מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות דם בהריון לחוצה והרופא לאויקי04/02/2016
נמצא עד יום שני
עשיתי בדיקות דם אני בהריון שבוע 10+6
עשיתי בדיקות דם ויצא כמה דברים חריגים כגון רעלת מים... האחות הסבירה שזה משתיית מים מרובים.
אני שותה סביבות 2.5 ליטר ביום.
מה אני עושה? לרדת בכמות המים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ויקי04/02/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם בהריון לחוצה והרופא לא - תגובה
פרופ` דוד בידר04/02/2016להפסיק לשתות יותר מידי.
לדתות רק כשצמאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתןדה רבה פרופסור בידר
vika04/02/2016עוד שאלה - אם אני אשתה רק ליטר וחצי מים ביום זה לא יזיק להריון? זה הריןו אחרי טיפולים של שנתיים ויקר מאוד.
לגבי הבדיקה - הנורמה התחתונה הינו 2.6 (לפי כללית) ולי יש 2.5
הסטייה לא כזו חמורה? הבנתי שזה משהו שיכול לסכן חיים חלילה ואני כל כולי בסרטים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתןדה רבה פרופסור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/02/2016כתבתי לך לשתות רק שתרגישי צמאה. לא ליטר ולא ליטר וחצי, אלא, רק שתרגישי שאת צמאה!
הבדיקה תתאזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עושים בדיקת הריון לאחר החזרת עובריםאיילה04/02/2016
שלום רב,
רציתי להבין כיצד הרופאים קובעים מתי לבצע בדיקת היריון ? פעם אומרים אחרי 14 יום ולעיתים אחרי 11 - 12 יום.
ביום 22.1. - קבלתי זריקת אובטירל לתמיכה.
ביום 25.1. - החזרת עוברים טריים מתרומת ביצית.
ביום 25.1. (יום ההחזרה) - זריקת אוביטרל לתמיכה.
תמיכה - 3 אנדומטרין, 3 פרוגינובה, 1 אסטופם, ופעמים בשבוע מקבלת זריקת פרוגסטרון (500).
הרופא אמר לי לעשות בדיקת הריון - 12 יום לאחר ההחזרה, היינו ביום 6.2, אולם מכיוון שזה יוצא יום שישי לעשות ביום 7.2.
למה לא 14 יום אחרי ? מה יקרה אם אעשה היום (10 ימים אחרי ההחזרה) והתשובה תהיה שלילית אז אין לזה משמעות ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי עושים בדיקת הריון לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/02/201612 יום לאחר החזרה.
14 יום לאחר אוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת DHEAפלור03/02/2016
שלום, בת 38 רווקה
בדיקת דם ביום שלוש לווסת, פרופיל תקין פרט לבדיקה
DHEA SULPHATE- תוצאה 0.59 מטווח 0.90-11.60
מה המשמעות לתוצאה נמוכה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת DHEA - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2016ערך נמוך מהנורמה,אולם שווה ביקורת חוזרת,ניתן לקחת תוסף מזון המכיל DHEA,למרות שאיני רואה ערך מוסף לנטילתו גם במצבים של רזרבה שחלתית נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דני04/02/2016שלום, תודה על תשובתך
בכלליות ערך נמוך מהנורמה מעיד על רמת הפוריות בפוריות או פגיעה אחרת
או חסר משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/02/2016יש חזה משמעות אם זה קיים יחד עם מצב של רזרבה שחלתית נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן להמנע מהורמונים ב IVF?דנה03/02/2016
האם יש חלופות ללקיחת הורמונים ב IVF או בהזרעה?
אם המערכת אצלי פועלת כשעון שויצרי, האם ניתן לקחת משהו אחר? מינון נמוך- מופחת?
תודה רבה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיצד ניתן להמנע מהורמונים ב IVF? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2016ישנם פרוטוקולים טיפפוליים בהליך הפרית המבחנה העושים שימוש מזערי בהורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים בגיל 42-כיצדניתן לחרוג מהחוק?דנה03/02/2016
שלום לכולם,
אשמח לדעתכם, בת 42 הבנתי רק כעת כי לא אוכל להקפיא עוברים מזרעו של בעלי שנפטר שכן חציתי את הגיל לכך.
האם יש מה לעשות בענין?
אל מי לכתוב? ומה משנה את התמונה?
רמת פוריות גבוהה כיום, ורוצה בעוד כשנה שנתיים להרות,
דעתכן/ם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאת עוברים בגיל 42-כיצדניתן לחרוג מהחוק? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2016במצבים אלו נדרש אישור ממשרד הבריאות לצורך ביצוע הפריה של ביציות עם הזרע של בעלך ז"ל.
לייעוץ בנושא יכולה לפנות לעו"ד גלעד שזר העוסק בקבלת התרים מיוחדים ממשרד הבריאות
טל-0544503540* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןלירון03/02/2016
פרופ' שלום
עושה טיפולי הזרעה עם הזרקת הורמונים עקב קרישיות יתר נאמר לי מהרופא כי עליי להזריק לפני הביוץ עקב הזרקת הורמונים ולפי הבנתי בנסיון להרות באופן טבעי מבטא חיובית מזריקים קלקסן.
מדוע עם הזרקת הורמונים זה מצריך להזריק עוד לפני הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלקסן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2016עליית ההורמונים בדם מגדילה את קרישיות הדם ובמצב שמדובר בקרשיות יתר עדיף להקדים את ההליך הטיפולי בנוגדי הקרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנומיקהדנה03/02/2016
שלום רב,
שאלה קצת מוזרה, אני לא יודעת עוד אם ההחזרה הצליחה.
אני 10 יום אחרי ההחזרה.
העניין הוא שהמנקה שלי בבית נראה לי השתמשה בפול אקנומיקה והשאירה בית סגור.
כך שגם עכשיו כמה שעות אחרי יש עדיין ריח חזק.
במידה וההחזרה הצליחה, האם האקנומיקה יכולה לעשות לי נזק כלשהו להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנומיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2016לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העוברנטע03/02/2016
שלום רב. בתאריך 3.1.16 עברתי שאיבת ביציות. היום באולטרסאונד נמצא שק הריון עם עובר בגודל 6 מ"מ. אינני יודעת (עדיין) לחשב באיזה שבוע אני...
רציתי לשאול האם גודל העובר תקין לשלב זה?
תודה רבה, נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גודל העובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2016הינך בשבוע 6+ של היריון ,אמורים לזהות גם דופק עוברי בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע04/02/2016זיהו דופק באולטרסאונד, אבל השאלה שלי הייתה האם גודל העובר (6 מ"מ) תואם את השבוע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם, דחוף!!!!!!רחל03/02/2016
3 אסטרופם פומי, לפני שבוע עובי רירית רחם 6.2 תלת שכבתית, 2 אסטרופם פומי ואחד וגינלי והרירית שלי 7.5 לא תלת שכבתית האם יש חשיבות רבה לכך אם רירית הרחם תלת שכבתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם, דחוף!!!!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר04/02/2016צריכה במקביל לעשות בדיקת דם לפרוגסטרון לראות שהוא לא עלה טרם זמנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשירן ארי03/02/2016
בדיקת בטא ביום ה 11 היא 90
לאחר יומיים (ביום ה 13) הבטא היא 270.
האם תקין?
האם יש אפשרות לתאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר03/02/2016תקין
עובר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםליאת03/02/2016
אני מעוניינת לעשות צילום רחם.
מי הגורם המפנה?
רופא משפחה, רופא נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2016רופא נשים מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותא03/02/2016
שלום
אני יום אחד לפני שאיבה. השתמשתי ב - DHEA עד אמצע הטיפול הנוכחי והפסקתי עקב פרוגסטרון גבוה שבינתיים ירד ל-2.5 גם עקב ההפסקה וגם שימוש בפרדניזון.
DHEA עזר לי בשני הטיפולים האחרונים ויצאו עוברים טובים. משתמשת קרוב ל- 4 חודשים.
אני יום אחד לפני השאיבה עכשיו. האם אני יכולה מהיום לחזור ולקחת DEHA? האם בשלב הזה עלולה להיות איזה השפעה שלילית על הרירית? מתי כן אפשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר03/02/2016ל DHEA אין שום יתרונות ,ולא משפיע על רירית ולא מעלה סיכויים להרות.
ההמלצה לקחת מספר חודשים ואולי אז יתן תוספת כלשהיא להצלחה.
אני לא התרשמתי מכך ואני חושב , שאומנם אין נזק ללקיחת התוסף ( זהו תוסף מזון), אך אין לו שום יתרונות ובטח לא בדרך שאת לוקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- לאחר החזרהאני03/02/2016
הי,
שאלה- הייתי בעבר בהריו כתוצאה מהחזרת עובר (שהסתיים מוקדם.. לצערי), ולמיטב זכרוני, היו לי אז אחרי ההחזרה הפרשות מרובות.
הפעם אין לי כלל, למרות שחלפו כבר שישה ימים מההחזרה, מקבלת לתמיכה גסטון 50 מדי יום, פרגניל כל 3 ימים ואסטרופם פעמיים ביום.
האם עליי לקחת תמיכה נוספת?
האם זה הגיוני ?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה- לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2016אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אחרי החזרהאני03/02/2016
הי,
ביום ו החזרה של מוקפאים
אתמול ושלשום היה לי חום נמוך, 37.2.
האם עלול לפגוע חלילה בהשרשה או בעובר?
האם כדאי לקחת דקסמול להורדת החום?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2016במידה והחום יעלה בהחלט יש מקום לקחת אקמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלות
אני03/02/2016תודה על תשובתך,
האם חום עלול לפגוע בהשרשה?
האם היעדר הפרשות וגינליות שישה ימים אחרי ההחזר הוא סימן? כאמור, הייתי בעבר בהריון שהסתיים מוקדם לצערי, ואז היו בתחילתו הפרשות מרובות..
תודה רבה על העזרה וההסברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני04/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2016להפרשות אין כל ערך מנבא,הופעת הפרשות אפשרית אחרי החזרה .
בכל מקרה מצב של חום גבוה מעל 38 מעלות בהחלט יכול להשפיע על תהליך ההשתרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בדוגלאס ב usבת03/02/2016
שלום, נוזל בדוגלס במהלך כל הus עם זקיקים שגדלים. זה מפריע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל בדוגלאס ב us - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2016ללא רקע מתאים,אין חכך משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)