מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביצוע צילום בזמן ביוץ טיפולי IVFשירה22/02/2016
שלום רב, חודש בין טיפולים (ivf), מנסים להיות מאלה שקורה להם נס ונקלטים בין טיפולים, להשלמת החגיגה אני עם חשד (די מבוסס) לסינוסיטיס, התחלתי אנטיביוטיקה ואמורה לבצע צילום מערות פנים, אני ממש סביב ביוץ. האם הצילום עלול לפגוע או שאם יהיה כיסוי לאיזור הרלבנטי, אין שום סכנה ? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע צילום בזמן ביוץ טיפולי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר22/02/2016אין שום סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת הורמונים ... מאיזה יום מתחיליםשוקו22/02/2016
מאיזה יום של המחזור בדכ מתחילים לקחת הורמונים ?
מה הכמות המנימלית שמתחילים בה לאישה בסביבות גיל ה40 ?
חוששת מהם... כמה זה מסוכן ויכול לעשות נזק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקיחת הורמונים ... מאיזה יום מתחילים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2016יום 3-5,לא אמור להזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה - היסטרוסקופיה אבחנתיתאני22/02/2016
קצת רקע.
8 חודשים אחרי הריון שהושג באמצעות IVF והחזרה של עוברים מוקפאים.
במהלך הלידה השיליה לא יצאה והיו צריכים להוציאה ידנית.
בחודשים האחרונים מנסה להכנס שוב להריון
סבב אחד- החזרת מוקפאים- שלילי
סבב שני- IVF, נשאבו 5 ביציות, 5 הפריות ו 5 עוברים מעולים. הוחזר עובר 1, בטא שלילית
אחרי השלילי עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית- תקין
עכשיו אני במהלך הסבב השלישי. שבוע עם 3 כדורי אסטרופם- רירית 5 מ"מ E2- 1028.
הונחיתי לעלות ל 4 כדורים, אחרי עוד 5 ימים רירית עדיין 5 מ"מ, E2- 1300.
מדוע הרירית לא מתעבה? האם יש סיכוי? איזה בדיקות עוד אפשר לעשות כדי לאבחן בעיה ברירית ומה אפשר לעשות כדי לאפשר לה להתעבות. (בסבב שבו הושג הריון נדרשו רק 10 ימים של אסטרופם והתקבלה רירית של 7.5)
אני על סף ייאוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית דקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2016ניתן להשתמש במיגוון תכשירים כאמצעי עזר לעיבוי הרירית מלבד אסטרוגן במינון גבוה כמו שימוש בויטמין E,אספירין,מרחיבי כלי דם,ויאגרה וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריון לאחר הזרעה מתי?לירון22/02/2016
פרופ' שלום
יש לי 2 שאלות אודה להתייחסות לגבי 2 השאלות:
ב-9.2 הזרעה ראשונה +אוביטרל במשך 3 ימים
ב-11.2 הזרעה נוספת + זריקת אוביטרל אחרונה
מתי על לעשות בדיקת בטא?
לוקחת קרינון כתמיכה ויש לי כאבי מחזור חזקים יש טעם להמשיך עם הקרינון סבירות שאין הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם להריון לאחר הזרעה מתי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2016במעי בדיקה ב-24 לחודש אם לא תקבלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורפית בהריון מהפריה גיל 31נוי21/02/2016
שלום לפרופסור,
אני בהריון ראשון מהפריה חוץ גופית, הבנתי מהרופא שהסיכוי בגילי לתסמונת נמוך מאוד ...
בשבוע 10 לאפשר לפסוח על שקיפות עורפית? לבצע רק סקירת מערכות מאוחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת שקיפות עורפית בהריון מהפריה גיל 31 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2016ממליץ לא לוותר על בדיקת הסקר החשובה הזו ביחד עם בדיקת הדם המשלימה,אלא אם החלטת מראש לבצע בדיקת מי שפיר עם שבב גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר בטא חיובית אשמח לתשובהשירה21/02/2016
שלום, קיבלתי בטא חיובית 10 ימים לאחר החזרה. יומיים אחרי הבטא הוכפלה. אך אני מדממת. הרופא במטפל הנחה לעשות בדיקת פרוגרסטרון. אני לוקחת 3 פעמים ביום אנרדמטרין.
האם יש עוד משהו שעלי לעשות? האם עלי לחשוש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום לאחר בטא חיובית אשמח לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2016להמשיך במעקב ולהוסיף בשלב זה זריקת פרוגסטרון יומית ואולי גם אסטרופם(בתנאי שערכי הביטה עולים כמצופה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה. שאלה נוספת.
שירה23/02/2016היום קיבלתי תשובה. פרוגרסטרון 37.4 האם זה תקין לתחילת שבוע רביעי? האם צריך להגביר את התמיכה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על המענה. שאלה נוספת. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2016בטווח התקין,יתכן שלאור הדימום הייתי שוקל להעלות את התמיכה בפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת אסטרדיול לפני שאיבה בעוד יומייםאיילת21/02/2016
שלום רב,
אני נמצאת לפני שאיבה לאחר פרוטוקול ארוך. ביום שישי רמות e2 הגיעו לכמעט 16000 ונאמר לי להפסיק עם מנופור וגונל ולהזריק רק דקפפטיל, ההפסקה החלה ביום חמישי עוד. היום בבוקר לאחר בדיקת דם ושלושה ימי קוסטינג, רמות e2 צנחו ל2500. היום בערב אמורה להזריק אוביטרל וביום שלישי שאיבה.
השאלה מה גרם לצניחה הדרמטית באסטרדיול?
שאלה נוספת, מה הסיכוי להציל חלק מהביציות במקרה כזה? מה קורה בעצם לזקיקים כשיש ירידת הורמונים חדה?
האם במקרה כזה עדיף לשאוב בכל מקרה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צניחת אסטרדיול לפני שאיבה בעוד יומיים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2016הקוסטינג הנו הרקע לירידה בהורמונים,בתנאים אלו ישנה הפחתה במספר הביציות המתקבלות ,איכותן,שיעור העוברים,איכות העוברים,ושיעור ההריונות,השיקול בתנאים אלו אם להמשיך בטיפול הנו של הרופא המטפל ובאחריותו-לעיתים גם פחות טוב,זה יותר טוב מכלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת דם פרופיל הורמונלישרה21/02/2016
שלום,
פעם ראשונה שאני עושה פרופיל הורמונלי, ב17.2 ביום שהייתי אמורה לקבל מחזור היתה בטא 13 לא החזיק ויומיים אחרי התחיל דימום כבד היום הבטא שלילית.
הריון כימי נוסף היה בדצמבר אז הבטא היתה סביב 50 כמעט כל החודש עד שהגיע מחזור נוסף והבטא ירדה לגמרי.
הפרופיל ההורמונלי שקיבלתי היום הוא:
Estradiol (E-2) -->195 pmol/L
TSH --> 1.69 mIU/L
LH--> 8.40 IU/L
FSH--> 16.00 IU/L
prolactin--> 191.3 mIU/L
Progesterone-->3.0 nmol/L
deah sulphate-->5.54 micromol/L
אני בת 33 חודש הבא והתוצאה של FSH ממש מטרידה אותי לאור הכתוב ברחבי האינטרנט, היה לי לפני 6 שנים הריון שהסתיים בהפלה בכדורים וכעת חצי שנה בערך מנסים להכנס להריון וכפי שהזכרתי היה הריון כימי בדצמבר ועכשיו שוב היתה בטא אבל כעת כבר התאפסה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח תוצאות בדיקת דם פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2016יתכןן והנך בעלת רזרבה נמוכה,אם כי בהתחשב בגילך הסיכוי להיריון הוא די טוב,בכל מקרה יתכן וכדאי לך לעשות הערכה נוספת של הרזרבה שלך באמצעות בדיקת דם ל-AMH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פרופיל ההורמונלי - אסטרדיול
שרה22/02/2016תודה על התשובה, מסתבר שעשיתי לפני כשנתיים וחצי את הפרופיל ההורמונלי אז הערכים של fsh היה 1.3 כאשר תקין בין 1.5-9.1 והאסטרדיול 1142 כשהערכים תקינים 205 - 786.
יש סיכוי להכנס להריון בניסיונות רגילים לדעתך בנתיים? והאם הבדיקה הנוספת שהמלצת תלמד על כמות הביציות או על איכותן. כי לא ככ ברור לי אם יש כרגע גם בעיה באיכות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת ועוד בדיקה שעשיתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/02/2016הבדיקה בעבר אינה יכולה להצביע על מצבך הנוכחי,בהחלט יש מקום לבצע בדיקה עכשווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הזרעה - שימוש בפרויגסטןליאת21/02/2016
בת 40 ושמונה חודשים.
מנסים להכנס להריון כחצי שנה. אין ילדים.
ביצעתי צילום רחם, בו גילו שהמעבר לשחלות סתום. הרופא הצליח לשחרר את האזור, והנוזל נכנס.
החלטנו לנסות טיפולי הזרעה לפני טיפול הפוריות.
ביום חמישי ביצעתי מעקב זקיקים: זקיק 15, 20 בשחלה שמאלית.
ביום שישי לקחתי זריקת אוביטרל.
היום בבוקר ביצענו הזרעה.
נתוני הזרע לאחרי השבחה:
ריכוז: 22
תנועה 96
סה"כ תאי זרע בתנועה 10.5
נפח 0.5
הרופא המליץ לקחת פרוגיסטן במשך שבועיים.
האם יש סיכונים לטיפול בפרוגיסטן? לעובר? הנקה?
מה הסיכוי שלנו להרות ?
האם יש משהו נוסף שכדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
ליאת21/02/2016הרופא נתן טבליות לנרתיק, אוטרוגסטן 100 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול הזרעה - שימוש בפרויגסטן - תגובה
פרופ` דוד בידר21/02/2016הסיכויים שלך , לאור הסיפור שכתבת, הם נמוכים בהזרעות.
יש לעבור לטיפולי הפריה חוץ גופית.
לעניין הפרוגסטרון , הרי שאני לא חושב שיש מקום לקחת אתו בהזרעות.
הוא לא גורם נזק , כפי שכתבת, ועלייך להתייעץ ולהבין מהרופא המטפל למה הוא נתן לך את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני סופרת לאחר בטא חיובית? אודה לעזרתכםאני21/02/2016
שלום רב,
אוד לעזרתכם,
מחזור אחרון 8.1
החזרת שני מוקפאים 29.1
בטא חיובית 14.2
באיזה שבוע אני?
מתי ניתן לעשות או"ס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך אני סופרת לאחר בטא חיובית? אודה לעזרתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2016שבוע 5+
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה 6 ימים רמות גבוהות אסטרודיוללילי21/02/2016
לאחר 6 ימי הזרקת :
גונל 375
מונופור 2 אמפולות של 75
דקא 0.1
יש 8 זקיקים בגודל 12-13 ממ
ערכי בדיקות הדם:
e2-3850
lh-4.1
pro-1.7
האם הE2 לא גבוה מידי? והLH ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקה 6 ימים רמות גבוהות אסטרודיול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2016בינתיים רמת האסטרדיול הינה בטווח התקין,במיוחד אם ההכנה הנה חטיפול הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון מתרומת ביצית - איזה שבועאיילה21/02/2016
שלום רב,
25.1 - החזרת 2 עוברים טריים מתרומה.
7.2 בטא 1 - 320
9.2 - בטא 2 - 660.
באיזה שבוע אני אמורה להיות היום ?
מה אפשר לזהות בשבוע הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון מתרומת ביצית - איזה שבוע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2016שבוע 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים-שאלה לאחר החזרהפלונית21/02/2016
יום שישי האחרון עברתי החזרת מוקפאים.
ההנחיה היתה לא לקיים יחסים עד הבטא .(שבועיים!!).
יש מקום להקל? זה ניראה מוגזם מידי ולבעלי קשה עם זה .
מתי אפשר לקיים יחסים לכל פחות ולמה אוסרים קיום יחסים ? אשמח לשמוע תשובה בעניין .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים-שאלה לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/02/2016שלושה ימים לאחר החזרה מומלץ לא לקיים.
אני מקווה שעזרתי לבעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים לעובר תקין בטיפולי הפרייהלירון21/02/2016
פרופ' שלום
האם בהפרייה הביצית ששואבים נבדקת במעבדה ואז יש החזרה של עובר שלפי מעבדה נחשב לתקין והסיכויי להיון כימי קצת פוחת מבחינת עובר פגום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויים לעובר תקין בטיפולי הפרייה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2016קיימת בהחלט התאמה בין האיכות המורפולוגית של העובר,סיכויי ההשתרשות,וסיכויו של העובר להתפתח להיריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בחירת פרוטוקול בהפריותלירון21/02/2016
פרופ' שלום
לאחר הזרעות שלא הניבו הריון (רק הריוטן אחד לא תקין) הבנתי שצריך לעבור להפרייה.
רציתי לדעת כאשר הרופא בוחר פרוטוקול קצר או ארוך לפי איזה קריטריונים עם זה ארוך או קצר?
האם קשור לביוץ סדיר של האישה,מצב בדיקות הורמונליות,זרע תקין ועם היו הריונות בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי בחירת פרוטוקול בהפריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2016בחירת הפרוטוקול תעשה על סמך הגיל,הפרופיל ההורמונלי,התגובה השחלתית,קיומן של שחלות פוליציסטיות,ורקע טיפולי קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)