מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבעות חרסינהשירן03/11/2010
שלום אני בת 21 ולאחרונה התחלתי בתהליך ליישור שיניים בלסת העליונה עשיתי את השיטה של הקוביות חרסינה ולמטה את הגשר הרגיל האם זה נכון שהשיטה של הקוביות חרסינה פחות מועילה מהגשר הרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעות חרסינה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין04/11/2010לא בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור קו אמצע באמצעות גומיותגלי03/11/2010
שלום רב,
כבר למעלה מחצי שנה שהאורתודנט שלי נתן לי לשים בכל יום גומיה על מנת ליישר את קו האמצע בין הלסת העליונה לתחתונה.
בהתחלה אכן חלה תזוזה והרגשתי שהגומיות מפעילות לחץ, אך מזה לפחות 5 חודשים שאיני חשה בהתקדמות או בלחץ גומיות.
בביקור אחת לחודש אצל האורתודנט הוא טוען בכל פעם שיש עוד מילימטר ושזה בסוף יזוז.
אך כך הוא אומר בכל ביקור ואין שום התקדמות גם לא של אלפית מילימטר. .
לדעתי הלסתות לא אחת מול השניה, וגומיה עם כל הכבוד לה לא תוכל לשנות אך מבנה הלסת (אינני אורתודנטית וסליחה על היומרה)
מה עלי לעשות?
אני מעונינת לסיים את הטיפול בהקדם (אני כבר שנה וחודשיים עם סמכים ומיצבי הוא קל מלכתחילה.).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישור קו אמצע באמצעות גומיות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין04/11/2010אם את סתפקת במצב הנוכחי, אמרי זאת לאורתודונט. סביר להניח שיסכים לסיים את הטיפול, אם את מעוניינת בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחים ליישור שינייםמתן02/11/2010
שלום עשיתי טיפול יישור שיניים שלא הצליח.
אני רוצה לדעת איפה אפשר למצא באמת מומחים ליישור שיניים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחים ליישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין04/11/2010באתר ההסתדרות לרפואת שיניים וגם באתר האגודה האורתודונטית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה ניידתרעות02/11/2010
האם אמורים לאטכול עם הפלטה הנשלפת? כי אני נוהגת להסירה כל ארוחה וכך יוצא שזמן די רב ביום אני לא מרכיבה אותה (כל זמני הארוחות צוחצוח שיניים אחרי כן ,ואני אמורה להרכיבה 24 שעות ביממה). האם הדבר עולול לפגוע בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה ניידת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/11/2010הסרה רק לצורך אכילה לא תפגע בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים עקומות ניבים- יישור שינייםליאת בלוך01/11/2010
שלום אני מתעניינת ביישור שיניים יש לי ניבים בצידי הפה העליון שיוצאים מאוד מעבר לכך השיניים שלי צפופות וקטנות
הייתי בפגישה ברופאה הויא אמרה לי במקרה שלי עדיף לעשות גשר על פני אינויזליין
שזה מטוד ציער אותי אני כבר גדולנ ולא בא לי גשר
האם זה הגיוני שיגידו כזה דבר האם אינויזליין הוא לא שווה ערך לגשר? מבחינת הפרודקטיביות של הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים עקומות ניבים- יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/11/2010אכן, לא שווה ערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים עקומות ניבים יישור שיניים
ד"ר אורילוור04/11/2010לפי מה שאת כותבת במקרה זה ספציפית, אני חושש שחייבים להשתמש בזה למרות הגיל, אנשים צרכים לקבל אותך איך שאת ולא לדחות בגלל איזה פגם כזה או אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גשר בשינייםיאיר01/11/2010
האם השארת הגשר בשיניים מעבר לזמן הרצוי יכול לגרום לנזק? לא הייתי אצל האורטודנט כבר 3 חודשים ואני קצת מודאג שהלסת שלי נסגרת קצת כלפי פנים , האם הדבר הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גשר בשיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/11/2010עלולה להתרחש תנועת יתר, אך המצב הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםדניאלה28/10/2010
האם לסייעת של האורטודנט מותר לקחת חלק בטיפול? האם מותר לה לטפל ממש בפה , להחליף גומיות , לקחת מידות וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר28/10/2010לסייעת אסור לבצע פעולות בפה של מטופל אך לשיננית מותר לקחת מידות ולנקות שיניים לפני הדבקות של מכשירים. ישנם אורתודונטית הנעזרים ברופאות והן רשאיות לבצע כל פעולה בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיותעדי27/10/2010
האם החלפת הגומיות אחת לחודש בערך אצל האורטודנט זה הדבר המקובל או שיש להחליפן בתדירות יותר גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גומיות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/11/2010מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת האינויזלייןאלון26/10/2010
שלום רב,
אני בן 21, משתחרר בעוד כחודשיים ובזמן האחרון מצטער על כך שלא עברתי יישור שיניים בגיל יותר צעיר.
שמעתי על שיטת האינויזליין והשיטה מאוד קרצה לי.
השאלה שלי היא כזאת:
1. מהם החסרונות העיקריים של השיטה? בכל האתרים למיניהם רשומים רק היתרונות מן הסתם כדי לשווק את השיטה אבל לא רשום חסרונות.
2. האם השיטה מומלצת למשל לפני טיול אחרי צבא? הבנתי שהשיטה דורשת הרבה התעסקות והשקעה מצד המטופל וזה אמור להיות בעייתי להיות מטופל בשיטה בזמן טיול ממושך.
3. הבנתי שחלק מהשיטה הוא לשייף את צידי השיניים כדי "לעשות מקום" לשיניים להתיישר. האם הדבר לא פוגע בשיניים? האם הדבר יכול לעשות נזק ארוך טווח או תמידי לשיניים?
ובאמת כל דבר עוד שתוכלו לתרום לי בנושא אני אשמח מאוד. אני יודע שהשיטה יקרה משמעותית אבל אני לא מסוגל בכלל לחשוב על הברזלים והגומיות וכל העסק הזה "מתרוצץ" לי בשיניים...
המון המון תודה מראש הנושא מאוד חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת האינויזליין - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/11/20101. לעתים יש צורך בתוספת מכשור קבוע לפרק זמן מסוים כדי שהתוצאה תהיה מושלמת. תלוי במקרה
2.כל טיפול אורתודונטי אינו מומלץ , אם אתה נוסע לתקופה ארוכה. רצוי לבצעו כשתשוב.
3. השיוף אינו מזיק, אם נעשה בתחום המגבלות הדרושות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איויזלין שאלה נוספתטלי26/10/2010
האם הפלטה השקופה עוטפת את השיניים בלבד אן גם את החך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איויזלין שאלה נוספת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/11/2010רק את השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינויזליןטלי26/10/2010
הייתי היום במרפאה שהציעה לי את השיטה ואמרה שמתאימה לי. קיבלתי הצעת מחיר של 26,000 ש"ח מחיפוש באינטרנט נאי רואה כי יש גם מרפאות שמציעות את הטיפול ב 12,000. האם ההפרש הגיוני ? ואיך זה יכול להיות ?
מה סדר גודל ממוצע של מחיר הטיפול הזה. אמרו לי שהבעיה היא שיניים צפופות ואני אזדקק לכשנתיים של טיפול.
ושאלה נוספת עד כמה הטיפול מפריע לחיי היום יום ? עד כמה מפריע בדיבור למשל ? זה חשוב לי מאוד.
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינויזלין - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/11/2010ההפרש מוזר. חשוב שמי שמטפל בך יהיה או תהיה מומחה או מומחית לאורתודונטיה.
הטיפול אינו מפריע במיוחד לחיי היום יום. לא מפריע בדיבור. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לבת 8שרון25/10/2010
שלום למומחים
ביתי בעלת מנשך הפוך באיזה גיל מתחילים לטפל ,היא בת 8
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לבת 8 - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/10/2010זו אחת האינדיקציות לאבחון מוקדם. ואפילו טיפול מוקדם ברוב המקרים. פני לבדיקה אצל מומחה/מומחית לאורתודונטיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים ע"י קשתיות שקופותשרית25/10/2010
שלום..התייעצתי עם מקום הניקרא טיים פור סמייל
ואני מעוניינת בקשתיות השקופות
הם הציעו לי 3 שיטות שכעיקרון אמרו לי שההבדל הוא במחיר
האם השיטה clear aligner של הקשתיות השקופות מוכרת בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים ע"י קשתיות שקופות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/10/2010אכן מוכרת. חשוב שמי שמטפל בך יהיה אורתודונט/ית מומחה מטעם משרד הבריאות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםאורית25/10/2010
הבת שלי מרכיבה פלטה ליישור שיניים קדמיות. היא אמורה להרכיבה 24 שעות ביממה אך פעם בשוע בערך היא מסירה אותה למספר שעות. האם זה עלול לפגום בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/10/2010לא בצורה משמעותית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים אורטודנט מומחהאפרים רונית24/10/2010
ביתי בת 19.6 מטופלת כבר חמש שנים באוניברסיטת ת"א במחלקת אורטודנטיה .הטיפול ממושך וכל פעם משנים את הטיפול ולא רואים את הסוף הילדה סובלת כבר נפשית מהנושא ברצוני למצוא אורטודנט מומחה ולהתייעץ איתו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשים אורטודנט מומחה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/10/2010משך הטיפול האורתודונטי תלוי בחומרת הבעיה הבסיסית ומידת שתוף הפעולה של המטופל, כולל הגעה בזמנים שנקבעים לצורך פגישות הטיפול. את רשימת האורתודונטים המוחים תוכלי למצוא באתר האגודה האורתודונטית או באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)