מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם אריטמייותם22/12/2008
לאחר תאונה לפני כחודשים וחצי נוצר לי כתם אריטמי במצח, רציתי לדעת מהם הטיפולים הקיימים כיום כדי לשפר את הצלקת? אשמח לקבל תשובה , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אריטמי
יותם24/12/2008לאחר תאונה לפני כחודשים וחצי נוצר לי כתם אריטמי במצח, רציתי לדעת מהם הטיפולים הקיימים כיום כדי לשפר את הצלקת? אשמח לקבל תשובה , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת טריה.
ד''ר יוסף טמאן26/12/2008יש להמתין בסבלנות למשך שנה.
לרוב, האודם משתפר באופן משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתם אריטמי
יותם28/12/2008אוקי, הבנתי שיש טיפולי לייזר כמו IPL שיכולים להעלים את זה בוודאות. רציתי לדעת מה הסיכונים, ותופאות הלוואי בשימוש קרני לייזר האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתם אריטמי
יותם30/12/2008אוקי, הבנתי שיש טיפולי לייזר כמו IPL שיכולים להעלים את זה בוודאות. רציתי לדעת מה הסיכונים, ותופאות הלוואי בשימוש קרני לייזר האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIPL
יותם01/01/2009מהם תופעות הלוואי שעלולות להיווצר לאחר סדרת טיפולי לייזר כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלאני22/12/2008
ברצוני לדעת אם עברתי ניתוח הגדלת חזה לפני כשבועיים ובאותו זמן הנני נמצאת בדיאטה כלשהי מבוקרת , האם יכול להיות שינוי כלשהן בגודל החזה בעקבות הרזיה שלאחר הניתוח. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל ושדיים
ד''ר יוסף טמאן26/12/2008שינוי משמעותי במשקל יכול לגרום גם לנפילה של השדיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזיה לאחר הניתוחאני22/12/2008
שלום רב האם ניתן לחזור לחזיה רגילה כבר שבועיים לאחר הניתוח להגדלת חזה או שיש צורך רק לאחר חודש ימים. תודה מראש על התתייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזיה
ד''ר יוסף טמאן26/12/2008את ברוגז עם הרופא המנתח שלך? עברת ניתוח לפני שבועים!
כדאי לשאול אותו .
זה תלוי בהרבה גורמים שרק הוא יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת שומן בבטן-דחוףמיקה22/12/2008
שלום רב אני עומדת לעבור ניתוח בקרוב, וחשבתי בנוסף לבצע שאיבת שומן מהבטן העליונה. יש לי שם ריכוז של שומן עקשן (לא עשיתי ספורט עקשני אבל אני מכירה את הגוף שלי ויודעת שאני לא מרזה שם). אני מאד מתפתה כבר לעשות את הניתוח בשילוב, והסיבות מן הסתם מובנות. החשש העיקרי שלי הוא האם הסיכוי להשמין במקומות אחרים בגוף או להשמין במקומות רגילים להשמנה אצלי בגוף פשוט בחוסר פרופורציה, גדלים מאד אחרי פרוצדורה שכזו? אני תמיד נעה על סקאלה של פלוס מינו 5-7 קילו. אני צעירה ולא שוקלת הרבה, כך שהשאיבה לא תהיה גדולה מאד, אבל אני מאד רוצה לעשות החלטה נכונה. הייתי שמחה אם תוכלו לעמוד על הבעיות המרכזיות לטווח הארוך שקשורות בהשמנה, ולהמליץ לי.. אשמח לתגובה מהירה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת שומן דחופה
ד''ר יוסף טמאן26/12/2008עד נדברת על שילוב של שאימת שומן עם עוד ניתוח. איזה ניתוח?
שאיבת שומן איננה יוצרת מצב של השמנה במקומות אחרים בגוף, למעט מקרים חריגים בהם בוצעה שאיבת שומן בילתי מבוקרת ונוצרה קסקאדה של לפטינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת חזהמאי20/12/2008
שלום, אני בת 24 ואין לי ממש בעיות עם החזה שלי חוץ מזה שהחלק העליון של הגוף שלי קצר מאוד לעומת החלק התחתון כך שנראה שהחזה שלי נופל למרות שהוא לא. רציתי לדעת, האם הגדלת חזה יכולה להועיל במקרה כזה? יש לי חזה די קטן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלק הגוף הקצר של מאי
ד''ר יוסף טמאן20/12/2008שאלה מאד לא ברורה.
דורש בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוח לאחר הגדלת חזה - התקשותאירה20/12/2008
שלום. הסיפור שלי הוא ארוך ואני נואשות מחפשת פיתרון לבעיה... בשנת 2005 אני עברתי ניתוח הגדלת שדיים (שתל 310cc עגול, מאל שריר). לאחר כמה ימים התחילה דלקת בצד ימין (כנראה מהזיהום) ורופא נאלץ להוציא את השתל (רק מימין) כדי לטפל בדלקת (דרנאז', אנטיביוטיקה, וכו). לאחר 3 חודשים נותחתי שנית וקבלתי שד חזרה - חשבתי שהתגשם סוף-סוף חלום של חיי, אך שמחה הייתה קצרה - לאחר 3-4 חודשים שד ימין התחיל להתקשות וקיבל עיוות, עד שלא היגיע לרמה 4 של capsular contraction. רופא-מנתח הסביר לי שסיבוך כזה נדיר מאוד אבל ידוע ולפעמים ניתן לתיקון. בשנת 2006 אני שוב ניגשתי לניתוח כדי לתקן את הצד הימני - צד שמאל ניראה ומורגש מצוין. בניתוח רופא "גירד" את הקפסולה והכניס שתל חזרה למקומו. והתופעה חזרה - שוב אחרי 3-4 חודשים התחילה התקשות למרות העיסויים ותרופות (Singular לחודשיים). אחרי התקשות שנייה רופא-מנתח שלי מסרב להמשיך בניסיון לתקן (לשים שתל מתחת לשריר, לנסות סוג אחר של שתלים,...) ומציע להשלים עם המראה הלא-אסטטי. כיום אני סובלת מ capsular contraction, grade IV, צלקת מכוערת (3 ניתוחים על אותה מקום), דיכאון ועוגמת נפש... אני קראתי הרבה כתבות - ודעות סוטרות: אפשר לתקן ולא? אני אשמח לדעת על הניסיון שלכם ולשמועה עוד דעות. אולי תוכלו לתת לי שביל של תיקווה? תודה מראש. אירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההתקשות של אירה
ד''ר יוסף טמאן20/12/2008כווץ הקופסית או כפי שקוראים לזה התקשות היא תופעה די נדירה היום.
הרופא שלך פעל נכון כאשר הוציא את השתל והכניס אותך להמתנה אך לדעתי היתה במעט קצרה.
יש להמתין בין חצי שנה לשנה, במצב של זהום כפי שאת מתארת.
במידה והשתל הוכנס בניתוח השני בחלל אחר, הפעם מתחת לשריר, זה מעשה נכון.
במידה והוכנס לאותו חלל לאחר חיתוך הצלקות + הזהום שהיה יחסית זמן קצר קודם, זה פחות מקובל, עלי לפחות.
מה עושים?
1. מוצאים את השתלים ושמים סוף לפרשה- אני מניח שזה לא יהיה מקובל עליך.
2.מחכים שנה. לאחר שנה מעבירים שתל (מומלץ חדש) במיקום אחר, מתחת לשריר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקשות - שאלה נוסםת אירה
אירה22/12/2008תודה רבה על תשובתך. כמובן אופציה 1 לא מקובלת (אלא עם כן היא היחידה). בקשר אופציה 2 יש לי קמה שאלות הבהרה: - האם אני צריכה לחכות שנה בין הוצאה שתל "קשה" ממקומו והכנסה שתל חדש במקום אחר – ז''א שנה שלמה לחיות בלי שתל בכלל בצד ימין? - האם בניתוח של העברת שתל חדש למיקום מתחת לשריר גם שתל בצד הבריא צריך לשנות את מקומו (כרגע הוא מעל שריר)? - האם אפשר להיות אם שתלים "שונים" (מיקום, סוג חלק\מחוספס) וזה לא יגרום לחוסר סימטריה? שוב תודה מראש. אירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות נוספות
ד''ר יוסף טמאן22/12/2008לגבי שאלה 1 התשובה היא לא.
לגבי שאלה מספר 2-רצוי מאד
אותה תשובה לגבי שאלה מספר 3 - מיקום וגודל שוים, למעט באם יש אסימטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר או משהו אחראפרת20/12/2008
שלום, ברצוני לדעת האם ניתן לפתור בעית מבנה פנים רחבות ושמנות עם סנטר כפול כשהגוף רזה ולא דיאטה היא הבעיה. אודה לכם אם תתנו לי אופציות אפשריות בכרוגיה הפלסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
ד''ר יוסף טמאן20/12/2008לא ציינת מהו גילך.
טיפולי"לייזר" אינם מוכרים לבעיה אשר ציינת.
אבל בלא מעט מקרים ניתן להגיע לשיפור מראה פנים-צוואר על ידי שאיבות והשתלת שומן עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל הוא 28 תודה
אפרת21/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אףניתוח אף19/12/2008
במידה ורופא אף אוזן גרון אבחן שיש לי בעיות נשימה, והמליץ לי לעשות ניתוח אף רפואי. ואני נמצא בקופ"ח כללית. אז רציתי לשאול אם אני מקבל טופס 17 לניתוח הזה? או שהניתוח עולה לי מכספי? ועוד שאלה קטנה-האם יש צלקות\צלקת? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אף רפואי
ד''ר יוסף טמאן20/12/2008במידה וקיימת בעיה רפואית וצויידת בטופס 17 לביצוע ניתוח בבית חולים ציבורי, אין לך כל עלויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אף חלקינתלי15/12/2008
שלום האם ניתן לגזור חלק מאף ארוך? האם הפעולה נעשת בהרדמה כללית או חלקית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגזור אף
ד''ר יוסף טמאן16/12/2008לא ניתן לגזור אף.
במקרים מאד ספציפיים ניתן לכרות מעט עודפי עור ברום האף.
אבל העיקרון של ניתוח אף מבוסס על הקטנה של השלד הפנימי ותכונות ההתכווצות של העור מעליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה בנוגע לכתם לידהיוגב14/12/2008
יש לי כתם לידה/שומה על הפין בצבע חום היא שטוחה כמו העור . היא בגודל חצי סמ בזקפה 1 סמ. מה ניתן לעשות? מה ההמלצה במצב כזה? אפשר להסירה ללא צלקת.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית
ד``ר רן טליסמן14/12/2008ללכת לרופא עור לבדוק את השומה ובאם שפירה אין צורך לעשות כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום שד לאחר ניתוחמלי דרעי09/12/2008
אני עומדת לעבור ניתוח להסרת גידול סרטני מהשד ובו זמנית מציעים לשים שקית עם חומר סיליקון. שאלתי האם יש בכך סיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים וסיכויים
ד''ר יוסף טמאן16/12/2008כל ניתוח ובודאי ניתוח משולב יש לו סיכונים וסיכויים.
שיחזור מיידי לאחר כריתה מקובל אך הכל תלוי במצבך האונקולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדניאל09/12/2008
אני בחור בן 24 . אני מעוניין לדעת האם אפשר לעבור איזשהו תהליך כירורגי או לא כירורגי לעיצוב קו הלסת. מה האופציות שלי? פרטים רבים יתקבלו בברכה.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד``ר רן טליסמן14/12/2008הרבה אפשרויות קיימות לעיצוב קו הלסת וביניהם הגדלה הקטנה ועידון כמובן תלוי במצב ההתחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פלסטי לאחר לידהגלית08/12/2008
אני 3 חודשים לאחר לידה ומעוניינת לעבור בזמן הקרוב ניתוח הגדלת חזה, האם ישנה איזושהי מניעה מלבצע ניתוח לאחר לידה או שאין שום בעיה עם ההליך ? ואם כן מהו הזמן הנכון שצריך להמתין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד``ר רן טליסמן09/12/2008השאלה הראשונה היא עד מתי ואם בכלל הנקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח שניפצעדליה06/12/2008
אחי ניפצע בתאונת דרכים לפני חצי שנה צריך לשחזר ארובת העין ועצם הלסת מחפשת מומחה עולמי האם אפשר לקבל המלצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר פציעה
ד''ר יוסף טמאן20/12/2008אוכל להציע לך לפנות לפרופ. שלמה קלדרון במחלקת פה ולסת בבילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אףדנה05/12/2008
שלום , אני מעוניינת לעשות שינוי קטן באף שלי , האף שלי בפרופיל יפה וללא עצם , רק בחלק התחתון - נדמה לי שזה נקרא המחיצה : החלק שחוצה את האף - הוא ארוך מידי / בולט מידי כאילו שיש שם מעט עור מיותר ....וואני מעוניינת לשנותו . האם אזור זה מורכב מעצם ? סחוס? , והאם זה ניתוח בהרדמה מלאה ? מקווה שאני מובנת , ניסיתי לחפש מידע על ניתוח אף חלקי ולא כ"כ מצאתי .... אשמח לפרטים. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי קטן באף שלי
ד''ר יוסף טמאן06/12/2008האיזור הוא סחוסי.
אך ישנן גם עצמות בבסיס האף שיכולות להשפיע.
לכן זה לא כל כך פשוט.
מציע לך שתתיעצי בענין עם מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)