שאלה - לא רגועה בכלל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - לא רגועה בכלל
    שלי
    16/08/2019

פרופ׳ קוטן שלום,
    ראשית, מתנצלת מראש על אורל השאלה. שנית, בהמשך לשאלה ששלחתי כאן בעבר אודה לך אם תוכל להשיב לי על שאלה נוספת הנובעת מהתפתחות הדברים, בת 40 ללא ילדים וללא סיפור משפחתי של סרטן השד. בעקבות תחושה של בלוטה/גוש בבית שחי ימין הופניתי ל us וממוגרפיה..בתי השחי נמצאו תקינים ובשד הימני הודגמו שתי ציסטות וקישרית שלטענת הרדיולוגית שפירה ויש להישאר במעקב בעוד מספר חודשים.
    שבוע אחכ עדיין מרגישה את הבלוטה בבית שלי ימין לא הייתי רגועה וניגשתי לכירוג מומחה שד שפועל במכון שד באחד מבתי החולים המוכרים. בדק אותי ידנית אמר שהכול תקין עד שהראיתי לו בדיוק איפה הבלוטה. הוא אמר שהוא מרגיש אותה וכתב בתוצאות הבדיקה הידנית: ״ בית שחי ימין מעל הפקטורליס בחלקו הפנימי נמוש גוש בקוטר 1 סמ מתאים קלינית לבלוטה מוגדרת רכה, מעט רגישה, ניידת קרוב לודאי ראקטיבית״.
    הוא הפנה אותי לסונר מכוון פעם נוספת עכשיו וביקש שאסביר לרדיולוגית בדיוק את המיקום וביקש בעוד 3 חודשים ליזור שוב על הסונר לוודא שנעלם תוך שהוא מציין בכתב ידו שלדעתו מתאים לבלוטה ראקטיבית.
    לטענתו זה קשור לדאודורנט ויש להפסיק את השימוש בדואודורנט שאני משתמשת (ספיד סטיק) וכשאמרתי שאני מסירה שיער בשעווה ביקש להפסיק גם עם זה. לטענתו הגוש הנימוש קשור לזה. לציין שהוא לא התרגש מזה , וכששאלתי אם זה יכול להיות סרטני ואם יש לי ממה להיות מודאגת אמר שככל הנראה לא סרטני. אני לחוצה ומודאגת עד שיגיע התור לסונר.
    פרופ׳ , האם תוכל בבקשה להסביר לי מה פירוש הדברים שהוא כתב בקשר לבלוטה (ראקטיבית? רכה? ניידת). והאם יש סיכוי שזה יכול להיות לימפומה בגלל שהבלוטה נפוחה ולפעמים מרגישה דקירות. (אין תופעות אחרות כמו חולשה או איבוד תאבון ולפני שבוע עברתי בדיקות דם). האם זה יכול להיות מדאודורנט? האם בליטה כזו יכול להעיד על לימפומה? אשמח אם תוכל להשיב לי אני לא רגועה.
    תודה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - לא רגועה בכלל

הוספת תגובה

• ריאקטיבי

פרופ` אברהם קוטן
    16/08/2019

המשמעות - תגובתי, יכול ליהיות דחקתי או תגובה לדיאודורנטנוכדומה.אם לא נעלם תוך 6-8 שבועות אני מציע לדגום גם למען השקט הנפשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שלי
    16/08/2019

פרופ קוטן,
    ראשית תודה מקרב לב על המענה המהיר. אתה ממש עושה פה עבודת קודש. אין מילים לתאר את גודל ההערכה כשאדם מרגיש לחוץ ומפוחד מתוצאות של בדיקות ומקבל כאן מענה ממך.
    האם לדעתך עשוי להעיד על לימפומה??
    מלחיץ אותי מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות

פרופ` אברהם קוטן
    17/08/2019

ממש לא, אפשרות נדירה, אבל יש לבצע את הבירור הנדרש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ׳, תודה רבה על תשובותיך.

שלי
    17/08/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שלי
    18/08/2019

פרופ קוטן שלום,
    בהמשך לשאלה הקודמת רציתי לשאול האם יש הבדל בין בלוטת לימפמה ראקטיבית לבין התנהגות של בלוטת לימפה כאשר מעורב סרטן השד? הרופא אמר לי שבמקרה בו מדובר בסרטן שד מעבר לבלוטה המוגדלת היו צריכים לראות משהו גם בסונר ובממוגרפיה ובשל כך שבסונר וממו רואים ציסטות וקישרית שפירה אזי לדעתו אין קשר לשד. קבעו לי תור לספטמבר לסונר מכוון. ואני בחרדות ותוהה מה הסיכוי שבסונר ובממו פספסו משהו שאולי משפיע על הבלוטה..האם הבדיקות הללו הן מספיק אמינות?
    ומהו סונר מכוון? מה המשמעות?
    אני מתנצלת אבל המחשבות לא נותנות מנוח ואודה לך אם תוכל להשיב לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות

פרופ` אברהם קוטן
    18/08/2019

אני מבין את החרדה מכיוון שההמתנה לבדיקות מורות עצבים
    אני מקווה שלא יהיו ממצאים מדאיגים
    אם הבלוטות לא יעלמו יש לשקול דגימה ציטולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו