פורום אורתודונטיה - יישור שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יסמין
    17/05/2009

שלום,
    האם יש פרוצדורה כזו שבה לא מכניסים את השיניים פנימה אלא רק מרחיבים את אותן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התשובה חיובית

ד``ר עתליה וסרשטיין
    17/05/2009

בהחלט כן. התנועות נקבעות לפי הצרכים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעתליה....
    אפרת
    13/05/2009

טוב אז ככה, קראתי לעצמי עד עכשיו רעות סתם בשביל הפורום.
    אז היום נפגשנו באוניברסיטה נעים מאוד מיטל ומייקל שם לי היום את ה rpe
    ביום ראשון אני מגיעה עם החבר כדי שפרופ. ורדימון יראה לו כיצד לסובב את הבורג, שאלו בעצם הכאבים האמיתיים של ההרחבה..

שמחתי להכיר

יום טוב :-)

לקביעת תור
    סגירה
    לעתליה....

הוספת תגובה

• פגישה נחמדה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    17/05/2009

היה נחמד לפגוש את מי שמאחורי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים קדמיות בולטות
    ירון
    13/05/2009

כבר שאלתי לא מזמן פה.
    אני אזכיר את המקרה שלי (תיקנתי אותו מעט):

סיימתי את הטיפול האורתודנטי לפני כשנה.
    כרגע, הרווח בעומק בין [הנקודה שבין שתי השיניים הקדמיות] לבין [הלסת התחתונה] הוא כ-2.5 מ"מ.
    הוסבר לי גם כאן וגם במקום אחר שזה תקין ואפילו אידיאלי.

אז איך זה שעדיין מעירים לי (מתוך לעג) שהשיניים הקדמיות שלי בולטות?

האם מדידת הרווח שביצעתי היא היחידה שקובעת אם השיניים הקדמיות בולטות?
    האם יש בדיקה עצמית אחרת?

תודה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים קדמיות בולטות

הוספת תגובה

• שיניים בולטות

ד``ר אריאל דינבר
    15/05/2009

יתכן שהשיניים שלך שוכבות קדימה כלומר בזוית כזו שהן נראות בולטות, או אולי אתה חושף יתר על המידה את השיניים שלך. יתכן שכל הלסת שלך בולטת לפנים והשיניים יחד עם הלסת בולטות. הכל יתכן, שווה בדיקה. פנה לאורתודונט שלך או לחוות דעת נוספת אצל מומחה/ית אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרינה
    מרינה
    10/05/2009

שלום,בת שלי רוצה ליישר שיניים היא בת 19 ויש לה בעיה שהיא לא רוצה שיראו את זה בכלל.אני שמעתי על גשר ששמים אותו מאחורי שניים ובכלל לא רואים אותו.האם קיים דבר כזה בישראל וכמה יכול לעלות גשר כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מרינה

הוספת תגובה

• קיים ויקר

ד``ר עתליה וסרשטיין
    11/05/2009

המחירים משתנים בהתאם לרופא ולטיפול. את יכולה להתקשר לרופאים שמבצעים טיפול זה שנקרא לינגואליו ולשאול סדר גודל של מחיר. תוכלי למצוא את רשימת המומחים ותחומי הפעילות באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגירת רווח בשיניים עליונות
    איתמר
    10/05/2009

שלום רב!

אני כבן 30 ,השיניים מסודרות, אך יש לי רווח קטן עד בינוני בין השיניים העליונות הקדמיות. יש לציין שהשיניים אינן בולטות, והבעיה היחידה היא למעשה הרווח הנ"ל.

אני מאוד מתלבט איזו שיטה לבחור - האם ציפוי (לכמה זמן זה עמיד?), או גשר שקוף קבוע או נשלף. במידה ואלך על גשר, חשוב לי מאוד שזה יהיה בלתי נראה.
    אודה מאוד לעצה מקצועית לאור טיב הבעייה (רווח בלבד בין הקדמיות העליונות ,ללא בליטת השיניים ) מה הטיפול היעיל ביותר, טווח הזמן, ומאוד יעזור לי לגיבוש ההחלטה גם טווח מחירים כללי של כל טיפול.
    ברור לי שטווח המחירים משתנה מרופא לרופא, אך בכ"ז טווח מחירים כללי יסייע לי מאוד בגיבוש ההחלטה.
    אם ניתן לקבל המלצות לגבי אורטודנטים באיזור חיפה, זה גם יעזור (:

בתודה גדולה גדולה מראש !

הוספת תגובה

• היעיל ביותר

ד``ר עתליה וסרשטיין
    10/05/2009

אם הרווח קטן והשיניים אינן רחבות- ציפוי חרסינה יתכן לך פתרון יפה מאוד, מהיר מאוד, אך מחירים אינם ידועים לי. כל זאת ללא יישור השיניים. חפש מומחה לשיקום הפה בחיפה, באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווחים בשיניים...
    משה
    06/05/2009

שלום קוראים לי משה ואני לפני צבא. יש לי רווחים בשיניים העליונות והתחתונות (שתיים עקומות מעט. הייתי רוצה לדעת האם בגילי אפשר לעשות טיפול ליישור והצמדת השיניים ומה הוא הטיפול המהיר והאסטטי ביותר שאפשר לעשות כיום... (כסף זה לא הבעיה..!) אם תוכל/י לפרט אני אשמח ואודה לכם...!

נ.ב.
    אני רוצה תשובה כמה שיותר מהר כי עוד שלושה חודשים אני מתגייס ואני רוצה להתחיל כבר את הטיפול שלמייטב הבנתי הוא ארוך..

תודה משה...!

לקביעת תור
    סגירה
    רווחים בשיניים...

הוספת תגובה

• המהיר ביותר

ד``ר עתליה וסרשטיין
    07/05/2009

לישר את העקומות ולהגדיל את השיניים,אם ניתן מבחינה אסטטית, כדי לסגור את הרווחים, בעזרת חומר מרוכב או ציפוי חרסינה. כלומר, שילוב אורתודונטיה ופרוטטיקה-שיקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים לזמן קצר
    נוי
    05/05/2009

שלום קוראים לי ליאן אני בת 17
    והשאלה שלי האם אוכל לעשות גשר לזמן קצר משהו כמו חצי שנה ?
    מכיוון שאני לא כ"כ צריכה יישור שיניים
    השיניים התחתוניות שלי די ישרות
    הבעיה היא בעליונות ,2 הקדמיות יוצאות טיפה בחוץ
    האם הם יוכלו לחזור למקומם תוך חצי שנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים לזמן קצר

הוספת תגובה

• יתכן מאוד

ד``ר עתליה וסרשטיין
    06/05/2009

אם הבעיה קלה, סביר טיפול של בסביבות חצי שנה. אבל לא בטוח שמה שאת רואה כקל הוא אכן קל. פני למומחה או מומחית ליישור שיניים להערכת המצב. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור
    מור
    05/05/2009

1. עד איזה גיל ניתן ליישר שיניים. אני בת 58

2. לבתי יש פרפר שמחבר שן מלאכותית לשתי השיניים השכנות עקב חוסר שן מלידה. אלא שהחיבור מאחורי השיניים הוא אפור ולכן השן נראית יותר כהה. זה נעשה לפני כ- 12 שנה. האם יש כיום טכניקה יותר יפה? בזמנו לא ניתן היה להשתיל לה שן כי המקום היה צר מדי.

לקביעת תור
    סגירה
    יישור

הוספת תגובה

• גיל טיפול אורתודונטי

ד``ר אריאל דינבר
    05/05/2009

1. כל עוד יש שיניים שניתן להזיזן אין מגבלה לגיל
    2. לגבי השאלה השניה אין מדובר בבעיה אורתודונטית נסי פורום "רפואת שיניים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתלבט
    גיא
    03/05/2009

שלום רב

אז ככה... אני בן 23 וסיימתי לפני 5 שנים טיפול אורטודנטי

עכשיו אני לא מרגיש בנוח עם השיניים שלי ואני בטוח שהם יוצאות לי החוצה בעיקר בלסת העליונה

הלכתי להתייעץ עם הרופאה והיא אמרה לי שאין לי בעיה רפואית כלשהי ואם אני רוצה היא הציעה לי 3 אפשרויות ואמרה שזו בעיה אסטטית בלבד לכן אין פה משהו דחוף ולדעתה זה בסדר בגדול

לישון עם פלטה בשביל לשמר את המצב הנוכחי.
    לדחוף פנימה את השיניים קצת ב 4 מיל' על ידי טבעות ושיוף השיניים למשך חצי שנה.
    לדחוף את השיניים הרבה פנימה ולעקור 4 שיניים שהם לא שיני בינה

אני חושב יותר על האפשרות השנייה אבל אני רוצה לשאול האם אין סיכון רפואי באחת מהפעולות האלה והאם אנשים עושים את זה לעיתים קרובות או שזה משהו נדיר שעושים את זה?

נקודה נוספת היא שאני לא מוכן ברגע זה להיכנס לטיפול חיצוני על השיניים אך אני שמעתי שיש טבעות שניתן לשים מאחורי השיניים והם עושים בדיוק את אותה הפעולה של הפלטה הרגילה, בעניין זה אני רוצה לדעת אם טיפול כזה מומלץ ומה הדעה הרפואית עליו והאם יש בו סיכונים לשיניים יותר מהפלטה הרגילה או מתי משתמשים בטיפול כזה.

ושאלה אחרונה שהטרידה אותי בנושא היא במידה ואני הולך לטיפול של טבעות האם זה יכול לגרום לשיניים להיות פחות עמידות, חזקות היות שמההתחלה של הטיפול הראשון הם היו בחוץ הוכנסו, יצאו שוב פעם ואם כעת אני אכניס אותם עוד פעם אין סיכון שהם יהיו פחות עמידות או חלשות- כמו כל חומר שמפעילים עליו לחץ אחורה וקדימה הוא נהיה פחות עמיד ואם חוזרים על אותה פעולה הרבה פעמים הוא יכול להישבר- האם כתוצאה מפעולות אלה השיניים יכולות להיות להיות שבירות וחלשות יותר?

אודה לך אם תשיב לי

לקביעת תור
    סגירה
    אני מתלבט

הוספת תגובה

• טיפול חוזר

ד``ר אריאל דינבר
    05/05/2009

1. כל עוד האורתודונט מומחה והוא יודע מה הוא עושה אז אין סיכון ממשי. כעיקרון טיפוטל אורתודונטי חוזר מומלץ שלא יהיה ארוך ומורכב.
    2. טיפול אורתודונטי לינגואלי (במשטח הפנימי של השיניים) בהחלט מומלץ, אין בו יותר סיכונים. הסכנה היחידה היא לכיס שלך - הטיפול יקר.
    3. שיניים לא נעשות שבירות מטיפול אורתודונטי. בכל טיפול אורתודונטי יש סכנה לספיגת שורשים (קצה שורש של השן עלולה להיספג באופן חלקי). כאשר הספיגה היא משמעותית (נדיר) האחיזה של השן בעצם חלשה יותר ובמקרה זה יש נזק משמעותי בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגירת רווח לשתל
    טל
    03/05/2009

לפני כמה שנים עקרו לי שן טוחנת, ולאחר ייעוץ אצת מומחה לפה ולסת התברר שאין מקום לשתל מאחר ואין עצם..את האופציה של ניתוח השתלת עצם דחיתי, והחלטתי ללכת על האופציה השניה- דחיפת שתי השיניים שאחרי השן החסרה וסגירת הרווח הקיים.
    רציתי לשאול מהם הסיכונים לאפשרות זו והאם הסיכונים גדולים?
    כמה זמן בערך וכיצד מתנהל התהליך פחות או יותר..? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סגירת רווח לשתל

הוספת תגובה

• סגירת רווחי עקירה

ד``ר אריאל דינבר
    05/05/2009

הסיכונים לא גדולים יותר מטיפול אורתודונטי רגיל
    משך סגירת הרווח בהתאם לגודלו ולטכניקה. אני מעריך שמדובר בטיפול של לפחות שנה אם לא יותר
    לגבי התנהלות הטיפול יש לשאול את האורתודונט המטפל, בהתאם לבעיה הספציפית שלך ובהתאם לטכניקה תקבל הסבר מפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור לסתות באמצעות גומיות
    ארז
    28/04/2009

שלום!
    שמי ארז ואני בן 21.
    הלסת התחתונה שלי בלטה כלפי חוץ,
    כרגע אני נמצא בטיפול ליישור השיניים , והרופא שיניים אמר שלאחר סיום היישור שיניים , הוא יניח גומיות בגשר מהלסת התחתונה לעליונה כך שיופעל כח כלפי פנים הפה ובכך הלסט התחתונה תוכל לחזור אחורה.
    הרווח בין שיניי הלסת התחתונה לעליונה היה בערך כ1.5מ"מ. והרופא אמר שיהיה הצלחה של 90% הלסת התחתונה לא תחזור למקומה ב100% אבל הלסת עליונה תהיה מול הלסת התחתונה כמו כן לאחר חודשיים של טיפול בגומיות אכן הלסת התחתונה נמצאת מתחת ללסת העליונה יש שיפור.
    שאלתי היא:
    כאשר ייסתיים הטיפול בגומיות האם יש אפשרות שהלסת התחתונה תחזור למצבה הקודם?
    מה ניתן לעשות על מנת לקבע את התזוזה שלא תחזור אחורה (חוץ מקיבוע השיניים).

שאלה שניה- קו האמצע של השיניים בלסת העליונה לא יישר הוא נותה טיפה ימינה לעומת הלסת התחתונה - הרופא אמר שרק עקירה של שן אחת המצב ייסתדר והוא לא ממליץ זאת - מה את מציע לעשות?
    תודה רבה לך! יהי רצון שתצליחי בכל אשר תפני
    חג שמח :)

הוספת תגובה

• שינוי בתוצאה וסטיית קו אמצע

ד``ר עתליה וסרשטיין
    28/04/2009

כדי שהלסת לא תחזור למצבה הקודם, יתכן צורך לשימוש בגומיות עם פלטות, שיינתנו לך בסיום הטיפול לשימור התוצאה.
    קיימת חשיבות לקו האמצע העליון כך שיהיה במרכז הפנים לצורך מראה יפה.
    אין חשיבות לסטיית קו האמצע התחתון יחסית לעליון או לפנים. לעתים עוקרים שן אחת תחתונה ולא קיים קו אמצע תחתון. במקרה שאתה מתאר ודאי שלא ניתן לעקור שן עליונה, כי השיניים העליונות תהיינה אחוריות עוד יותר לאחר הרווח. עקירת שן תחתונה יכולה להועיל במקרה של הסגר שאתה מתאר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישמור לסתות

אבי
    24/05/2009

תודה רבה על תשובתך , לגבי עקירה של שן אחת מלמעלה - הרופא אמר שהקשת העליונה לא תשנה את הרדיוס שלה גם אם נעקור שן אחת מלמעלה וקו האמצע יתיישר. יכול להיות דבר כזה?

האם קיימות פלטות לשימור תוצאה לגביי יישור לסתות ז"א לשימור התואה לא רק של השיניים עצמן אלה גם של הלסתות? כי לפני שבוע אחד הסמכים נשבר והייתי צריך להחליף אותו כתואה מכך הייתי שבוע בלי גומיות וכתוצאה מכך הלסת התחתונה חזרה קצת למצבה הקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי לסתות

ד``ר עתליה וסרשטיין
    24/05/2009

קיימים היום אמצעי עיגון שיכולים למנוע הקטנת רדיוס קשת השיניים למרות עקירה.
    פלטות לשימור יחסי הלסתות כמעט ואינן בשימוש אך ניתן להשתמש במכשיר פונקציונלי לתיקון יחסי לסתות כשלך לשימור, או לחבר את הפלטה העליונה עם התחתונה בעמדה הרצויה של הלסתות. בהצלחה בהמשך הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גומיות
    יערה
    27/04/2009

אני עם גומיות בשיניים כבר חודשים ונמצאת בטיפול שנה וחצי, הרופא שלי אמר לי להפחית בזמן שאני שמה אותם?
    מדוע?? הרי קודם הוא הבהיר לשים 24 שעות ביממה ?

לקביעת תור
    סגירה
    גומיות

הוספת תגובה

• הצורך פחת

ד``ר עתליה וסרשטיין
    27/04/2009

כנראה שזו הסיבה, ואולי סיבות נוספות שכדאי שתפני למי שמטפל בך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניים קדמיות נוטות פנימה
    הראל
    25/04/2009

שלום רב,
    האם ניתן ליישר שניים קדמיות הנוטות פנימה באמצעות השיטה הלינגואלית ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שניים קדמיות נוטות פנימה

הוספת תגובה

• כן

ד``ר אריאל דינבר
    26/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין clear aligner ו-invisaline
    מתעניינת
    23/04/2009

היי אני מתעניינת ביישור שיניים כמו אינויזליין .
    שמעתי על שיטת אינויזליין שמטפלת בקשתות שקופות אך עולה יקר בגלל שהמעבדות נמצאות בארהב.
    ושמעתי על שיטת קליר אליינר - שאמורה לייצר אותן קשתות כמו אינויזליין אבל בתכנון מחדש אחרי כל סט - כלומר לא מתכננים 20 צעדים מראש.
    מעבדות קליר אליינר הן בישראל ולכן העלות היא כמעט חצי מאינויזליין.
    רציתי לברר מה ההבדל באיכות , מה החסרון שאמור להיות לקליר אליינר לעומת אינויזליין.
    האם הן אפקטיביות באותה מידה ?
    אשמח לקבל תשובה במהרה ...
    תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין clear aligner ו-invisaline

הוספת תגובה

• הבדלים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    25/04/2009

האפקטיביות אמורה להיות דומה מאוד ב-2 השיטות, כי משתמשים בשני המקרים במכשור טרמופלסטי. החסרון של קליר אליינר לעומת אינויזליין, שלא קיימת תוכנה, שמדמה את מהלך הטיפול ותוצאותיו. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים פנימי-בעיה
    shira
    23/04/2009

שלום,
    עשיתי יישור שיניים פנימי (לינגואלי) לפני כמה שבועות וכמה פעמים יצא שעשיתי תנועה עם הלשון וזה ממש כאב לי והיום זה גם קרה וירד לי דם וראיתי שזה פגע בעור המחבר את הלשון לחיך התחתון (ראיתי שקוראים לזה רסנית)
    האם זה מסוכן?אם הרסנית תיחתך שוב?
    כי כרגע ממש כואב לי להרים את הלשון כלפי מעלה כל מאמץ של הקו המחבר כואב.

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים פנימי-בעיה

הוספת תגובה

• אין סכנה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    25/04/2009

מפציעות מהמכשור, אך יש לודא שהכאב נובע מהפציעה ולא מגורם אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה