מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלתעותענתי04/02/2009
אני מעוניינת לעשות מלתעות למטרת הרזיה ומעוניינת לקבל פרטים נוספים. תודה ענתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכים נועדו ליישור שיניים בלבד
ד``ר אריאל דינבר04/02/2009שימוש לא מקצועי למטרות אחרות מהווה רשלנות מקצועית. נעילת לסתות עלולה להיות מסוכנת לשיניים. במקרי חרום כשיש בעיה נשימתית נעילת לסתות עלולה לגרום למוות.
אני ממליץ לך לנסות דרכים אחרות להרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת הקיבועיעל04/02/2009
שלום, אני בת 26 ולפני כשנתיים עברתי יישור שיניים בלסת העליונה. העניין הוא ששמו לי קיבוע שהחזיק בפעם הראשונה חצי שנה עד לנפילת חלק ממנו, מה שהצריך הסרה והכנת קיבוע חדש. לאחר מכן הלכתי למקום אחר ולרופאה אחרת שעשתה לי את הקיבוע, ולאחר כ 3 חודשים שוב כמה חלקים מהקיבוע נפלו ונשארו מקומות שבהן החוט מתכת חשוף, והיום זה שוב קרה לי. ז"א, זאת הפעם השלישית במשך שנתיים שזה קורה. האם זה אמור להיות ככה וקיבוע זה משהו שמחליפים בתדירות כזאת? והאם יש פיתרון אחר לקיבוע שלא יפול בתדירות כ"כ גבוהה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהנחה שהקיבוע הודבק כהלכה
ד``ר אריאל דינבר04/02/2009יש לבדוק אם השיניים בלסת התחתונה באות במגע חזק מידי על הקיבוע עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות אחרונותשירה03/02/2009
תודה רבה על תשובתך! האם מיכשור איסטטי כמו סמכים שקופים מיישר את השיניים לאט יותר מאשר הגשר הרגיל עם הברזלים? והיכן אני יכולה למצוא אנשים שמתמחים ביישור שיניים שעובדים עם מיכשור אסטטי? שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשור אסטטי ומומחים
ד``ר עתליה וסרשטיין04/02/2009מכשור אסטטי לא מישר את השיניים לאט יותר.
עליך למצוא מומחים ולא מתמחים. מתמחים נקראים רופאי שיניים שלומדים אורתודונטיה, לפני שעברו בהצלחה את הבחינות של הועדה המקצועית בתחום. תוכלי למצוא את רשימת המומחים באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית. תוכלי לבחור לפי אזור מגורייך. כל מומחה עובד עם סמכים שקופים - אבל כדי להיות בטוחה תוכלי לשאול זאת כשאת קובעת תור.
בשמחה אענה על שאלות נוספות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםשירה02/02/2009
ביתי בת 14 והיא צריכה ליישר את השיניים בלסת העליונה. האם יש אפשרות לשים גשר שקוף? או סוג של גשר שלא בולט במיוחד? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
שירה02/02/2009האם בגיל 14 היא יכולה להשתמש בקוביות אחוריות או סמכים שקופים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט כן
ד``ר עתליה וסרשטיין02/02/2009התשובה לשאלתך חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשור אסטטי
ד``ר עתליה וסרשטיין02/02/2009אין מניעה מלהשתמש בגשר שקוף - כלומר ברקטים או סמכים שקופים. יש גם שיטה של פלטות שקופות, אך היא אינה מתאימה לכל מקרה. חשוב שתפני למומחה או מומחית לאורתודונטיה לבחירת המכשור המתאים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת צמיחת שיניים עקומות אצל ילד 7ל'01/02/2009
לבני, בן ה-7 נשרו לאחרונה שתי השיניים הקידמיות התחתונות שהיו ישרות, ובמקומן צומחות שיניים עקומות. האם ניתן למנוע את צמיחת שאר השיניים בצורה עקומה. יש לציין שלשני ההורים יש שיניים עקומות והאמא עברה יישור שיניים (לא מוצלח במיוחד) בגילהנעורים. בברכה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצב המתואר כאן הוא נורמלי
ד``ר אריאל דינבר01/02/2009השיניים הקבועות הבוקעות הן גדולות מהחלביות ולכן ברוב המקרים קיימת צפיפות יחסית שבחלק מהמקרים מסתדרת ללא כל התערבות . יתכן שבמקרה של הילד שלך יהיה צורך בטיפול. כדאי לקבל חוות דעת מומחה/ית בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אחת עקומה קצתתומר01/02/2009
שלום ד"ר דינבר, כל שיניי ישרות ויפות מלבד שן אחת שקצת בולטת החוצה. ניתן לישר אותה איכשהו כטיפול חד פעמי? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים הוא תהליך איטי
ד``ר אריאל דינבר01/02/2009לא קיים טיפול חד פעמי בסגנון "עקירת שן". כלומר גם שן אחת מחייבת בד"כ טיפול יחסית ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין השיניים העליונות לתחתונותציון29/01/2009
שלום יש לי מיספר בעיות בשיניים 1 שאני סוגר את הפה השיניים העליונותל לא נוגעות בתחתונות יש רווח דיי גדול 2 הלסת התחתונה דיי קטנה ביחס לשאר הפנים 33 שיניים העליונות בולטות החוצה האם אפשר לסדר את כל זה בניצוח אמרו לי פעם או פעמיים שיש צורך להוציא את הלסת התחתונה להגדיל אותה לעקור את השיניים ולהרכיב אותם מחדש איך עושים דבר כזה האם יש דרך פחות פולשנית כדי לסדר את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהתאם לחומרת הבעיה
ד``ר אריאל דינבר01/02/2009אם הבעייה מאד קשה (כמותית) היא תחייב כנראה פתרון ניתוחי. אם פחות קשה ייתכן שיהיה פתרון אורתודונטי. מומלץ לגשת לייעוץ אצל מומחה/ית ליישור שיניים, רשימת המומחים באתר האגודה האורתודונטית או אתר הסתדרות לרפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא שלם עם עצמי לפני הורדת טבעותרונן27/01/2009
שלום ד"ר,
הנני בסופו של טיפול אורטודנטי והאורטודנט שלי עומד לתאם לי תור להורדת טבעות.
ואולם, אינני שלם עם כך ומרגיש שיש אפשרות לשיפור ויישור נוסף באזורים מסויימים.
אני שוקל לגשת לפגישת ייעוץ עם אורטודנט נוסף לקבלת חוות דעת שניה.
אבקש את עזרתך המקצועית,
האם לדעתך ניתן להשיג שיפור ויישור נוסף באזורים אלו ?
תודה רבה מאוד מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לדבר עם האורתודונט
ד``ר אריאל דינבר01/02/2009יתכן שלא ניתן לשפר את מצבך, יתכן שכן. ניתן תמיד לקבל חוות דעת נוספת, רצוי מאד אצל מומחה/ית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר דנברליטל27/01/2009
האם ישנה אפשרות שאין מה לעשות יותר במקרה של שיניים בולטות? אני אסביר... השיניים שלי בולטות לי לא בהרבה, פשוט הן לוחצות לי על השפתיים התחתונות וזה מפריע לי כל כך. כמה זמן אורך טיפול בלסת העליונה שהיא בולטת מעט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד''ר עתליה וסרשטיין
ליטל27/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן טיפול ממוצע
ד``ר אריאל דינבר01/02/2009נע בין שנה לשלוש שנים. במקרה שלך על פי תוכנית הטיפול זמן הטיפול ישתנה בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםכהן דרורה26/01/2009
מה יתרונות שיטת דמון לעומת השיטה הרגילה? האם נכון ששיטת דמון שומרת על מבנה פנים לאורך זמן, מה שלא ניתן בשיטה הישנה כך נאמר לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת דמון
ד``ר עתליה וסרשטיין27/01/2009בשיטת דמון משתמשים בסמכים בהם החיכוך נמוך יותר מסמכים שאינם בעלי נעילה עצמית, ובקשתות רחבות.
היתרונות הבלתי מוכחים של הטוענים לשיטה זו כמו לכל הסמכים בעלי הנעילה העצמית , הם מהירות רבה יותר של תנועת השיניים בשלבים הראשונים של הטיפול. החסרונות - קושי רב יותר להשיג יישור שיניים מסובבות והשגת עמדת שורש רצויה.
שקר וכזב לקשור בין שיטה כלשהי למבנה הפנים לאורך זמן.
שימי לב שהצעת הטיפול ניתנת לך על ידי מומחה או מומחית לאורתודונטיה ולא רופא שיניים כללי, כי שיטת דמון הופצה לרופאי שיניים רבים שאינם אורתודונטים והם יודעים לטפל רק בשיטה זו ולכן "דוחפים" אותה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוביות שקופותטניה24/01/2009
שלום בשבוע שעבר שמו לי קשר שהקביות שקופות וגם גומיות רציתי לברר איפה הם נימצעים בגשר?וגם שמו לי מין 2 קוביות מי ברזל בסוף של הגשר בתוך הפה בשני הצדדים בשיניים התוחנות יש עליהם מין ידית קטנה רציתי לדעת למה זה משמש? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגומיות והידית
ד``ר עתליה וסרשטיין24/01/2009הגומיות נמצאות על ה"קוביות" בדרך כלל בהיקפן והן שקופות, כנראה ולכן אינך רואה אותן.
לידית הקטנה אנו קוראים וו והוא משמש אמצעי אחיזה לגומיות שיתכן בהן צורך בהמשך הטיםול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בקשר לתשובה
טניה24/01/2009ולמה משמשות הגומיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרת הגומיות
ד``ר עתליה וסרשטיין24/01/2009אלה שעל הסמכים - לאחוז את הקשת המתכתית לפיה השיניים מתישרות
גומיות שמחוברות ביניהן - משמשות לסגירת רווחים
גומיות בין 2 הלסתות - משמשות לתיקון יחסי השיניים הבין לסתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחיזה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/01/2009של הקשת המתכתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוביות שקופות
אסתר01/04/2009היום שמתי גשר עם קוביות שקופות רציתי לברר אם אשפר לאכול איתם אוכל חם או לישתות תאי חם זה לא ישבור אותם? הרי הקוביות האלה מזכוכית לפי מה שהבנתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אסתר02/04/2009
היום שמתי גשר עם קוביות שקופות רציתי לברר אם אשפר לאכול איתם אוכל חם או לישתות תאי חם זה לא ישבור אותם? הרי הקוביות האלה מזכוכית לפי מה שהבנתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
טניה02/04/2009מזל טוב קודם כול הקוביות הם מפורצלן או מפלסטיק לרוב זה מפורצלן הן נורה עדינות מומלץ לא אכול דברים אם צבעי מאכל כגון ארטיק צהוב חשוב נורה לצחצח 3 פעמים ביום את השיניים ברב המיקרים הקוביות לא ישנו את הצבע אלה רק הגומיות השקופות שאת לא רואה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אסתר03/04/2009תודה ...
אבל תאי חם אסור לי לשתות כן.?
פעם הייתי שותה תאי חםם רותח .. עכשיו אני מפחדת שזה ישבר...
ואם זה נשבא מה קורה? מפסיקים את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
טניה03/04/2009אפשר לשתות הכל אפילו דברים רותחים זה לא יכול להשתחררנ אין מצב יש לי 3 חודשים גשר אני שותה כל יום לפחות 3 כוסות של שתיה חמה ולא קורה כלום אין לך מימה לפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגעתי בתאונה בגיל צעיר.. צריך עזרהאלון23/01/2009
יש לי פגיעה בלסת התחתונה בסגר הפה והשיניים שלי גם התעקמו מהתאונה, השאלה שלי אם יש דרך להוכיח על ידי איזה בדיקה או משהו שהבעיה היא תוצאה של תאונה ולא מום מולד. הפגיעה הייתה בגיל צעיר קצת לפני 13 היום אני בן 21. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להוכיח
ד``ר עתליה וסרשטיין24/01/2009אם יש עדות לשבר של הלסת, על פי צילום רנטגן, יש סיכוי לקשור בין התאונה לבין חוסר סימטריה של הלסת התחתונה.
באשר לשיניים עקומות - בין גיל 13 ל-21 השיניים הקדמיות התחתונות נוטת להצטופף ולהתעקם בקרב חלק ניכר מהאוכלוסיה בלא קשר לתאונות. זו נחשבת תופעה פסיולוגית נורמלית. לכן יהייה קשה לקשור מצב זה לתאונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחח בין לסת תחתונה ללסת עליונהלישי20/01/2009
לאחרונה הבחנתי כי בני בן השלוש אינו יכול לסגור את השיניים ולסת עליונה לא נפגשת עם לסת תחתונה בחלק הקדמי (כמדומני זה נקרא מנשך פתוח קדמי). בני משתמש במוצץ. רציתי לדעת באם מצב זה דורש טיפול היום או בעתיד. האם זהו מצב זמני? האם צריך להפסיק את השימוש במוצץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב שקשור במציצה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2009. כרגע אין צורך בטיפול ואין צורך להפסיק את השימוש במוצץ. ברוב במקרים, אם המציצה חדלה עד סביבות גיל 5, גם לא יהיה צורך בטיפול אורתודונטי עקב המוצץ (רצוי להחליט עם הילד על נטישת המוצץ עם המעבר לגן של "גדולים"). לעתים, עקב המנשך הפתוח שנוצר, הלשון יוצרת הרגל של מנח קדמי בין השיניים ועלולה למנוע את סגירת המרווח האנכי שמתרחש על ידי בקיעת השיניים, כשאין הפרעה. במקרה של דחיפת לשון, נעזרים בטיפול על ידי קלינאי תקשורת, ואם הטיפול אינו עוזר דיו - ניתן לסייע על ידי טיפול אורתודונטי. זאת כאמור, לאחר בקיעת השינים החותכות הקבועות.
רווי נחת מגידול ילדך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לישי01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להחזרת הסגרעידן20/01/2009
כיום אני מטופל בטיפול אורטודנטי ,בתחילת הטיפול הוצעה לי לעבור ניתוח להחזרת הסגר (לסת תחתונה קודמת ללסת עליונה במקצת אך יש בינהם רווח דיי גדול) מאוד חששתי וסירבתי אך לא מזמן כאשר הוצאה לי שן בינה המליץ לי הרופא הכירוגי שביצע לי את העקירה לעבור את הניתוח ,כרגע אני שוקל מאוד לעבור את הניתוח השאלה שלי היא האם אני עדיין יכול לבצע את הניתוח למרת שסירבתי בהתחלה ? ואיך זה עובד מה קודם למה הטיפול האורטודנטי ואז הניתוח הוא להפך הוא במקביל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לצין שאני מטופל כחצי שנה
עידן20/01/2009בטיפול אורטודנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לא מאוחר
ד``ר אריאל דינבר23/01/2009תלוי בתוכנית של האורתודונט, ובכמות תנועת השיניים שהושגה עד כה. עליך למהר לאורתודונט ולשאול אותו. בכל מקרה בד"כ הטיפול האורתודונטי בה לפני הניתוח ותקופה קצרה גם אחריו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותסיוון18/01/2009
שלום, אני מטופלת כחודשיים עם גשר בלסת העליונה (פעם שניה בחיי), ולפני מספר ימים גם בלסת התחתונה. יש לי מספר שאלות: 1. הגשר בלסת התחתונה הוא על שש השיניים הקדמיות, וללא טבעות (החוט לא מחובר לטבעת, אלא פשוט נחתך בקצה הריבוע). מה יגרום לשיניים לזוז? האם אין צורך לחבר את החוט לטבעת גם במקרה שבו הגשר מונח רק על השיניים הקדמיות? אשמח לדעת מה ההבדל בין שני המצבים. 2. מאחר והיה לי קיבוע פנימי בלסת העליונה (אך למרות זאת השיניים זזו קדימה לאורך השנים), השיניים היו מאוד ישרות, אך בולטות. בחודשיים האחרונים אני מרגישה שקו השיניים מאוד התעקם, השיניים הקדמיות לא באותו גובה והזווית שלהן שונה. האם זהו חלק מתהליך נורמאלי בטיפול? 3. הרופא שאצלו אני מטופלת עבר השתלמויות בחו"ל אך לא ביצע התמחות באורטודונטיה בארץ. גיליתי זאת רק לאחר שכבר התחלתי בטיפול... האם יש לי סיבה להילחץ לדעתכם? תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובות:
ד``ר אריאל דינבר19/01/20091. החוט מפעיל כח ולא הטבעת. לא תמיד יש צורך בחיבור לטבעות.
2. אם מצבך מחמיר זה נשמע תמוה.
3. רופא שעבר השתלמויות בחו"ל ואינו מומחה דינו כרופא שיניים כללי. האם היית מסכימה לעבור ניתוח לב ע"י רופא כללי שעבר השתלמויות בחו"ל או ע"י רופא מומחה לניתוחי לב? לא, אין לך סיבה להלחץ אבל שווה לקבל חוות דעת נוספת ע"י מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)