מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זכאות לטיפולי הפריה לנשים עם היסטוריה של הפרעות נפש או מאוחבנותאורית18/07/2016
שלום,
שמי אורית ואני תסריטאית ובמאית. אני בימים אלו עובדת על כתיבת תסריט שמספר על אישה בת 35 שרוצה להביא ילד. היא איננה במערכת יחסים ובאופן כללי יש לה בעיה עם קיום יחסים עם גברים ולכן היא פונה לטיפולי הפרייה. קראתי באתר של כללית לגבי זכאות לטיפולים ההלו ונתקלתי בסעיף: אישה ללא ילדים המעוניינת להקים משפחה שבראשה הורה עצמאי. אך, מה קורה עם מדובר באישה עם היסטוריה נפשית לדוגמא מישהי שמאובחנת כבעלת הפרעת אישיות גבולית (אבל היא עצמאית- עובדת, גרה לבד וכו')? האם היא זכאית לטיפולי הפרייה חוץ גופית? מה עליה לעבור על מנת לקבל אישור ולהתחיל את התהליך? בתודה מראש,
אורית גוטליב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לטיפולי הפריה לנשים עם היסטוריה של הפרעות נפש או מאוחבנות - תגובה
פרופ` דוד בידר18/07/2016יש אפשרות לטיפולים.
במסגרת הכנת תיק להפריה קיים יעוץ מתאים לנושאים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר ביוץ טבעי - ערכים נמוכים?שירה18/07/2016
שלום
סבב טבעי ללא הורמונים:
5 ימים לאחר הביוץ הרגשתי התכווצות וכאב חד כמו של מחזור בצד ימין
6 ימים לאחר הביוץ, בבדיקת דם:
פרוג'- 18.4
E2- 373
FSH-2.5
LH-0.6
האם ניתן להסיק שאלו ערכים נמוכים בשביל לקבוע הריון ?
לפני 3 חודשים היה לי הריון כימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע לאחר ביוץ טבעי - ערכים נמוכים? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/07/2016יש להסיק שהערכים נמוכים להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת רק בלסטוציסטים טריים והריוןלירון18/07/2016
פרופ' שלום
מדוע כאשר ביום ה-5 לאחר החזרת בלסטוציסטים טריים וטובים שהתפתחו ל -100 תאים לא מניבים הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת רק בלסטוציסטים טריים והריון - תגובה
פרופ` דוד בידר18/07/2016כל עניין הבלסטוציסטים ,שכביכול הם יותר מוצלחים הוא בלימוד, והחזרה יום 3 גם טובה,
אלא שהכל תלוי במבנה של העובר, ובגיל האישה.
הסיכויים לקליטה תלויים בגיל.
בגיל צעיר, סביב40%.
ומדוע זה? כי כמחצית מהעוברים הנוצרים הם לא יקלטו כי הם לא תקינים וזה עניין ביולוגי.גם אם זה יום 3,4 או בלטוציסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון18/07/2016פרופ' בידר שלום
אני מנסה להבין את כל התהליך של IVF שלא נראה לי בכלל פשוט להשגת הריון אודה לך עםן תסביר לי :
אז זה לא נכון להגייד שעובר ששורד עד היום ה-5 הוא בוודאות עובר טוב מבחינה גנטית?
והאם עוברים ששמתחלקים ל-9 תאים ללא שברים שלא שורדים את היום ה-4-5 הם עוברים לא טובים גנטית באופן וודאי וגם לא יכולים ליצור הריון גם עם היו מוחזרים לאחר 72 שעות ברחם או שיש סיכוי שבתנאי הרחם כן היו שורדים בהחזרתם לאחר 72 שעות מה שלא במעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2016עוברים שגדלים ליום 5 הם לא בודאות עובר טוב מבחינה גנטית.
עוברים יום 3 שהם 8,9 תאים יכולים להיות תקינים אך לא יגיעו ליום 5.
כך שאם יראו עובר יפה ביום 3 לא בהכרח יתפתח ליום 5 אך אם יחזירו ביום 3 כן יכול לתת הריון.
מה שאני מנסה להסביר, שלמרות עניין הבלסטוציסטים הרי שבארצנו עדיין מחזירים ביום 3 , כיהתוצאות לא פחות טובות מיום 5..
לכן כאשר רופא אומר לך שיחזיר לך בלסטוציסט את, אישית , מאוד מתרשמת אך לא בטוח שיהיה הריון.
מה שחשוב להשגת הריון ברחם שהוא תקין, זה גיל העוברים ומראיהם ביום 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר עוברים ביום ה-3
לירון20/07/2016פרופ' בידר שלום
תודה רבה לך על ההסבר המפורט יש לי ברשותך 2 שאלות:
שאלה 1:
לפי מה שהבנתי ממך אז עוברים שמתחלקים ל-8 או 9 תאים ללא שברים ומוחזרים ביום ה-3 כן יכולים ליצור הריון עם הם לא שורדים ביום ה-5 במעבדה
למה בגלל שתנאי הרחם יותר טובים עבורם?
שאלה 2:
אני ת 40 וכל הזמן כולם מופרים אצלי ומתחלקים ברובם ל-9 תאים ללא שברים (בדרכך כלל 13-16 זקיקים שואבים).
ואני רוצה להחזיר 3 עוברים ביום ה-3 והרופא התנגד מחשש להריון מרובה עוברים מצב שעלול לגרום לדילול וזה מסוכן לדברין.
אבל אני בת 40 והסיכויי נמוך ביותר לקליטה של 3 לדעתי עקב גיל הביציות .מה דעתך המקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר עוברים ביום ה-3 - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2016התנאים ברחם הם הכי טובים. העוברים קודם עולים לחצוצרה, שזוהי המעבדה הכי טובה בעולם, וחוזרים לרחם.
לגבי השאלה השניה הרי זה עניין של סיכויים.
בגיל 40 הסיכון להריון מרובה עוברים אחרי החזרת 3 עוברים הוא נמוך מאוד.
אני בגיל 40 הייתי מחזיר תמיד 3 עוברים כדי להגדיל סיכויים, ולא חושש ממאובנים עוברים , מה עוד שאנחנו מאוד טובים בדלול עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה כושלת של בלסטוציסט מיואשתלירון18/07/2016
פרופ' שלום
לפני 15 שעות עברתי החזרה של בלסטוציסט טרי לפי מה שהבנתי כבר היה אמור להשתרש עם יש הריון מנסיון בהריונות הגוף שלי בזמן השרשה מגיב בצורה קיצונית כאבים בבטן תחתונה חזקים והתנפחות של ממש בפנים.
לא היו כאבים להיפך כל הנפיחות של ההורמונים בגוף ירדה בדיוק כמו IVF כושל בפעם הקודמת כך הרגשתי
אני יודעת שזאת התגובה שלי בהריונות ולא קרה שטעיתי האם בכל זאת יכול להיות שיתפתח משהו וזה מוקדם לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה כושלת של בלסטוציסט מיואשת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2016מאז ומתמיד המלצתי מעל כל דפי הפורומים שאני מנהל(שלושה)לא להתייחס לתסמינים קליניים כמדד להצלחה או לא,נסיוני רב השנים לימד אותי שזהו אמצעי כושל להערכת המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום- לאחר הפסקת דופק של עובר- אשמח לעזרתכםמישהי17/07/2016
אני לאחר Ivf . העובר היה קטן לגילו, דופק איטי ואז הדופק נדם. כעת אני כביכול בשבוע 8 אך העובר- גודלו של גיל 6 שבועות. הפסקתי תמיכה והחל לי דימום חלש בניגוב. האם אפשרי שתתפתח הפלה לבד? מה הייתם ממליצים לי בשבוע זה? ההאם הייתם ממליצים על ציטוטק קודם? לקבוע תור לגרידה? הרופאה רק הפנתה למיון. אני גם לא יודעת לאיזה מיון עדיף ללכת?? האם אפשר להמליץ? אני באיזור השרון מאיר..לניאדו או אפילו במרכז . אני יכולה כרגע להשאר בבית ולחכות להתפתחות טבעית אם אין חום? אם כן עד מתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום- לאחר הפסקת דופק של עובר- אשמח לעזרתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2016במקמך הייתי פונה למיון נשים בבילינסון או מאיר,בכל מקרה יש לפעול בהקדם לריקון הרחם על מנת למנוע נזק עתידי לרירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים שלא הופרו ובלסטוציסט אחדלירון17/07/2016
פרופ' שלום
ממש מיואשת יש לי 3 שאלות אודה לך עם תענה לי
בת 40 וכבר מיואשת לפני 5 ימים עברתי שאיבה שאבו 13 והופרו 13 נאמר שהם טובים וחלקם התחלקו ל-9.
לאחר3 ימים הוחזר 1 ולאחר יומיים הוחזר בלסטוציסט 1.
בזמן ההחזרה נאמר שכל השאר לא טובים.
שאלה 1.
נאמר שהבלסטוציסט לא רע בכלל מה זה אומר שהוא מספיק טוב עם הוחזר לרחם?
שאלה 2:
האם עדיף היה להחזיר 3 עוברים ביום ה-3 מאשר עובר 1 +בלסטוציסט או אלה שלא היו טובים במעבדה ביום ה-5 גם לא היו שורדים ברחם?
שאלה 3:
מדוע כאשר כולם מופרים הם לא מחזיקים מעמד והם רובם מתחלקים ל-9 ? למרות שהפעם שרד לי בלסטוציסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוברים שלא הופרו ובלסטוציסט אחד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/20161.גם את הבלסטוציסטים כמו עוברים ביום 2 או 3 ניתן לדרג מורפלוגית ולבחור מבינהם את אלו הטובים ביותר לצורך החזרה,בכל מקרה נראה שהרופא שלך ניצל בצורה הטובה ביותר אל כלל העוברים שהתקבלו מהטיפול על מנת למקסם את ההליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון18/07/2016פרופ' אשכנזי תודה על המענה
חל שיפור מהטיפול הקודם כאשר הופרו הפעם פחות ביציות
אני בת 40 אבל כל העוברים שלי הופרו 13 מתוך 13 והתחלקו רובם ל-9 תאים דרגה A וזה לא מובן מאליו בגיל הזה אז איך הם לא שורדים?
האם יכול להיות שהם היו שורדים ברחם ומניבים הריון ופשוט לא שורדים תנאי מעבדה ?או שעם הם לא התפתחו מעבר ליום ה-3 במעבדה אין סיכוי שהיו מתפתחים ברחם?
מנסה להבין את התהליך של IVF שלא נראה כזה פשוט להשיג הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי IVF בפעם הראשונה - לא בטוחה במשהודניאל17/07/2016
שלום רב
אני לפני שאיבה פעם ראשונה לאחר 3 הזרעות שלא צלחו, על מנת לעשות IVF (בת 35)
ב3 הזרעות קיבלתי גונל 75 והיו שני זקיקים בגודל טוב ועוד 2 בגודל של 16 מ"מ.
לאחר הזרעה שלישית קיבלתי מחזור וביום הראשון של המחזור התחלתי ליטול גלולות (עקב נסיעת בן הזוג לחול דחינו טיפה את הביוץ) למשך 10 ימים (עד יום 11)
לא קיבלתי מחזור שוב (לאחר שהפסקתי את הגלולות) אלא יש קצת הפרשה חומה
ביום ה 14 התחלתי גונל 200
ביום ה18 באולטרסאונד נראה רק זקיק אחד של 12, עובי רירית 3
השאלות שלי הן: 1. האם יהיו עוד זקיקים? או שייתכן שמשהו השתבש בשל הגלולות?
2. האם ייתכן שהגוף מייצר עוד זקיקים כאשר מזריקים פחות גונל?
3. האם במצב כזה שווה בכלל לעשות שאיבה או לחכות למצב שיש מחזור רגיל? ולבדוק איך אז הגוף מגיב לגונל.
תודה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי IVF בפעם הראשונה - לא בטוחה במשהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2016עלייך להתאזר בסבלנות הינך עדיין בשלב מוקדם של הטיפול בהחלט המצב עשוי להשתפר מבחינת גיוס זקיקים ורמה הורמונאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איי וי אף ראשון, האם הבדיקה טובה?אני17/07/2016
שלום
אשמח אם תעזרו לי לפענח את הבדיקה האם היא טובה
אני ביום ה8 לווסת הזרקתי ביום ראשון שעבר אלונבה 150 מחכה לשיחה מהבית חולים לגביי המשך טיפול
E2- 1433
Progesterone- 0.7
Lh- 3.8
זקיקים ימין- 6 זקיקים של 10 זקיק אחד של 14 4-5 זקיקים של 5-6 ממ
זקיקים שמאל- 2 זקיקים של 10 זקיק אחד של 13
ועוד 3 זקיקים של 5-6 ממ
רירית- 8.4
נוזל בדוגלס- אין
יום מחזור- 8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איי וי אף ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2016הבדיקה מצביעה על רמת הורמונים הולמת לשלב המחזור שבו את מצויה,אולם יש להשלים את המידע עם בדיקת אולטרסאונד זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשמתי את מה שהרופא אמר באולורסאונד
אני17/07/2016זקיקים.. יש למטה בהודעה הראשונה את כמות הזקיקים וממ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסט ההתמקמות שלו ובדיקת הריוןלירון17/07/2016
פרופ' שלום
יש לי 2 שאלות
שאלה 1:
כאשר מוחזרים עוברים ביום ה-5 מתי ניתן לבצע בדיקת הריון?
שאלה 2:
מה ההבדל בין עובר שמוחזר ביום ה-3 לעובר שמוחזר ביום ה-5 מבחינת מיקום ההתמקמות ברחם לאחר החזרה? כלומר האם הבלסטוציסט מתמקם כבר ישר בדפנות הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלסטוציסט ההתמקמות שלו ובדיקת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2016לבצע לאחר 10 ימים,ההשתרשות של בלסטוציסט מתרחשת תוך שעות מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ, שאלה לגבי ביוץ, מחזור והריוןירדן17/07/2016
שלום, כרגע אני ללא טיפול הורמונלי ובמעקב.
אני בעלת שחלות פוליצסטיות, ביום ה 58 למחזור.
3.7 מעקב זקיקים- - נצפה זקיק מוביל בגודל 10 ורירית 5 מ"מ
es 450 LH 9.20
11.7 לאחר שבוע - זקיק 20 ורירית 5.8 תלת שכבתית.
E2- 969
LH- 36.80 IU/L
פרוגסטרון 8.3
האם התקיים בוודאות ביוץ? אם כן אפשר לדעת מתי?
במידה וכן האם אני צריכה לקבל מחזור תוך 14 יום בוודאות? ובמידה ולא לעשות בדיקת הריון?
תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ, שאלה לגבי ביוץ, מחזור והריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2016הביוץ אמור להתרחש תוך 24-36 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא הביוץ!!
ירדן17/07/2016הערכים האלה לא הראו שבייצתי כבר??
אם כך במידה וקיימתי יחסי מין יומים קודם לכן ובאותו יום, אז זה יצא בביוץ??
מה לגבי המחזור. האם אני צריכה לקבל תוך שבועים מאותו יום באופן וודאי? או שיכול להיות ביוץ ללא מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת בנושא הביוץ!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2016קיום היחסים ביום הבדיקה יכול בהחלט להניב היריון אם כי טוב יותר היה לקיים למחרת הבדיקה,הווסת אמורה להופיע שבועיים מהבדיקה אם אכן התרחש הביוץ,בדיקת פרוגסטרון כ-7-9 ימים ממועד הבדיקה עשויה לאשש שאכן היה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון??? ממצא סיצסטי 2 ממ
ירדן18/07/201618.7 - חזרתי לאחר שבוע ממועד הביוץ( כמו שכתבתי לך )
הרירית התעבתה ל 7 מ"מ ( שבוע שעבר 5.8) ונמצא ממצא סיצסטי בחלל הרחם של 2 מ"מ.
האם יש סיכוי שזה שק הריון?
מזכירה שאני בעלת שחלות פוליצסטיות והמחזור שלי היה ב 15.5.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
ירדן18/07/2016בדיקת הבטא יצאה שלילית( עבר שבוע מהביוץ) האם עדיין יש סיכוי להריון ?
מה רמות הפרוגסטרון הרצויות בשלב זה כדי שתהיה לי תקווה שיתקיים הריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הורמוניפ בדם לאחר ביוץ. תקינה??
ענת19/07/2016שלום,
עשיתי בדיקת דם שבוע לאחר ביוץ( 11.7).
ההורמונים לפי תאריך 18.7-
הורמון הe2 ירד מה960 ל647
Lh10.40
ירד מ36.80
פרוגסטרון 49.9
עלה מ8.3
בטא- קטנה מ5
מה הערכים אומרים? האם התקיים ביוץ? האם יש סיוכוי להריון? למרות שהבטא יצאה שלילית ?
(צריכה לקבל מחזור עוד שבוע)
מודה לכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי ההורמונים
ירדן19/07/2016מה לגבי ההרומנים שכתבתי לך . מה אנחנו יודעים מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שק הריון??? ממצא סיצסטי 2 ממ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2016לא ניתן לזהות היריון שבוע לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר בטא שלילית.....אני17/07/2016
שלום, 6 ימים לאחר הפסקת תמיכה, אחרי שבדיקת בטא יצאה שלילית. עדיין לא קיבלתי מחזור, האם הגיוני? אולי קשור לתמיכה? לקחתי אוטרוגסטן וזריקת פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי קבלת מחזור לאחר בטא שלילית..... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2016יתכן,אם כי לא שגרתי,יתכן וקיימת פעילות עודפת של הזקיק הצהוב(ציסטה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת תמיכה ומחזור....
אני17/07/2016אז מה עושים? פשוט להמשיך לחכות?
האם יש סיכוי שלמרות התוצאה השלילית בכל זאת יש הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפסקת תמיכה ומחזור.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2016להמתין עוד מספר ימים ואם לא תקבלי יש לבצע בדיקת ביטה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס, החזרת בלוציסט קפוא וולטרקסאיילה16/07/2016
שלום רב, ביום שלישי, 12.7 עשו לי החזרה של בלוציסט קפוא. היום, 16.7 התחיל לי הרפס על השפה התחתונה הפנים. בעבר לקחתי כדורי וולטרקס פעמיים ביום, האם אפשר לקחת אותם כעת ? או שזה יכול לגרום נזק. אודה בדחיפות להתייחסותכם.
הרפס, החזרת בלוציסט קפוא וולטרקס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2016לא לקחת בשלב זה את כדויר הזובירקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין את תהליך IVF והצלחתולירון16/07/2016
פרופ' שלום
האם כאשר יש תגובה טובה לטיפול וכמעט הכל מופרה ומתחלק ל-9 תאים דרגה A האם זה אומר שהעובר רק נראה יפה אבל יכול להיות שהוא פגום בגלל ביצית לא טובה למרות שהוא התפתח ולא הניב הריון ?
בהחלט שזה קשור לגיל אבל העם זה קשור גם לסוג הפרואוקול כלומר יכול להיות שהפרוטוקול נתן תוצאות מצויינות אבל כל העוברים פגומים למרות שהתחלקו ל-9 תאים דרגה A?
כיעם זה כך זה קשה מאוד להיקלט בהפרייה
אני מקרה קלאסי לכך בגיל 40 תגובה מצויינת לפרוטוקולוים נשאבים לא מעט ביציות בסביבות 15 הכל מופרה ורובם מתחלקים ל-9 תאים דרגהה A הפריות מצויינות .ופעם קודמת כלום לא שרד גם עכשיו כולם הופרו וההתחלקו ל-9 צריכה להמתין לבדיקת הריון
כל הבדיקות תקינות כרגע אני לאחר הסרת הידבקויות עקב ניתוח קיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנסה להבין את תהליך IVF והצלחתו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2016איכות מורפולוגית טובה של העובר במיקרוסקופ אינה ערובה לאיכות גנטית של העובר המתנית יותר בגיל .לפרוטוקול שאיבת הביוץ,התגובה ההורמונאלית,הבשלת הביציות.מועד מתן האוביטרל יש ערך מוסף לאיכות הביציות ,אם כי מפחת מזה של המטען הגנטי של הביצית(אגב גם לתנאי המעבדה ,הפרוצדורה המעבדתי,למשל ICSI-יש השפעה על איכות העובר שיתקבל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון16/07/2016פרופ' אשכנזי תודה על תגובתך
מה שקרה אצלי השבוע כאשר שאבו את הביציות הם נראו קטנות לרופא אך לבסוף חוץ מ-2 זקיקים כולם התפתחו סה"כ 11 מתוך 13 הופרו והיו הרבה עוברים שהתחלקו ל-9
אני בת 40 והזמן עובר.
הייתי בהלם מדברי הרופא שמדובר בעוברים מצויינים עקב תגובתו לאחר השאיבה השאלה עם אני יכולה להיות מעודדת מזה שהתחלקו ל-9 תאים לאחר 72 שעות מהשאיבה למרות שהזקיקיעם נראו קטנים לרופא בזמן השאיבה?
אמורה לעשות עוד החזרה ביום ה-5 ועם יתפתחו לבלסטוציסט ויוחזרו ביום ה-5 אז הזקיקים היו טובים מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2016התוצאות נראות די מבטיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ערכי בדיקות לפני שאיבת ביציותאופיר16/07/2016
בוקר טוב
ערכי בדיקות דם לפני שאיבה שונים מאוד מפעמים קודמות
אסטרידיול 3260
פרוגסטרון קטן מ 0.8
lh קטן מ 0.5
יש זקיקים בגדלים 13-18, ורירית 10
האם הפרוגסטרון וה- lh לא נמוכים מדי?
הבדיקות לפני יומיים מאז הרופא העלה מינון של מנוגון.
האם ערכים אלו מאפשרים היקלטות בהנחה שהעוברים יהיו איכותיים?
הערכה היא כי לפחות עוד יומיים של זריקות לפני השאיבה
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנושא ערכי בדיקות לפני שאיבת ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2016נתוני ההליך משביעים רצון ,חזקה על הרופא שלך שיקבע את המועד האופטימאלי למתן האוביטרל כדי למקסם את התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה לאחר החזרת עובריםלירון15/07/2016
פרופ' שלום
אני 7 שעות לאחר החזרה והרגשתי מצויין לפני ההחזרה ולא היה הרגשת גירוי שחלתי לאחר שאיבה.
בהחזרה כאב לי המכשיר שמחדירים ומאז יש לי קצת כאב בבטן תחתונה אבל כאב נסבל.
האם זה שכיח שיש הרגשת אי נוחות וכאב קל לאחר החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2016יכול להיות שהמכשיר שפשף יתר מידה את הנרתיק .
כמו כן מעבר הקטטר דרך הצוואר גם יכול לתת מיחושים דומים.
לכן תעקבי אחרי הכאב , שצריך לרדת לאט לאט ברמתו, ואם יתגבר יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)