מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השוואת גבהיםמעיין26/12/2010
ברצוני לשאול 2 שאלות, האם אפשר להשוות גבהים של כמה שיניים עליונות, ניב וחותכת שנמצאות גבוה יותר משאר השיניים באמצעות מכשיר נשלף ולהורידן למטה לקו אחד עם שאר השיניים? שאלה נוספת, האם משיכתן מטה לא תגרום להתארכותן, כלומר לחשיפת יותר שן על חשבון החניכיים?
תודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואת גבהים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/12/2010קשה מאוד לדייק בהורדה במכשיר נשלף.
המשיכה האטית מושכת איתה את החניכיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן חלבאיילת25/12/2010
השלום
אני בת 24 ויש בפי עדיין שן חלב שכבר לפני יותר מ10 שנים נמצא שאין תחתיה שן קבועה, כשעשיתי גשר בגיל 12. בזמנו האורטודנטית הציעה לעקור את שן החלב ושתהייה חסרה שן בפה ולא הסכמתי (ששפוט לא הבנתי את ההשלכות- שן החלב היא זאת שבעצם מלכתחילה עיקמה לי את כל השיניים, והיום חזרתי לאותם מצב מלפני 10 שנים. בנוסף לזה יש לי הפיכה של שיניים -יש לי ניב קרוב לשיניים הק'דמיות ביותר והוא נורא בולט כי הוא הכי קרוב לשן החלב.
השאלה היא האם יש טעם לטפל בזה ואם כן, אז איך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן חלב - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין25/12/2010אם המצב מפריע לך - כדאי לטפל. כנראה שיהיה צורך בטיפול במכשור קבוע, אך לא ניתן לקבוע בצורה מחלטת ללא בדדיקה מעמיקה: פרופיל, חיוך, צילומי רנטגן וכו,.כדאי שתפני למומחה או מומחית ליישור שיניים לצורך כך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום טיפול.. מה עדיף?דקלה23/12/2010
אני מסיימת טיפול אורתודנטי של כשנה וחצי הרופאה שלי אומרת לשים את הברזל ששומר על השניים שלא יזוזו רק למטה קבוע ולמעלה לא כדאי לשים ברזל קבוע אלא פלטה שקופה שאני אשים בלילה ובבית מה אתם אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום טיפול.. מה עדיף? - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/12/2010עדיף קיבוע בשתי הלסתות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים לחולה אסטמהדורית23/12/2010
יישור שיניים לחולה אסטמה האם אפשר לעשות גם הרחבת לסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים לחולה אסטמה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/12/2010אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועטל23/12/2010
האם לפני הדבקת קיבוע יש צורך בהורדת חומר שן או שיוף השיניים כמו בסתימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/12/2010לא, הקיבוע מודבק פסיבית על המשטח הפנימי של השיניים ולא דורש הכנות כפי שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם או בלי?דנה22/12/2010
שלום. לקחתי את בתי בת ה-11 ליעוץ אורתודנטי אצל שני רופאים, במגזר הפרטי והציבורי.
גישה אחת טענה שהטיפול יכלול גשר עליון ולאחר מכן גם תחתון. הגישה השנייה טענה להתחיל קודם עם רסן, מה שיאריך את הטיפול בכחצי שנה.
מה דעתכם? תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם או בלי? - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/12/2010לא נוכל לדעת ללא בדיקה של הילדה. בכל מקרה ישנן מספר דרכים "להגיע לרומא" בסוף כולן יכולות להביא את הילדה שלך לתוצאה הסופית הרצויה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיניים התעקמו....בר22/12/2010
שלום, הגעתי לטיפול אורתודנטי בגלל לסת קטנה ושיניים בולטות (מצב לגמרי לא חמור). התחלתי את הטיפול לפני כשנה. כיום השיניים לא בולטות אבל הלסת העליונה והתחתונה אינן אחת מול השניה עד כדי כך שבכל הצד השמאלי של הפה השיניים שלמעלה אינן נוגעות בשיניים שלמטה. זה נראה רע מאוד. האורתודנט המטפל אומר שזה קורה לפעמים ושהוא יתקן את זה בתוך כחודש. בינתיים עברו כשבועיים מאז שהוא החל בטיפול לתיקון המצב הספציפי הזה ולא נראה כל שינוי. האם לחכות או כדאי ללכת לקבל חוות דעת מאורתודנט נוסף? אני בן 13 וחצי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיניים התעקמו.... - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/12/2010תן הזדמנות לרופא שלך יכול להיות שזה יקח יותר זמן. אם תוך מספר חודשים אתה מרגיש לא בנח פנה שוב לרופא שלך ובהתאם להתקדמות ולתשובתו קבל החלטה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אורטודנטי ללא גומיותיעל22/12/2010
שלום
הילדה שלי בת 12 אמורה לעבור טיפול אורטודנטי ליישור שיניים. בהצעת המחיר הסבירה לי המזכירה כי הילדה תקבל קוביות (מתכת) ללא גומיות כי זה יותר טוב , יותר חדשני, לא מצטבר ביניהם אוכל וכו'.
האם תוכלו להסביר לי בבקשה מה ההבדל בין קוביות עם גומיות ובין ללא גומיות ומה עדיף , כמובן גם מבחינת הטיפול וגם המראה החיצוני, האם יש הבדל במחיר בין שני האפשרויות? כי יש לי עדיין אפשרות לבקש להחליף את צורת הטיפול , תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אורטודנטי ללא גומיות - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/12/2010ניתן להגיע לתוצאות מצוינות בשתי השיטות, כיום יותר ויותר רופאים עוברים לסמכים ננעלים (ללא גומיות). סמכים אלה יקרים יותר ויעילים יותר. אין הוכחות מדעיות שהטיפול מתקצר למרות שבמקרים רבים אנחנו עדים לכך שהטיפול כן מתקדם מהר יותר. הגומיות אכן צוברות לכלוך. אני בהחלט תומך בטיפול בסמכים ללא גומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת דמוןתמר20/12/2010
שלום, אני בת 27 ומעוניינת להתחיל טיפול אוטודנטי, ההיתי אצל אורטודנט אחד שאמר לי שבגלל שהלסת שלי מאוד קידמית אין אפשרות לעשות לי יישור מבלי לעשות ניתוח לסת.
הלכתי לרופא אחר בכדי לקבל עוד חוות דעת ושם נאמר לי שאני כן יכולה לעשות את היישור ע"י שיטת דמון. אשמח אם תעזרו לי לקבל החלטה באיזה מה"שיטות" לבחור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת דמון - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/12/2010ניתוח לסת מתאים למקרה של יחסי לסתות לא תקינים.
שיטת דיימון היא אחת משיטות הטיפול במכשור קבוע ("גשר") על השיניים.
אם ניתן לטפל בשיטת דיימון, ניתן לטפל בכל מכשור קבוע שהוא - לאו דווקא דיימון.
איני יכולה לומר לך על סמך הנתונים אם די ביישור השיניים שלך בשר או שחייבים גם ניתוח לסתות. חשוב שאת חוות הדעת תקבלי אצל מומחים לאורתודונטיה מטעם משרד הבריאות. את רשימת המומחים תוכלי למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאחר הסרת גשרטלי19/12/2010
לפני כמה ימים הורידו לי גשר מהשיניים העליונות, אך אני עדיין מרגישה רגישות מסויימת בעת אכילה ונגיסה בשיניים הקדמיות העליונות. האם זה נורמלי ?ותוך כמה זמן השניים אמורת לשוב להרגשה תקינה? האם יש קשר לקיבוע שהדביקו לי, האם הוא גם עלול להוביל לרגישות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאחר הסרת גשר - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/12/2010קיבוע לא אמור לגרום לרגישות וכך גם לא הסרת הסמכים. פני (לא דחוף) למי שטיפל בך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכים שקופיםרועי18/12/2010
שלום
האם סמכים מחרסינה שמוגדרים כשקופים אכן משקפים את צבע השן?
האם סמכים שקופים בעלי מנגנון נעילה שמגיעים ללא גומיות יעילים כמו הסמכים
הרגילים? האם לכל פציינט ניתן לבצע טיפול בעזרת סמכים כאלה או שהם נועדו למקרים ספציפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכים שקופים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/12/20101. רובם כן
2. היעילות תלויה ברופא המטפל ולא בסוג זה או אחר של סמכים.
3. ניתן לטפל בכל סוגי הסמכים בכל מקרה ומקרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים צהובות...הילה18/12/2010
שלום וברכה השיניים הקידמיות שלי צהובות.. כך גם של אחי הקטן מאז שאנו קטנים.... היינו בהתייעצות אצל רופא והוא אמר שהדבר נובע מכך שאמא שלנו היית בהריון היא לקחה ויטמיין מסוים שגרם לכך... האןם ניתן להסירו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים צהובות... - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/12/2010לא שייך לאורתודונטיה=יישור שיניים
כדאי להתייעץ לגבי הלבנה עם רופאי שיניים כלליים , שעוסקים בהלבנת שיניים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהמאיה16/12/2010
שכחתי את הפלטה הנשלפת יום שלם בכוס עם טבלית הניקוי ומים (במקום רבע שעה), האם זה עלול לקלקל את הפלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/12/2010לא אמור לקלקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים בולטותמיטל15/12/2010
האורטודנט אמר לנו שלבני בן ה-13 יש OVERJET . מה הכוונה במונח זה, האם לשיניים קדמיות בולטות? איך מתקנים פגם כזה , ביישור שיניים רגיל? האם תיקון ה-OVERJET קשה יותר אחRH סיום הגדילה?
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים בולטות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/12/2010הכוונה לרווח אופקי בין השיניים הקדמיות ביותר העליונות והתחתונות. קיימים מכשירים רבים לתיקון המצב והאורתודונט צריך לבחור את המתאים ביותר לבנך. לאחר סיום הגדילה ניתן להניע רק שיניים ולא להשפיע על גדילת הלסתות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שיניים והלבנהחילף דוניא15/12/2010
שלום רב,אני צריכה טיפול בכל השניים שלי ואני מאד סובלת מבעית ישור שיניים.
איך אני יכולה ליצור קשר איתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישור שיניים והלבנה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/12/2010פני לרופא שיניים כללי, שיבדוק את מצבך. אם את מעוניינת ביישור שיניים, תוכלי למצוא רשימת מומחים ליישור שיניים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)