מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיך גבוהחסוי22/03/2009
שלום, אני מטופל אצל אורטודנטית והיא מיישרת לי את השיניים, היא אמרה שבאותיות ס' צ' אני דוחף את הלשון. והאות ש' שלי גם לא נשמעת וזה גם בגלל שיש לי חיך נורא גבוה, האם יש איזשהו דבר שיעשה את החיך פחות גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפת לשון ושנשון
ד``ר עתליה וסרשטיין22/03/2009דחיפת הלשון באותיות שאתה מבטא לא בהכרח קשורה לחך גבוה. יש לאמן את הלשון בבליעה, בדיבור ובמנוחה ומי שעוסק בכך הם קלינאי תקשורת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאות ש'
חסוי24/03/2009אני התכוונתי לאות ש' שבה החיך הגבוה נורא מפריע, האם יש דרך לעשות אותו פחות גובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה שלילית
ד``ר עתליה וסרשטיין25/03/2009חך ניתן להרחיב אך לא להנמיך. לא ידוע בספרות האורתודונטית על קשר בין גובה החך להיגוי. שוב עליך לפנות לקלינאי/ת תקשורת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת החיך
חסוי26/03/2009במקרה שמרחיבים את החיך הוא גם נמך לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמיטל22/03/2009
אני מתחילה טיפול באינוייזליין באוניברסיטת ת"א..הלסת שלי צרה והבנתי שירחיבו לי אותה עם מכשיר שנקרא ..RPE..כמה זמן אורך תהליך זה? ואיך מתבצעת ההרחבה בשיטה זו? לאחר ההרחבה אתחיל לשים את הפלטות של אינוייזליין האם שיטת האינוויזלין באמת טובה?? ולוקחת פחות זמן מברקטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה ואינויזאליין
ד``ר עתליה וסרשטיין22/03/2009ההרחבה בעזרת RPE מהירה תוך 2-3 שבועות - תלוי במידת ההרחבה הדרושה. אח"כ יש לשמור על הרוחב. הטיפול באינוויזאליין טוב לחלק מהמקרים ולא בהכרח אורך פחות זמן מסמכים. באוניברסיטת תל- אביב את יכולה לסמוך ב100% שנבחרה לך צורת הטיפול המתאימה והנכונה ביותר לך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים ונסיגת חניכייםדני22/03/2009
צהריים טובים בן 46 נסיגת חניכיים באמצע הפה למעלה מצב של שן אחת קצת בולטת ואחת קצת בפנים. איכשהו אין מספיק מקום לכולם אגב חסר בפה גם כמה שיניים טוחנות האם יש טעם לעשות יישור שיניים או שנסיגת החניכיים מהווה בעייה? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני יישור השיניים - טיפול חנ יכיים
ד``ר עתליה וסרשטיין22/03/2009חשוב שתפנה למומחה או מומחית לחניכיים פריודונטיה לטיפול והערכה האם רצוי שתעבור טיפול אורתודונטי. רק לאחר המלצתם תפנה למומחה או מומחית לאורתודונטיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל אפשר לישר שיניים?ששון22/03/2009
אני בן 29 זה אפשרי?או שאבוד לי כבר?טיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מגבלת גיל
ד``ר עתליה וסרשטיין22/03/2009בתנאי שאין מחלת חניכיים. כלל לא אבוד לך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםהילה22/03/2009
שלום שמי הילה! אני בת 30.5 מאוד רוצה לעשות גשר בשיניים ,לפי התיעצותי עם הרופא שיניים שהלכתי לשלושה רופאים ,אמרו לי שאני צריכה בערך שנה לפי התיעצותי גשר עם טבעות חרסינה ולפי שיקולי החלטתי שאני ילך להתייעץ בגשר עם טבעות מתכת, גם מבחינת עלות ואיכות וגם מבחינת זמן. האם זה נכון שגשר ממתכת פחות זמן מגשר עם טבעות שקופות? האם גשר טבעות מתכת יותר זולה מגשר טבעות חרסינה? אודה על תגובתך המהירה בכבוד רב, הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות וזמן
ד``ר עתליה וסרשטיין22/03/2009אכן גשר עם טבעות מתכת יור זול מטבעות חרסינה.
לא בהכרח יהיה הבדל משמעותי במשך הטיפול. עתליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים חשמליתדניאל20/03/2009
ד"ר שלום, אני בן 21 ואני נמצא בתהליך של יישור שיניים שכולל סמכים שמודבקים על השיניים. רופא השיניים שלי אומר לי בכל ביקור שהצחצוח שלי לא יסודי מספיק ושהתפתחה לי דלקת חניכיים עקב צחצוח לקוי.אני מצחצח בוקר וערב בקפידה ועדיין ישנם אזורים בפה שיותר מודלקים מאחרים..האם אפשר להשתמש במברשת שיניים חשמלית או שזה עלול לשבור את הסמכים ומה לדעתך ניתן לעשות בנוסף על מנת שהצחצוח יהיה יעיל יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח במהלך טיפול אורתו
ד``ר אריאל דינבר20/03/20091. מומלץ לקבל הדרכה ע"י שיננית מוסמכת + ניקוי כל מספר חדשים.
2. מברשת חשמלית לא פוגעת בסמכים. ישנם מחקרים המתארים יתרון של המברשת החשמלית אך צחצוח נכון במברשת רגילה לא מהווה חסרון.
3. ישנם מברשות עזר נוספות שמומלץ לרכוש
4. טכניקת הצחצוח ומשך הצחצוח חשובים לא פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דניאל
רותם23/03/2009אני מקווה שהעצה שלי תעזור כי אני מכירה מקרוב לצערי את כל הסיפור של דלקות חניכיים. בעבר היה לי גשר במשך יותר משנתיים ומאוחר יותר , עד עכשיו, אני עם פלטה לקיבוע (רק בלילה). בתקופה של הגשר, אולי בגלל המתיחות וזה, אני לא יודעת, היו לי יותר דלקות חניכיים מבדרך כלל וממש סבלתי מזה. מה שכן עזר היה לעשות יותר ניקוי אצל השיננית, נגיד פעם בארבעה חמישה חודשים כזה ואפילו התחשבו בי בקופ"ח שלי (כללית, באיזה אתה? שווה לברר...) וקיבלתי את הטיפולים הראשונים בעלות זהה, תנסה את זה. לגבי הקטע עם מברשת שיניים, צחצחתי במברשת רגילה, השיננית שלי הסבירה לי איך לצחצח נכון ולמרות שבפעמים הראשונות (משהו כמו חודש בערך) התקשתי לצחצח בשיטה החדשה (הרגלים קשה לשנות), זה הוכיח את עצמו כאפקטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים - כמה זמןרעות18/03/2009
אני מתחילה תהליך טיפול בשיטת אינויזליין אך הרופא אומר שעליי להרחיב את הלסת העליונה דבר שיבטל עקירת שיניים כרגע אני עם גומיות בשיניים ליצירת רווחים ןלאחר מכן אצטרך לשים טבעות ממתכת שיהיו בסיס למכשיר ההרחבה כמה זמן אורך תהליך זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך ההרחבה
ד``ר עתליה וסרשטיין18/03/2009תלוי במכשור ובשיטה.
קיימת הרחבה מהירה על ידי פתיחת בורג פעמיים ביום. ההרחבה מושגת תוך כשבועיים, אך יש כמובן לשמור על הרוחב.
הרחבות אחרות אטיות יותר אורכות סדר גודל של חודשים.
בקשי הסברים מהאורתודונט המטפל בךהצלחה. ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה שקופה להרחבת הלסתמשה13/03/2009
אני בן 20, התחלתי טיפול יישור שיניים,יש לי בעיה של ניבים בולטים,לסת עליונה/תחתונה צרה,שיניים צפופות ועוד כמה בעיות, ובגלל זה הרופא אמר שצריך להרחיב את הלסתות,בהתחלה הוא דיבר איתי על מכשיר שמרכיבים ובעזרת בורג מרחיבים אותו כל פעם בעלות של 2000 שקלים,ובמקום זה הוא הביא לי מין פלטה שקופה כזאת שמותאמת לשיניים(כמו שמתאגרפים שמים כדי שלא יפגעו להם בשיניים) אבל זה מותאם לשיניים שלי וזה יושב עליהם ממש בלחץ,והוא אומר שכל שבועיים בערך צריך יהיה להחליף את הפלטה השקופה הזאת וככה הלסת תתרחב/השיניים יזוזו ויהיה מקום לשיניים האחרות להיכנס. אני חושש שהוא לא ממש מבצע את עבודותו כראוי,לא ניראה לי שהמכשיר השקוף הזה יעשה לי משהו בפה,האם אני צודק? יכול להיות שעובדים עלי? אני משקיע בזה את כל החסכונות שלי ואני ממש לא רוצה שיעבדו עלי. יש לציין שהרופא מופיע באיגוד רופא השיניים או משהו כזה,בדקתי באתר של משרד הבריאות. תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לבדוק
ד``ר עתליה וסרשטיין13/03/2009באתר האגודה האורתודונטית תוכל למצוא את רשימת המומחים לאורתודונטיה.
גם באתר ההסתדרות לרפואת שיניים תוכל למצוא את רשימת המומחים לאורתודונטיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטב ידיעתי
משה13/03/2009הוא לא מומחה לאורטודנטיה,אבל הוא מתעסק בתחום יישור השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשיג מומחה זאת קצה בעיה
משה13/03/2009אצלנו בעיר יש מומחה אחד לאורטודנטיה,והוא מגיע פעם בשבוע,ככה שקשה לעשות אצלו טיפול. אני שואל עקרונית על הטיפול שקיבלתי האם מקובל טיפול כזה או שמורחים אותי? כי הוא לקח לי 2000 ש"ח על המכשיר להרחבת לסת עם בורג וכו' ובמקום הוא הביא לי פלסטיק שקוף כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שאי אפשר לערוך הודעות
משה13/03/2009סליחה על ההצפה. הרופא אצלנו הוא אריאל דינבר(הרופא המומחה של הפורום פה) והוא מגיע פעם בשבוע. השאלה היא האם להפסיק את הטיפול וללכת רק למומחה או שהטיפול שאני מקבל הוא מקובל ואין לי ממה לחשוש? ממש תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חשש
ד``ר עתליה וסרשטיין13/03/2009מקסימום לא תושג מלוא התוצאה הרצויה
אם מדובר בהרחבה קלה, אפשר להשיגה על ידי פלטות שקופות.
החלטה שלך אם לעבור למומחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה שלא מצאתי דבר ולו חצי דבר
משה13/03/2009באינטרנט על הפלטות השקופות שהוא נתן לי? מצאתי רק פלטות כאלה שצריך לשים אחרי שעושים יישור שיניים,כדי שהשיניים לא יחזרו למצב הקודם אז שמים את זה,אבל לא מצאתי מידע על זה ששמים את זה להרחבת הלסתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה invisalignבאינטרנט
ד``ר עתליה וסרשטיין13/03/2009ניתן להשיג הרחבה לא רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן למצוא הגדרה מקוצעיתחיים10/03/2009
למהו סמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסה באנגלית וחפש בגוגל
ד``ר אריאל דינבר11/03/2009orthodontic brackets
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכיוון לתזוזת שינייםאלונה10/03/2009
לפני כשנה השתחרר ונפל לי כתר חרסינה (על מבנה) בשן שביעית בלסת תחתונה ולא דאגתי לכתר חדש והמבנה נשאר ללא כתר. לפני מספר חודשים שמתי לב שיש מרווח מסויים בין השיניים הקדמיות בלסת התחתונה. האם יתכן שחלה תזוזת שיניים לכיוון אחורי, כך שנפתחו רווחים ביון השיניים הקדמיות? האם קיימת בכלל תזוזת שיניים אחורנית ולא רק קדימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן
ד``ר אריאל דינבר11/03/2009כמו חברי כנסת,ברגע שכסא מתפנה רצים לתפוס את מקומו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזוזה אחורנית?
אלונה11/03/2009סליחה שאני חוזרת על כך... אמרו לי ששיניים יכולות לנוע אק ורק לכיוון קדימה ולא יתכן מצב שבו השיניים זזו אחורנית ובעקבות זה נפער פער בין השיניים הקדמיות. לכן חידדתי את השאלה ושאלתי אם בכלל קיימת תופעה כזו של תזוזה של שיניים אחורנית. ועוד... האם ניתן, ע"י טיפול אורטודונטי, להחזיר את המקום של השן בלי לעקור את השן השמינית? מה כרוך בהזזת השן? כמה זמן זה לוקח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים בהחלט יכולות לזוז אחורה
ד``ר אריאל דינבר13/03/2009בדרך כלל ניתן להחזיר שיניים למקומן. הדבר כרוך בטיפול אורתודונטי. משך הטיפול נקבע על פי מספר רב של גורמים שיש לבדוק אותם פיזית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
אלונה15/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בשןאירה09/03/2009
שלום התחלתי טיפול אורתודונטי .שמים לי את הברקטים בשלבים . אתמול שמו מספר ברקטים על תחתונות. כשאני סוגרת את הפה , אחת השיניים העליונות ( רביעית .הקצה שלה) "מתיישבת " על הברקט של אחת השיניים התחתונות , כאשר הטוחנות כן נוגעות אחת בשנייה, כך שאני כן מצליחה לסגור שיניים. אממה , אני מרגישה סוג של לחץ על אותה השן התחתונה. אנ מרגישב לחץ ממוקד על אותה שן שמרגיש גם אחרת מאשר הלחץ של תזוזת השיניים , לכן נראה לי כי זה בגלל המגע בין הברק לשן עליונה . זה מציק מאוד, אך אפשר לסבול את זה , במיוחד אם אדע שככה זה צ"ל. האם המגע בין השן לברקט לא יכול להזיק (הטיפול הנו בוקלי) ? האם תתכן שחיקה של העליונה תוך שבועיים ? האם אפשר לחכות בראש שקט לתור הבא אצל אורתודנט (בעוד כשלוש שבועות) או שכדאי לקפוץ אל הרופא ? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לוודא אצל האורתודונט
ד``ר אריאל דינבר11/03/2009תמיד עין מקצועית יכולה לעזור. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה שחזרה על עצמה ומתרידהגיא09/03/2009
שלום אני בן 23 והייתי מטופל טיפול שלם של יותר מארבע שנים סך הכל של טבעות רסן פלטה ולדעתי הכל, כל התוספות. עכשיו אני שם לב שהשיניים העליונות וגם קצת התחתונות יוצאות קדימה שוב וככל שהזמן עובר עוד יותר מתעקמות כלפי החוצה. גם חלקם מהשיניים התעקמו. האורטודנט שהייתי אצלו אמר שאני צריך לעקור את שיני הבינה כי הם דוחפות את השיניים גם העליונות וגם התחתונות, לאחר ייעוץ עם רופא שיניים הוא לא המליץ על כך ואמר שיש בזה סיכון כלשהו כי זה קרוב לעצב ולדעתו הם לא דוחפות את השיניים. האם יש קשר בין יציאת השיניים לשיני הבינה? נניח ויהיה אפשר לעקור את שיני הבינה האם זה באמת יכול לעזור ויהיה אפשר להחזיר את השיניים איכשהו למצבם הקודם? האם יש משהו שניתן לעשות שעוד לא עשיתי או שאני צריך להשלים עם המצב? מה כדאי לעשות לדעתך במצב כזה? החיוך שלי שונה ומצב השיניים יותר בולטות ולאט לאט מהרגע שהטיפול הסתיים אני חושש שהמצב יחזור לקדמותו או אפילו יותר גרוע. בנוסף יש לי נסיגת חניכיים ורציתי לשאול בקשר לזה האם יש קשר לבעייה הנ"ל והאם ניתן לחניכיים לחזור למצב של לפני הנסיגה חוץ מלצחצח חלש עם מברשת soft? נ.ב: אני איני מעשן כך שזה לא היה יכול להיות הגורם לנסיגה מקווה שאוכל למצוא כאן את התשובות לשאלותי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לקבל חוות דעת נוספת אצל מומחה
ד``ר אריאל דינבר11/03/2009מומלץ להגיע עם צילומים של סוף הטיפול לצורך השוואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה עקב יישורסיגלי08/03/2009
שבוע טוב לילדי בן 15 יש רסן+קוביות כבר שנה, אך הרסן כבר "לא עושה את העבודה" , ולכן הרופא המליץ על שתי דרכיי טיפול להחלטתנו 1. לעקור שתי שיניים . 2. לשייף כמעט את כל השיניים העליונות כדי ליצור מרווח (סלייס ,סטריפ), שאלתי מה עדיף לעשות ,לוותר על שתי שיניים טובות או ,לשייף . האם זה לא פוגע בהגנה על השן? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהתאם למקום שחסר
ד``ר אריאל דינבר08/03/2009אם חסר מעט מקום עדיף לשייף. אם חסר הרבה מקום מומלץ לעקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמיכל08/03/2009
שלום, יש לי ילד בן 9 וחצי עם שיניים קידמיות עליונות מאד בולטות. רציתי לדעת באיזה גיל אפשר להתחיל עם יישור שיניים והאם הטיפול בגיל מוקדם יגרום לשיניים לבלוט שוב בעתיד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין גיל אופטימלי.
ד``ר אריאל דינבר08/03/2009השיקולים לתחילת הטיפול קשורים בכמות הבעיה, באיכותה, בצורך בהשפע על העצמות במהלך הגדילה, בשלב ההתפתחותי של השיניים, בשלב ההתפתחותי של העצמות ועוד ועוד. אין קשר בין גיל התחלת הטיפול למידת היציבות של התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותתומר07/03/2009
לאחר ביקור אצל האורתודנט הוסבר לי שעקב המיקום של השיניים התחתונות, השיניים העליונות עשו צורה של מניפה כלפי חוץ. בנוסף, הוסבר כי יחד עם זאת השיניים התחתונות הן אנכיות ללסת. כלומר בצורה תקינה. הטיפול עקירת שתי שיניים למטה, קוביות למטה ולמעלה. לשנה וחצי ואז שנה וחצי קיבוע לשמירת מצב. 1. אם השיניים למטה אנכיות, איך אפשר להזיז אותן אחורה, כדי להחזיר את השיניים למעלה למנח תקין? (כלומר זה לא יגרום לשיניים למטה להיות עקומות?) 2. הרווח שנוצר בעקירה, הוא נסגר בצורה מוחלטת? רואים אותו בסוף? 3. נאמר לי לא לבצע טיפול הלבנה לפני יש לי שן אחת כהה ובעיקרון עוד שן שצריכה השלמה.. אין אפשרות לבצע בשן הכהה הלבנה (לא השלמה או כיסוי) אלא הלבנה עם חמצן, לפני הטיפול?... לאחר השלב של היישור...השלב של הקיבוע...שם כן אפשר לעשות הלבנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתבת הרבה אך אין מספיק פרטים
ד``ר אריאל דינבר08/03/2009לא אוכל לענות על השאלה ראשונה מחוסר פרטים שאותם ניתן לגלות רק על ידי בדיקה.
לגבי השאלה השנייה, בד"כ רווחי עקירה אמורים להסגר במלואם.
בנוגע להלבנת שיניים פנה לפורום אחר זה תחום שאינו קשור לאורתודונטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעקירות הן בשיניים שאחרי הניבים
תומר12/03/2009כלומר מספר 4 מכל צד כיצד הרווח נסגר? הרי לכל שן יש המיקום שלה... בעצם מקטינים את הקשת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנטנה...
תומר12/03/2009מה ההבדל בין דיימון לבין השיטה הרגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווחי עקירה סוגים ע"י הזזת שיניים
ד``ר אריאל דינבר13/03/2009או שמושכים אל השיניים הקדמיות לאחור או שמושכים את השיניים האחוריות לפנים או את שתי האפשרויות הראשונות ביחד.
בנוגע לדיימון. דיימון זה שם מסחרי לסמכים ננעלים (קוביות מתכת) שאין צורך להשתמש בגומיות על מנת להדק את החוט האורתודונטי בתוכם. קיימים עם מספר חברות המשווקות סמכים ננעלים והן טובות באותה מידה אך לא עברו תהליך פרסומי אגרסיבי כפי שעשת החברה המשווקת את דיימון. יש לזכור שקיימים מספר רב של רופאי שיניים כלליים שאינם אורתודונטים שמשתמשים בגמכים אלה המבטיחים ניסים ונפלאות ללא כיסוי ויש להזהר מפרסומים אלה. הסמך אינו עושה קסמים. הסמך הוא כלי בידי האורתודונט. יש לדעת להשתמש בכלי. ניתן להזיז שיניים עם סמכים רגילים ולהגיע לתוצאות מצויינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)