מידע רפואי
פורומים
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים
- ביטוח בריאות
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- יעוץ זוגי ודייטינג
- פדיקור
- רפואת עור משלימה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- אפילפסיה - תמיכה
- התפתחות תינוקות
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אקנה-רוזציאה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- פיצול טיפול כימותרפי- בירורלימור10/07/2019
שלום,
אובחנתי עם סרטן השחלות, עברתי ניתוח בו הוצאו השחלות, צוואר הרחם, הרחם, האומנטום, הצפק נוקה מגרורות אך כרגע נשארו גרורות זעירות ועדינות על גבי המעי הגס והדק.
הטיפול אותו אני עומדת לעבור בשלב הזה הוא קבלת כימותרפיה קרבופלטין וטקסול.
שאלתי היום את הרופא האם במקום לקבל שישה טיפולים פעם בשלושה שבועות, יש אפשרות שאקבל את התרופות הכימותרפיות פעם בשבוע - כלומר - שליש מנה, כך שבסך הכל אקבל את אותה כמות של תרופה כימותרפית ובאותו פרק זמן, רק באופן מפוצל. אציין כי אני גם סובלת מקרישיות יתר בדם,מורכבת ביותר, כולל apla, וחשבתי שאולי מהבחינה הזאת הדבר רצוי.
השאלה שלי היא האם פיצול הטיפול, יכול לפגום בטיפול עצמו, או להקטין את הסיכויים ליעילות הטיפול, או שאין הבדל בתוצאות בין קבלת התרופות בדרך הזאת לעומת הדרך השנייה ( פעם בשלושה שבועות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות
פרופ` אברהם קוטן10/07/2019הטיפול המקובל ניתן פעם בשלושה שבועות. אם האונקולוג המטפל יהיה סבור ש באופן אוביקטיבי במקרה הפרטני שלך לא ניתן לטפל כל 3 שבועות אזי התחליף של פעם בשבוע הוא אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת
לימור10/07/2019והאם במצב של פיצול - יעילות הטיפול נפגמת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות
פרופ` אברהם קוטן10/07/2019המחקרים הקליניים שהראו את יעילות הטיפול התבססו על מתן כימותרפיה כל 3 שבועות. לגבי פעם בשבוע - כנראה גם כן יעיל אבל רצוי לדבוק לפרוטוקול מוכח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן שבועי
פרופ` אברהם קוטן10/07/2019בבירור שקיימתי עם היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית ברמבם נמסר לי שהם לעתים נותנים הטיפול פעם בשבוע ושהתוצאות זהות לדעתם לטיפול כל 3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
לימור11/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?