מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- pgdליאת29/01/2016
שלום
רציתי לדעת האם בתהליך pgd צריך לשלול במהלך ההריון תסמונת דאון או שהבדיקה הזאת נעשית לפני החזרת העוברים?
בתודה מראש.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pgd - תגובה
פרופ` דוד בידר29/01/2016אפשר לעשות אך בדרך כלל זה לא נעשה אלא נעשית לשלול מחלה מסוימת היכולה לעבור לעובר.
לכן יש לבדוק תסמונת דאון במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת30/01/2016תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איכות זרעגבי29/01/2016
עשיתי בדיקת זרע ולפי התוצאות אני עומד בנורמלי בכל הפרטמרים, כמעט. לא שאני מבין גדול בזה, אבל אם זה זה עומד בקריטריונים אז נראה שזה בסדר. רק בדבר אחד "נפלתי". Normal forms. צריך להיות לפי הטופס גבוה מ-5 אחוז ויצא לי 3. מה זה אומר? מה ההשלכות אם יש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איכות זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר29/01/2016נראה שדי הבנת ולא נפלת בכלום.
הבדיקה שלך תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה, אבל..
גבי29/01/2016מה זה אומר בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרף את תוצאות הבדיקה
גבי29/01/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרף את תוצאות הבדיקה - תגובה
פרופ` דוד בידר29/01/2016זה אומר שזרע כזה צריך להביא הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסטונד וגינלירינת29/01/2016
ביום ההחזרה חשתי בכאב ולחץ למטה . הרופא החליט לבצע בדיקת us וגינלי לפני ההחזרה על מנת להחליט אם להקפיא או להחזיר . למזלי הכול היה תקין ובוצעה ההחזרה כשעה לאחר מכן .
האם החומר של האולטרסאונד שהוכנס לנתרתיק לא מזיק ביום ההחזרה ? הרי שכשעה לאחר מכן עבר דרך הנרתיק קטטר ובה העוברים שהוכנסו לרחם . האם הג'ל הנ"ל מגיע גם לרחם בביצוע הבדיקה ?
מקווה שלא עשיתי טעות בכך שביקשתי מרופא היחידה שיבדוק אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסטונד וגינלי - תגובה
פרופ` דוד בידר29/01/2016בדרך כלל הג׳ל נמצא בתוך הקונדום ולא בחוץ.
לפני החזרה מנקים את צואר הרחם.
אני לא חושב שיש מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רינת29/01/2016הרופא שם ישירות ג'ל על המתמר של הus. ואחכ הרגשתי בניגוב טונה של ג'יל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר29/01/2016בדרך כלל לא נהוג לעשות את זה ונקווה שניקה הכל היטב...
אם תהיה בהריון סימן שהכל הלך בסדר ואם לא אז אי אפשר לדעת.
אני מאמין שרופא המחזיר עוברים דואג לכל התנאים האופטימליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.בטי29/01/2016
שלום רב,
שאלתי מתייחסת לפונדאית שלנו נמצאת בשבוע 9 הרופא המטפל נתן לה לעשות בדיקות אלו :
ויטמין B12
Varicelle
Toxoplasmosis
לאחר שניגשה לרופא בקופה הוא אמר לה שהוא לא יכול להנפיק לה לעשות את הבדיקות הללו מכיון שאילו בדיקות שעושים אחת לחצי שנה אבל מבדיקה שעשיתי מצאתי שהיא עשתה אותם בשנת 2012 ואת בדיקת הויטמין בי עשתה בשנת 2014.
אני רוצה לשאול האם בדיקות אלו מבצעים אחת לכמה שנים ? והאם שתי הבדיקות חוץ מ B12 היא לא צריכה לחזור עליהם כעת כאשר היא בהריון ? וכמובן גם B12.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. - תגובה
פרופ` דוד בידר29/01/2016הרופא בקופה, משום מה, לא נחמד ולא מכבד קולגות.
קודם כל אתה יכול לפנות להנהלת הקופה ולספר להם את הסיפור היות ואתה זכאי לקבל המלצת כל רופא.
אתה יכול לומר לרופא שלך , ששלח אותך לבדיקה, שידבר עם רופא הקופה ,שאמר מה שאמר ,כדי לא למלא אחרי הרופא האחר מתוך ״אי נחמדות״
ודבר אחרון לבדיקות שכתבת בכלל אין ערך גדול במעקב ההריון , והפונקאית ,קרוב לודאי עשתה אותם טרום ההריון.
גם אם לא תעשה הבדיקות לא יקרה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרהרינת29/01/2016
בוקר טוב אשמח למענה . אתמול עברתי החזרה של שלושה עוברים טריים והונחיתי ע'י הצוות לקחת שלוש פעמים ביום אנדומטרין . שכחתי מזה לגמרי אתמול . התחלתי רק מהבוקר . האם קריטי ??
האם העובדה שלא לקחתי ביום ההחזרה יכול לסכן את הטיפול ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/01/2016אין לכך כל משמעות המשיכי לקחת מהיום -לא קרה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד
רינת29/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על העידוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/01/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובדיקה ביתית שליליתשירה29/01/2016
שלום רב, לאחר שאיבה והחזרה קיבלתי הנחיה להזריק אוביטרל ביום ההחזרה ו - 4 ימים לאחר מכן.
מאחר ונאמר לי לבצע בטא 8 ימים אחרי הזרקת האוביטרל (ובגלל מלאי בדיקות ביתיות), ביצעתי בדיקה ביתית 4 ימים לאחר ההחזרה / הזרקת האוביטרל, רק כדי לראות עד כמה הפס יוצא כהה בהשפעת האוביטרל, להפתעתי יצא פס שני שניתן לראות רק אחרי מאמץ רב, האם זה הגיוני ? האם האוביטרל התפנה מהגוף כל כך מהר? האם ידוע אילו ערכי בטא נותנת מנת אוביטרל ?
תודה וסוף שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל ובדיקה ביתית שלילית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/01/2016סביר להניח שסימני ההיריון בבדיקה הביתית נובעים מזריקת האוביטרל( הורמון של ההיריוןHCG )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת...
שירה29/01/2016ציפיתי לראות תוצאה חיובית ברורה יותר נוכח השפעת האוביטרל, הרי חלפו רק 4 ימים מהזריקה הקודמת. האם ידוע מהי רמת הבטא שיעניק האוביטרל ובכמה ירד מידי יום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן יכול להיות שהוא מתפנה במהירות
אני30/01/2016בדקתי פעמיין בבדיקת דם לראות מתי הוא יוצא מהמערכת .
פעם אחרי 6 ימים והבטא הייתה 10 ופעם אחרי שבוע והבטא הייתה 8.
אוביטרל שלם נותן כפי שאני זוכרת 120 יחידות בטא .
אגב אני תמיד מודדת בבדיקות ביתיות ואם יתמזל מזלך תמשיכי לראות את הפס השני אפילו מתחזק .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן יכול להיות שהוא מתפנה במהירות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/01/2016תשובה הולמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה
שירה30/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיף הזיקהליהי28/01/2016
שלום
בחודש אוקטובר הייתי בארה"ב ובין היתר יצא לי לבקר בהוואי שם נעקצתי על ידי יתושים.
לא זכור לי על תופעות מיוחדות שהיו לי לאחר העקיצות.
לפני כשבוע התבשרתי שאני בהריון ומאז עלה הנושא לכותרות אני ממש חוששת.
האם העקיצה מסוכנת רק לנשים בהריון או גם לנשים לפני הריון?
איך שוללים הידבקות בנגיף, האם יש איזשהי בדיקת דם??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיף הזיקה - תגובה
פרופ` דוד בידר29/01/2016עקיצת היתוש גורמת לחום והרגשה כללית של שפעת, ואם לא היה לך התופעות אזי כנראה לא נעקצת על ידי היתוש.
כמה שידוע לי אין את היתוש בהוואי.
אפשר לגלות סימנים על ידי אולטרה סאונד.
את יכולה להתייעץ עם וירולוג לברר האם קיימת בדיקת נוגדנים לווירוס.
באופן כללי אני לא חושב שיש סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור, הרגעת אותי!
ליהי30/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדידי28/01/2016
שלום,
אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך .היום יום 17 לאחר הוסת . ערכים
LH 13.6
E-2 257
PRO 2
אני מבינה שעדיין לא היה ביוץ, נכון?
האם יש צפי לפני הבדיקות מתי אמור להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/01/2016לפי הבדיקות לא ניתן לנבא את הביוץ הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הערכים תקינים?ירדן28/01/2016
שלום,
לפני תשעה ימים, ביום ה-13 של החזרת עוברים, עשיתי בדיקת בטא והערכים היו:
אסטרדיול: 2583
פרוגסטרון:156.8
בטא:500
יומיים לאחר מכן ביצעתי בדיקת הכפלה והערכים היו:
אסטרדיול:2920
פרוגסטרון: 190.8<
בטא: 1544
היום, בדיוק שבוע אחרי בדיקת ההכפלה עשיתי שוב בדיקה והערכים יצאו:
אסטרדיול: 4378
פרוגסטרון: 190<
בטא:8982
על-פי חישוב של הכפלות, הבטא הייתה אמורה לצאת לי היום כ-18,500. נכון שזה לא תמיד מוכפל ואולי אני לא אמורה להגיע בדיוק לבטא של 18,500, אבל עדיין יש הבדל בין התוצאה שיצאה לי היום (8,982) לבין מה שהיה אמור לצאת שבוע אחרי הבדיקה הקודמת.
אני מודאגת.
האם קצב עליית הערכים היא נורמלית?
האם יש מקום לדאגה?
האם עם ערכים כאלה יש חשד, חלילה, לכך שלא יהיה דופק לעובר?
לפני יומיים נצפה שק הריון. אני בשבוע 5 (+ חמישה ימים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הערכים תקינים? - תגובה
פרופ` דוד בידר28/01/2016הבדיקות בסדר גמור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ירדן28/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןענת28/01/2016
בת 28 היה לי פרולקטין 780 ביום שלישי למחזור חזרתי על הבדיקה ביום רביעי של המחזור היה 686 הייתי ערה שלוש שעות והייתי בצום מה לעשות ללכת לבדיקה פעם שלישית?כי יש ירידה מאתמול .מה זה אומר הבדיקה האם יש קשר שאני לא נכנסת להריון בהזרעות?האם יש טיפול אני יכולה לעשות IVF.כל שאר בדיקות הורניליות בסדר אפשר לעשות את הבדיקה שלא במחזור כי עברתי את יום החמישי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
פרופ` דוד בידר28/01/2016זה לא ערך יותר מידי גבוה.
פרולקטין מפריע לביוץ
אם הוסת סדיר אז הפרולקטין לא מפריע.
יד לבדוק בעתיד רמת הפרולקטין ולראות שלא עולה מעבר למה שהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-באמצע טיפולא28/01/2016
שלום
התחלתי טיפול IVF. היום יום 7 למחזור עשיתי בדיקת דם ו- US מעקב זקיקים.
(התחלת טיפול מיום שלישי למחזור, עד היום 4 הזרקות).
רמת הפרוגסטרון היום 4.2.
בפרוטוקול הקודם היה לי גם פרוגסטרון גבוה של 5.6 ו- 7 .
1. האם רמה כזו של פרוגסטרון נחשבת גבוה?
2. האם כדאי לבקש מרופאים לתת לי סטרואידים להורדת הפרוגסטרון? אם כן מה מוריד פרוגסטרון בדם - פרדיניזון או דקסמטזון ואיזה מינון?
3. שאלה כללית: שמעתי שמתן סטרואידים כמה ימים לפני השתרשות עוזר בהשרשה. האם זה נכון? אם כן, מדובר בפרדניזון או דקסמטזון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-באמצע טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר28/01/20161.. בשלב זה הרמה סבירה.
2.סטרואידים לא מורידים פרוגסטרון אלא אם יש בעיה ביתרת הכליה.
3.סטרואידים לא עוזרים בהשתרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםתילתול28/01/2016
הבוקר עשיתי בדיקת דם, היום 14 יום לאחר החזרת עוברים,
הבטא יצאה 11. הרופא אומר שזה לא הריון..
אבל הבנתי שבטא מעל 5 זה הריון. .
אשמח לקבל חוות דעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` דוד בידר29/01/2016זוהי תשובה לא ברורה ולרוב , אם הריון, אין התפתחות טובה.
בכל מקרה יש לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ומלחיצהשוש28/01/2016
שלום רב, לבעלי עשו איבחון מורפולוגי והתוצאות:
מתוך 200 רק 4 בעלי מבנה תקין.
0 תאי זרע בדרגה 1
4 תאי זרע בדרגה 2 (2 %)
סה"כ תאי זרע בדרגת איכות 1+2 (2%)
הפגמים המורפולוגים העיקריים: ראש קטן,צר, מאורך עם ואקואולות גדולות ורבות ודיסאורדרים .אחוז נמוך של תאים בעלי מבנה גרעין תקין.
מומלץ לבצע מיון IMSI מורפולוגי לפני IVF
השאלה שלי: האם במיון הזה יש סיכוי למצוא זרע דרגה 1?
האם דרגה 2 היא מספיק בסדר להפרייה?
מה הגורם לזרע להיות כך? (בעלי בן 46)
בבקשה תענו לי ואולי תתנו לי תקווה. אנחנו עם 4 הפלות מתרומת ביצית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה ומלחיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2016הידע בנוגע לשלמות ה-DNA של תא הזרע של הגבר מאפשר להעלות את הסיכוי להריון על ידי כך שבמקרים של הפריה חוץ גופית, ניתן לבחור זרע אופטימלי עם DNA תקין ולמנוע את ההשלכות של שימוש בזרע פגום. ככלל, בחירת זרע לצורך הפריה חוץ גופית, יכולה להיעשות באחת מכמה דרכים. ניתן לבחור זרע להפריה 1.לפי מראה - הזרע הנבחר הוא זרע שהראה תנועתיות, בעל צורה נורמלית. דרך נוספת לבחירת זרע היא הסתייעות בבדיקות זרע. עד לא מזמן, בחירה על פי מראה הזרע היתה מקובלת ונפוצה.
2.כיום, יותר ויותר מטפלים טורחים להשתמש בבדיקות המאפשרות זיהוי טוב יותר של תאי זרע בריאים, עם כושר פוריות איכותי, בהנחה כי הזרקתו תוביל ליצירת עוברים טובים יותר ותשפר את שיעורי ההריון בהפריה חוץ גופית.
הבנה זו הביאה להתפתחותן של שיטות נוספות, למיון ובחירת זרע לצורך הפריה. כך, למשל, נפוצה בחירת זרע ב-IMSI. במסגרת זו, מוגדלים תאי הזרע פי 6,000 - באמצעות מערכת אופטית וצורתם נבחנת, כאשר ישנם קריטריונים לזיהוי הזרעים בעלי פוטנציאל הפוריות הגבוה ביותר.3.שיטת ה-PICSI -phisiological -בשיטה זו בוחנים את יכולתו של הזרע להיקשר לחומר הקרוי Hyaluronan.,בשלבים הסופיים של הבשלת הזרע, הוא מפתח יכולת להיקשר לחומר זה - ויכולת ההיקשרות יכולה להעיד היטב על בריאותו, תקינותו וכושרו הפריוני של הזרע. לפיכך נבחנת יכולת היקשרות זו ונבחרים לביצוע ההפריה רק זרעים בעלי יכולת היקשרות גבוהה.
במקרה הנדון בהחלט קיים סיכוי סביר למצוא זרע איכותי בדרגה אופטימאלית העשויה לשפר את הסיכוי להרות ולהפחית את הסיכוי להפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןאני27/01/2016
הריון לאחר הפריה ,תאומים שבוע 24+6
מה הסבירות שיש לי סכרת ?
העוברים שוקלים 900-870 גרם והם מתאימים לשבוע +26 מאז האולטרסונד בשבוע 8 הם מתקדמים בשבוע וחצי על גיל ההריון.
ברור שאעשה העמסה של 100 אבל מה הסיכוי ?
לציין יש לי שלושה אחים עם סכרת נעורים .
אני ובעלי גבוהים וגדולים כל בני שתי המשפחות הם אנשים עם מבנה גוף גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכרת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2016גם בתנאים שהזכרת הסיכוי לסכרת הריונית אינו גבוה יחסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהאני27/01/2016
אני כרגע נוטלת גלולות במשך שבועיים כדי שציסטה שיש בשחלה שמאל תיספג.
השאלה היא האם במידה והציסטה נעלמה האם אפשר להתחיל יש בזריקות הורמונים או לחכות למחזור?
בהנחה ומתחילה מנופור, מה קורה לביצית אחרי 14 יום? האם היא מתפתחת לכדי אםשרות לשאיבה והחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרייה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2016לאחר הפסקת הגלולה אמור להופיע מחזור ואז מתחילים את הטיפול להשראת הביוץ שבעקבותיו יתפתחו ויבשילו זקיקים שבתוכן הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)