מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השיטה השקופהדנה15/12/2010
שלום אני מעוניינת להתחיל בסדרת טיפולים במרפאת טיים פור סמייל בת"א,הייתה לי פגישת יעוץ עם הד"ר אלון אקרמן הוא המליץ לי על השיטה השקופה,כלומר קשתיות בלסת העליונה והתחתונה.
אני מאוד חוששת להתחיל את הטיפול מכמה סיבות:
א. מחיר מאוד גבוה
ב.לא שמעתי על השיטה הזו בעבר והאם היא באמת מיישרת שיניים.
האם אתם ממליצים על השיטה או על המרפאה?
אשמח לתשובתכם בהקדם,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטה השקופה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/12/2010השיטה מישרת שיניים במקרים המתאימים לשיטה זו.
חשוב שמי שיקבע שאת מתאימה לשיטה זו הוא מומחה או מומחית לאורתודונטיה.
איננו מכירים ואיננו יכולים להמליץ על מרפאה או רופא מסוימים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן גבוההטלי15/12/2010
יש לי שן אחת שהיא גבוהה במקצת מיתר השיניים בקשת השיניים העליונה, האם ניתן בטיפול אוטודנטי להוריד אותה למטה למצב של שאר השינייים? האם "הורדה" כזו לא מושכת את השורש ומחלישה את השן בטווח הארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן גבוהה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/12/2010ניתן.
עלול להיות קיצור מסויים באורך שורשי השיניים, שהוא חסר משמעות קלינית ברוב המכריע של המקרים בכל טיפול אורתודונטי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול דרך האונברסיטהמירי14/12/2010
אני בת 30 מעוניינת בגשר פנימי. המחירים שדורשים במרפאות פרטיות מופקעים ואין ביכולתי לגייס סכום כזה עצום. הבנתי כי באונברסיטת ת"א ניתן לעשות גשר בסכום זול יותר משמעותית. האם התוצאות המתקבלות הן טובות בהשוואה ללרופא פרטי? האם הגיוני שטיפול בסמכים פנימיים עולה 15000?האם כל השבוע יש טיפולים כאלו? אשמח לתשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רינת
טל14/12/2010לאחר בירור דומה שערכתי לפני מספר חודשים:
באונ' ת"א את יכולה לקבל טיפול מוזל אם את סטודנטית באונ'.
הטיפול זול בהרבה מאשר אצל רופא פרטי- אפילו יכול להגיע ל 50% מהמחיר. ממכרה שעשתה טיפול לינגואלי אצלם הבנתי שהיא מרצה.
אני ביררתי גם אצלם וגם אצל מספ' רופאים- פרטיים ודרך קופת החולים, וקיבלתי חוות דעת שונות- בטיפול אצלי היה צורך לעקור שן בלסת התחתונה עקב צפיפות, באונ' ת"א הציעו לי עקירה של שן תחתונה קדמית (דבר שמאד לא מצא חן בעיני), בעוד האורטודנטים הפרטיים הציעו לי עקירה של שן אחורית יותר, דבר שמקטין מאד את אי האסתטיקה.
חשוב שתדעי כי לא כל אורטודנט יכול לבצע טיפול לינגואלי ויש לעבור הסמכה לשם כך.
בסופו של דבר בחרתי באורטודנט פרטי ברעננה(נפלא!) עם כל המחיר היקר, אשר הפנה אותי לעריקה של שן לא קדמית ואני מטופלת בטיפול לינגואלי בשם אינקוגניטו- שהוא ייצור סמכים מותאמים אישית לכל שן- כך שההתאמה היא מקסימאלית ואי הנוחות היא מינימלית, ואני מאד מאד מרוצה.
בהצלחה!!
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל ולד"ר עתליה
מירי15/12/2010טל אני אשמח אם תוכלי להגיד כמה עלה לך הטיפול? וכשציינת את הטיפול הלינגואלי האם יש כמה טיפולים לינגואלים?
אני הבנתי שכולם יכולים להיות מטופלים באונברסיטה ולא חייבים ללמוד שם, האם זה נכון? מה התנאים בלהיות מטופל שם?מה הפרוצדורה?
והבנתי שייעוץ ללינגואלי יש רק ימי שלישי מדוע? האם גם טיפולים יש רק יום אחד בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל ולד"ר עתליה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/12/2010יש מספר שיטות לטיפול לינגואלי
כולם יכולים להיות מטופלים באוניברסיטה
הטיפול ניתן על ידי רופאי שיניים שמתמחים באורתודונטיה תחת הדרכה של מומחים באורתודונטיה.
טיפול לינגואלי ניתן בימי שלישי ורביעי, לפי המומחים המדריכים בתחום זה.
מס' טלפון לברורים: 036407456/310
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירי17/12/2010האם המחירים באוניברסיטה זולים משמעותית ממחירים שמציעים רופאים פרטיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין18/12/2010זולים יותר. לכל אדם סדר גודל אחר של "משמעותי". כדאי שתתקשרי לברר פרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן עקשניתריטה14/12/2010
אני בת 22 ויש לי גשר (שקוף עם גומיות) כבר שנה וחצי ויש לי שן קדמית אחת שמתחילת הטיפול לא זזה . יש לזה סיבה? יש משהו שני יכולה לעשות כדי להאיץ את תהליך היישור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן עקשנית - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין14/12/2010לעתים נדירות יתכן איחוי בין שורש השן לבין העצם (בעיקר לאחר מכה חזקה שהשן קיבלה) ואז לא ניתן להזיז את השן. צליל ניקוש על שן כזו ישמע שונה משאר השיניים. בכל זאת לא נראה לי שזה המצב אצלך כי בדרך כלל ניתן לאבחן מצב זה עוד לפני הטיפול.
אם האורתודונט לא הנחה אותך לעשות דבר מה, אינך יכולה לעשות דבר, כדי להחיש את התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בטיפולמעיין13/12/2010
עברתי טיפול בפלטה נשלפת לתיקון מספר בעיות בלסת העליונה אך לדברי האורטודנט על מנת לקבל תוצאה טובה יותר יש להשלים את התהליך עם מכשיר קבוע למספר חודשים. שאלתי אם ניתן לקבע את המצב כפי שהוא ורק לחדש את הטיפול לאחר כ3- חודשים? האם הדבר עלול להחליש את השינים והאם הפסקה כזו עלולה לפגום בתוצאה הסופית
תודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה בטיפול - תגובה
ד``ר אריאל דינבר13/12/2010אין שום בעיה, לא יחליש את השיניים ולא יפגע בתוצאה הסופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפאר12/12/2010
הרופא שלי שם לי כפתור מה זה עושה ולמה שמים אותו תודהב רבה על שהקדשתם לי מזמנכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/12/2010הכפתור משמש אמצעי אחיזה להנעת השן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סמכים שקופיםדודו ירון11/12/2010
צהריים טובים ושבת שלום,
ממש לאחרונה ובשעה טובה הרכיבו לי גשר בלסת העליונה, גשר המורכב מסמכים שקופים העשויים חרסינה.
שאלתי היא אילו מגבלות קיימות מבחינת האכלים שאסור\מומלץ שלא לאכול, בין אם כאלו שעשויים להשפיע על צבע הסמכים (או הגומיות) ובין אם כאלו שלא מומלצים באופן כללי על מנת שלא לפגוע במבנה הגשר.
(אני נוהג לשתות הרבה נס קפה, שחור ומשקאות אנרגיה בין השאר).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על סמכים שקופים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר11/12/2010האם סמכים שקופים ננעלים (ללא גומיות) או סמכים עם גומיות בהירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן ננעלים בעזרת גומיות שקופות
דודו ירון11/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן ננעלים בעזרת גומיות שקופות - תגובה
ד``ר אריאל דינבר11/12/2010אם מדובר בסמכים עם גומיות עליך להמנע מאכילת מאכלים עם צבעי מאכל + תבלינים מסוימים. הקפד לצחצח שיניים לאחר כל ארוחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים בולטות בגיל 20אלעד09/12/2010
1) מהו הגיל הממוצע בו הלסת העליונה והתחתונה מסיימות גדילתם אצל בנים?
2) האם טיפול של סמכים, חוטי מתכת וגומיות בגיל ההתבגרות יכול לגרום לשינוי בכיוון הגדילה או בכמות הגדילה של הלסתות? אם לא אז מה כן?
3) האם בגיל 20 ניתן לשנות את זווית השיניים החותכות בלסתות ולהכניס אותם פנימה כך שלא יהיו בולטות? האם רסן יכול לעזור לכך?
4) האם ניתן לשנות את צורת קשתות השיניים בלסתות בגיל 20? האם רסן יכול לעזור?
אבקש לענות על כל השאלות,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים בולטות בגיל 20 - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין10/12/20101. בסביבות גיל 18-20
2. במידה מזערית.
3. ניתן לשנות אך שימוש ברסן יכול לשמש בעיקר לעיגון ולא במיוחד לתנועה
4. ניתן. אין צורך ברסן לשם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשרבן09/12/2010
שלום יש לי גשר להרחבת הלסת,אני משתמש בקסמים לניקוי אוכל מהחריצים,זה מותר?אם לא במה משתמשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין10/12/2010מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ננעלים מתכתמיכל בן שושן09/12/2010
הבת שלי בת 15 צריכה לעשות גשר,הציעו לי ננעלים מתכת, מה היתרונות של זה? ומה החסרונות?ובכלל מה עדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ננעלים מתכת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין10/12/2010יתרונות: משך כל פגישה אצל האורתודונט עשוי להיות קצר יותר, אך לא משך היפול הכללי והטייית חותכות תחתונות עשויה להיות פחותה ב 0.1 מעלות
חסרונות: קושי בגימור של העמדות הרצויות של השיניים.
לא משנה סוג הסמכים. חשוב שתטופל על ידי אורתודונט/ית מומחה/מומחית, שידעו להתאים את הטיפול המתאים ביותר לביתך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועקרן08/12/2010
האם קיבוע מודבק למשך שנה (ללסת עליונה)יכול תרום משהו לייצוב השיניים בהנחה שאני לא מעוניינת בו לכל החיים ובשלב מסויים רוצה רק פלטה ללילה?
האם הגיוני ששיניים יזוזו חזרה תוך שעות, ללא קיבוע מסוג כלשהו כלל? ואם הן זזו תוך שעות האם זה תהליך מהיר גם להשיבן חזרה למצבן מיד אחרי היישור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/12/20101. כן. יתרום
2. הגיוני.
3. לא בהכרח מאוד מהיר להשיב את השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה לא סימטריתרועי07/12/2010
שלום רב
אני מעוניין ביישור שיניים, ובתוכנית טיפול שהרכיב לי אורטודנט עולה צורך בעקירה של שן קדמית בלסת התחתונה עקב צפיפות. נרתעתי מכך, ופניתי לאורטודנט נוסף ואף הוא המליץ על עקירה שתותיר את הקו הקדמי עם שלוש שיניים חותכות, שבעיני הוא לא אסטתי ובעצם מעקר את מהות הטיפול. שאלתי היא האם עקירה היא המענה היחיד שיש לאורטודנט להציע כדי לפתור צפיפות? האם קיימת אפשרות לדחוק את הטוחנות פנימה למקום שהיו בו שיני הבינה באמצעות שתלים זמניים? אם כן מדוע אורטודנטים נרתעים מהאפשרות הזו?
אשמח אם תפנה/י אותי לרופא שמבצע טיפול מהסוג הזה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה לא סימטרית - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/12/2010כנראה שלמקרה שלך זה המענה הרצוי. אין משמעות אסטטית לקו אמצע תחתון. רק קו אמצע עליון חשוב שיהיה במרכז הפנים. הטיפול שאתה מציע עלו לשבש את הסגר האחורי שלך, אם הוא תקין היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםרוני07/12/2010
שלום רב,
השבוע ביקרתי בשתי מרפאות על מנת לקבל ייעוץ אורתודנטי.
הראשונה אורתודנט מטעם כללית סמייל בעל ותיק של 10 שנים בתחום- הציע לטפל בלסת העליונה בלבד משום שהשיניים בלסת התחתונה ממש מסודרות ואין כל טעם לגעת בהם.
הרופא השני הוא אורתודנט מומחה בעל מרפאה פרטית- הציע לשים גשר בשתי הלסתות בשיטה החדשנית שבה ניתן להרחיב את שתי הלסתות.
אציין שהבעיה בשיניים שלי היא רק בליטה של 3ס"מ של השיניים הקידמיות שנמצאות בלסת העליונה כלפי חוץ.
האמת היא, שדי הסכמתי עם הייעוץ שנתן לי הרופא של כללית מה גם שהעלות אצל רופא פרטי היא פי שלוש יותר גבוהה. השאלה היא האם להתפשר על רופא שלא נחשב כמומחה בתחום....
בכל מקרה , אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אורתודנטים מומחים שעובדים עם כללית סמייל מאיזור המרכז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/12/2010רצוי מאוד מומחה. שאלי בכללית סמייל מי מומחה אצלם ובדקי זאת באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או אתר האגודה האורתודונטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן כלואהאיריס א06/12/2010
שלום רב!
בני בן ה-13 התחיל בטיפול אורתודנטי. בצילום פנורמי התברר שיש לו 2 ניבים כלואים. בנוסף יש לו עדיין שיני חלב רבות. המלצת האורתודנטית הייתה להתחיל כבר עם רסן ("כמה שיותר") ולעקור את שני ניבי החלב. הילד עם רסן כחודש (מלבד בשעות ביה"ס). היום ביצענו את העקירות. שאלתי היא האם יש סיכוי שהניבים הקבועים יבקעו ללא התערבות כירורגית? אם לא, מתי כדאי להתחיל ב"משיכת" השיניים?באיזו תקופה מדובר פחות או יותר עד שהשיניים נראות בפה? מהו תהליך ה"משיכה", והאם יש דרך לבצע אותה בצורה אסתטית? היכן מומלץ לבצע את הטיפול הכירורגי? אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן כלואה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/12/20101.עשויים לבקוע בעצמם אך התהלית עלול להימשך שנים ואפילו עשרות שנים
2. טיפול כירורגי רצוי אצל מומחה או מומחית לכירורגית פה ולסת
3. האורתודונט צריך להחליט על עיתוי המשיכה.
4. משך הזמן תלוי במיקום השן הכלואה.
5. אם חשיפת השן מאזור החך לא רואים את המשיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועאנג'לה05/12/2010
אני בת 38 ועברתי טיפול לתקן שן אחת עליונה שהיתה מסובבת על צידה. האם ניתן לשמור על התוצאה רק באמצעות פלטה לליילה ולא קיבוע קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין06/12/2010נתון לשיקולו של האורתודונט המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)