מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה - לא רגועה בכללשלי16/08/2019
פרופ׳ קוטן שלום,
ראשית, מתנצלת מראש על אורל השאלה. שנית, בהמשך לשאלה ששלחתי כאן בעבר אודה לך אם תוכל להשיב לי על שאלה נוספת הנובעת מהתפתחות הדברים, בת 40 ללא ילדים וללא סיפור משפחתי של סרטן השד. בעקבות תחושה של בלוטה/גוש בבית שחי ימין הופניתי ל us וממוגרפיה..בתי השחי נמצאו תקינים ובשד הימני הודגמו שתי ציסטות וקישרית שלטענת הרדיולוגית שפירה ויש להישאר במעקב בעוד מספר חודשים.
שבוע אחכ עדיין מרגישה את הבלוטה בבית שלי ימין לא הייתי רגועה וניגשתי לכירוג מומחה שד שפועל במכון שד באחד מבתי החולים המוכרים. בדק אותי ידנית אמר שהכול תקין עד שהראיתי לו בדיוק איפה הבלוטה. הוא אמר שהוא מרגיש אותה וכתב בתוצאות הבדיקה הידנית: ״ בית שחי ימין מעל הפקטורליס בחלקו הפנימי נמוש גוש בקוטר 1 סמ מתאים קלינית לבלוטה מוגדרת רכה, מעט רגישה, ניידת קרוב לודאי ראקטיבית״.
הוא הפנה אותי לסונר מכוון פעם נוספת עכשיו וביקש שאסביר לרדיולוגית בדיוק את המיקום וביקש בעוד 3 חודשים ליזור שוב על הסונר לוודא שנעלם תוך שהוא מציין בכתב ידו שלדעתו מתאים לבלוטה ראקטיבית.
לטענתו זה קשור לדאודורנט ויש להפסיק את השימוש בדואודורנט שאני משתמשת (ספיד סטיק) וכשאמרתי שאני מסירה שיער בשעווה ביקש להפסיק גם עם זה. לטענתו הגוש הנימוש קשור לזה. לציין שהוא לא התרגש מזה , וכששאלתי אם זה יכול להיות סרטני ואם יש לי ממה להיות מודאגת אמר שככל הנראה לא סרטני. אני לחוצה ומודאגת עד שיגיע התור לסונר.
פרופ׳ , האם תוכל בבקשה להסביר לי מה פירוש הדברים שהוא כתב בקשר לבלוטה (ראקטיבית? רכה? ניידת). והאם יש סיכוי שזה יכול להיות לימפומה בגלל שהבלוטה נפוחה ולפעמים מרגישה דקירות. (אין תופעות אחרות כמו חולשה או איבוד תאבון ולפני שבוע עברתי בדיקות דם). האם זה יכול להיות מדאודורנט? האם בליטה כזו יכול להעיד על לימפומה? אשמח אם תוכל להשיב לי אני לא רגועה.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריאקטיבי
פרופ` אברהם קוטן16/08/2019המשמעות - תגובתי, יכול ליהיות דחקתי או תגובה לדיאודורנטנוכדומה.אם לא נעלם תוך 6-8 שבועות אני מציע לדגום גם למען השקט הנפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שלי16/08/2019פרופ קוטן,
ראשית תודה מקרב לב על המענה המהיר. אתה ממש עושה פה עבודת קודש. אין מילים לתאר את גודל ההערכה כשאדם מרגיש לחוץ ומפוחד מתוצאות של בדיקות ומקבל כאן מענה ממך.
האם לדעתך עשוי להעיד על לימפומה??
מלחיץ אותי מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות
פרופ` אברהם קוטן17/08/2019ממש לא, אפשרות נדירה, אבל יש לבצע את הבירור הנדרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ׳, תודה רבה על תשובותיך.
שלי17/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שלי18/08/2019פרופ קוטן שלום,
בהמשך לשאלה הקודמת רציתי לשאול האם יש הבדל בין בלוטת לימפמה ראקטיבית לבין התנהגות של בלוטת לימפה כאשר מעורב סרטן השד? הרופא אמר לי שבמקרה בו מדובר בסרטן שד מעבר לבלוטה המוגדלת היו צריכים לראות משהו גם בסונר ובממוגרפיה ובשל כך שבסונר וממו רואים ציסטות וקישרית שפירה אזי לדעתו אין קשר לשד. קבעו לי תור לספטמבר לסונר מכוון. ואני בחרדות ותוהה מה הסיכוי שבסונר ובממו פספסו משהו שאולי משפיע על הבלוטה..האם הבדיקות הללו הן מספיק אמינות?
ומהו סונר מכוון? מה המשמעות?
אני מתנצלת אבל המחשבות לא נותנות מנוח ואודה לך אם תוכל להשיב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות
פרופ` אברהם קוטן18/08/2019אני מבין את החרדה מכיוון שההמתנה לבדיקות מורות עצבים
אני מקווה שלא יהיו ממצאים מדאיגים
אם הבלוטות לא יעלמו יש לשקול דגימה ציטולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)