פורום אורתודונטיה - יישור שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים קדמיות.
    קרן
    16/02/2009

יש לי שאלה. יש לי שתי שיניים קדמיות טיפה בולטות,אלה שנמצאות במרכז הלסת העליונה. השאלה שלי אם אפשר לשים קוביות מאחורה רק על שתי שיניים אלה..? הן לא בולטות ברמה נוראית .הן ממש טיפה בולטות וכשהייתי בגיל 10 אצל אורתודנט הוא טען שאין צורך בגשר. זה דבר שלאחרונה נורא מציק לי כי יש לי פנים קטנות.אומנם אחרים יגידו שהכל בסדר אך לי זה מציק בשנים האחרונות. יש לציין שהשיניים שלי ישרות רק יש את הבעיה של השתיים הקדמיות שטיפה בולטות. יש לי עוד בעיה.בגיל 3 נפלתי על השן הקדמית בגן ,השורש נדפק ומאז השן גדלה לי צהובה.עושים לי עליה ציפוי כל כמה שנים.זה מפריע לקוביות? יש דבר כזה בכלל ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים קדמיות.

הוספת תגובה

• 2 קוביות וציפוי

ד``ר עתליה וסרשטיין
    17/02/2009

לא ניתן לישר את שתי השיניים על ידי קוביות רק על 2 שיניים אלה. ציפוי עלול להקשות על ההדבקה, אך ניתן להתגבר על קושי זה. כדאי לפנות למומחה או מומחית לאורתודונטיה. רשימה מתאימה באתר האגודה האורתודונטית או אתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    חסוי
    15/02/2009

שלום אני בת 14 והיתי אצל האורטודנט מכיוון שיש לי מקומות שבהם יש רווחים ממש גדולים שנכנס לתוכם אוכל ויש לי מקומות שאין לי רווחים ואז השיניים אחת על השניה והמצב הוא לא הכי גרוע פשוט זה מציק לי!!! אז הוא רצה לעקור לי כמה שיני בינה ולעשות גשר אבל אני לא הסכמתי לעקור אז הוא אמר שאפשר לעשות פלטה ובלי לעקור אבל בעתיד אני כן יעקור אותם אז החלטתי לעשות פלטה ואז בגלל המידות שהוא התחיל לקחת לי אז אני לא רוצה לעשות גם פלטה אז הוא אמר לי שבעתיד היו לי כאב שיניים אם אני לא יטפל בזה מה אני יכולה לעשות אז?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• אין כאב בגלל צפיפות או רווחים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    17/02/2009

אם תנקי היטב את השיניים והחניכיים, לא צפויות בעיות שגורמות כאב שיניים, גם אם יש רווחים או צפיפות. אם אין לך "כימיה" עם האורתודונט, את יכולה לפנות לאורתודונט/ית אחרים. חשוב שתפני למומחה/מומחית לאורתודונטיה/יישור שיניים. תוכלי למצוא את רשימת המומחים באתר האגודה האורתודונטית או באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל שנשאר בפה אחרי סיום הטיפול
    אביטל
    15/02/2009

שלושת בנותי עברו לפני מעל 10-15 טיפול לישור שיניים. בסיום הטיפול האורתודנט שם להם בפה חוט מתכת שנשאר עד עצם היום הזה. בתי האמצעית אפילו בלעה חלק ממנו (כך היא טוענת). האם החוט הזה אמור להשאר בפה לנצח? ואם לא כיצד והיכן מסירים אותו. אוסיף ואציין שבמסגרת הזמן שעבר מאז הטיפול החלפנו קופת חולים. תודה מראש אביטל

הוספת תגובה

• קיבוע

ד``ר עתליה וסרשטיין
    17/02/2009

הברזל שבפה נקרא קיבוע. היום מדברים על השארתו כמה שיותר שנים ללא מגבלה, תוך בקורת של תקינות השיניים והחניכיים באזור הקיבוע. אורתודונטיה במסגרת קופת חולים היא למעשה פרטית. מדובר בתאגיד, שקופת החולים נותנת לו חסות. כך שגם אם עברתם קופת חולים, אתם יכולים עדיין לפנות לאותם אורתודונטים, שטיפלו בבנות, או לאותה קופת החולים הקודמת,לצורך מעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מטרת הקיבוע?

אלמונית
    09/08/2009

סליחה שאני מתערבת אבל נראה שזה מה שיש לי מה מטרת הקיבוע אם אפשר לשאול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לניתוח אורטוגנטי
    ויוי סופר
    15/02/2009

שלום! לאחרונה הוסבר לי שבני בן ה-15.5, צריך לעבור ניתוח אורתוגנטי בשל אסימטריה בלסטות. מאחר והניתוח (וההחלמה ממנו) אינם פשוטים ברצוני לדעת האם יש תחליף לניתוח זה. תודה רבה ויוי

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לניתוח אורטוגנטי

הוספת תגובה

• אסימטריה וניתוח

ד``ר עתליה וסרשטיין
    17/02/2009

יש לבדוק ממה נובעת האסימטריה. אם יש לו סגר צלבי בצד אחד של הפה, יתכן שהרחבת הלסת העליוה, יכולה לסייע בתיקון הסגירה שאינה סמטרית. אם אין הדבר כך, קשה ביותר לתקן ללא ניתוח.
    אם האסימטריה קלה ביותר, אולי ניתן להתעלם ממנה, ובעתיד זקן קטן יוכל להסתירה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים חוזר
    יעל
    15/02/2009

שלום, אני בת 32. עברתי יישור שיניים לפני כ-11 שנים עם טבעות ברזל ורסן. בשיניים התחתונות היה קיבוע שהוסר ע"י הרופא כעבור 3 שנים אחרי סיום הטיפול. כיום שיניי התעקמו בחזרה, מה שמפריע לי גם מבחינה אסטטית וגם התזוזות ממש כואבות. האם קיימת שיטה כל-שהי שלא כוללת טבעות ? והאם ניתן לזרז את הטיפול ? קיבלתי 2 הצעות מחיר אצל שני רופאים. שניהם טוענים שהטיפול יקח 1.5-2 שנים, למרות שהטיפול שעברתי לקח שנה בלבד. כמו כן הם המליצו לעקור את שיני הבינה. האם עקירת השיניים הנ"ל כואבת? האם ניתן לבצע את העקירות בפעם אחת עם הרדמה מלאה? האם ניתן לבצע את היישור ללא עקירות של שיני הבינה? תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים חוזר

הוספת תגובה

• שיוה ללא טבעות

ד``ר עתליה וסרשטיין
    17/02/2009

קיימת עם פלטות שקופות. צריך לבדוק, אם מצב השיניים מתאים לשיטה זו. קיימת שיטה לזרוז תנועת השיניים באמצעות טיפול בעצם, שתחת החניכיים על-ידי מומחה או מומחית בחניכיים.
    בדרך כלל ניתן לישר שיניים, גם ללא עקירת שיני הבינה. יש לבדוק, ששיני הבינה אינן גורמות נזק לשיניים סמוכות או לרקמת העצם. באשר לכאב ולהרדמה - עליך להתיעץ עם מומחה או מומחית לכירורגית פה ולסת. דאגי שגם את יישור השיניים יבצעו מומחה או מומחית מטעם משרד הבריאות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לשיטה
    לאה
    13/02/2009

אני בת 36 בעבר עברתי טיפול אורטודנטי ליישור שיניים. כיום אני מרגישה שיש נסיגה קלה שגרמה לשן קידמית טיפה לבלול וזה מציק לי. ואני מעוניית לטפל בכך. בגילי איזה טיפול מומלץ והאם יש שיטה שאתם ממליצים לתהליך קצר.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לשיטה

הוספת תגובה

• אני מניח שכל השיטות תהינה קצרות

ד``ר אריאל דינבר
    15/02/2009

אם מדובר רק בתזוזה קלה של שן אחת ואין בעיה של מקום כדאי להדביק מכשור קבוע ולסיים בקיבוע. כמובן יש לבדוק קלינית את בעייתך ולאשר שאכן הבעיה לא מורכבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוחנות שניות למעלה עקומות
    אביב
    13/02/2009

שלום ד"ר, בגיל צעיר עברתי יישור שיניים מלא, כיום אני בן 22. לפני כשנה בצילום פנורמי גילו שהטוחנות השניות למטה לא בקעו חזרתי לאורתודנט שטיפל בי בעבר והוא הרכיב לי סמכים בלסת התחתונה והתחיל למשוך את השיניים החוצה. בשלב זה שתי השיניים הללו בקעו לגמרי וישרות, הבעיה היא בשיניים המקבילות בלסת העליונה (השביעיות) שצמחו במשך השנים כלפי חוץ ואינן ישרות, כאשר אני סוגר את השניים אני מרגיש כאילו השניים האלו גבוהות מכל השאר והן מגביהות לי את הלסת כולה כך שאין מגע בין השיניים למטה ולמעלה מלבד השיניים הללו שנפגשות בצורה עקומה בסגירה. אגב, השיניים למעלה כולן ישרות מלבד השביעיות שהתעקמו. כאשר שאלתי את הרופא האם יש צורך בטיפול למעלה הוא אמר לי שעם הזמן לאחר הורדת הסמכים למטה השיניים יתאימו עצמן אחת לשניה ושאין צורך בטיפול. האם לדעתך יש להסתפק באמירה זו או לפנות לייעוץ נוסף אצל אורתודנט אחר? ואם יש אפשרות לטיפול, באיזה מיכשור נוהגים להשתמש קבוע או נייד?

הוספת תגובה

• אולי נכון אך שווה ייעוץ נוסף

ד``ר אריאל דינבר
    15/02/2009

בעיקר כדי להשקיט את מצפונך.בנוסף, עם קצת סבלנות מבחן התוצאה הוא שינחה אותך אם האורתודונט צדק או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן טוחנת שמועכת את הלשון
    רונן
    12/02/2009

שלום. אני בן 22 ונמצא לקראת סוף טיפול אורטודנטי ויש לי גשר בשיניים 3 שנים.
    יש לי שאלה חשובה.

השן הטוחנת התחתונה שלי (שן מספר 37) נוטה מעט כלפי פנימה.
    בממוצע אחת לחודש כשאני קם בבוקר אני מרגיש כאב בלשון, בצד שצמוד לשן הזו.
    הכאב הזה בלשון נמשך 2-3 ימים ומפריע לי לדבר ולאכול.
    אני כמעט בטוח שהכאב נגרם לאחר שבמהלך הלילה הלשון "נמעכה" מהשן הזו שבולטת מעט פנימה.
    אציין שבליטת השן פנימה הינה ממש קטנה וכמעט ולא נראית פיזית.

האם יש צורך לגשת לספר על כך לאורטודנט?
    האם מקובל במקרה שכזה להזיז במיוחד את השן הזאת באותה הזדמנות שמיישרים שיניים?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שן טוחנת שמועכת את הלשון

הוספת תגובה

• בקש מהאורתודונט שיבדוק זאת

ד``ר אריאל דינבר
    15/02/2009

ניתן לדחוף את השן קצת החוצה אם זה יקל עליך. הבעיה היחידה היא התאמת השן לשן הנגדית. אם הרופא שלך מומחה אני משוכנע שיוכל לעזור לך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנשך הפוך לילדה בת תשע
    צביקה סופר
    12/02/2009

ילדתי בת התשע סובלת מבעיית מנשך הפוך (הלסת התחתונה בולטת במידה רבה). האם כדאי לפנות לטיפול במסגרת בית חולים או ללכת למומחה פרטי? האם במסגרת מחלקת הפה והלסת בבית החולים של תל השומר מטפלים בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    מנשך הפוך לילדה בת תשע

הוספת תגובה

• ניתן לטפל

ד``ר עתליה וסרשטיין
    13/02/2009

אצל מומחה/ית לאורתודונטיה או במחלקות לאורתודונטיה - יש באוניברסית תל אביב ובהדסה - ירושלים. בתל השומר יש 2 מחלקות לאורתודונטיה. אם אימה או הינך אנשי קבע, ביתך תוכל לקבל טיפול במחלקה הצבאית, אם חלילה היא בעלת צרכים מיוחדים (כדוגמת פיגור) תוכל להיות מטופלת במחלקה לאורתודונטיה של בית החולים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזוזת שן מהירה?
    הילה
    11/02/2009

שלום רב, הרכיבו לי סמכים שקופים לפני כחודש, ליישור עקב צפיפיות ניכרת בשתי הלסתות. ביומיים האחרונים שמתי לב שאחד הניבים העליונים, זה שבלט יותר, כאילו זז מעט וטיפה ירד. אני הוזה או שתתכן תזוזה מינימלית בפרק זמן כזה קצר? אציין כי פשוט פיתחתי אובססיה למראה וכמו ילדה קטנה אני בודקת כל חמש דקות אם משהו זז, אבל בנוגע לשן הזו באמת קיבלתי חוות דעת לא מקצועית בעליל מבעלי שאכן היא זזה. שקר וכזב או לסת ממושמעת? זה מטריד אותי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזוזת שן מהירה?

הוספת תגובה

• תזוזה הגיונית

ד``ר עתליה וסרשטיין
    13/02/2009

חודש הוא זמן סביר לראות תזוזה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים
    שירה
    10/02/2009

איזה אתר טוב יותר בשביל למצוא מומחה ביישור שיניים, הסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית? האם בגיל 14 ניתן להרכיב גשר פנימי?

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים

הוספת תגובה

• אתרים וגשר פנימי

ד``ר עתליה וסרשטיין
    13/02/2009

שני האתרים טובים
    ניתן להרכיב גשר פנימי ברוב המקרים בגיל 14
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים - אולי בעתיד?
    שחף
    10/02/2009

שלום לכם. שמי הוא שחף, אני בן 16 מהמרכז. הגיינת הפה מאוד חשובה לי, הצחצוח הוא חלק עיקרי בפעילות בבוקר ובלילה שלי, אך עם זאת, ישנם כמה שניים עמוקות אשר מפריעות לי מאוד. השיניים הקדמיות שלי מהלסת העליונה, אחת מהן היא טיפה "פוזלת" לשטחה של השן השנייה, והשן השנייה נכנסת טיפה פנימה בלסת. ועם זאת, השניים בלסת התחתונה שלי טיפה צפופות ועקומות. אני נורא רוצה לשים גשר, בכדי שאוכל לחייך מבלי להתבייש בשיניים שלי, אך אני לא מתכוון לבזבז 3 שנים בהרכבה של מתכות בתוך הפה שלי. אולי יש דרך מהירה יותר ויותר "שקופה"? כמו מה ששמעתי על invisalign, אז השאלה שלי היא זאת - האם invisalign הוא יותר יקר מלעשות גשר רגיל? והאם זה שאני אעשה כנראה בעתיד גשר או invisalign ישנה את תקופת הזמן של יישור השניים שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים - אולי בעתיד?

הוספת תגובה

• דרכים מהירות ושקופות ליישור השיניים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    10/02/2009

לא ברור מדוע החלטת, שהטיפול בך יארך 3 שנים. אם מדובר ביישור שיניים בודדות ולא שינוי יחסי לסתות, הטיפול קצר בהרבה. בדרך כלל invisalign יקר יותר מגשר רגיל, אך אינו מהיר יותר או מדויק יותר בתוצאות. כדאי לפנות לבדיקה אצל מומחה או מומחית ליישור שיניים. תוכל למצוא את רשימת המומחים באתר האגודה הארתודונטית או אתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף היקר

הילה
    11/02/2009

לשים גשר זה ממש אבל ממש לא בזבוז זמן. קח דוגמא ממישהי שחיכתה עד גיל 27 כדי להגיע להחלטה, וחבל...כל השנים האלו שכבר יכולתי להסתובב בעולם עם חיוך ללא רבב. תבדוק אופציה של סמכים שקופים -זול יותר מפלטת שקופות כמעט בחצי מחיר, וממש לא נורא, שווה כל אגורה, ובטח שלא בזבוז זמן אלא השקעה במשהו באמת חשוב לחיים. אל תתלבט! תגיע לצבא עם חיוך מושלם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים בגיל מבוגר - האם אפשרי
    אני
    09/02/2009

שלום למומחי הפורום, אני בת 41 עוד מעט. בגיל 35 עשיתי טיפול שיניים מקיף ושיקומי. בלסת העליונה עשו טיפולים משמרים, לאחר מכן השחיזו את השיניים ושמו לי גשר אחד על כל הלסת העליונה - גשר קבוע. בזמנו הוצע לי לעשות יישור שיניים וסירבתי, ושמו הגשר הקבוע בלי ליישר השיניים). כיום אני עם הגשר הקבוע, מגיל 35. האם כיום בהתחשב בגילי ובנתונים הנ"ל, עדיין ניתן לי לבצע יישור שיניים (מדובר על הלסת העליונה)? מה עלות הטיפול בהערכה גסה?

הוספת תגובה

• אפשרי יישור שיניים בגיל מבוגר.

ד``ר עתליה וסרשטיין
    10/02/2009

הבעיה במקרה שלך אינה הגיל, אלא הגשר שמחבר את כל השיניים לגוש אחדבמצבו הנוכחי לא יאפשר תנועת שיניים מסויימות כנגד האחרות. לא ברורה הבעיה, שבגללה את מעוניינת ביישור ולכן עלייך לפנות למומחה או מומחית ליישור שיניים. תוכלי לבחור לפי אזור מגורייך באתר האגודה האורתודונטית או באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. איננו עוסקים בחירים בפורום זה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בטבעות הרסן
    קנגרו
    05/02/2009

לבתי הותקן רסן ביום ראשון האחרון מאז היא מתלוננת על כאב בצד ימין בשן שעליה מותקנת הטבעת הכאב נמצא כל הזמן ולא רק כשהרסן עליה בעיקר יש כאב בעת שהיא שמה ומורידה את הרסן האורטודנט שלנו בשבועיים חופשה והפקידה שלו טוענת שזה נורמלי האומנם? מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בטבעות הרסן

הוספת תגובה

• לפנות לרופא/ת השיניים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    05/02/2009

הרופא יבדוק אם מדובר בדלקת חניכיים או בבעיה בשן עצמה ובהתאם לכך יציע פתרון. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גשר פנימי
    נירית
    04/02/2009

אני בת 23 מהצפון מעוניינת לעשות יישור שיניים אבל יש לי בעיה רצינית שאני לא רואה את עצמי מסתובבת עם טבעות..גם לא ה"שקופות" שהן גם די בולטות. הייתי רוצה לדעת יותר פרטים על הגשר הפנימי ואיפה אפשר לעשות אותו כי הבנתי שרק במרכז הארץ ניתן. מה גם שאני מתחתנת בעוד חצי שנה ולא בא לי לבוא עם טבעות לחתונה.

לקביעת תור
    סגירה
    גשר פנימי

הוספת תגובה

• טיפול לינגואלי לא רק במרכז הארץ

ד``ר אריאל דינבר
    04/02/2009

יש לפנות לאורתודונטים מומחים באזור מגורייך ולשאול אם הם מבצעים טיפולים בסמכים לינגואלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה