מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ולחוצה מאוד -בירורשלי02/08/2019
שלום ד״ר,
בת 40, ללא הריונות. ברקע אנדומטריוזיס מגיל 25/26 מאז הגילוי של האנדומטריוזיס מטופלת בטיפול שמרני על ידי גלולות למניעת היריון (נוטלת שלושה חודשים רצוף, הפסקה לקבלת וסת וחוזר חלילה). לפני שבוע חזרתי ליטןל גלולות אחרי הפסקה של שנה בשל בירור מיגרנות. אני נבדקת אחת לשנה בבדיקה ידנית אצל כירוג שד. לפני כשנה עשיתי us בשד כבדיקה שגרתית, אך נאמר לי שהבדיקה אינה אפקטיבית מכיוון שהשד סמיך. הבדיקה הייתה תקינה אך הומלץ לעבור ממוגרפיה.
אני הרבה פעמים בודקת את עצמי, ממששת שד ובית שחי כדי להרגיש עם יש שינויים. לפני מספר ימים מיששתי את בית השחי שלי והרגשתי תזוזה של משהו כמו מעין הרגשה של שריר ארוך שזז. ניגשתי לכירוג שד הקבוע שלי בדק ואמר שהוא מרגיש את מה שאני מרגישה וזה מרגיש לו כמו שריר אורכי או עורקי (לא הבנתי למה הוא מתכוון). צריך ללחוץ ממש עמוק כדי להרגיש את זה, וזה לא כואב אין לי נפיחות או ״גולה״ בכל מקרה נתן לי us וממוגרפיה אך לדברין בגילי ספק אם יסכימו לעשות לי us אלא יתעקשו על ממוגרפיה (אני נרתעת ממוגרפיה בשל רמות הקרינה על השד) .
שאלתי את הרופא אם זה ממצא מדאיג אבל הוא לא ממש ענה או הרחיב לגבי העניין. כתב בהפניה ״אין סיפור משפחתי של סרטן שד. שמה לב לנפיחות באזור הסופראקלויקולרי״ וגם ציין ממצאי בדיקה ידנית: ״שד ימין ללא גושים ללא שינויים בפטמה ללא בלוטות מוגדלות בבית השחי. מלאות בבית שחי ימין. שד שמאל - ללא גושים ללא שינויים בפטמה ללא בלוטות מוגדלות בבית השחי. יצוין כי מדובר בכירוג שתחום התמחותו זה שד.
מאז אני בלחץ וחרדה עד שאקבע תור (לאחר סוף השבוע). שאלותיי הן:
1) הרופא ציין בהפנייה מלאות בבית שחי ימין! מה זה אומר בבקשה?
1) האם us תלת מימדי יכול להוות בדיקה טובה במקרה של שד סמיך? והאם ממוגרפיה מדגימה בית שחי ויכולה להיות אפקטיבית שהשד סמיך?
2) האם מתחת לבית השחי יש כל מיני בליטות וגושים טבעיים כמו שיש בשד
3) האם אפשר להימנע מבדיקת ממוגרפיה?
4) האם נטילת הגלולות לזמן כה ממושך מעלות סיכון לסרטן השד ? כל הרופאים ששאלתי אומרים שהסיכוי הוא קטן ממש..
יודגש כי במשפחתי אין סיפור משפחתי של סרטן השד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלאות בבית השחי
פרופ` אברהם קוטן02/08/2019לא ניתן לתת מענה מקצועי מבלי להתרשם מבלי לבדוק אותך.
עקרונית - הרופא מרגיש משהו לא מוגדר ולכן יש להמשיך ולברר עי בדיקות דימות (הדמיה). בדיקת ממוגרפיה מדגימה גם את בית השחי והפחד מהקרינה הוא חסר בסיס מציאותי, מדובר בחשיפות בלתי משמעותיות עם סיכון אפסי, אם בכלל, בהשוואה ליתרונות הבדיקה. אם בדיקת הממוגרפיה לא תראה ממצאים ועדיין יש הרגשת מלאות אפשר לחזור על בדיקת האולטרה סאונד ובנוסף לשקול ביצוע MRI. נטילת הגלולות במשך מספר חודשים לא מעלה סיכון לסרטן שד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שלי02/08/2019תודה פרופ׳ על תשובתך המהירה.
האם אפשר הפוך, דהיינו להתחיל מבדיקת us ורק אחכ לעבור לממוגרפיה? והאם ממוגרפיה מומלצת כאשר מדןבר בשד סמיך? (בus לפני שנה אמרו לי שהשד סמיך וקשה לראות אם יש ממצאים קטנים לכם איני מבינה אם ממוגרפיה עשויה להועיל במקרה זה). הרופא אמר ש us מדגים טוב את בית השחי אז אני תוהה למה לא להתחיל ב us. פשוט לאחרונה עברתי גם סי טי בטן וגם צילומים בשל חשש לאפנדיציט ולכן מנסה להימנע מקרינה נוספת.
אני נוטלת גלולות פמינט במשך שנים (לא חודשים) מאז הייתי בת 25/26 עקב אנדומטריוזיס (כיום בת 40).
האם זה מעלה את הסיכון?
אודה לך באם תוכל להשיב גם לשאלתי זו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` אברהם קוטן02/08/2019נטילת אסטרוגנים ממושכת עלולה אולי להעלות הסיכון לסרטן שד, אבל כמובן שטיפול באנדומטריוזיס חשוב מאד. לכן יש לערוב בקפדנות אחרי מצב השדיים. אפשר לבצע קודם כל US ואחכ ממוגרפיה, אבל נדמה לי שכדאי יהיה גם לבצע MRI.
באשר לסיכון בביצוע ממוגרפיה - הוא ממש זניח ואינני סבור שבתרחיש שלך הוא צריך בכלל להילקח בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ואחרונה
שלי04/08/2019פרופ שלום רב,
שוב תודה על המענה המהיר.
מבקשת לברר עמך מדוע אתה חושב שצריך לשקול גם בדיקת mri?
האם ממוגרפיה ו us אינם מספיקים?
מדוע כאשר אני שואלת את הכירוג שד ורופא הנשים שלי לגבי הסיכון לסרטן שד בגלולות הם עונים לי שהוא קטן וזניח וכלל לא מייחסים חשיבות לדאגה שלי מזה..חלק מהרופאים אומרים שאין סיכון כלל..לכם אני תוהה האם בכלל יסכימו לאשר לי mri..
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
פרופ` אברהם קוטן04/08/2019אכן הסיכון בנטילת אסטרוגנים קטן ובטל בהשוואה ליתרון שלהם בטיפול באנדומטריוזיס.
היות ולטענתך נמושה מלאות - יש לברר את טיבה בצורה מעמיקה.
בדיקת MRI במקרה שלך לא תאושר במסגרת סל הבריאות, אבל היא עשויה לאבחן ממצאים שבדיקות אולטרה סאונד וממוגרפיה עלולות להחמיץ כאשר מרקם השדיים סמיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי
ממצאים08/08/2019פרופ׳ שלום,
עקב תחושת מלאות בבית שחי ימין הופניתי כאמור ל us כולל בתי שחי ולממוגרפיה.
ביצעתי את שתי הבדיקות אך בתי השחי נמצאו תקינים ללא בלוטות מוגדלות. גם הus וגם הממוגרפיה הדגימו בתי שחי תקינים. בשד ימין נמצאו שני ממצאים ציסטיים שפירים. מלבד מעקב על השד לא המליצו על בדיקות נוספות. פניתי לכירוג שד נוסף לשם חוות דעת שניה ראה את תוצאות הבדיקה וגם מישש את בית השחי ולא חש במה שהרגשתי. נאמר לי שאולי חשתי באיזושהי בליטה תת עורית משהו שלא קשור לשד בכלל.
האם ניתן לסמוך על us וממוגרפיה שידגימו את בית שחי ימין בצורה מיטבית? האם ניתן להיות רגועה או שמא ייתכן ש us וממו לא מדגימים טוב. צפיפות השד בראד 2 לפי הממו.
אודה לך באם תוכל להשיב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)