פיצול טיפול כימותרפי- בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצול טיפול כימותרפי- בירור
    לימור
    10/07/2019

שלום,
    אובחנתי עם סרטן השחלות, עברתי ניתוח בו הוצאו השחלות, צוואר הרחם, הרחם, האומנטום, הצפק נוקה מגרורות אך כרגע נשארו גרורות זעירות ועדינות על גבי המעי הגס והדק.
    הטיפול אותו אני עומדת לעבור בשלב הזה הוא קבלת כימותרפיה קרבופלטין וטקסול.
    שאלתי היום את הרופא האם במקום לקבל שישה טיפולים פעם בשלושה שבועות, יש אפשרות שאקבל את התרופות הכימותרפיות פעם בשבוע - כלומר - שליש מנה, כך שבסך הכל אקבל את אותה כמות של תרופה כימותרפית ובאותו פרק זמן, רק באופן מפוצל. אציין כי אני גם סובלת מקרישיות יתר בדם,מורכבת ביותר, כולל apla, וחשבתי שאולי מהבחינה הזאת הדבר רצוי.
    השאלה שלי היא האם פיצול הטיפול, יכול לפגום בטיפול עצמו, או להקטין את הסיכויים ליעילות הטיפול, או שאין הבדל בתוצאות בין קבלת התרופות בדרך הזאת לעומת הדרך השנייה ( פעם בשלושה שבועות).
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• סרטן שחלות

פרופ` אברהם קוטן
    10/07/2019

הטיפול המקובל ניתן פעם בשלושה שבועות. אם האונקולוג המטפל יהיה סבור ש באופן אוביקטיבי במקרה הפרטני שלך לא ניתן לטפל כל 3 שבועות אזי התחליף של פעם בשבוע הוא אפשרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על תשובתך ושאלה נוספת

לימור
    10/07/2019

והאם במצב של פיצול - יעילות הטיפול נפגמת ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יעילות

פרופ` אברהם קוטן
    10/07/2019

המחקרים הקליניים שהראו את יעילות הטיפול התבססו על מתן כימותרפיה כל 3 שבועות. לגבי פעם בשבוע - כנראה גם כן יעיל אבל רצוי לדבוק לפרוטוקול מוכח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מתן שבועי

פרופ` אברהם קוטן
    10/07/2019

בבירור שקיימתי עם היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית ברמבם נמסר לי שהם לעתים נותנים הטיפול פעם בשבוע ושהתוצאות זהות לדעתם לטיפול כל 3 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה לך

לימור
    11/07/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו