פורום ויטמינים תוספי מזון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומגה 3 + קיו 10
    מלכה ש
    28/06/2008

האים מותר לצרוך אומגה 3 ביחד עם קיו 10

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3 + קיו 10

הוספת תגובה

• .

נמרוד
    28/06/2008

מותר בהחלט :) nimrodg4@walla. products

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה וQ10

איציק ברדה
    03/07/2008

שלום לך
    Q10 נספג היטב בסביבה שומנית לכן מותר ואף מומלץ לנטול Q10 בתוספת שמן דגים.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אניטביוטיקה ופרוביוטיקה
    מיקה
    26/06/2008

בעקבות דלקת גרון, קיבלתי אנטיביוטיקה ל 10 ימים (רפאפן) בבית המרקחת אמרו שחייבים להשתמש במקביל בתוספי פרו-ביוטיקה (לשמר חיידקים טובים או משהו כזה..) וזה עולה די הרבה כסף.. רציתי לשאול, 1 - האם זה באמת הכרחי? 2- האם אפשר להשיג את זה דרך מזון? (אקטימל או משהו?) תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אניטביוטיקה ופרוביוטיקה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה ושות'

אלכסנדר
    03/07/2008

שלום. בגדול ובהיסתמך על ניסיון קליני נרחב וטוב,השילוב של טיפול אנטיביוטו עם פרוטוקול טיפל פרוביוטי הינו מייטבי! יחד עם זאת יש לדעת כיצד לשלב(זמנים ומינונים),ואת אותם מצבים בהם אסור!!!!!!!!! לשלב. רק נחת. אלכסנדר דגן N.D נטורופת והומיאופת-ביולוגי. יועץ ומריך בקהילה. alexander-d@

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלורדיקס
    שגית טביב
    25/06/2008

שלום רב,

התחלתי לקחת פלורדיקס לפני כשבוע עקב מחסור בברזל.
    מאז שהתחלתי אני סובלת מכאבי בטן ושלשולים.
    האם זו תופעת לוואי ידועה? לפי מה שאני יודעת, היתרון בפלורדיקס הוא שהתוסף אינו מלווה בתופעות לוואי.
    אשמח לדעת מה מומלץ לעשות כרגע.
    תודה מראש,
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    פלורדיקס

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    25/06/2008

שגית שלום
    בדר"כ פלורדיקס ידוע בהיעדר תופעול לוואי.
    למרות המוצר הטעי אנו רגישים לפעמים לריכבי תזונה שונים ולכן מה שהייתי מיע זה לעבור לפלורויטל-מוצר עדין יותר.
    לפני שתקני צרי קשר עם החברה: 1-800-366-777 ובקשי שישלחו לך מס' דוגמיות כדי שתבחני האם המוצר מתאים לך.
    כל טוב ובריאות שלימה
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תצרוכת יומית מומלצת ויטמין A
    -
    20/06/2008

אני בת 18 ורצית לדעת מה כל כך חשוב בויטמין A והאם התצרוכת היומית היא 750 מיקרוגרם?זה עוזר לעור הפנים?

תוכל לתת לי כמה שמות של פירות או דברים אחרים לאכול ביום כדי שאני יגיע לתצרוכת יומית?

תודה

הוספת תגובה

• ויטמין A

איציק ברדה
    22/06/2008

שלום לך
    מקורות ויטמין A במזון:
    מהחי: דגים, חמאה, כבד, ביצה שהמקור הטוב ביותר הוא מדגים בעיקר מדגי ים ממים עמוקים.
    לצימחונים ובכלל ניתן להשתמש בבטא קרוטן שהוא - פרו ויטמין A
    מהווה חומר מוצא לויטמין A , גוף האדם מסוגל להופכו לויטמין A ולכן המזונות העשירים בקרוטן מהווים גם הם מקורות לויטמין A.

מקורות קרוטן במזון:
    מהצומח: ירק ופרי כתום, צהוב, ירוק כהה (לדוגמא: מנגו, משמש, פלפל ירוק)
    הנחשבים בראים יותר ואף לא מצטברים בכבד כמו הןיטמין A .
    הקצובה היומית המומלצת של ויטמין A נמדדת ביחידות בינלאומיות (IU )והקצובה המומלצת היא 5000 IU ביום.
    ויטמין A יכול לסייע במצבי אקנה בעור אך יש לעשות הפסקה לאחר 3 חודשי שימוש.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נר הלילה
    טל
    20/06/2008

שלום,

הדיאטנית שלי המליצה לי לקחת כמוסות נר הלילה 5 ימים לפני המחזור עם ויטמין B6.
    נטלתי במשך חודשייים כמוסות שמן בוראז כל החודש ולפני המחזור הוספתי ויטמין B6.
    הכמוסות לא עזרו לי להפחתת התופעות שלפני המחזור.
    האם לדעתך יש טעם לנסות לעבור לכמוסות נר הלילה ולקחת רק 5 ימים לפני המחזור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נר הלילה

הוספת תגובה

• שמן נר הלילה

איציק ברדה
    22/06/2008

שלום לך
    המינונים של חומצות השומן בשמן נר הלילה והבוראז שונים לכן יתכן ששמן נר הלילה יתאים לך יותר משמן בוראז.
    שווה לנסות.
    אם בנוסף לגלי החום יש גם יובש בעור שמן נר הלילה יעיל יותר .

בברכה

איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נר הלילה

טל
    22/06/2008

אין לי גלי חום תודה לאל (בת 35).
    יש לי נפיחות, גודש, צבירת נוזלים..
    ומאז הבוראז גם שינויים במצבי הרוח (לרעה).
    אכן אנסה נר הלילה.
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

טל
    23/06/2008

איציק,
    עניתי לך הודעה אחת לפני זו ואני מוסיפה עוד משהו.
    קניתי נר הלילה של GNC מה המינון המומלץ לדעתך ?
    (כדור אחד או שניים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון מי גבינה
    דן
    18/06/2008

שלום...
    קניתי אבקת חלבון מי גבינה המיכלה 81% חלבון..רציתי לדעת כמה אני צריך לצרוך ביום אני שוקל 65....אשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון מי גבינה

הוספת תגובה

• צריכת חלבון יומי

איציק ברדה
    22/06/2008

שלום לך
    אם אתה מפתח גוף את זקוק ל1.5 כפול משקל גוף כולמר את צריך 97 גרם חלבון ביום.
    אם אתה רק עוסק בפעילות גופנית אתה צריך כ1 כפול משקל גוף כלומר 65 גרם חלבון ביום.
    עליך לבדוק כמה חלבון יש במנת הגשה בכדי לדעת כמה מנות אתה צריך ביום.
    נתונים אלה נכונים כל עוד בריאותך במצב תקין וללא בעיות רפואיות כאלה או אחרות כגון בעיות כליות וכו.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גילה
    18/06/2008

שלום רב,
    האם מומלץ לתת לילד בן 8 תוספי מזון באופן קבוע?
    ואם כן, אפשר לקבל המלצה לתוספים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ילדים

איציק ברדה
    22/06/2008

שלום לך

ראשית עלי לצין שתוספי תזונה לא באים במקום אוכל אך אם זאת כאשר התזונה היומית לא כוללת את כל הויטמינים והמינרלים שמקורם בפירות ירקות בשר קיטניות דגנים וכו , מומלץ להוסיף תוספי תזונה.
    חברת GNC פיתחה מולטי ויטמין ומינרל המיוחד להשלמה תזונתית לילדים, המכיל את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לצריכה יומית לילדים.
    אם התזונה של הילד חסרת פירות וירקות הייתי ממליץ על שתי טבליות ללעיסה ביום.
    ברגע שהתזונה די מאוזנת מספיק טבליה אחת אחרי אוכל.(מומלץ בבוקר)

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תצרוכת יומית מומלצת?
    יולי
    15/06/2008

שלום!

יש לי חוסרים בברזל וב-B12.
    יש לי כמוסות ברזל עדין, כשכל כמוסה 25 מ"ג. כמה כמוסות לקחת ביום? מה ההמלצה?

אני יודעת גם שעדיף לקחת עם הברזל ויטמין C (שגם ממנו סביר להניח יש לי חוסרים היות והתזונה שלי לא הכי מאוזנת וכוללת מעט ירקות, פירות ובשר- בהקשר לברזל).
    כמה ויטמין C מומלץ לקחת ביום? יש לי טבליה של 500 מ"ג כל אחת.

ואותה השאלה גם לגביי B12... יש לי טבליות שמכילות תערובת של ויטמיני B. בכל טבליה כזו
    יש 250 מק"ג ויטמין B12. כמה לקחת ביום? אחת מספיקה?

תודה רבה ויום טוב :-)
    יולי (בת 24)

לקביעת תור
    סגירה
    תצרוכת יומית מומלצת?

הוספת תגובה

• תצרוכת יומית מומלצת?

איציק ברדה
    15/06/2008

שלום לך
    לגבי הברזל טבליה אחת ליום באופן קבוע לפחות ל3 חודשים. לאחר 3 חודשים מומלץ לערוך שוב בדיקות ואז לפי המצב ניתן לדעת האם להמשיך כך, האם להוריד את המינון או להגדיל את המינון.
    ניתן להוסיף טבליה אחת של 500 מ"ג ויטמין C ביחד עם הברזל.(עודפי הויטמין C ישתחררו בשתן)
    לגבי הB12 אם יש לך מחסור את צריכה לפחות עד מצב של איזון 1000 מק"ג כל יום ( ל3 חודשים לפחות)
    לאחר מכן לעשות בדיקות חוזרות אם הכל תקין ניתן להמשיך בויטמין B קומפלקס.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשישות כרונית+כאבים בשלד.
    תרצה
    12/06/2008

שלום רב.
    בחודשים אחרונים אני סובלת מכאבים בשכמות +חגורת כתפיים,פשוט העצמות כואבות לי.
    התחלתי לקחת קוי-10+אומגה 3
    השאלה איך אפשר לחזק את העצמות,אני כל הזמן אני עייפה.
    יש לציין זה כפר שניים שאני עוברת מרופא לרופא,לפי הכאבים הרופא משפחה טוען שאני סובלת
    מפברומלגיה,שלח אותי ליעוץ אצל רמטולוג.
    אני מדוכדכת ממצבי.
    יש לציין שאני נעזרת גם בגרגרי פולן כי אני סובלת מחוסר אנרגיה.
    בתודה מראש
    טרזה

לקביעת תור
    סגירה
    תשישות כרונית+כאבים בשלד.

הוספת תגובה

• פיברומאלגיה

איציק ברדה
    12/06/2008

שלום לך
    אבחון הפיברומיאלגיה אינו פשוט
    אם את מוגדרת כסובלת מפברומיאלגיה הייתי ממליץ לך על האתר http://www.fibromyalgia.co.il/
    היכול לסייע לך.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרב-לייף
    תומר
    10/06/2008

שלום רציתי לדעת פרטים על תחליף הארוחה של הרב-לייף...חשוב לציין זו לא אבקת חלבונים אלא תחליף ארוחה

לקביעת תור
    סגירה
    הרב-לייף

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    10/06/2008

שלום
    לא מכיר את המוצר, מכיר את האבקות.
    ככלל לא אמור להיות תחליף לאוכל כל עוד אין לך בעיה עיכולית קיצונית.
    עדיף לצרוך מזון ממש, גם לגוף וגם למע' העיכול.
    אם הנך חש תחושת רעב קיצונית במשך היום, יש מוצר חדש שהגיע לארץ מבוסס מחקרים קליניים של חברת GRAMSE הנקרא CM3 ALLGINATE מוצר הגורם לתחושת שובע, ניתן להשיגו כיום דרך ערוץ הקניות או דרך החברה עצמה.
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר B12 וברזל
    אני
    10/06/2008

שלום , לפני כחודשיים טופלתי בכדורים של B12 וחומצה פולית עקב חוסר בוויטמין זה.
    כמו כן.. לפני שנה וחצי-שנתיים טופלתי בסירופ של ברזל [כמו כדורים ] .

לאחרונה אני מרגישה עייפות וחולשה [אין לי כוח לדוגמא לקום.. אין לי שיווי משקל..אני לא יכולה נגיד להרים יד למשך זמן כי זה כואב.....]

וכאבי ראש [ כרגע יש לי כאב ראש שנמשך כמה ימים .. ולא זה לא מיגרנה]
    האם יכול להיות שיש לי שוב חוסר באחד הוויטמינים?
    כדאי לבצע שוב בדיקת דם? [ביצעתי לפני חודש במיון.. עקב בעיה אחרת.]

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר B12 וברזל

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    10/06/2008

שלום
    חשוב שתעשי בדיקת דם נוספת כדי לדעת את מצבך נכון להיום. בקשי מהרופאה לעשות גם בדיקת FERRETIN הם מחסני הברזל בגוף.
    לפי הסמפטומים יש לך מחסור במשק הברזל ומומלץ לקחת את הסירופ של הברזל - שמו פלורדיקס.
    סביר להניח שאין לך מחסור של B12 כי המחסנים התמלאו.
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ..
    שי
    09/06/2008

שלום..
    אני מתכוון בעוד כשבוע לקחת תוסף חלבון "מי גבינה"..
    אני הבנתי בשביל שיראו תוצאות ושזה באמת ישפיע צריך לאכול נכון גם פחמימות ווגפ חלבונים...אך הבעיה שאין לי שמץ של מושג לתפריט

תוכל להביא לי תפריט יומי טוב לדוגמא?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ..

הוספת תגובה

• ?!??!?!?!?!

שי
    10/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים בגיל 50
    יופה
    09/06/2008

אני ובעלי בני חמישים , ואני מבקשת מידע לגבי ויטמינים מומלצים בגיל הזה לנשים ולגברים

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים בגיל 50

הוספת תגובה

• מולטי ויטמין לגיל 50

איציק ברדה
    10/06/2008

שלום לך
    לחברת GNC יש מולטי ויטמין היכול לסייע לשניכם ולתת השלמה תזונתית מלאה,המולטי ויטמין נקרא פלטיניום והוא מכיל את כל הויטמינים והמינרלים המומלצים לגיל 50 גם לגברים וגם לנשים.

בברכה

איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפה של מוצרי gnc

בלה דרור
    14/06/2008

למר ברדה שלום! שאלתי ,כמומחה,מדוע אתה ממליץ לאנשים רק את מוצרי gnc' ואינך מאפשר לאנשים לבחור תוסף תזונה וויטמינים מאת חברות טובות אחרות,האם איין בכך מגמתיות מכוונת...... אני מאוד נהנית וממליצה על מוצרי תוספי התזונה והויטמינים של חברת pharmanex\ניו סקין, לאחרונה נעשו מחקרים רפואים בלתי תלויים,ובאופן חד משמעי המליצו על מוצרי תוספי התזונה של חברת pharmanex . אודה על תגובתך בלה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה של GNC

איציק ברדה
    16/06/2008

שלום לך
    ראשית אם תבדקי את כל תשובותי לא שללתי אף חברה,חברות שאני לא מכיר אני נותן לציבור הקוראים להחליט בעצמם.
    אני משמש כ 12 שנה כמנהל הדרכה ורישום מוצרים ב חברת GNC ואני לא מסתיר זאת זה רשום מתחת לשם שלי בכניסה לאתר.
    מוצרי GNC נבדקים ב 150 בדיקות איכות כולל אנליזה לכל מוצר שמגיע לישראל ואני בודק מוצר מוצר לפי האנליזה כך שאת המוצרים של GNC אני מכיר הייטב לכן אני יכול להמליץ עליהם בלב שקט.
    אם את חושבת שמוצרי pharmanex מתאימים לשאלות של קוראי הפורום את מוזמנת להמליץ.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקור הוויטמינים המועדף

ל.
    22/06/2008

שלום, קראתי לא פעם ולא פעמיים את דבריהם של אנשי מקצוע (דיאטנים קליניים) שכתבו שמי שתזונתו מאוזנת ומגוונת - עדיף שיסתפק בוויטמינים מתזונתו ולא יצרוך תוספי ויטמינים, כי גופו של אדם כנ"ל יודע ומסוגל להתמודד היטב, באמצעות תזונתו, עם בעיות הקשורות במאזן הוויטמינים בגופו, בעוד שצריכת תוספים עלולה דווקא לשבש את כושר התמודדותו הנ"ל. אנא התייחסותך. תודה. ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על בטן ריקה?
    אלי
    08/06/2008

שלום רב,
    האם זה משנה אם נוטלים תוספי תזונה (למשל, מולטיוויטמין, כמוסות שמן דגים, קיו 10, בוטשארדס ברום, ויטמין די, סידן קרבונט/ציטרט, כרום פיקולינט, פריים טיים, מגנזיום, ויטמין E) עם הארוחה, או על בטן ריקה?
    כמו כן, האם זה משנה אם נוטלים כל תוסף בנפרד, או כמה תוספים בו-זמנית (בהתייחס בעיקר לדוגמאות דלעיל)?
    תודה. אלי

לקביעת תור
    סגירה
    על בטן ריקה?

הוספת תגובה

• כיצד נוטלים ויטמינים

איציק ברדה
    10/06/2008

שלום לך
    ויטמינים או מולטי ויטמין מומלץ לנטול בבוקר אחרי אוכל,כמוסות שומניות או ויטמינים על בסיס שמן מומלץ לנטול לאחר ארוחה עיקרית שומנית,מינרלים כמו מגנזיום ממולץ ליטול ליפני השינה,מינרלים טיפוליים כמו כרום לאיזון רמות הסוכר ממומלץ קרוב לאוכל,סידן מומלץ לחלק את המנה למספר פעמים ביום לאחר האוכל.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיאוקסידנטים
    רמי יונאי
    07/06/2008

שאלה למומחים בתחום הבריאות -רפואה משלימה . אני קורא מגזינים וגם באינטרנט הרבה חומר על כל מה שקשור לבריאות ואיכות חיים . הבעיה שיש דיעות חלוקות בכל נושא . לדוגמה ,קראתי לפני מספר שבועות ממומחה בתחום שנעשה מחקר והתגלה שאנטיאוקסידנטים מקצרים את החיים וגורמים לתחלואים . ואני כעוסק בתחום ,נדהמתי לקרוא ,בדיוק ההיפך הדבר ,אנטיאוקסידנטים מיטיבים באופן ניכר בבריאות האדם ,חימצון יתר בדם גורם לתחלואים . להלן : הרגל של שתית מנה ,מידי יום קבועה, של מיצוי מנגוסטין יכול להעצים בריאות, חיוניות ומניעת מחלות שונות. בריאות גופנית כללית, במנגוסטין יש אנטיאוקסידנט עוצמתי במיוחד ואת כל הויטמינים והמינרלים שהגוף צריך לבריאות מושלמת . 1. חיזוק מערכת החיסון : הפלבנואידים והפלבונים מעצימים אנטיאוקסידנטים אחרים, בניהם ויטמין C וויטמין E לרמת הגנה גבוהה יותר. 2. מאבק עיקש בדלקות: עוזר במניעת אגירת נוזלים ברקמות, דבר שיכול להחליש מצבי דלקת ומחלות 3. שיפור תקשורת בין תאית: בזמן מחלה, הקסנטונים במנגוסטין משפרים את התקשורת הבין תאית ובכך מפריעים למחלה להתפשט ולתקוף. כמו כן, מזרזים תיקון והחלמה. 4. סיכול נזק ל dna: קסנטונים הראו סיכול נזק ל dna הפחתת סיכון מקרצינוגניים (חומרים מסרטנים) ומוטגנים (גנים שעברו מוטציה) 5. עזרה למערכת הלימפתית: עזרה למערכת הלימפתית לסלק פסולת תאים 6. שומר על תפקוד יעיל של בלוטת התריס: האנרגיה של מנגוסטין עוזרת להתגבר על תפקוד ירוד של בלוטת התריס 7. הורדת עמידות לאינסולין: קסנטונים יכולים לעזור לאזן רמות סוכר בדם. 8. עזרה בהורדת מסת שומן: מנגוסטין מאזן רמות קורטיזול שיכול לעודד השקעת שומן ברקמות בחלקים שונים של הגוף 9. מרפא נזק עצבי: היכולת הנוגדת דלקת עוזרת לתיקון נזק תאי שגורם אי נוחות וכאבים נוירולוגים , כולל נוירו פתיה סוכרתית. 10. מאזן את המערכת ההורמונאלית: מעודד איזון הורמונים וכימיקלים עצביים שמיוצרים על ידי המערכת האנדוקרינית. 11. מסיע לשיתוף פעולה אפקטיבי של הגוף: היכולות של מנגוסטין בחיזוק מערכת החיסון ובמלחמה מיקרוביאלית מחזקות את כל הגוף. 12. הפחתת טחורים: מרגיע את הכאב והנפיחות שנוצרת על ידי הדלקת. 13. עוזר להרגיע מצב של ירידת סוכר בדם: מאזן חולשה שנגרמת על ידי רמות סוכר נמוכות בדם. 14. מרגיע פסוריאזיס: קסנטונים יכולים לעזור לכבד להתנקות מרעלים, שיכולים להחמיר את הפסוריאזיס. 15. עוזר בהחלמת פצעים: מעודד החלמה מהירה של פצעים שטחיים 16. מוריד כאב של סימפטום תעלת שורש כף היד: בולם כאב בכף היד על ידי הפחתת הדלקת. 17. מרגיע דלקת עור נוירולוגית: היכולות האנטי דלקתיות של המנגוסטין עוזרות לבטל את ההשפעה המגרדת של מחלת העור. בריאות הלב 18. עוזרת למנוע מחלת לב: קסנטונים מנטרלים את הנזק של הרדיקלים חופשיים, אשר משתתפים בתהליכים דלקתיים. 19. חיזוק כלי הדם

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיאוקסידנטים

הוספת תגובה

• האם המומחים האחרים מסכימים ??

שירי
    10/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    10/06/2008

שלום
    אני מסכים איתך כי באנטיאוקסידנטים יש בעיקר תועלת ולא סכנה ונזק.
    אכן המנגוסטין או פרי נהדר העשיר באנטי אוקסידנטים ובעל יכולות נהדרות. עדיף שיבוא עם מיצויים של עוד מס' צמחים או פירות עשירים במרכיבים תזונתיים.
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה