מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש ראיה ונקודות בעינייםאתי18/10/2007
ביתי בת ה- 5 מתלוננת בימים האחרונים כי הינה רואה מטושטש את הילדים והגננת בגן ומופיעים בעיניה מן עיגולים שקופים שאח"כ נעלמים. לקחתי אותה לבדיקה אצל רופא עיניים והוא אמר שהכל תקין, אך היא עדיין מתלוננת על אותן תופעות כמעט מידי יום (אומרת שזה קורה רק בגן).
האם יש מקום לבירור רפואי נוסף, אולי נוירולוגי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש
פרופ` יאיר מורד18/10/2007כן, אבל לי נראה שרוב הסיכויים שגם הוא יהיה תקין וביתך פשוט מדווחת על תופעות שכל אחד מאיתנו רואה לעיתים (למשך כאשר לוחצים על העין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה וניתוחטל16/10/2007
ד"ר מורד שלום רב,
אצל בתי בת ה-5 חודשים אובחנה הציסטה sebaceous cyst of eye -IIו והמליצו לי להוציאה בניתוח. רציתי לשאול:
1. האם יכולה להיות אפשרות שהציסטה תיעלם מעצמה ?
2. האם כדאי לעשות את הניתוח כמה שיותר מהר או שעדיף שתגדל קצת ?
תודה רבה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ` יאיר מורד17/10/2007קשה לי לענות ללא בדיקה, אבל אישית אני מעדיף לדחות ניתוחים אלה לאחרי גיל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה משקפייםים15/10/2007
ד"ר מורד היקר
מה קורה עם תינוקת שלא מוכנה לשים משקפיים!
אני כבר ממש מרגישה שאני מתעללת בה.
האם יש דרך אחרת לבדוק אם היא תצטרך ניתוח או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד17/10/2007מתן משקפיים לתינוק היא משימה לא קלה, אבל עליך להבין כי את לא מתעללת בילדה אלה תורמת לבריאותה. אם את עקשנית מספיק ואסרטיבית - הילדה תתרגל. אם היא מרגישה את ההססנות שלך - המשקפיים ישארו בארון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהוב בלבן שמסביב לאישוניםדנה15/10/2007
יש לי תינוק בן חודש, כשנולד היתה לו צהבת קלה שעברה תוך כמה ימים.
שמתי לב שהלבן שמסביב לאישונים הוא קצת צהבהב.
רופא הילדים שבדק אותו ( כולל עיניים) לא ציין דבר.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
פרופ` יאיר מורד15/10/2007שנמע כמו צהבת. מציע לבצע בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מזהים עיוורון צבעים אצל ילדים?ענת אילוז14/10/2007
בת 2.5 מזהה דימיון בין צבעים אבל לא קוראת בשמותיהם , או תמיד מבלבלת בין כחול ואדום או צהוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוורון צבעים
פרופ` יאיר מורד15/10/2007ניתן לבדוק אבל אני מציע לחכות בסבלנות. תני לה צאנס היא רק בת שנתיים וחצי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לחכות? מתי עדיף לבדוק?
תמר20/12/2011כמה זמן לחכות? מתי עדיף לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לחכות? מתי עדיף לבדוק? - תגובה
פרופ` יאיר מורד21/12/2011אם בדיקת עיניים רגילה תקינה חכי עוד שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אלרגית כרונית לילד בן 5לימור א14/10/2007
בני בן ה - 5 סובל מזה כשנה מדלקת אלרגית כרונית בעיניו. כל הטיפולים שקיבל על-מנת להקל על מצבו לא הועילו פרט לטיפות המכילות סטרואידים. הטיפול תמיד במינון יורד אך למעשה הוא אינו מצליח להגמל מהן לחלוטין ויוצא שכבר שנה הוא לוקח אותן באופן רצוף. אנו מודעים לסכנה שבנטילת טיפות אלו ויום יום נמצאים בדילמה: האם לתת לו ו"לכבות שרפות" למרות שאנו יודעים לתווך רחוק כי אנו בעצם מזיקים לו באותה מידה שעוזרים לו. היינו אצל כל טובי המומחים ולכולם התשובה: "סביר להניח שתופעה זו תעבור בעוד מספר שנים, ונקווה שבנתיים הטיפול לא יזיק.."
לאחרונה שמעתי על שני מקרים שהטיפול ב"ציקלוספורין" עזר והצליח להחליף את הסטרואידים.
א. מהן תופעות הלוואי של ה"ציקלוספורין"?
ב. האם הן עדיפות מתופעות הלוואי של הסטרואידים?
ג. האם כל רופא עיניים מכיר את התרופה ויודע כיצד לטפל איתה?
נא תשובתך בהקדם.
תודה, לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
פרופ` יאיר מורד15/10/2007שלום לימור
לשאלותיך:
מהן תופעות הלוואי של ה"ציקלוספורין"? אין שום תופעות לואי במתן בטיפות.
ב. האם הן עדיפות מתופעות הלוואי של הסטרואידים? ללא ספק.
ג. האם כל רופא עיניים מכיר את התרופה ויודע כיצד לטפל איתה? לצערי לא. הטיפות מיוצרות באופן מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים אצל בן 3 חודשיםרינת13/10/2007
בני, בן 3 חודשים קם בבוקר עם עפעף נפוח ואדום ועין אדומה.
השפרצתי קצת חלב אם לעין, ועד עכשיו חל שיפור קל בלבד- העפעף כבר לא אדום, אבל העין מבפנים כן.
באיזה מקרה יש לפנות לרופא, והאם לפנות לרופא עיניים או ילדים/ משפחה?
אם מדובר באלרגיה, האם מקובל לטפל בה או לחכות שיעבור לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופ` יאיר מורד14/10/2007מדובר בדלקת עניים. לא מומלץ להשפריץ חלב כי הוא מכיל סוכרים שחיידקים מאוד אוהבים. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שק הדמעותפנינה12/10/2007
שלום,
בני בן שנתיים וחמישה חודשים עבר לפני כחודשיים בערך ניתוח לפתיחת שק הדמעות בביה"ח קפלן , ונאמר לי שעבר בהצלחה, אולם לאחר חודש ימים בערך עדיין יש דמעות בעין השמאלית שלו, ואם קצת הפרשה, קבעתי תור לרופא והוא אמר שיש לטפל בטיפות עיניים בשם OFLOX 4 פעמים ביום, ולבא לביקורת בעוד 6 שבועות, במידה ולא יעזור הוא יצטרך ניתוח יותר אגרסימי, אם לא הייתי שואלת שאלות לא הייתי מקבלת שום אינפורמציה וזה מאד חורה לי, האם כל הרופאים כאלו?
האם אני צריכה לקבל חוות דעת נוספת או לבטוח בביה"ח אותו בני נותח.
האם יש רופאים מומחים בבתי חולים אחרים , או אנשים שעברו ואוכל לקבל מהם חוות דעת?
אומרים שזה משהו פשוט , אולם אין לדעת אף פעם איך הדברים יכולים להשתלשל.
זקוקה לעזרה וייעוץ דחוף
אמא מודאגת
תודה.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות
פרופ` יאיר מורד14/10/2007ניתוח רגיל לפתיחת צינור הדמעות בגיל של בנך מצליח ב 70-80% מהמקרים בלבד. אם הדמעת חזרה צריך ניתוח אחר עם הרחבה של צינור הדמעות באמצעות קטטר בלון או השתלת צינורית סיליקון. יש רופאים, שממליצים בגיל זה על קטטר בלון מלכתחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ראייה חריגה אצל בת 7מירי10/10/2007
לאחרונה הבחנתי כי ביתי בזמן צפייה בטלויזיה מכל מרחק שהוא נוטה להסתכל תוך כדי הטיית הראש לצד מסויים ימין יחד עם עצימת עין אחת. הדבר מתרחש רק כאשר היא צופה בתוכנית למעלה מ 5 דקות (כלומר לא מיד).
קבעתי פגישה לייעוץ ובדיקה, אך הייתי רוצה לדעת האם התנהגות חריגה זו נחשבת כתופעה מוכרת לבעיה מסוימת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חריגה
פרופ` יאיר מורד14/10/2007יש סיכוי סביר שמדובר בפזילה סמויה. לכי לרופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח פזילהאילה.10/10/2007
שלום דר'
בתי נותחה לפני כחודש וחצי ניתוח לתיקון פזילה בשתי העיניים.
בימים האחרונים הבחנתי כי עין שמאל "בורחת" פנימה מדי פעם ונשארת כך לפרקי זמן של מס' דקות ,
האם סביר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לנו
ים14/10/2007גם לנו זה קרה בתי נותחה ב 1/8/07 והתוצאות היו מדהימות.
היום העיניים שוב חזרו לברוח פנימה אבל בדרגה הרבה פחות ממה שהיה.
לנו נתנו כרגע טיפול במשקפיים.
בת כמה בתך??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה
פרופ` יאיר מורד14/10/2007חסר לי מידע איך היתה הפזילה קודם לניתוח ומה עשו בניתוח. עם זאת הייית ממליץ לחוזר לבדיקה אצל המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שני ניתוחים לתיקון פזילה....רננה09/10/2007
בני כיום בן 7.5 החל לסבול בגיל שנתיים מפזילה מתחלפת. . לפני הניתוחהראשון הפזילה המתחלפת היתה פנימה, לאחריו החוצה בשתי העיניים- ובסטייה גדולה. היו לו משקפיים לפני אחרי ותוך כדי - הם אף פהעם לא עזרו.
כיום שנתיים לאחר הניתוח השני - עין אחת מתפקדת כראוי השניה סוטה החוצה לעיתים די קרובות. שאלתי - מה ניתן לעשות כעת, כמובן שאינני ששה לנתחו בשלישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ים13/10/2007אני אשמח אם תעני לי.
בתי חודשיים אחרי ניתוח והיא בת שנה!
המליצו לי על משקפי פזילה. אני לא מאמינה בהם כל כך שמעתי על כל כך הרבה סיפורים שהם לא עוזרים.
האם את ראית תוצאות מהמשקפיים כי אני חוששת לדרוש ניתוח במקום למשוך את זה עוד כמה שנים.
תודה ושיהיה לך המון בהצלחה מבינה לליבך עד מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן....
רננה13/10/2007במקרה של בני - שום שיפור. אבל אני חייבת לומר לך כי בת דודתי (היום בת 38) היתה בילדותה פולת ולמשך כמה שנים טופלה במשקפיים לתיקון הפזילה (בזמנו היתה מרפאה מיוחדת רק בירושלים). הפזילה לאחר כ3 שנים היתה כלא היתה - עד עצם היום הזה. כך שמנסיוני - צריך לנסות משקפיים קודם - ואם זה עוזר - זה עדיף בהרבה מניתוח - על כל הסכנות הכרוכות בכך - וכפי שאת רואה משאלתי - לא תמיד מצליח, קשה לצפות את התוצאות - כל אחד מגיב אחרת ובכלל לראות את הילד בסבלו אחרי ניתוח - שווה בוודאי לנסות משקפיים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ים14/10/2007רק רציתי להגיד תודה על התיחסותך.
ושיהיה לך המון בהצלחה בהמשך הדרך עם בנך היקר
ואני מבינה לליבך עד מאוד!!!!
איפה עברת ניתוחים??????? ואצל איזה רופאים ביקרת????????
מה הייתה דרגת הפזילה שלו ומה היא עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה
פרופ` יאיר מורד14/10/2007אם מותר להוסיף גם הערה..
בפזילה ניתן לטפל על ידי משקפיים, תרגילי עיניים או ניתוח. לעיתים יתן גם לטפל בעזרת פריזות מיוחדות. לפני ניתוח יש למצות את כל האפשרויות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הניתוחים...
רננה15/10/2007נעשו בשניידר, לפני הניתוחים היו לו משקפיים +4 אחרי הניתוח ה1 -+8 היום הוא ללאמשקפיים אבל יש פזילה של עין אחת החוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רננה
ים16/10/2007גם שלי נעשה בשניידר אצל ד"ר רונית פרלינג.
מי עשה אצלך?
אני כל כך מפחדת לעשות שוב ניתוח והוא לא יצליח זה כל כך מייאש כל הסיפור הזה.
איך את מתמודדת עם המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחים
פרופ` יאיר מורד17/10/2007מציע לנסות טיפול עם פריזמות . לעיתים עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יאיר מורד
ים18/10/2007מזה פריזמות??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמות
פרופ` יאיר מורד18/10/2007עדשות מיוחדות שמדביקים עם המשקף ולעיתים גורמות לחזרת העין למצב ישר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורון צבעים בילד בן 4נירה יוסף08/10/2007
הילד שלי בן 4 והוא מאד נבון, יודע מספרים עד 12,
את כל הצורות הוא מזהה, וגם כמעט את כל הצבעים,
אבל יש טעות אחת שהוא חוזר עליה כל הזמן, ולא משנה כמה נתקן אותו
הוא קורא לצבע התכלת 'אפור', וגם כשאני מראה לו שתי תמונות- אפורה ותכולה - הוא אומר ששניהם אותו צבע.
האם זה סוג של עיוורון צבעים? האם זה עובר עם הגיל או שיש לי סיבה לדאגה?
האם צריך לבדוק אותו אצל רופא עיניים, או לטפל בזה בצורה מסויימת?
תודה רבה
נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחול-אפור
פרופ` יאיר מורד14/10/2007אינני חושב שיש מקום לדאגה. כנראה שלא מדובר בעיוורון צבעים. עם זאת כל ילד צריך לעבור בדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פזילה מבוגריםשלמה כרם06/10/2007
פרופ' טובה ליפשיץ הנכבדה
אני בן 50
עברתי שני ניתוחים לפני שנים רבות, אשר תיקנו חלק מהבעיה.
בהתחלה פזלו שתי העיניים פנימה,
המצב תוקן לגמרי בעיין אחת, אך השניה פוזלת עתה החוצה,
העין הפוזלת הינה עין עצלה , רמת הראייה לא רעה אך אני מרגיש כי אני משתמש אוטומטית בעין השניה (המתוקנת מבחינת פזילה)
בניתוח השני נעשה נסיון לתקן גם את השניה, חל שיפור מסויים אך עדיין היא פוזלת החוצה.
אשמח לקבל תשובה לשאלות הבאות:
1. מה סיכויי התיקון של העיין הפוזלת?
2.האם תוכל להמליץ על רופא מאוד מנוסה בתחום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד06/10/2007ראשית שמי דר מורד. דר ליפשיץ רופאה מצוינת אבל אינה עוסקת בפזילה.
לשאלותיך:
1. מה סיכויי התיקון של העיין הפוזלת?
בניתוח עם תפרי התאמה הסיכוי גבוה - 90%
2.האם תוכל להמליץ על רופא מאוד מנוסה בתחום זה
איננו נוהגים להמליץ על רופאים בפורום. אני כמובן אשמח לבדוק ולייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעספיר05/10/2007
אני בת 13.5 ויש לי משקפים אני לא מתביישת בהם או משהו כזה, אבל לפעמים הן מציקות לי...
רציתי לדעת האם אני יכולה לשים עדשות מגע,
האם מומלץ סוג מסוים או לפנות לרופא,
ואם הן גורמות נזק כלשהו...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות
פרופ` יאיר מורד06/10/2007ניתן להרכיב עדשות מגע בגילך אבל רק תחת פיקוח רפואי ותוך מתן הדרכה טובה. פני לרופא עיניים המתמחה בעדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוצים תכופים בעינייםאורן04/10/2007
שלום דוקטור
בני בן שנתיים. ב"ה אוכל שותה חיוני ועירני, לאחרונה (ב-3 החודשים האחרונים) מראה מצמוצים בשתי העיניים, לעיתים משפשף את העיניים, אך זה לרוב מחריף כאשר הוא עייף, לאחר צפייה בטלויזיה וכן בזמן שהראה סימני דלקת של מערכת הנשימה העליונה (שיעולים, נזלת וכיו"ב) בבדיקת העפעפים אינני מתרשם שיש אדמומיות ו/או נפיחות אין גודש כלי דם בלבנית, ולשכת העין הקדמית נראית צלולה ויפה.
הבן די היסטרי בבדיקות רופא (לאחר שעבר ניתוח חירומי בגיל 7 חודשים -אבסס פריאנאלי) ולכן הייתי שמח אם תוכל לפרוס בפני רשימת אבחנות מבדלות למצמוץ היחסית תכוף והמלצותיך
תודה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים
פרופ` יאיר מורד06/10/2007בדיקת עיניים מקצועית הינה חשובה ביותר אצל כל ילד ולא הייתי ממליץ לוותר עליה. לגבי מצמוצים - הסיבות יכולות להיות אלרגיה או הפרעת מיקוד (פזילה סמויה או גלויה) אבל ברוב המקרים מדובר בהפרעה התהנהגותית החולפת מעצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)