מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניב כלואהילה05/04/2009
שלום רב!
אני בת 20
לפני כ3 שנים צמח לי ניב בלסת העליונה
עד אז, היה לי ניב אחד שצמח כרגיל, הניב השני פשוט לא צמח.. (הניבים החלביים נפלו לי בזמן)עכשיו התברר לי שלתופעה הזו קוראים "ניב כלוא"
הניב מפריע לי מבחינה אסתטית, ורציתי לעקור אותו, אך הבנתי שזה תהליך לא פשוט ולא כדאי
הבעיה היא שהשיניים שלי ישרות ולא בא לי לשים גשר, במיוחד לא בגיל שלי
קראתי גם על טיפול שבו מושכים את הניב לשורת השיניים או משהו כזה..
מה מומלץ לי לעשות??
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אסטטי לניב שיצא מכליאתו
ד``ר עתליה וסרשטיין06/04/2009קיימים היום מכשירים שנראים פחות כמו סמכים שקופים חיצוניים או סמכים פנימיים או פלטות שקופות. כדאי שתפני לאורתודונט/ית מומחה/ית שיאאמרו לך מה רצוי במקרה שלך. משיכת הניב לשורת השיניים מחייבת שימוש במכשור. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין04/04/2009
היי,
ברצוני לדעת למי מיועד ניתוח להרחבת לסת?
אני בת 24 ויש לי לסת מאוד צרה וזה מציק לי נורא..כשהלכתי לייעוץ אצל מומחה פה ולסת הוא לא ראה לנכון להמליץ לי על ניתוח להרחבת לסת..אבל אני עדיין לא ויתרתי..אני רואה זאת גם בתמונות..פשוט לסת צרה..לטענתו הלסת נחשבת בגבולות הנורמה..
האם אורתודנט יכול לאבחן אם אני צריכה לעבור הליך להרחבת לסת? מבחינה אסטתית בלבד..
ושאלה אחרונה ברשותכם, האם יש יישור שיניים שבמהלכו מתרחבת הלסת בלי ניתוח? אשמח לשמוע חוות דעתכם!!
המשך ערב נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה כירורגית של הלסת
ד``ר אריאל דינבר04/04/2009מתבצעת כאשר יש תת התפתחות משמעותית של בסיס העצם בממד הרוחבי.
יש להוועץ עם אורתודונט מומחה העוסק גם בהכנות לניתוחים שינחה אותך אם יש צורך בהרחבה כירורגית או שניתן לפתור את הבעיה ע"י מכשור אורתודונטי קונבנציונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בגיל 23אבי מורדן04/04/2009
שלום, כרגע אני בן 23 ויש לי בעיה של רווחים בשיניים, לא משהו חמור אבל דורש תיקון.
איזה שיטה הכי יעילה והכי אסטתית, וכמה זמן לוקח כל התהליך. ומה עלות הטיפול.
תודה מראש, אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בידיים שמשתמשות בהן
ד``ר אריאל דינבר04/04/2009בעקרון כל השיטות טובות
שיטות אסתטיות: סמכים מחרסינה, אינויזליין, סמכים לינגואלים (במשטח האחורי של השן - בלתי נראים)
עלויות משתנות בהתאם לרופאים ולשיטה: מאלפי שקלים עד עשרות אלפי שקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אחת עקומהע.ש01/04/2009
שלום רב לד"ר אני בת 26 לאחרונה גם אחותי וגם חבר שלי העירו לי על משהו שלא הפריע לי במיוחד, אבל כעת פתאום כן. יש לי שיניים לא הכי ישרות, ובמיוחד שן אחת קידמית בלסת העליונה עקומה יותר מהשאר(טיפה בולטת) . רציתי לדעת (עד כמה שניתן לייעץ דרך האינטרנט) האם ניתן לתקן בעזרת פלטה לילית כזאת שיוצאת מתי שרוצים, כלומר נשלפת (היתה לי כזאת כשהייתי צעירה יותר אך השיניים זזו לצערי), ובלי לעקור שיניים אחוריות בכדי לפנות מקום? אם קשה לענות מבלי לבדוק אותי, אשמח אם תכתוב ותסביר באילו מיקרים ניתן להסתפק בפלטה לילית ומתי ניתן בלי לעקור שיניים. מקסימום אגיע לביקור ,אבל אם הדבר תמיד בוודאות כרוך בעקירות,אני בספק אם אעשה זאת. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלותיך מחייבות בדיקה פיזית
ד``ר אריאל דינבר03/04/2009כעקרון אנחנו מעדיפים להשתמש במכשור קבוע (המודבק עלהשיניים) אך בהתאם לבעייתך תקבלי תשובה מדויקת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן ותודה רבה
ע.ש03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים עם עקירת שן קדמיתשירה31/03/2009
שלום,
אני לאחר טיפול ראשון של הקצאת חניכיים (מתוך שניים). הפריודנט אמר שאני צריכה גשר
כדי להחזיר את הניבים למקומן (לא מדובר בתזוזה קיצונית אבל גורמת לבעיות).
בייעוץ אצל אורתודנט הוא אמר שכדי ליישר צריך לעקור שן קדמית. השאלה שלי היא האם יש פיתרון לעקירת השן הקדמית, הסוואה או משהו אחר
אני בת 25 ולא יכולה להרשות לעצמי להסתובב בלי שן קדמית....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי זה לא מרשם לעוגה
ד``ר אריאל דינבר03/04/2009אין חוקים ונהלים, כל אחד ובעיתו הוא ולא ניתן לענות על השאלה שלך ללא בדיקה. בפורום זה ניתן לענות על שאלות כלליות ולא על פתרונות ואופציות טיפוליות במקרים ספציפים. אני ממליץ לך לקבל חוות דעת נוספת אצל מומחה אחר ואפילו עוד 2 חוות דעת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור בגיל מבוגרמור31/03/2009
בת 58. ניתן עדיין ליישר שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט ניתן
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2009בכל גיל ניתן לישר את השיניים, בתנאי שמצב החניכיים סביר.
את צעירה - אפילו כדי לישר את השיניים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעתליהרעות29/03/2009
רציתי לשאולי אותך, הבנתי שיש שני מכשירי הרחבה
מה מהם הוא הקצר ביותר??
האם המכשיר עם הבורג הוא הכואב והקצר ביותר?
ואיך עובד השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש יותר משניים
ד``ר עתליה וסרשטיין30/03/2009קצב ההרחבה מכתיב את מהירותה וניתן לקבוע זאת על ידי פתיחת הבורג.
ללא בורג - מדובר בהרחבה שאינה מהירה אך המכשיר עלול להציק יותר מאשר המכשיר עם הבורג.
את בידיים מצויינות אל דאגה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת לסת+יישור שינייםקרין29/03/2009
שלום רב,
אני בת 35 והתחלתי תהליך של יישור שיניים הכולל חשיפת ניב כלוא, הרחבת לסת עליונה ויישור בליטת השיניים.
תחילה עקרו לי 2 שיניים בלסת העליונה (שן 5 מכל צד) וכן את הניב החלבי.
כעת שמו לי טבעות בלסת התחתונה ומכשיר הרחבה (המכשיר העדין יותר ללא הבורג) בלסת העליונה. בעוד 3 שבועות אמורים לשים לי טבעות בלסת העליונה.
כמה שאלות:
1. אחת מטבעות המתכת שאליהן מחובר מכשיר ההרחבה מותקנת על שן עם כתר. האם זה בטוח? המכשיר הותקן לפני כשלושה ימים ויש לי רגישות בשן, אפילו לחץ עדין עליה כואב.
2. כאשר אני סוגרת את הלסתות הן נסגרות רק על המתכות, זה בנוסף לרגישות בשיניים לא מאפשר לי ללעוס כלום.. האם זה סביר?
3. אני סובלת ממכשיר ההרחבה העדין ולפי מידע שקראתי כאן פעולתו נמשכת חודשים, האם כדאי לעבור למכשיר עם הבורג ולקצר תהליך או שאם אני סובלת מזה לא אוכל להסתדר עם המכשיר האגרסיבי יותר..?
סליחה על האורך...המון תודה מראש,
קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הרופא שלך הוא מומחה?
ד``ר אריאל דינבר03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט, רופאה מומחה. למה..?
קרין09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר אריאל דינבר10/04/20091. האותודונט אינו אחראי לאיכות הכתר שהודבק לך בפה. אם הכתר עשוי ומותאם כהלכה לשן אין סיבה שיקרה לו משהו. כמובן יש כאן לקיחת סיכון שאת צריכה להיות מודעת לה. אם הכתר יפול יש להדביקו מחדש.
אם השן רגישה יש לציין זאת בפני האורתודונט.
2. בד"כ מצב זה הוא זמני, יש לידע את האורתודונט ולוודא שזה בהתאם לתוכנית הטיפול שלו.
3. אני מניח שהאורתודונט המומחה שלך יודע מה הוא עושה.
אגב אם את רוצה להיות בטוחה שהוא מומחה ניתן לבדוק באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים או ליצור איתם קשר ישירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרין10/04/2009המון תודה על התשובות. במהלך הזמן שעבר מאז שכתבתי את השאלות, הרגישות נרגעה וגם אני... בכל מקרה היה טוב לשמוע זאת גם ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיחי
חסוי12/04/2009מה אכפת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעתליהאפרת25/03/2009
אחרי שהמתמחים חוזרים מחופשתם הארוכה ( בחודש מאי) אני מתחילה עם ה rpe
היום אחד המתמחים לקח לי מידה של הלסת העליונה לאחר שהרכיב לי את הטבעות המתכתיות ושולח למעבדה
אני מבינה שהכאב הוא לא פשוט בכלל, מעצם העובדה שכאשר מרכיבים את המכשיר צריך לסובב עם מפתח
ובגלל הלחצ הרב שיש על השן..אני בכלל שוקלת אם כאב זה הוא נסבל ושווה לעבור אותו!!!????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאב אינו נורא
ד``ר עתליה וסרשטיין26/03/2009אינו כאב חד
מקסימום לוקחים משכך כאב.
בהחלט שווה לעבור את ההרחבה
אל תדאגי כל-כך - רבים לפנייך עשו זאת
בהצלחה, עתליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטודנט באזור הצפון והקריותדנה25/03/2009
שלום,
אני מתעניינית לגבי ישור שיניים למבוגרים ולא יודעת למי לפנות,
האם אתם יכולים להמליץ לי על רופא מומחה בנושא באזור הקריות והצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסי לאתר המתאים
ד``ר עתליה וסרשטיין26/03/2009של האגודה האורתודונטית או של ההסתדרות לרפואת שיניים ובחרי לפי אזור מגורייך. כל מומחה לאורתודונטיה מוכשר לטפל גם במבוגרים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
איילת29/03/2009הבת הגדולה שלי בת 27, מתגוררת בחיפה עם בעלה וכשנה לפני החתונה היא התחילה להיות מוטרדת מזה שהשיניים הקדמיות שלה לא לגמרי ישרות. אני לא חשבתי שרואים את זה, אבל את יודעת איך זה, מה שמשנה זה מה שאתה רואה... בכל מקרה, היא טופלה אצל אורתודנט מצוין במסגרת הביטוח הרפואי שלה בקופ"ח כללית ואני אשמח לברר עבורך את השם שלו ופרטים נוספים. למרות שמדובר ברופא שמטפל דרך מסגרת קופ"ח, ככל הידוע לי השירות ניתן גם למבוטחי קופות אחרות. אחרי קצת פחות משנה, השיניים התיישרו כמעט לגמרי ובתמונות חתונה היא מחייכת בבטחון, זה בהחלט היה שווה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור שיניים
דנה30/03/2009היא שמה פלטה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםיערה24/03/2009
אני צריכה ליישר חלק מהשיניים הקדמיות (כהכנה לניתוח אורטוגנטי). האם ניתן להשתמש בסמכים לינגואליים רק על חלק מהשיניים (אלו שצריך ליישר והסמוכות להן) או שחייבים לשים סמכים על כל קשת השיניים?
האם קיים הבדל בעלות אם מיישרים שיניים בודדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד תלוי בסוג הניתוח
ד``ר אריאל דינבר25/03/2009גם תלוי במספר הלסתות העוברות ניתוח
הייתי ממליץ לעבור ניתוח עם סמכים במשטח הקדמי ולא האחורי מסיבות בטיחותיות ובריאותיות.
בד"כ מרכיבים סמכים על כל השיניים אך מומלץ להתיעץ עם מומחה/ית שיתאים לך את הטיפול הנכון בהתאם לבעיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב יש לי שאלה חשובה מאודסופי24/03/2009
שלום,אני מאוד רוצה לעשות גשר כי שיניי הם בסגנון "רכבת" כלומר עם רווחים בייניהם אך לא עקומות בצורה קשה. יש לי שאלה כמה זמן יכול לקחת טיפול ממוצע שלי וגם בכלליות מהו המחיר הממוצע של גשר. בנוסף לכך אני מאוד רוצה לברר פרטים על מכשיר פונקציונאלי ותפקידיו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף,האם תוכלו לומר לי-האם עדיף עם
סופי24/03/2009מרפאה[מכבי ] או אמריקן לייזר? האם יהיה שינויי המחיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה שידוע לי ואם אנני טועה
ד``ר אריאל דינבר25/03/2009ברוב מרפאות מכבי יש מומחים ובאמריקן לייזר אני חושב שאין אך זה שווה בדיקה.
טיפול אורתודונטי אינו מוצר מדף ואם נעשה לא נכון יתכנו נזקים בלתי הפיכים. אינני ממליץ לבחור רופא לפי המחיר הזול ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן הטיפול משתנה בהתאם לבעיה ולרופא
ד``ר אריאל דינבר25/03/2009זמן טיפול ממוצע הוא בסביבות שנתיים. אך יתכן ובמקרה שלך זה ימשך שנה או 3 שנים.
מחיר הטיפול מאד משתנה בהתאם לרופאים השונים ולסוג המכשירים שמשתמשים בהם.
עליך לשאול במרפאות שאת מעוניינת לטפל. הייתי ממליץ לך בחום לוודא שהרופא שאת הולכת לעבור אצלו טיפול יהיה מומחה (בעל מספר רישיון מומחה מטעם משרד הבריאות)
מכשור פונקציונלי מטרתו שימוש בפונקציות הפה כאמצעי להעברת כוחות לצורך ושיפור הסגר תוך עידוד גדילה במקומות מסוימים. מבולבלת? בכל מקרה יש ויכוחים בספרות לגבי יעילות המכשירים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבק שנשאר לאחר יישורמיכל23/03/2009
בעבר אני יודעת כי תופעה זו הייתה מוכרת. האם גם היום נותרות שאריות מן הטיפול? אם כן, מה ניתן לעשות כנגד? תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באחריות הרופא המטפל להסיר את הדבק
ד``ר אריאל דינבר25/03/2009עם הסרת הסמכים נותר דבק על השן שיש להסירו.
רק האורתודונט יכול ואמור להסיר את הדבק. שינניות לא מסוגלות להגיר דבק בעזרת הציוד שיש להן הנועד להסרת אבנית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הדבק הזה רעיל?
גילעד17/04/2010בתי עברה עכשיו הדבקת סמכים ועבעות בשיניים שישיות עליונות
לאחר הטיפול ראינו שהדבק נזל על הצד האוקלוזלי של השיניים הטוחנות
- כנראה שהרופא שכח לנקות את הדבק שזלג לאוקלוזל. האם זו רשלנות? עד כמה הדבק רעיל
האם בהסרת הדבק לא קיים סיכון לפגיעה באמייל/ בחומר שן ומכן להיווצרות עששת בשיניים כל כך חשובות?
נא תשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין שאת בתחום
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010האם שיננית או רופאת שיניים?
בכל מקרה אין כאן רשלנות, בד"כ מנקים את רוב העודפים ושאריות שנשארות נשחקות עם הזמן אך אינן גורמות נזק ובטח שלא רעילות. השאלה אם האורתודונט לא הסיר כלל את העודפים. אם כל העודפים נשארו יתכן שלא שם לב או שכח להסיר עודפים. אין מה להיבהל, אין מה לכעוס, פשוט להגיע חזרה למרפאה ולבקש ממנו שיבדוק אם ישנן עודפי דבק שנשכחו. אם כן הוא יסיר זאת במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים+חריקת שינייםמיכל23/03/2009
שלום, אני בת 26 וסובלת מחריקת שיניים. בעבר יישרתי שיניים אך לא סיימתי את הטיפול לגמרי. האם ייתכן כי אין נעילה מספיק טובה של השיניים בעקבות כך וזה גורם לחריקה? בנוסף ,רציתי לשאול עוד כמה שאלות- אני שוקלת להשלים את טיפול היישור. האם זה צריך לעלות לי פחות מכיוון שהן כמעט ישרות לגמרי? מהו טווח המחירים? כיצד כדאי לי לבחור אורטודנט? האם מומלץ לנסות לבדוק גם את האורטודנטים בקופ"ח? אשמח לתשובות, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלותיך
ד``ר עתליה וסרשטיין25/03/2009גם כשיש נעילה טובה של השיניים תיתכן חריקה שסיבתה בדרך כלל מתח נפשי.
על מחירים איננו יכולים לענות כיוון שלא ברור במה הטיפול כרוך והמחיר משתנה לפי מטפל ומטופל.
כדאי להכנס לאתר האגודה האורתודונטית או לאתר ההסתדרות לרפואת שיניים ולחפש מומחה לאורתודונטיה. צורת הטיפול בקופ"ח שונה בדרך כלל מצורת הטיפול ברוב המרפאות הפרטיות מבחינת הזמן המוקד על ידי האורתודונט לכל מטופל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמיטל23/03/2009
עוד 3 שאלות..1.איך בעצם שומרים על ההרחבה?? 2.רופא אחר שהייתי אצלו לפני אוניברסיטת ת"א טען שאני צריכה לעבור הרחבה כירוגית! מה זה בעצם?? ניתוח?? 3.הטיפול באוניברסיטה זול יותר מאשר מרפאה פרטית ?? בגלל הטיפול שנעשה ע"י מתמחים? תודה תודה תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין25/03/20091. בעזרת מכשיר הרחבה עצמו שמושאר לא פעיל או מכשיר חליפי.
2. יש מס' צורות להרחבה כירורגית. כדאי שתפני לפרום כירורגית פה ולסת לצורך פרוט.
3. נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)