מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטת DAMONסימה11/10/2010
שלום
בתי בת ה-12.5 זקוקה ליישור שיניים, הייתי אצל 2 אורתודנטים האחד טען שהלסת האחורית היא 9 מ"מ אחורה ויש לשים רסן ע"מ לקדם אותה.האורטודנטית השניה הציעה לנו את שיטת ה-DAMON שהיא ללא רסן.האם 2 השיטות אכן מקבילות ומביאות בסופו של תהליך לאותה התוצאה? והאם השיטה החדשה אכן מקצרת את זמן הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת DAMON - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/10/2010על פי הספרות העדכנית ביותר אין קיצור זמן הטיפול בשיטת Damon
יש מאמר מסכם מקיף ב American Journal of Orthodontics and dentofacial orthopedics מאוגוסט 2010 בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סימה17/10/2010איפה אני יכולה לקרוא את המאמר ובעברית? ניסיתי באתר ...לא ניתן, רק למנויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין17/10/2010את צודקת. רק מנויים יכולים לקרוא ואין תרגום מאנגלית לעברית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה נשלפתטלי11/10/2010
התחלתי להרכיב פלטה נשלפת כזו עם פס מתכת ליישור 2 שיניים קדמיות. 2 שיניים טוחנות שאין כונה להזיזן בהם נוגעת הפלטה משני צדי הלסת החלו לכאוב לי וקשה לי ללעוס עליהן. האם כך זה אמור להישאר כל הזמן ו והאם זה נורמלי לימים הראשונים של הרכבת הפלטה?
שאלה נוספת הונחיתי להרכיב את הפלטה רק 12 שעות ביום. האם זה מספיק כדי ליצור תנועה בשיניים כמו הכנסתן פנימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה נשלפת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין11/10/20101. כאב עלול להיות בימים ראשונים של הרכבת פלטה.
2. 12 שעות יכולות להספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לרופא אורטודונט אחרמישהי10/10/2010
שלום רב,
אני בת 28.
לאחר שנתיים של טיפול ליישור שיניים קיבלתי החלטה לעבור לרופא אחר.
ההחלטה נובעת מחוסר סביעות רצון מהטיפול הנוכחי, גם כן מחוסר אמון ברופא הנוכחי.
על פי ההמלצה פניתי לרופא חדש ולכן יש לי כמה שאלות:
הרופא החדש יידע אותי כי הוא מתכוון להוריד את כל הגשרים הנוכחיים (עליון ותחתון) ולהרכיב לי הכל מחדש. (שזה אומר כנראה שגם עלות הטיפול תהיה "חדשה" לגמרה ומלאה כמו טיפול חדש).
השאלה שלי: האם כדאי לי ללכת לייעוץ נוסף ואולי שם לא ירצו להרכיב הכל מחדש? האם באמת יש הצדקה לזה? ולמה אי אפשר פשוט להמשיך עם הנתונים הנוכחיים?
ועוד שאלה: האם נראה לכם שהמשך הטיפול אצל רופא חדש עלול לעלות סכום מלא כמו טיפול חדש?
נ.ב.: בנוסף להכל גם ההודעה על אורך הטיפול החדש לא ממש שימחה אותי. הרופא החדש אמר שזה עלול לקחת שנה. הרופא הקודם הבטיח שזה לא יהיה יותר משנתיים והאמת שהיינו כבר קרוב לסיום, אבל כל פעם הוא היה "נזכר" בעוד ועוד פגם שהיה צריך לתקן ולכן גם הסיום כבר לא היה נראה באופק. אחת הסיבות שהחלטתי לעבור לרופא אחר היא גם על מנת לזרז תהליך.(וזה לא כי אני חסרת סבלנות אלא כי הרופא הראשון פשוט כל פעם יישר משהו אחד ואז פתאום גילה עוד משהו והיה מתחיל ליישר "אותו" ואז כל השיניים היישרות כבר היו מתעקמות מחדש והיינו חוזרים לנקודת המוצא. מצב כזה שאני מתארת חזר על עצמו כמה וכמה פעמים במשך יותר מחצי שנה אחרונה ולכן התחלתי להרגיש "תקועה" בטיפול)
אני כבר חסרת עונים עם כל הנושא. כל אחד אומר משהו אחר.
מאוד אודה לתשובה לשאלות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לרופא אורטודונט אחר - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין11/10/20101. ייעוץ נוסף יתן לך דעה נוספת.
2. כל רופא רגיל לסוג מכשור מעט שונה ואפילו הדבקה מעט שונה של הסמכים
3. לגבי תשלום - את צריכה לקבל הצעת מחיר טיפול, ממי שאת שאת פונה אליו לייעוץ.
הצעתי לך: לדבר עם האורתודונט הנוכחי לגבי הערכת משך הזמן שנותר, ואולי להתפשר על דקויות קטנות, כדי שתסיימי במהרה את הטיפול. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר למעבר- חשוב
מישהי11/10/2010ד"ר עתליה שלום,
תודה על תשובתך.
יש לי עוד שאלה חשובה:
הודעתי לרופא הנוכחי על העזיבה וביקשתי העתק של המסמכים שלי (כמובן בתשלום).
הרופא אמר שלפני שימסור את המסמכים הנדרשים לי עלי לחתום על הסכם "עזיבה ללא טענות" כלפיו.
האם זה נראה חשוד? אולי כדאי לי לפנות לעורך דין כבר בשלב זה? יש לי חשש שאולי נגרם לי נזק שעליו אינני יודעת עדיין וכאשר אגלה זאת - לא אוכל לעשות כבר כלום...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר למעבר- חשוב - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/10/2010שאלתך אכן משפטית ולא רפואית ולכן איני מוסמכת לענות עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת גשרגילי09/10/2010
האם הורדת הסמכים מן השינייים כרוכה בכאב כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת גשר - תגובה
ד``ר אריאל דינבר09/10/2010זה כמעט לא כואב או לחילופין כואב מעט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שייניםיעל07/10/2010
שלום, בעבר עשיתי טיפול שיינים אך מאז השיינים התעמקו שוב לצערי והלסת התחתונה יותר קדמית ללסת העליונה מה שמפריע לי מאוד הייתי רוצה לעשות יישור שיינים אבל בצורה שאינה נראית לעין.
מה ההצעה הכי טובה בשבילי?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשור לינגואלי (פנימי)
ד``ר אריאל דינבר09/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהמיה07/10/2010
בשלב הפעיל של יישור שיניים הרופא אמר לי להרכיב את הפלטה 12 שעות ביום. האם חובה שזה יהיה ברצף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר נח שזה ברצף
ד``ר אריאל דינבר09/10/2010קשה לבצע מעקב בדיוק כמה מרכיבים אם זה בהפסקות מרובות.
אין מניעה לבצע הפסקות ולהשלים שעות אח"כ
בכל מקרה יש לשאול את הרופא המטפל לדעתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםלילך06/10/2010
הבעיה אצלי מסתכת ברוווח בין 2 השיניים העליונות שהן גם בולטות מעט. רופא אחד עימו התייעצתי אמר כי ניתן לסגור את הרווח עם פלטה נשלפת ובמקביל השיניים יכנסו כינ תוך כדי ההכנסה לאחורו הרווח יסגר. רופא נוסף אמר כי ניתן לסגור את הרווח קודם ע"י שימוש בגומיה וכפתורים ורק לאחר מכן להכניס את השיניים פנימה ע"י פלטה. האם 2 השיטות מקובלות? ואם הרווח יסגר קודם בלי הכנסת השיניים לא אפסיד את ההזדמנות להכניסן פנימה, כלומר לא חייבים את הרווח כדי להכניס את השיניים פנימה?
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין06/10/2010חייבים רווח כדי להכניס את השיניים פנימה. יתכן שהרופא השני ישאיר רווחים צדיים לחותכות המרכזיות וגם הוא יוכל בזכות הרווחים להכניס את השיניים פנימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפלטה שקופה לאחר גשר..noname05/10/2010
היה לי גשר (יישור שיניים) גם בלסת התחתונה וגם בעליונה והורידו לי את הגשר..
עכשיו יש לי פלטה שקופה..
שתי שאלות/בעיות :
1.הפלטה חותכת לי את הלשון ממש כואב היא ממש מכאיבה לי לדבר ויש לי חתכים קטנים עם כאב של אפטה...
2.טיפה קשה לי לאכול דברים קשים מאז שהורידו לי את הגשר ושמו לי את הפלטה..זה יעבור ?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה שקופה לאחר גשר.. - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/10/2010פנה למי שמטפל בך כדי שיחליק את שולי הפלטה.
אין סיבה לקושי לאכול דברים קשים, אלא אם כן יש הפעלת כוחות על השיניים על ידי הפלטות. גם בשאלה זו פנה למטפל בך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בינהשרי05/10/2010
היי!
אני בת 26, עברתי יישור שיניים בגיל 11.
לפני כמה שנים צמחו לי שיני הבינה העליונות והזיזו לי את השיניים- הצדדים העליונים נכנסו מעט פנימה וקצת מקדימה זז.
אמרו לי שאם אעקור את 2 שיני הבינה, השיניים יתיישרו בחזרה כי יהיה להן מקום.
זה נכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בינה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/10/2010לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםליה04/10/2010
התחלתי להרכיב פלטה נשלפת במטרה להזיז 2 שיניים קדמיות כדי לסגור רווח ביניהן,ומאז יש לי כאבים בכל יתר השיניים העליונות שבאות במגע עם הפלטה. האם זה נורמלי, והאם הפלטה אכן מזיזה רק 2 שיניים למרות שנוגעת ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/10/2010פלטה יכולה להזיז רק 2 שיניים גם אם היא נוגעת בכל השיניים, אם המגע סביל, כלומר לא מפעיל כוחות על שאר השיניים.
כאבים מעידים על מגע פעיל, אך סביר להניח שאם תהיה תנועה של השיניים האחרות לקדמיות, היא תהייה מזערית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר- שאלה שמטרידה אותיפרח04/10/2010
האם בגלל לשון שנדחפת על השיניים הן יכולות להתעקם ולצאת החוצה ?
והאם יש שיטה שעוזרת לעצור ולמנוע את זה ? זה בלתי נשלט במיוחד בלילה
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפת לשון
ד``ר עתליה וסרשטיין05/10/2010עלולה לגרום שינויים במבנה קשת השיניים.
קלינאית תקשורת שעוסקת בנושא יכולה ללמד שליטה בהתנהגות הלשון.
יש מכשירים שיכולים לסייע בלילה - גודרי לשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, עוד שאלה ברשותך
פרח05/10/2010האם חובה להוריד שן בצד אם רוצים להרכיב פלטה,
או שאפשר למצוא דרך להרכיב בלי לעקור שום שן , מבחינה אסטטית
מדובר באדם בן 29
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אפשר לקבל תשובה על השאלה ?
פרח06/10/2010האם אפשר במקרים מסויימים לוותר על עקירה שן צדדית כדי להרכיב פלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מקרה לגופו,
ד``ר אריאל דינבר09/10/2010עליך לעבור בדיקה ע"י מומחה ולקבל חוות דעת בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת אינווליזיןרותם04/10/2010
שלום,
ישנה שיטה חדשה ליישור שיניים גיל המבוגרים, והיא שיטת פלטה שקופה,
מועניינת לדעת האם השיטה מועילה?
האם כאשר לעשות טיפול שיניים (עם רצון שלא יראו אותו) כדאי לבצא שיטה זו? או שמא אים להתפשר על טבעות בשיניים?
מה ההשלכות של השיטה? האם יותר ארוכה?
האם ישנה שיטה שונה וכדאית יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת אינווליזין - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין05/10/2010השיטה מועילה.
אם המקרה מתאים, כדאי לבצע שיטה זו.
לא בהכרח יותר ארוכה.
קיימות שיטות של גשר בצד הפנימי של השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכיר את טכני ,invisalign האםאלעל04/10/2010
האם יש אורטודנטים שמבצעים את זה בארץ?
תודה מראש.
אלעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב האורתודונטים
ד``ר עתליה וסרשטיין04/10/2010עובדים גם בשיטת invisalign
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת רווח בין שיניים קדמיותחן04/10/2010
האם גומיה המחוברת לשני כפתורים המודבקים על השיניים יעילה יותר בסגירת רווח שנובע מהטיית שיניים מאשר מכשור נייד? האם לגומיה כזו יש אותן יכולת סיבוב כמו מכשור קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליטה פחותה ממכשיר קבוע
ד``ר עתליה וסרשטיין04/10/2010יעילה יותר ממכשיר נייד - אין צורך בשתוף פעולה בהרכבת המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע נשלףרעות04/10/2010
הבת שלי קיבלה פלטה ללילה לצורך קיבוע כז עם פס מתכת. היא לא מצליחה להתרגל לכך שהפלטה מכסה את החך והדבר יוצר אצלה תחושת הקאה. האם קיימות פלטות נשלפות לשמירת התוצאה שאינן כרוכות במגע עם החך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא מגע עם החך
ד``ר עתליה וסרשטיין04/10/2010קיימים קיבועים שמודבקים לשיניים הקדמיות וקיימות פלטות שקופות שניתן לעצבן, כך שיעטפו רק את השיניים ללא החך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)