מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רווח בין השיניים הקדמיותדנה18/11/2010
אני בת 19 ויש אצלי רווח בין 2השיניים הקדמיות שנובע מהטיה של שן אחת מבין השתיים הצידה. האם אפשר להדביק סמכים רק על צד אחד של הלסת היכן שהשן המוטה כדי לסובב אותה מבלי לגעת בצד השני? ועל כמה סמכים מינימום מדובר? האם אפשר על 2-3 שיניים בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בין השיניים הקדמיות - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/11/2010באמצעות סמכים לא ניתן לבצע את התנועה המבוקשת על ידי הדבקה לצד אחד בלבד.
בדרך כלל רצויה הדבקה על מינימום 6 שיניים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקידי סייעתאורי17/11/2010
הבן שלי בן 13 מטופל במרפאה ליישור שיניים של קופת חולים. עקב העומס העצום במקום הרופאים נותנים לסייעות לטפל בחולים והן מחליפות גומיות, מנקות שיניים אחרי ולפני הסרת/הרכבת סמכים, לוקחות מידות וכו,. האם מותר לסייעת שאינה שיננית לבצע מטלות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקידי סייעת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/11/2010אסור לסיעות לעבוד בפה המטופל. כלומר העסקתן בצורה שאתה מתאר אינה חוקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר לאסיסטנטית לגעת בפה?
אריאל27/07/2011האם מותר לאסיסטנטית של אורטודנט לבצע פעילויות בפה של פציינט?
האם משנה אם היא שיננית מוסמכת?
אם כן, אילו פעילויות?
אם לא, למה זה "מקובל" , "נהוג" אצל רוב האורטודנטים בארץ?
בתודה
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר לאסיסטנטית לגעת בפה? - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין30/07/2011לשיננית מותר לטפל בפה אך לא לסייעת. המצב קיים, כי החוקים אינם נאכפים. אתה יכול לפנות למשרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחיותמורן17/11/2010
zשלום,
החלטתי לבצע יישור שיניים בשיטת דימון אצל מישהי שקיבלתי המלצות עליה וראיתי עבודות טובות שהיא ביצעה, אולם התברר לי שהיא לא מומחית אלא רופאת שינים כללית שעוסקת (הרבה שנים) בארותודנטיה.
האם אני לוקחת סיכון אם אני הולכת על זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתפשרי אל פחות ממומחה
ליאת17/11/2010תראי זה אולי נשמע פשוט, גשר בשניים אבל מדובר גם בבריאות שלך , זה הלסת.
מומחה אם אינני טועה לומד עוד 3 שנים ועובר מבחנים. שווה לך . אולי קצת יותר יקר אבל
שווה.וגם כדאי לבדוק 2 -3 רופאים ואז להחליט. בכל פגישה את לומדת יותר .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחיות - תגובה
ד``ר אריאל דינבר23/11/2010לשיקולך לעבור טיפול אצל רופאת שיניים כללית או מומחה/ית שעבר מסלול לימודים במוסד מוכר ועבר את בחינות המומחיות מטעם משרד הבריאות בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר וכאביםשיר16/11/2010
עשיתי היום גשר לפי מה שהבנתי יש כאבים של לחצים על השיניים. בנתיים אני לא מרגישה כאב זה נורמלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר וכאבים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/11/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שיניים או אורטודנט?אנה15/11/2010
שלום,
איפה אוכל לברר האם הרופא שיניים שאצלו אני עושה טיפול אורטודנטי הוא באמת מוסמך להיות אורטודנט?
והאם רופא שיניים יכול לפי החוק להתקין גשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים או אורטודנט? - תגובה
ד``ר אריאל דינבר15/11/2010על פי חוקי מדינת ישראל כל רופא שיניים רשאי לבצע יישור שיניים, אך מאד מומלץ לבצע את הטיפול רק אצל רופא שיניים שעבר מסלול התמחות באורתודונטיה במוסד מוכר ע"י המועצה המדעית. אם ללימודיו מוכרים והוא עבר בהצלחה את בחינות המומחיות מטעם משרד הבריאות הוא נחשב למומחה במדינת ישראל. תבחרי מבין כל אלה אצל מי את רוצה לעבור טיפול.
רשימת המומחים מופיעה באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או לחילופין את יכולה להתקשר להסתדרות לרפואת שיניים ולברר בטלפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין השינייםחן14/11/2010
אני מטופלת כמה חודשים במכשור קבוע על מנת לסגור רווח בין2 השיניים העליונות הקדמיות. הרוווח נראה שכמעט נסגר אך אחרי נייקוי אצל שיננית שמתי לב שקיים רווח מזערי למעלה בין 2 השיניים אך מיד כמה דקות לאחר מתיחת הגומיות באותו יום אצל האורטודנט הרווח נראה שנסגר. האם רווח יכול להיסגר כ"כ מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בין השיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין14/11/2010בהחלט כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים בולטות אצת פעוטהאילנה12/11/2010
שלום,
בתי בת שנתיים וושלושה חודשים עדיין מוצצת למוצץ. ישנם ימים בהם היא רב שעות היום ולילה עם מוצץ וישנם ימים שהיא כמעט ללא מוצץ, רק בלילה.
לפני כחצי שנה שמתי לב ששתי שיניים הקדמיות שלה התחילו לבלוט קדימה.ניסיון גמילה לא הצליח.
היום בגיל שנתיים ושלושה חודשים שמתי לב, כי לא רק שיניים קידמיות התעקמו, עכשיו גם הלסת העליונה בולטת קדימה וגם התחילו בעיות הגייה קלות.
התחלנו בתהליך גמילה, הפעם אני נחושה. יש לי מספר שאלות בנושא:
האם מצב השיניים והלסת יכול להישתפר בעצמו, לאחר גמילה ממוצץ או שנטרך טיפול אורטודנטי בעתיד?
האם יכול להוית מצב בו הלסת העליונה תמשיך לגדול גם ללא מוצץ, כי הבעייה כבר קיימת?
שאלה נוספת - רציתי לקבוע תור לרופא שיניים ילדים - אך המזכירה אמרה לי שבגיל כה צעיר זה לא מומלץ, כי זאת חוויה מפחידה.
תודה רבה,
אילנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים בולטות אצת פעוטה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין14/11/20101. יכול להשתפר מעצמו
2. הלסת צריכה להמשיך לגדול אך פחות מהתחתונה. היא לא תגדל יותר בשל בעיה קיימת, אלא בגלל נטיה גנטית, אם קיימת.
3. אצל מומחה או מומחית לרפואת שיניים לילדים לא אמורה להיות חוויה מפחידה
ביתך עדיין צעירה מאוד. הניחי לה. גם אם המציצה חדלה בסביבות גיל 4-5 חל שיפור עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר שקוף או ברזל?!?!?תומר11/11/2010
אמורים לשים לי קוביות (לשלוש שנים) ואני מאוד רוצה לשים קוביות שקופות (לבנות)
אך כולם מזהירים אותי שיש להן נטייה לקבל גוון שונה מאוד מהר ולהיות בולטות...
האם זה נכון..ומה אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר שקוף או ברזל?!?!? - תגובה
ד``ר אריאל דינבר12/11/2010קוביות מחרסינה אינן משנות את צבען. הגומיות השקופות האוחזות את הקשת בקוביה מצהיבות בקלות. ניתן להשתמש בקוביות ללא גומיות (סמכים ננעלים או סמכים בעלי קשירה עצמית) בכל מקרה מבחינת אמינות הקוביותמ המתכתיות טובות יותר וגם בד"כ זולות מטיפול בקוביות שקופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אחת שצמחה יותר מלמעלה ..יעל09/11/2010
שלום ,
רציתי לשאול שאלה בקשר לשיניים שלי ..
אני בת 13 וחצי והשיניים שלי מאוד יישרות.
הבעיה שיש לי שן אחת שמשום מה, סתם צמחה יותר מלמעלה .. (לא השן הקדמית ולא זו שאחריה .. זו שאחרי השן שאחרי השן הקדמית (השן שרואים אחרונה בחיוך)) .. מקווה שהבנת ,
לי זה מאוד מפריע , אבא שלי אומר שזה יסתדר כי זה היה גם לדוד שלי והסתדר אבל אני חושבת שלא .. מה לעשות ? עושים גשר שלם בגלל שן אחת בלבד ? (חברה שלי אמרה לי שאף אני אדחף בקביעות את השן אחורנית ולמטה היא תסתדר , ניסיתי את זה וזה רק כאב ולא עזר .. נראלי גם עיקם את שאר השיניים, יש מצב ?)
גשר בשיניים בגלל שן אחת .. זה לא יוצא כ"כ משתלם מבחינה כספית ..
אז מה לעשות ? יש אישהו פתרון [בלי עקירה]
בתודה ,
יעל
מצורפת תמונה שהשן הבעייתית מוקפת בעיגול כאשר מתחתי קו מתחילת השן הבעייתית אל שאר השיניים שתוכלי לראות את הפער .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן אחת שצמחה יותר מלמעלה .. - תגובה
ד``ר אריאל דינבר09/11/2010תצלמי שוב עוד 9 חדשים, אם אין שינוי אז כדאי שתפני לאורתודונט. ובהחלט כן, גם כדי ליישר שן אחת מבצעים טיפול אורתודונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכים פנימייםדנה08/11/2010
שלום
גם אני היתי צריכה ליישר שיניים כבר בגיל צעיר, אך כמו רבים אחרים כאן גם אני דחיתי את הקץ.
עכשיו הלכתי למומחית שביקשה ממני לסמכים פנימיים 35,000 טיפול שאורכו שנה.
מסתבר שאלו הם סמכים חדשים, אני חושבת שמגרמניה ולכן עולים הרבה, אך המחיר נראה לי מופקע.
שאלה ראשונה- האם במכבי זהב יש ביטוחים ליישורי השיניים (שמעתי כי רק עד גיל 18, האם זה נכון?)
שאלה שנייה- אשמח לקבל המלצה על רופאה זולה יותר אך טובה....
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכים פנימיים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר09/11/20101. לא
2. לא נוכל להמליץ על רופא זה או אחר
3. המחיר לא מופקע זו עלות הגיונית מאד לטיפול מהסוג הזה ע"י מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בגיל מבוגראורן07/11/2010
מהי השיטה המומלצת מבחינה אסטטית ליישור שיניים בגיל מבוגר? מה משך זמן הטיפול בערך?
האם אפשרי לבצע הליך של יישור שיניים רק בלילה (לדוג' הרכבת פלטה רק בלילה) כדי לעקוף את הבעיה האסטטית במהלך היום?
במקרה שלי מדובר על שורת שיניים עליונה שפשוט התחילה לבלוט קצת החוצה כתוצאה משנים רבות של דחיסת הלשון כלפי השיניים (וזה גם גרם לרווח בין 2 השיניים הקדמיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים בגיל מבוגר - תגובה
ד``ר אריאל דינבר09/11/2010או סמכים שקופים או אינויזליין או מכשור פנימי - בלתי נראה (לינגואלי)
משך הזמן תלוי בהרבה גורמים ולא ניתן לענות על שאלה זו באופן כללי.
לא מומלץ טיפול בפלטה רק ללילה.
בעיית הלשון מורכבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן לגבי הלשון
ליאת17/11/2010שלום לך
כדאי שתדע שכדי שהלשון לא תדחוס את השיניים צריך לטפל אצל קלינאית תקשורת שמלמדת איפה לשים את הלשון וכ'. זה מנסיון אישי שיש לי אותה בעיה.
הפלטות השקופות לטעמי הן הכי נוחות אם יש לך אפשרות (שהרופא מאשר ואפשרות כלכלית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה נשלפתעדי07/11/2010
אני אמורה להרכיב פלטה נשלפת 24 שעות. האם הסרתה לחצי יום יכולה לגרום לשיניים לחזור לעמדתן( הקודמת או נסיגה בטיפול ?(המטרה לסגור רווח בין השיניים העליונות). הכוונה לפעם פעמיים כל שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה נשלפת - תגובה
ד``ר אריאל דינבר09/11/2010לא הייתי לוקח סיכונים, עדיף להחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשמעי מנסיון
ליאת17/11/2010למלא אחר ההוראות. את בכל מיקרה מוציאה את הפלטה לארוחות ולשתייה חמה...
אם תזלזלי תגיעי לרופא ולא תוכלי להרכיב את השלב הבא זה פשוט לא יכנס.
בכל פעם ששמים שלב חדש זה ממש חזק וקשה להכניס את זה זה יושב על השיניים ממש בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפולמיכל05/11/2010
היי,אני בת 17 ואמורה להסיר את הקוביות לאחר טיפול ממושך,
הרופא שאל איזה צורת קיבוע אני מעדיפה ואין לי מושג,הבנתי שיש שתי אפשרויות שאפשר לשלב לשני הלסתות,משהו קבוע או לחילופין ניידת,
שאלתי בבקשה מה מומלץ ולאיזה לסת?אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול - תגובה
ד``ר אריאל דינבר06/11/2010קיבוע קבוע בשתי הלסתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר טיפול
מיכל07/11/2010היי .הרופא אמר או קיבוע קבוע בשתי הלסתות .או קיבוע בלסת תחתונה ובלסת עליונה פלטה משמרת שאפשר להוציא .אני לא יודעת מה לעשות ומה עדיך.אם תוכל לכתוב את החסרונות והיתרונות של כל אחת מהאפשריות אשמח מאד לדעת מה אתה ממליץ .תודה רבה. שבוע טוב ( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר טיפול - תגובה
ד``ר אריאל דינבר09/11/2010עדיף קיבועים, אמינים יותר, ובסופו של דבר הפלטה מוצאת את מקומה במגירה ולא בפה. קיבוע כשמו כן הוא - הוא קבוע (בתוך הפה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת דיימונד ליישור שינייםדניאליה04/11/2010
שלום,
הציעו לבתי יישור שיניים בשיטת דיימונד. רציתי לשאול אם זו שיטה מוצלחת ומה ההבדל בינה לבין השיטה הרגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת דיימונד - תגובה
ד``ר אריאל דינבר06/11/2010זו לא שיטה אלא דגם ספציפי של קוביות (סמכים) ננעלים (בעלי קשירה עצמית) ובדומה לדגם זה ישנם דגמים אחרים של חברות אחרות שאינם נופלים באיכותם. ההבדל בין דגמים אלה לדור הקודם שאין עליהן גומיות שאוחזות את החוט האורתודונטי. יש להם יתרונות בהשוואה לסמכים מהדור הקודם אך עדיין ניתן לבצע טיפול מצויין בעזרת הסמכים הרגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות דבקאורי04/11/2010
לבן שלי הדביקו סמכים לפני כשבועיים ומאז נראה לנו שנשארו שאריות דבק על גבי כמה שיניים. איך ניתן להיפטר מהכתמים הנ"ל האם האורטודנט יכול להסירם?
תודה אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות דבק - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין04/11/2010יכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)