מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקטנת חזה והנקהשרון16/07/2007
שלום, אני בת 26 עדיין ללא ילדים.
יש לי חזה גדול ואני שוקלת להקטין אותו אך רוצה מאוד להניק בבוא העת.
האם עדיף לחכות רק אחרי הלידות?
האם ניתן לדעת בודאות אם אוכל להניק לאחר הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנת חזה והנקה
ד''ר יוסף טמאן16/07/2007לא ניתן להבטיח כי לאחר הקטנת שדיים תוכלי שוב להניק או שיהיה מספיק חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלה והרמת חזהד15/07/2007
לפני מספר ימים עברתי ניתוח הגדלה והרמה. שאלתי כמה זמן צריך להיות במיטה ?
מתי אני יכולה לחזור להתעמל בכלל ובפרט בחדר כושר כמו הרמת משקולות וכדומה
מתי אני יכולה לנסוע לחו"ל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני מספר ימים עברתי ניתוח הגדלה וה
ד''ר יוסף טמאן15/07/2007עלייך להיות בקשר עם הרופא המנתח ולהשמע להוראות.
הרי עברת ניתוח רק לפני מספר ימים!
לכן התשובות רק ממנו בשלב כל כך מוקדם לאחר ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אף אצל רופא אאגט14/07/2007
מה ההבדל בין ניתוח אף אצל רופא אאג לבין ניתוח אף אצל מנתח פלסטי?
האם זה נכון שניתוחי אף רפואיים עדיף לעשות אצל רופא אאג ?
אני שוקלת לעבור ניתוח אף קוסמטי לא רפואי עדיף לי לעשות אצל מנתח פלסטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אף אצל מי?
ד''ר יוסף טמאן14/07/2007זוהי שאלה שחוזרת אשר חוזרת על עצמה והתשובה היא לא חד משמעית.
רוב המנתחים הפלסטיים מיומנים בניתוחים קוסמטיים של האף והמעוט מטפל גם בהפרעות נשימה.
רוב רופאי אאג מיומנים בניתוחי אף כאשר יש בעיה הקשורה לנשימה אפית ומעוטם עוסק בצד הקוסמטי של הענין.
אני מקוה שנתתי לך חומר למחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביואלקמיד, בטוח?אליה14/07/2007
מהם הסיכונים בהזרקת ביו אלקמיד לאף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביואלקמיד, בטוח?
ד''ר יוסף טמאן14/07/2007הנסיון אשר נצבר עם השימוש בביאלקמיד הוכיח ששכיחות הזהומים במילוי באיזור בפנים יחסית גבוהה. ישנם חומרים בטוחים יותר למילוי באף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה?
אליה15/07/2007על איזה חומרים היית ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה חומרים היית ממליץ?
ד''ר יוסף טמאן15/07/2007הכל לפי מצב האף.
אוטולוגיים, אורגניים או סינטטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץשרה13/07/2007
שלום, ברצוני לבדוק מה קורה אם חלילה נוצר מצב חירום רפואי תוך כדי ניתוח פלסטי ונוצר הצורם לטיפול נמרץ, אשפוז וכו'- האם סל הבריאות של מבוטחי קופת חולים מכסה עלויות אלו ומתייחס אל המקרה כחירום רפואי למרות שהניתוח הוא פרטי? וכן, מה טוח המחירים לניתוח מיני-ליפט? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי חרום לאחר ניתוח
ד''ר יוסף טמאן13/07/2007באותם מקרים נדירים שנוצרת בעיה לאחר ניתוח,סיבוך, כמובן שהקופות מכסות עלות של אישפוז וטיפול דחוף . אבל עליך לדעת שלא מדובר בכיסוי לגבי ניתוחים קוסמטיים אשר תוצאתם איננה משביעת רצון.
לגבי עלויות של ניתוחים קוסמטיים איני דן עליהם בפורום היות ולא קיים"מחירון" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפטמות שקועותבת 1711/07/2007
דר' טמאן,
אני בת 17 וחצי ואני סובלת מן התופעה של פטמות שקועות.
אני מעוניינת לבצע ניתוח למטרות אסתטיות. כשקראתי על הנושא כדי לקבל רקע,אז היה כתוב שלאחר הניתוח, כאשר אני אלד אני לא אוכל להניק בגלל שקורעים את בלוטות החלב. האם אפשר להמנע מכך? האם אני יכולה לבצע ניתוח בגילי?האם לאחר הניתוח הפטמות יוכלו לבצע את בפונקציות הטבעיות שלהן כגון אחרי קור וכו'? והאם יש איזשהן סכנות לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפטמות שקועות
ד''ר יוסף טמאן11/07/2007רוב הסיכויים שלא תוכלי להניק היות וצינור החלב הראשי בניתוח זה נפגע לרוב.
בהתחשב בגילך הרך יחסית, אני ממליץ לחשוב טוב טוב על הענין הזה ולא להחפז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת חזהחסוי10/07/2007
האם הרמת חזה חייבת להתבצע עם שתלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הרמת חזה חייבת להתבצע עם שתלים?
ד''ר יוסף טמאן10/07/2007ממש לא.
כאשר יש שדיים מלאים אך נפולים, ההרמה יכולה להיות מבוססת רק על רקמת שד קיימת עם תוצאות מצויינות.
אבל, כאשר קיימים שדיים נפולים ומרוקנים מתוכן, הרי אז יש להחזיר נפח יחד עם ההרמה ולכן
מוסיפים שתל סיליקון מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת חזה ...המשך
חסוי11/07/2007ואם בכול זאת אני נפגשת לייעוץ איתך ואתה אומר לי שוהחזה שלי הוא נפול ומרוקן אבל אני לא רוצה שתלים אלא לעשות זאת בדרך הראשונה זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי...
חסוי11/07/2007סורי אבל שכחתי עוד דבר אחד הרמה עם רקמה זה גם עם צלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלה נוספת ול sorry
ד''ר יוסף טמאן11/07/2007ובכן, על פי המצב של השדיים נקבעת טכניקת ההרמה. החל מצלקת אחת בגבול העטרה, צלקת זו+
צלקת אורכית עד קפל השד ולבסוף 3 צלקות בצורת "עוגן"
אין זה משנה באם מוסיפים או לאו שתל סיליקון.
נניח ולא תרצי להוסיף שתל זה אפשרי כמובן, אך חייבים לשקול היטב במידה והשד מרוקן, האם
יהיה לך נפח שד מספק. וזה לא אני קובע, אלא בשיתוף איתך.תפקידי הוא ליעץ אך היות ומדובר בניתוח קוסמטי ולא רפוא, נטל ההחלטה הוא תמיד שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיני חתולגולין08/07/2007
אני בת 28, קראתי על ניתוח פלסטי להרמת הגבות שמעצב את העין למראה חתול והכוונה לא לניתוח עפעפיים אלא להרמת הגבות בלבד באמצעות חוט או משהו כזה מתחת לעור לא ניתוח מסובך.האם קיים ניתוח כזה? מה הסיבוכים? איך מבצעים וכמה זה עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "עיני חתול"
ד''ר יוסף טמאן08/07/2007הרמת גבות באמצעי זה או אחר אפשרית וניתן גם להרימם בצדדים. גם עם חוטים.
אבל..... זה איננו משנה את זוית העיין והעפעפיים. הניתוח הנדרש כאן הוא קנטופקסי, דהינו,
ניתוח בו מקבעים בזוית אחרת את העפעפיים על ידי חיבור מהזוית הצדדית שלהם לעצם בארובת העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיני חתול
גולין08/07/2007התכוונתי לגבי מה שציינתה בתחילת התשובה להרמת הגבות בלבד ולא כל העין שנותן מראה מורם בצדדים ועדין ולא בעין עצמה.. איזה שיטות יש והאם ניתן לחזור לעבודה מיד בלי סימנים ומה העלות ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיני חתול -פרק ב
ד''ר יוסף טמאן09/07/2007אמנם נ
כון שהשיטה פשוטה יחסית ובלתי
טראומטית, זאת באמצעות חוטי אפטוס.
לגבי עלויות, אינו דנים בזה בפורום כי אין "מחירון" לניתוחים פלסטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתח סנתרטום08/07/2007
ביצעתי ניתוח להגדלת סנטר ליפני שבועיים ואני סובל מחוסר תחושה בשפה התחתונה ובחלק מהסנתר,זה שכיחבניתוחי סנתר? התחושה צריכה לחזור? ומתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד תחושה שפה-סנטר.
ד''ר יוסף טמאן08/07/2007אני מניח כי ביצעו בך את הניתוח דרך חלל הפה.
במידה ויש נימול שלם קרוב לודאי זוהי פגיעה בעצב ראשי- MENTAL NERVE
האם התחושה תחזור? קשה לדעת , לפעמים כן.
נימול קל לאחר ניתוח הוא על סדר היום ולרוב חולף.
קבל את תשובתי בהסתייגות רבה היות ולא ידועים לי פרטי הניתוח ורמת הנימול.
שוחח עם הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח פלסטיחנה08/07/2007
לפני כ-14שנה עברתי שאיבת שומן בבטן ומתיחה.
ברצוני לדעת האם ניתן לעשות נתוח כנ"ל שנית ושלב בו נתוח עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח משולב
ד''ר יוסף טמאן08/07/2007אין שום מניעה, במידה ויש הצדקה, לבצע ניתוח בטן חוזר.
לגבי שילוב עם ניתוח עיניים- הדבר אפשרי מהאספקט הרפואי במידה ומתקיימים מספר תנאים.
א. באם ניתוח עיניים יכול להתבצע בהרדמה כללית. ישנם ניתוחי עיניים שהמנתח מבצע בהרדמה מקומית היות והוא זקוק לשיתוף פעולה עם המנותח.
תנאי נוסף הוא שגם המנתח הפלסטי וגם רופא העיניים יביעו את הסכמתם לניתוח משולב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הקטנת אוזנייםאייל07/07/2007
כמה עולה בערך ניתוח להקטנת אוזניים ( הקטנת תנוך האוזן ) ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עולה? -איננו דנים בנושא זה
ד''ר יוסף טמאן07/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה- 3 שנים אחרי שאיבהy07/07/2007
אני בת 24, ולפני כ3 שנים עברתי שאיבת שומן באיזור הירכיים והישבן.
הבחנתי בשנה האחרונה בהצטברות שומן בבטן התחתונה- איזור שלפני כן לא היה לי שום מצבור שומן. (אני במשקל תקין ובאותו משקל שהייתי בזמן הניתוח).
העניין מאוד מטריד אותי, וגורם לי לרגשות חרטה על עצם הניתוח שעברתי.
1)האם לאחר מספר שנים הגוף יכול לשוב למבנה המקורי של לפני השאיבה? (במקרה שלי אני מקווה שכן)
2)והאם השתלת שומן לאיזור מסויים בגוף (למשל מהבטן לישבן) זו שיטה נפוצה בארץ ובעלת סיכויי הצלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ד''ר יוסף טמאן07/07/2007סביר להניח שבמהלך 3 שנים אשר חלפו מהניתוח שמנת במקומות אחרים בגוף ולאו דוקא
עקב הניתוח שעברת.
ענין ההשמנה המפצה איננו הוחח באופן מוחלט. הטענה שבשאיבות שומן גדולות ביותר (והלא
מומלצות) מופרת שרשרת הלפטינים יש לה יותר ביסוס אך לא נראה שזה מקרה שלך.
העברות שומן גדולות ממקום למקום בגוף,דינם לרוב כישלון וגם סיבוכים.
לדעתי על מנת לחזור לפרופורציה הנכונה עליך להכנס למשטר דיאטה + פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת חזה בקרב נוערליאת04/07/2007
אני בת 15 וחצי , רציתי לדעת מאיזה גיל אפשר לעשות הגדלת חזה ?
והאם הגדלת חזה דרך הטבור טובה יותר , ואם עושים אותה בארץ ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנינ בת 15 וחצי
ד''ר יוסף טמאן04/07/2007בגיל זה לא מקובל לבצע ניתוחי הגדלה אלא במקרים מאד חריגים.
הגדלה דרך הטבור היא שיטה טראומטית מאד וגם מאד לא מקובלת כי איננה מביאה לרוב תוצאות אופטימליות.
ובנוסף ניתנת לביצוע רק עם מעטפות שתלים שממלאים עם מים ולא שתלי סיליקון מוכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הגדלת חזה חוזרליאן04/07/2007
שלום, אני עשיתי ניתוח הגדלת חזה לפני 11 שנה בערך (אני בת 31כיום) מאז עברתי 2 לידות, החזה שלי לא נופל הוא עומד עדין אבל בצד אחד אני מרגישה ממש את השקית של הסילקון במגע
האם הגיע הזמן לעשות ניתוח חוזר, מוזר שהחזה בשנים הראשונות היה גדול יותר ועכשיו נראה לי כי הוא התכווץ (לא נופל) אבל קטן יותר אין נזילה עשיתי בדיקת אולטרסאונד
ושאלה נוספת האם ניתוח חוזר פחות כאוב מניתוח ראשון , האם יש סיכון לחכות עוד כמה שנים או רצוי להחליף עכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הגדלת חזה חוזר
ד''ר יוסף טמאן04/07/2007ערב טוב
11 שנים זה בערך הזמן שצריך להתחיל לחשוב על החלפת השתלים.
במהלך אותם השנים, ילדת ואולי אף הנקת וברור שמצב השדיים השתנה.
לרוב מדובר בדילדול שד וצניחה.
ולכן נראה לך היו ובצדק שהשדיים קטנים יותר מאשר היו לפני שנים.
בסבירות גבוהה תזדקקי גם להרמת שדיים בשוטה זו או אחרת.
רמת הכאב לאחר ניתוח תלויה בהרבה גורמים וגם בסף הסבל שלך, כך שלא אוכל לפסוק כאן מאומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשד, אחרי ניתוח סיליקוןיפעת03/07/2007
לפני שבועיים נותחתי - הגדלת חזה. הכל היה בסדר. החלמה מהירה ובלי הרבה כאבים. היום , יש לי כאבים חזקים מאוד, בלתי נסבלים בשד השמאלי. אני מרגישה לחץ כבד על העצמות וממש קשה לי לנשום. אני ממש בלחץ והייתי רוצה לדעת מה זה? האם זו תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד, אחרי ניתוח סיליקון
ד''ר יוסף טמאן03/07/2007אני קצת מופתע מכך שאת שואלת שאלה זו בפורום במקום לשאול את הרופא שניתח אותך רק לפני שבועיים.
כאב עז לאחר ניתוח שדיים הוא שכיח ומוכר, אבל זהום, הצטברות נוזלים או דם יכול להחמיר
את הכאב.
פני בההקדם לבדיקה אצל הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)