מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שינייםא.ת24/10/2010
שלום רציתי לדעת אם מותר לעשות יישור שיניים במכבי למרות שאני מבוטחת בכללית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/10/2010פני למכבי בשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי פלטהטלי24/10/2010
שכחתי את הפלטה בתוך כוס המים עם הטבליה לניקוי במשך שעה וחצי במקום 15 דקות לפי ההוראות. האם הדבר עלול לקלקל את הפלטה או להמיס חלקים ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי פלטה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/10/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 ימים מתחילת הטיפולסיון24/10/2010
שלום רב,
לפני 8 ימים הורכבו לי ברקטים. ב-4 ימים הראשונים היו כאבים והרגשתי מעין תזוזה של השיניים. עם זאת, מבחינה ויזואלית אינני מבחינה בשום שינוי. אפילו לא קל. שאלתי היא האם יש סיכוי שאבחין בשינוי בשבועיים הקרובים או שעד הביקור הבא אצל האורתודנט זהו המצב? האם השיניים ממשיכות לזוז גם שאינני חשה בכח המופעל עליהן?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 ימים מתחילת הטיפול - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/10/2010התשובות חיוביות ל-2 שאלותיך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאגם23/10/2010
שלום אני באמצע הטיפול בתחילת הטיפול אחרי מעט זמן כבר השיניים היו בתוך הפה ועכשיו שאני באמצע הטיפול השינייים ממש היעקמו וזזו הצידה הרמון והם ניראות נורא להגיד משהו לאורטודנט המטפל או שזה עיניין של זמן והם יסתדרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/10/2010מותר לך לשאול את האורתודונט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום שן קדמיתמוטי23/10/2010
שלום
לפני 7 שנים עשו לי טיפול שורש בשן קדמית ושמו לי כתר ומבנה יצוק. לפני חצי שנה נשבר לי הכתר, ומאז יש לי שן זמנית שנופלת כל שבועיים.
הרופא המטפל ממליץ לי לבצע משיכה אורטודנית לשורש, להבנתי כל עוד ניתן להציל את השורש זו החלופה המועדפת. הלכתי לאורטודנט והוא אישר שניתן למשוך.
האורטונדט ציין שהתהליך הינו 4 חודשים ונדרש לשים טבעות/גשר קידמוית על השיניים.
מפריע לי לשים 4 חודשים גשר קדמי, האם יש אופציות לגשר אחורי/ או כל חלופה אחרת שתצניע ממש את הבעייתיות בגשר?
תודה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום שן קדמית - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/10/2010בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםשרון23/10/2010
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי הורכבו לי הברקטים. מאז היו מספר בעיות:
חוט הברזל בלסת התחתונה יצא מהחישוק שלו (בסוף הלסת) מספר פעמים והייתי צריך להחזיר אותו באופן עצמעי ע"י פינצטה. עברו יומיים ו2 קוביות שלי, מ2 מקומות שונים לחלוטין בפה, נפלו.
שאלתי היא:
האם התופעות שתיארתי כרגע הן נורמליות וטבעיות על אף הפרק זמן הכ"כ קצר? או שמא זה אמור להדליק לי נורת אזהרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/10/2010כנראה שלא הקפדת על הוראות/ מגבלות אכילה שקיבלת בסיום ההדבקה של הברקטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים עקומות בלסת קטנהאביטל21/10/2010
היי אני בת 33 ויש לי שתי שיניים קידמיות עקומות ולסת שלא נסגרת אחת על השנייה. הלכתי לחוות דעת ואמרו לי שאוכל לעשות יישור שיניים רק לאחר ניתוח, לחתוך את העצם.
אפשר לעשות במקרה שלי יישור שיניים בלי ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים עקומות בלסת קטנה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/10/2010שאלתך דורשת חוות דעת נוספת אצל אורתודונט מומחה/ית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיניים
אביטל25/10/2010האורטודנטית אומרת שמכיוון שהגיל שלי הוא 33 ואני כבר מבוגרת אז הרחבת השיניים על מנת לסדר אותם עלולה לגרום לנשירתם בגיל מאוחר יותר בגלל הלסת הקטנה שיש לי יכול לקרות מצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לשיניים עקומות
אביטל26/10/2010אשמח שיתייחסו לשאלה ששאלתי קודם. האם נשירת שיניים לאחר טיפול אורטודנטי בלסת קטנה יכולה להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לשיניים עקומות - תגובה
ד``ר אריאל דינבר28/10/2010יתכן שהכוונה היא שהשיניים שלך יצאו מהמעטפת של של העצם שלהם כלומר לא יהיו עטופות מכל הגוונים על ידי עצםואז הסיכוי לאבד אותן גדל אך זוהי השערה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר..א.ת21/10/2010
היי אני עוד מעט מתחילה יישור שיניים
האורתודנטית שלי אמרה שאני צריכה בשתי הלסתות למרות שבתחתונה הכל ישר
רציתי לדעת אם אני יכולה לבקש ממנה לעשות רק בעליונה או שחייב את שתיהן?
ודבר שני היא אמרה שטיפול הוא משנה ומעלה..יכול להיות שזה ייקח פחות זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר.. - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/10/2010אני מניח שהאורתודונטית שלך יודעת מה היא עושה ולמרות שהשיניים נראות בעינייך ישרות יש סיבות נוספות לכך שהיא מעוניינת לצרף את הלסת התחתונה לטיפול.
מבחינת זמן הכל יכול להיות. קצר או ארוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטודנטליאור21/10/2010
מדוע אצל אורטודנטים, גם פרטיים כאשר עובד יותר מרופא אחד הטיפולים נ ערכים למטופלים במקביל באותו חדר, זאת בניגוד לרופאי שיניים כלליים שהטיפול נערך בפרטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטודנט - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/10/2010לא אצל כל האורתודונטים הפרטיים קיים המצב שאתה מתאר. אתה יכול לברר במזכירות המרפאות אם מדובר באותו חדר מס' מטופלים או רק מטופל אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע נוסף על טיפול אורתודונטיסיון20/10/2010
שלום רב,
לפני כשבוע התחלתי יישור שיניים ע"י סמכים מחרסינה (שקופים). כמובן שהשינים כואבות ורגישות ואני כבר מצפה לראות את התזוזה...הייתי רוצה ללמוד יותר על מהות הטיפול האורתודונטי (הכוחות הפועלים על השיניים, השימוש בגומיות בין הלסתות וכו')
האם תוכל להמליץ על אתר שנותן מידע מקצועי בתחום? (כל האתרים שמצאתי היו שיווקיים)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף על טיפול אורתודונטי - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/10/2010נסי באתר האגודה האורתודונטית הישראלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוליואב20/10/2010
שלום,
אני בסוף שנות ה-30 לחיי וסיימתי לפני כשנה טיפול אורטודנטי בשתי הלסתות.
ב-12 חודשים ראשונים המשכתי ללכת עם פלטות ולאחר מכן רק בלילות, במעבר ללבישת הפלטה בלילות שמתי לב שאני מלביש את הפלטה אני מרגיש אי התאמה של הפלטה במשך כדקה, אי התאמה הכוונה ללחץ שמפעילה הפלטה על השיניים, חוששני שהדבר נובע מתזוז של השיניים בנוסף כמו כן יש ל ילאחרונה באופן קבוע רגישות משמעותית ב-4 שיננם הקדמיות בלסת התחתונה.
האם יש מקום לדאגה ובדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/10/2010יש מקום לבקורת אצל האורתודונט שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן לצורך יישור שינייםמורן20/10/2010
שלום רב
אני מעוניינת לעשות יישור שיניים על מנת לתקן מנשך פתוח, אציין כי יש לי צפיפות שיניים בלסת העליונה. הלכתי לשני רופאים שונים- אחד אמר שעליי לעקור שן אחת כדי לבצע יישור והשני אמר שניתן להרחיב את הלסת ללא עקירה.
מה הסיבה לחוות דעת שונות? האם מומלץ לעקור שן בריאה לטובת מרווח עבור השיניים האחרות או שמא עדיף לבצע יישור ללא עקירה אצל הרופא השני?. הבנתי מהרופא הראשון שאם לא מבצעים עקירה השיניים יתיישרו אבל יבלטו קדימה.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן לצורך יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/10/2010ברפואה אין דעה אחת. לא מדובר במתיתטיקה. יתכנו מס' דרכים לפתרון. את צריכה להחליט מה מתאים לך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת בוטייקו ויישור שינייםשרית19/10/2010
בתי בת ה-11 צריכה לעקור 2 שיניים עליונות לשם יישור וגם כי הניב הימני יצא מהחניכיים העליונים נואר "תלוי" מעל השיניים.
האורטודנטית אמרה לנו לעבור את שיטת בוטייקו כחלק מהצלחת הטיפול.
למה זה יועיל? האם יש קשר בין נשימה דרך הפה לבין צורת הלסת וישור השיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת בוטייקו ויישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/10/2010סבורים שקיים קשר בין לסת עליונה צרה לבין חסימה של נשימה דרך האף או מצב של נשימת פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה לקיבועגילי19/10/2010
הבת שלי קיבלה פלטה שקופה ללילה ללסת העליונה לקיבוע אחרי יישור השיניים.יש לה בעיה של חריקת שיניים ושאלתי היא האם הפלטה לא תגרום לשחיקה גדולה יותר של השיניים התחתונות עקב החיכוך בינן לפלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה לקיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/10/2010הפלטה דווקא מקטינה את השחיקה, כיוון שהיא עשויה מחומר פחות קשה מאמיית השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת שורשיםטליה וולק19/10/2010
איך יודעים שספיגת שורשים בעקבות טיפול ישור שיניים הינה חמורה ויש לבצע דבר מה?
אם מי ניתן להתיעץ לגבי תופעה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת שורשים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין21/10/2010חמורה - עניין של הגדרה בספרות. גם ספיגה שיגדירוה כחמוורה יכולה להיות חסרת משמעות קלינית. איןן מה לבצע אלא מעקב. הספיגה חדלה בסיום הפעלת כוחות על השיניים תוכלי להתייעץ עם מומחים לאורתודונטיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)