מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מולטי היירטליה14/09/2008
אני רוצה לקחת ויטמינים לשיער כי השיער שלי ממש הרוס יש את מולטי הייר של סופהרב רציתי לשאול אם אפשר לקחת אותו ככה או צריך ללכת לרופא משפחה שיאשר לי שזה בסדר וגם אם צריך לשלב את זה עם עוד משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין יחס???
טליה17/09/2008שאלתי שאלה כל כך פשוטה אם צריך להתייעץ עם רופא משפחה לפני שלוקחים ויטמינים למה אף אחד לא מתייחס ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בועז שוורץ21/09/2008שלום, אני הייתי מעדיף לראות בדיקות דם כלליות לפני תחילת טיפול: האם חסר ברזל, אבץ או אולי סידן או ויטמין D.
מולטי הייר אפשר לצרוך גם בלי התייעצות עם רופא, לא לעבור את 3 החודשים של טיפול.
אני ממליץ בנוסף על משקה כלורופיל של חברת GRAMSE יכול לנקות את הגוף מפסולת, לשפר יכולת הטמעת הגוף של ויטמינים ומינרלים וכן להעלות רמות המוגלובין המשפרת את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניגודאלי12/09/2008
שלום רב, האם כמוסות שמן דגים וכן קיו 10 מתנגשים עם התרופות רמיפריל, סטטין, קדקס ואבודארט? תודה ושבת שלום. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בועז שוורץ21/09/2008שלום
התשובה היא לא. קיו 10 למשל חובה ליטול במקביל לנטילת סטטינים. אומגה 3 יש להיזהר לא לעבור את ה-ה3 גרם כי אז החומר נחשב כמדלל.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פיקנוגנילמאיה10/09/2008
שלום, לי יש אפילפסיה ומקבלת כדורי למיקטל 400 מ"ג ליום. האם אני יכולה לקחת כדורי פיקנוגנול וזה בהמלצת דיקור סיני שאני עושה לצורך הפרייה? תודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ ישיר
alexander11/09/2008שלום. את מבקשת יעוץ ווירטואלי,יש לך אפילפסיה ואת עוברת טיפולי הפריה. הגזמת לגמרי. קצת כבוד לעצמך. זה מצב מורכב המצריך יעוץ אישי. פני אל מנהלי הפורום,או בקשי מהם המלצה לרופא/מטפל שהפורום ממליץ עליוו. רק נחת אלכסנדר דגן N.D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אירן13/09/2008כדאי שתענה בצורה יותר נימוסית, בהתאם לגיל שלך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בועז שוורץ21/09/2008שלום מאיה
אני מסכים לגמרי עם אלכסנדר, המקרה אותו את מתארת מצריך מעכב והבנת כל התמונה.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסגל10/09/2008
שלום, עברתי לפני שבועיים ניתוח להסרת גוש שפיר מבלוטת התריס - הוצא הגוש והבלוטה (צד שמאל בלבד) ועלי לחכות מספר שבועות להתאוששות הקול. לעיתים, בדר"כ בבוקר, יוצא קול חלש ומרבית הזמן נשמע כאילו אני לוחשת. כנראה בצקת. --האם יש מה לעשות באמצעות תזונה? --האם יש קשר לויטמין D? בבדיקת דם השבוע נמצא כי TSH תקין אולם ויטמין D נמוך (23.6) --אילו ויטמינים כדאי לבדוק לתפקוד תקין של בלוטת התריס? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בועז שוורץ21/09/2008שלום גל
לדאבוני, מחסור בויטמין D הופך ליותר ויותר נפוץ במדינתינו לכן אנא נטול ויטמין D400 כל יום לתקופה של מס' חודשים.
מבחינת תפקוד בלוטת התריס, חסרים לי עוד פרטים אבל ממה שאני מבין הבלוטה עוד מתפקדת - לכן חסור לתחזק הבלוטה עם ח. אמינית בשם ל-טירוזין, באם אתה חלש במיוחד לאחר הניתוח מצוין אם תקח מולטי ויטמין נוזלי של פלורדיקס- ירים אותך מבחינה אנרגטית.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריוןע.07/09/2008
אני בהריון והרופא רשם לי כדורי אקטיפרין, הבנתי שהברזל נספג יותר טוב אם לוקחים גם ויטמין C יחד איתו לכן החלטתי להוסיף גם אותו. בנוסף אני אמורה לקחת גם ויטמינים להריון פרנאטאל, בגלל שהיה לי קשה למצא זמן במשך היום שבו אני גם על קיבה ריקה וגם לא אכלתי מוצרי חלב במשך שעה (ולא בשעה שלאחר מכן) אני לוקחת את כל הכדורים לפני השינה משהו כמו רבע שעה לפני השינה, השאלות שלי הם: 1.האם היעילות של ספיגת הברזל יורדת אם אני גם מוסיפה לזה באותו הזמן את הפרנאטאל? 2. האם זה בסדר לקחת את הברזל על קיבה ריקה? בהנחה שאני הולכת לישון ולא אמורה להרגיש אי נוחות בזמן השינה 3. האם זה בעייתי לשכב במיטה רבע שעה אחרי לקיחת הכדורים? האם יכול להגרם לי איזה שהוא נזק מכך? 4. האם עדיף בשביל לספוג את הויטמינים של הפרנאטאל לקחת אותם בשעה אחרת של היום, והאם גם איתם צריך להזהר מ- תה,קפה, ומוצרי חלב? סליחה על השאלות הרבות, אשמח מאוד לתגובה ותודה רבה מראש
בועז שוורץ21/09/2008שלום
הברזל העדים ביותר והספיג ביותר נקרא:פלורדיקס הוא מגיע בנוזל ביחד עם ויטמין C ולא מעורר תופעות לוואי, דבר שמאוד נפוץ בקרב תוספי הברזל הקונבנציונאליים.
כן ברזל יש להרחיק ממוצרי חלב זמן של שעתיים.
פרנטל אין בעיה לקחת השאלה של איזה חברה : עדיפות על GNC או סולגאר.
אין בעיה בשכיבה לאחר נטילת המוצרים.
מבחינת לקיחה יש לפצל את נטילת הפרנטל ואת נטילת הברזל מכוון שהגוף מוגבל ביכולת הספיגה בכל לקיחה.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לגבי פיקנוגנול????אורן02/09/2008
אני ממש ממש לא מבין למה אני צריך להתחנן לקבל תשובה מצוות היועצים בפורום זה אני ממש חושב שאתם מזלזלים בי נורא לא יפה מצידכם זה לא יחס ובטח ובטח לא מקצועי מצדכם?? אבקש בבקשה להתיחחס לשאלותי לגבי פיקנוגנול ?? תודה מראש אורן
בועז שוורץ21/09/2008שלום
אני לא רואה איזשהי שאלה
מה השאלה???
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץשלומית02/09/2008
אני בת חמישים פלוס חולת אפילפסיה היו כשני התקפים בחיי בסה"כ כולסטרול גבוה ולחץ דם גבוה מאוזן ע"י תרופות לוקחת סימובסטאין, טגרטול וטריטאס אני רוצה לקחת תוספי מזון כמו מולטיויטמין אבל חוששת האם יש לי ממה לחשוש ומה לדעתכם כדאי לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שלומית02/09/2008אני סובלת גם מנדודי שינה נעזרת לפעמים בכדורי שינה אך משתדלת לא רק כשאין ברירה הייתי רוצה לשמוע גם מה אתם מציעים לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה ותוספי תזונה
איציק ברדה21/09/2008שלום לך
לחולי אפילפסיה אסור לקחת תוספי תזונה המכילים את המינרל אבץ ברוב המולטי ויטמינים יש את המינרל אבץ לכן הייתי ניזהר.
ניתן להשתמש בויטמינים בודדים ללא אבץ כמו ויטמין C וכו.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי B-12 ואומגה 3קרן שמש02/09/2008
בבדיקת דם שעשיתי לפני מס' ימים התברר שיש לי כולסטרול גבוה (257) וB-12 מאוד נמוך (134). התחלתי לקחת כמוסות של אומגה 3 ו- B-12 ויש לי שתי שאלות: 1. אתמול התחלתי לקחת כמוסה של אומגה 3 (של אומגה 3 גליל) שמכילה 1,200 מ"ג, מתוכם 600 מ"ג חומר פעיל והיום בבוקר קמתי עם פריחה בגוף. האם הגוף יכול לפתח אלרגיה לאומגה 3 ואיך אני יכולה לבדוק אם האלרגיה היא לתוסף או לכמוסה? ולמשך כמה זמן צריך לקחת את התוסף? 2. התחלתי לפני שבוע לקחת כמוסה אחת ביום של B-12 למציצה מתחת ללשון. בהתחשב בתוצאה הנמוכה, האם כמוסה אחת ביום מספיקה ובמשך כמה זמן עליי לצרוך את התוסף? תודה.
בועז שוורץ21/09/2008שלום קרן
לגבי ה-B12 את נוטלת נכון 1 ביום מתחת הלשון למשך חודשיים ולאחר מכן 2 בשבוע - מספיק!
לגבי האומגה 3: הדרך היחידה לדעת אם החומר גרם לך אלרגיה הוא להפסיק אותו ולאחר שכל התופעות עוברות לנסות לחזור אליו - היה והפריחה חזרה , הסיבה הינה המוצר הנ"לל
כל טוב ובהצלחה
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות !!גברת Z02/09/2008
שלום! ברצוני לברר בקשר לתוספי מזון הבאים: שמן דגים וחיידקי מעיים 1. האם זה נכון ששמן דגים גורם לאיזון והרגעה כללית של הגוף? 2. האם חיידקי מעיים מחזקים את מערכת החיסון? 3. האם ניתן לתת את שני תוספי המזון אלו תקופה ממושכת לילדים? תודה מראש
בועז שוורץ21/09/2008אומגה 3 חשובה כתחזוקה לכל אדם בניזון מתזונה מערבית, החומר בהחלט תורם לתפקודים קוגנטיביים טובים יותר וכו'.
חיידקי המעיים, מוצרים כמו למשל :מגה פרוביוטיק של GRAMSE הינם מוצרים התומכים בקו ההגנה הראשון של מע' החיסון, קו המגיע מהמעיים ומחשיבות עליונה על שמירת האיזון בין חיידקים טובים לבין חיידקים פתוגניים.
אפשר ורצוי לתת את שני המוצרים לאורך זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין בי 12יסמין02/09/2008
שלום, האם צריך מרשם לתוספי ויטמין בי 12? האם אפשר לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא? קראתי שהכי טוב לקחת בתרסיס מתחת ללשון, האם זה נכון?
בועז שוורץ02/09/2008שלום מיכל
כל צורת לקיחה של B12 שנלקחת מתחת ללשון היא מצויינת. גם טבליות קטנות או תרסיס, רק לא לקחת בבליעה כי אז הרוב הולך לאיבוד.
B12 לא מצריך מרשם, אפשר לרוכשו בכל בית טבע או בית מרקחת.
כל טוב
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפשתי בחנות טבעשלום31/08/2008
שמן דג הליבוט שמכיל עד 5,000 יחידות ויטמין D בכפית ואמרו שזה "הליציטרול" סירופ דגים בטעם תפוז האם זה זה?
בועז שוורץ31/08/2008לא, לא, לחלוטין לא!!!
מדובר באומגה 3 נוזלי של חברת GRAMSE
המוצר שאתה ציינת מכיל ויטמין D אתה מחפש אומגה 3 לכן המוצר אותו המלצתי הוא המתאים לך במדויק.
כל טוב
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כ"כ הבנתי...
שלום01/09/2008אני מחפש שמן דג הליבוט שמכיל עד 5000 יחידות לכפית אומגה 3 נוזלי של חברת GRAMSE זה מה שאני מחפש?
בועז שוורץ02/09/2008כן , זה מה שאתה מחפש!
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול לשלוח קישור של זה?
שלום02/09/2008מה יש בזה חוץ מויטמין D? וכמה ויטמין D יש במנה אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אומגה 3..מכיוון שעוד לא ענו,,,אלון30/08/2008
שלום רב, מי זקוק לאומגה 3?? מה המינון?הבנתי שהנוזלי הוא הכי מרוכז,האמנם? האם אפשר לתת לילדים בני 6 ו-8.5 מאותו בקבוק רק כמובן בכמות שונה?? האם זה עוזר לבעיות קשב וריכוז בילדים?( בנוסף לריטלין,ומתי ביחס לריטלין לצרוך את האומגה 3) מתי עדיף לקחת: בוקר,צהריים או ערב.. תודה רבה רבה על ההקשבה זה באמת פורום יעיל
בועז שוורץ31/08/2008שלום אלון ותודה על המחמאות
אומגה 3 למעשה - קובע מכון הלב האמריקאי חשוב לכל אדם בריא כחולה. כמובן המינונים משתנים כתלות בבעיה וכמובן בגיל.
אומגה 3 חשוב בכלליות לבריאות הגוף, חומצות השומן הייחודיות תומכות בפעילות הלב וכלי הדם כמו גם בגמישות כלי הדם, החומר חיוני לתפקוד מוח תקין מכאן שכמובן המוצר נחוץ בבעיות קשב וריכוז( 1-2 כפיות מהמוצר הנוזלי המרוכז - נסה לחשב את זה בכמוסות- בלתי ניתן לנטילה).
מחקרים עדכניים מראים יכולת מופלאה כחומר אנטי דלקתי, יכולת חשובה במניה ואף טיפול בסוגי סרטן שונים ועוד ועוד.
הבעיה המרכזית היא חוסר האיזון בין אומגה 3 (כמעט ואינו נצרך דרך התזונה) לבין אומגה 6 ( שממש אין לנו חסר בה) וזה מביא למצב של גוף דלקתי שחי בחוסר איזון - לכן חשובה התוספת לכל אדם.
דע לקרוא את התווית!!! החומרים הפעילים באומגה 3 נקראים EPA ו DHA והסכום של שניהם ביחד מביא את כמות האומגה 3 כחומר פעיל. כלומר אם מכון הלב האמריקאי טוען כי לטריגליצרידים(שומנים) בדם נחוצה כמות של בין 2-4 גרם אומגה 3 ביום זה אומר שמהמוצר הנוזלי של GRAMSE צריך כפית ורבע בעוד מהכמוסות נחוצות בין 4-8 כמוסות ביום!!! מה עדיף???
מתי עדיף לקחת: הכי קל ונוח עם ארוח ערב.
כל טוב ובריאות שלימה
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורנייםיעל26/08/2008
בוקר טוב, לאחר הסרת בניית ציפורניים על אחת מהציפורניים (בידיים) יש לי פטריה - הדבר אמנם לא נבדק ע"י רופא עור אך די ברור שמדובר בפטריה. כמו כן, ירקת על שתי ציפורניים נוספות. קניתי שמן עץ התה. הבנתי שיש כדורים בשם מגה פרוביוטיק איך אתם ממליצים לטפל? (טרם הלכתי לרופא עור מאחר ואני מעדיפה טיפול טבעי ולא תרופתי). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת בציפורניים
איציק ברדה27/08/2008שלום לך
הטיפול בפטרת בציפורניים הוא טיפול שיכול לקחת זמן רב. ניתן למרוח ישירות על הציפורן את שמן עץ התה , ובמקביל להשתמש בכמוסות המכילות "חידקים ידידותיים " אני ממליץ על מגה אצידופולוס של חברת GNC .
במקביל כן הייתי ממליץ לך לבקר אצל רופא עור בכדי לאשר שמדובר בפיטריה בציפורן .(ישנם רופי עור רבים היכולים להמליץ גם על טיפול טבעי ולא רק תרופתי).
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים ובחילהאלמה24/08/2008
אניי נוטלת מולטיויטמין כבר 4 ימים. בכל פעם כחצי שעה אחרי שאני נוטלת את הכדור יש לי בחילות וטעם של נחושת בפה. האם זה קשור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בזמן לקיחת מולטי ויטמין
מולטי ויטמין יכול להכיל רכיבים רבים אני לא יודע באיזה מולטי ויטמין את משתמשת אבל תנסי לקחת את המולטי ויטמין תוך כדי ארוחה כלומר לאכול לבלוע את המולטי ויטמין ולהמשיך לאכול.
במידה וזה לא עוזר יתכן שהגוף שלך לא מגיב טוב לחלק מהרכיבים במולטי,ניתן לעבור למולטי אחר ישנם מולטי ויטמינים בעלי ציפוי ושחרור איטי או בתוספת אינזימי עיכול היכולים לסייע לך במידת הצורך אחד מהם זה אולטרה מגה גולד של GNC גם מצופה גם בשחרור איטי וגם עם אינזימי עיכול.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה בהנקהאלמה24/08/2008
שלום, ילדתי לפני 3 חודשים. לאחרונה החלה אצלי נשירת שיער חזקה מאוד ובנוסף אני מרגישה חולשה וחוסר מרץ אני כל הזמן רעבה ויש לי צורך גדול לאכול מתוק.(בד"כ אין לי משיכה למזונות מתוקים).אני מניקה את תינוקי, הנקה מלאה בלבד. האם מותר ליטול תוספי תזונה בהנקה. יש לי בבית מולטיויטמין ואומגה שלוש האם מותר לי ליטול אותם בזמן הנקה? מה עוד יכול לעזור לי?(רמות הברזל שלי תקינות) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה בהנקה
ראשית מזל טוב,את יכולה להשתמש במולטי ויטמין בתקופת ההנקה במידה והוא לא מכיל צמחים ממריצים כמו גינסנג או צמחים שיש להם התערבויות הורמונליות כל שהיא.
ישנם מולטי ויטמינים שמתאימים לתקופת ההריון וההנקה רובם נקראים פרנטל.
אני אישית ממליץ על פרנטל של חברת GNC המכיל את כל הויטמינים שגופך זקוק להם בתקופת ההנקה.
לגבי אומגה 3 רצוי ואף מומלץ להשתמש במוצר זה בתקופת ההנקה ישנם אפילו מחקרים המראים על כך שז תורם לבריאות התינוק.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.png)