
אוביטרל אתמול בלילה.
הזרעה מתורם נקבעה למחר בבוקר, יש אפשרות שזה יהיה אחרי הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים ותזמון הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2016גם אם כן,עדיין הביצית הינה ברת הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים טובים ואין הריון האם הם מכלתחילה תקינים?לירון14/07/2016
פרופ' שלום
בשאיבה קודמת הופרו 16 עוברים מתוכם 5 שהתחלקו ל-8 תאים דרגה A .
4 עוברים שהתחלקו ל-7 דרגה A
4 עוברים שהתחלקו ל-6 דרגה B
והשאר התחלקו ל-5 .
מדוע אין הריון כאשר העוברים הם טובים? ומדוע כל השאר לא המשיך להתפתח.
האם זה קשור לזה שבעין הם נראים יפים והתפתחו אבל למעשה הביצית כלל לא תקינה? ועם כן אז מדוע בכלל הם מתפתחים ל-8 תאים עם הם לא באמת טובים?
האם זה טעות מעבדתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוברים טובים ואין הריון האם הם מכלתחילה תקינים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2016במקרה הנדון הייתי שוקל החזרה של בלסטוציסטים על מנת לבחור מבין העוברים את הטובים והמתקדמים ביותר כדי למקסם את סיכויי ההצלחה מצד אחד ולהחזיר בס״הכ פחות עוברים.כמובן שגם נתוני רירית הרחם והרקע הרפואי שלך משפיעים על התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון14/07/2016פרופ' אשכנזי שלום
מדובר בשאיבה קודמת שבסוף כלום לא התפתח.
מחר יש לי החזרה אני בת 40 יש לי 8 עוברים וזה לא סופי.
האם אתה ממליץ עקב הגיל להחזיר 3 ביחד או 2 והחזרה נוספת ביום ה-5 שזה קצת סיכון כי עם כלום לא יתפתח?
או 3 ביחד ועוד אחד ביום ה-5 במיטדה ויתפתח?
רירית הרחם 48 שעות לפני השאיבה הייתה 6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2016החזרה של 2+1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6+5 לא מרגישה בהריון. מודאגתרומי14/07/2016
שלום רב,
אני בשבוע 6 פלוס 5 ימים.
לפני שבוע ראו שק הריון וחלמון (הרופאה אמרה שקטן בכמה ימים)
אין לי בכלל תסמיני הריון, בחילות וכאבים.
בהריון הקודם היה לי בשלב הזה.
ביום של האיחור היו לי כמו כאבי מחזור.
בשלב זה כואב לי רק קצת הרחם אחרי ישיבה ממושכת.
האם חוסר בתסמינים מצביעים על בעיה?
קבעתי בדיקת דופק ליום ד' עוד 6 ימים.
מתלבטת אם להקדים ליום א'.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 6+5 לא מרגישה בהריון. מודאגת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2016בשלב זה היה מריך לזהות כבר דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו בדקו אותי ויש דופק
רומי14/07/2016עובר קטן בכמה ימים מתאים לתחילת 6.
במקום 6 פלוס 5
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עכשיו בדקו אותי ויש דופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2016בהצלחה בהמשך -המשיכי במעקב הגדילה של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה אחרי שאיבה - מה הסיכוי להתפתחשירה14/07/2016
היי בת 25 בטיפולים עקב בעית מורפולוגיה שהייתה אפס ועלתה לארבע.. עברתי שאיבה מס 3.. שהשאיבה הראשונה היה הריון ריק... עברתי ביום א שאיבה מס שלוש ונשאבו 18 ביציות מתוכן 17 בשלות ו16 הופרו... הוקפאו ביום שלוש -6 בדרגה a שש אחרים בדרגה bc וארבע האחרים בדרגה c . האם זה בסדר? לא הייתה החזרה עקב חשש לגירוי יתר... האם השש הטובים יש להם סיכוי להתפתח לבלסטוציסט אחרי הפשרה? בפעמים הקודמות ניסיתי לפתח מתוך חמש bc לבלסטוציסט וגדל רק אחד מתוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין כי תמיד החזירו לי עוברים
שירה14/07/20162 עוברים טריים בשני השאיבות הקודמות ולא היה הריון.. מקלט הריון שק הריון ריק משני עוברים של יום שלוש ועוד אחד בלסטוציסט... ושאיבה קודמת הייתי מאושפזת בגלל גירוי יתר קשה... בגלל זה העדיפו לא להחזיר.. מה הכי טוב לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לציין כי תמיד החזירו לי עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2016התוצאות מצביעות על סיכוי מצוין להתהוות בלסטוציסטים והשגת היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר שאיבת ביציות ואיכותםלירון14/07/2016
פרופ' בידר שלום
לפני יומיים שאיבה מחר החזרה כל הפרוטוקול היה 8 ימים כמעט רק מגונאל 150 כי הזקיקים גדלו במהירות.
הזקיקים היו 48 שעות לפני השאיבה בין 16 מ"מ ל21 מ"מ לדברי הבודקת .
כאשר נשאבו הרופא הבחין שהביציות קטנות ביחס למה שהבודקת בדקה והיה צריך עוד ייום.
בסוף נשאבו 13 הופרו 8 וזה לא סופי נאמר שיתכן שיהיו עוד עוברים.
האם זה סימן מעודד שהופרו 8 או שהסיכוי שהם טובים עקב הביציות נמוך או שהם מבשילים שהם מופרים כי אני לא יודעת למעשה מה הגודל האמיתי שלהם עם הרופא צדק או הבודקת .
אודה לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר שאיבת ביציות ואיכותם - תגובה
פרופ` דוד בידר14/07/2016קודם כל רואים זקיקים באולטרה סאונד ולא ביציות.
אני גם לא מבין מה הכוונה ״ביציות קטנות״
ההצלחה תלויה בגיל ובמראה העוברים ביון 3-5 אחרי השאיבה.
באופן כללי , רצוי לגרות שחלה כ 10-12 יום ולקבל תגובה לא סוערת מידי.
בשלב זה אין בידנו בדיקות, מעקב הטיפול ולא דו״ח המעבדה.
תסיימי את הטיפול ,ואם לא יצליח יש לקבל הסבר מרופא המטפל כאשר כל החומר לנגד עיניו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון14/07/2016פרופ' בידר תודה על תגובתך
הרופא התכוון שלאחר השאיבה הביציות ששאב נראו לו קטנות ביחס לנתונים של גודל הזקיקים שנמסר לפני השאיבה.
השאלה עם הביציות שהם מופרות עוד יכטולות להבשיל ולהניב הריון יחסית הופרו המון עוברים להפתעתי השאלה עם הסיכויי כאן נמוך וכדאי להחזיר 3-4 עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/07/2016לא ציינת את גילך.
מה שהרופא שלך אמר אז אני לא מכיר דבר כזה.
הסיבה היחידה לומר דבר כזה היא, שאם לא תצליחי להרות אז הוא מצא איזו שהיא סיבה לכשלון הטיפולי.
בפועל אין דבר כזה שרופא יראה זקיק כלשהוא ופתאום יהיה מופתע מגודל ביצית ,שאותה הוא לא ראה בכלל אלא זה נאמר לו על ידי הביולוגית הבודקת.
לגבי ההחזרה זה תלוי בגילך ובמראה העוברים ביום 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר ציון גיל
לירון14/07/2016פרופ' בידר
הגיל שלי הוא 40 בדיוק האם אתה מציע להחזיר 3 או 4 עוברים מאו 2 ולחכות ליום ה-5 ולהחזיר עוד אחד עם יתפתח . הבעייה שזה סיכון כי לא בטוח שיתפתח.
הסיבה שאני רוצה יותר מ-2 להחזיר עקב הגיל ועקב זה שאני לא הכי מאמינה במוקפאים בגיל הזה שיתפתחו למרות שאי אפשר לדעת
אודה לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר ציון גיל - תגובה
פרופ` דוד בידר14/07/2016להחזיר 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv של תורם זרע-האם יש לזה משמעות?עדי13/07/2016
אני בעיצומו של בחירת זרע מתרומה בחול וראיתי שמצויין אם התורם הוא חיובי או שלישי לוירוס. האם זה משהו שאני צריכה לקחת בחשבון בבחירה או שזה לא רלונטי? חשוב לציין שמעולם לא קיימתי יחסי מין עם גבר כך שהסיכוי שאני "מחוסנת" הוא קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv של תורם זרע-האם יש לזה משמעות? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/07/2016לא נותנים בבנק הזרע תורם שהוא חולה טרי בווירוס .
אם יש חיובי הכוונה שהוא מחוסן ואין בעיה בכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים התייעצות כמה להחזיר?לירון13/07/2016
פרופ' שלום
בת 40 וביום שישי יש לי החזרת עוברים בגילי האם אתה חושב שכדאי להחזיר 3 עוברים בפעם אחת לאחר 72 שעות מהשאיבה או להחזיר 2 ועוד אחד ען ישרוד לאחר 5 ימים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים התייעצות כמה להחזיר? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2016אפשר להחזיר את שלושה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ אשכנזי
לירון14/07/2016פרופ תודה על המענה
האם אתה חושב שכדאי להחזיר 3 לאחר 72 שעות מאשר 2 והוד אחד עם יתפתח ביום ביום ה-5 בשאלה עם יתפתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/20162+1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר עוברים להחזרה התלבטות אשמח לדעתךלוני13/07/2016
שלום,
אני בת 41, בלי ילדים, ולאחר 5 שאיבות שבהן 3 הריונות שנפלו סביב שבוע 8. בבדיקות הכל תקין אצלי, והרופא תולה את המצב באיכות הביציות שלא תקינות להחזיק הריון, למרות שאיכות העוברים טובה ומורפולוגית הם מתחלקים יפה.
אני לקראת החזרה, נשאבו לי 25 ביציות ומהן 7 הפריות ואני מתלבטת כמה עוברים כדאי לי להחזיר. הרופא ממליץ ואני מחליטה, ולפי מה שאני מבינה כל עובר מעלה את הסיכוי להצלחה ב 10%. נניח באופן תאורתי שאני מחזירה 7 עוברים, ומתוכם במקרה הטוב נקלטים ארבעה או שלושה (הייתי לארג'ית), ומתוך אלה שנקלטו 50 % לפחות לא תקינות, כך שבמקרה הטוב, וגם זה בספק, יצליחו שניים להחזיק הריון עד הסוף. האם אתה מסכים איתי בגדול? אני מבינה שהחשש הגדול בהחזרה של הרבה עוברים הוא הריון מרובה עוברים, ודילול מסכן וכו.....אבל נוכח הנסיון והסטטיסטיקה שלי זה לא סביר שיקרה. שאגב, בהחזרות הקודמות הוחזרו לי 3 ולעיתים 4 עוברים, ובהריונות שצלחו נקלט אחד וגם הוא נפל, אז מה החשש? אשמח לדעתך. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר עוברים להחזרה התלבטות אשמח לדעתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2016לא ניתן בכל מקרה להחזיר יותר מ-4 עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות עובר טרי או בלוציסט קפואאיילה13/07/2016
שלום רב,
יש לי שתי שאלות -
1. תוך כמה מתרחשת ההשתרשות של בלוציסט מיום ההחזרה.
2. לאיזה עובר יש סיכוי יותר טוב להשתרש - לעובר טרי או לעובר שגדלו אותו לבלוציסט ואח"כ הקפיאו אותו והחזירו אותו ? (תרומת ביצית - 12 ביציות - 8 עוברים, 2 טריים החזירו ואת השאר גידלו לבלוציסטים והקפיאו אותם).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות עובר טרי או בלוציסט קפוא - תגובה
פרופ` דוד בידר13/07/2016בלסטוציסט הוא העובר המשתרש ביום 5 אחרי הפריה.
עוברים טריים הרבה יותר משתרשים ממוקפאים.
התיאוריה של בלסטוציסט קפוא ,שהוא טוב ונותן הריונות טובים ,נובע מכך שאילו הממליצים על בלסטוציסט קפוא לא יודעים להביא עוברים טריים מחו״ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)