מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה של בדיקת PET-CTרביב05/05/2009
שלום רב ,
אשתי חלתה בסרטן המעי הגס אשר שלח גרורות לשחלות ,
היא עברה ניתוח בחודש 12.2008 הכולל הסרת השחלות + כריתת חלק ממעי הגס היכן שהיה גידול .
אנו עברנו סידרת טיפולים אשר במהלכן בדיקות הדם הצביעו על ירידה דרסתית
של בדיקות הדם מרמה של CA-19-19 כ 4100 ל 301 וזה תוך 4 טיפולים בלבד ( סוג הטיפול הנו חומר כימי פולפרי + חומר ביאולגי אווסטין ) , עברנו בדיקת ct - pet וזאת לאור ממצאים מחשידים בכבד שבוצעו לאחר בדיקת CT שגרתית .
כמו כן אלי לציין כי בעקבות הממצאים המחשדיים בכבד הוחלט על שינוי סוג טיפול ( אוקסלי + אוויסטין ).
אנו קבלנו ליידנו כעת את תשובת הPET CT וברצוני לשאול שתי שאלות : .
1. בסיכום הממצאים נרשם כי הודגמה קליטה חמה בתהליך ריקמתי המסנן את הושמן באגן ,
בצמוד לסיכה הניתוחית במעי .
התהליך ניצפה ללא הפרדה ברורה מלולאות מעי הדק הסמוכות ומחשיד מאוד להישנות מקומית של המחלה היסודית .
שאלית היא האם יתכן כי המחלה הופשטה מהמעי הגס למעי הדק או האם ממצא זה הנו כחלק
מהליך הניתוח אשר מראה ממצא זה .
2. לגבי הנקודות הכבד נאמר כי ניצפו 3 נקודות בכיפת הכבד אשר טיב ההמצאים לא חד משמעי ואין לראות ממצאים וויאביליים ברורים בכבד כעת .
האם האמור אומר כי ממצאים אלו בעצם כתוצאה מהטיפולים מתחלים להעלם ואו האם נקודות אלו כלל אינם גידול .
אודה לתשובותך המהירה אנו אובדי עצות .
בברכה רביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי PET
פרופ` אברהם קוטן05/05/20091. מתיאור תוצאות הבדיקה הרושם הוא שהחולה מגיבה לטיפול וכי יש נסיגה בממצאים בכבד
2. הקליטה באגן מחייבת בירור נוסף, ע,י בדיקות הדמיה נוספות ואולי ביופסיה - לשלול הישנות מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית04/05/2009
קיבלתי בטיפול לסרטן השד דקסול ובטיפול עצמו הרגשתי קצת מעין צריבה בשלפולחית השתן האם התרופה שקיבלתי עושה את זה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקסול
ד''ר יוסף ברנר04/05/2009קרוב לוודאי שלא קשור
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT ריאותיהונתן04/05/2009
שלום, אבי מעשן מזה 20 שנה ב 2 קופסאות סיגריות ליום. לאחרונה התחלתי להיגמל אך שלחו אותי ל CT ריאות בשל המלצת הרופא המטפל לאחר צילום. הייתי רוצה לדעת מה משמעות הבדיקה ומדוע בחר הרופא לשלוח אותו לבצע אותה לאחר שביצע כבר צילום רנטגן? הייתי גם רוצה לדעת מדוע קיימת השתתפות עצמית על הבדיקה (במסגרת ההנחה של כללית מושלם שילמנו 350 ש"ח, מה מחיר הבדיקה בשוק ? ) בברכת בריאות טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר יוסף ברנר05/05/2009CT היא בדיקה המשלבת הרבה מאד צילומים ביחד ועל ידי המחשב נותנת תמונה של מה שנעשה בחתכים השונים של הגוף. CT חזה למשל משלב מאות צילומי חזה ביחד מכל הכיוונים. כמובן שה CT הוא הרבה יותר מדויק ונותן הרבה יותר אינפורמציה מצילום חזה רגיל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה CARBO VP16סיגל03/05/2009
שלום!
האם חולה של סרטן קרצנואיד מפושט, במצב פיזי ירוד יכול לעמוד בטיפול תרופתי של CARBO VP16? מה בדרך כלל התגובה של המחלה לטיפול? האם תיתכן פגיעה בכליות בחולה עם תפקודי כליות של 50%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרצינואיד מפושט
פרופ` אברהם קוטן03/05/2009קשה לענות ב"שלט רחוק". אבל לעתים גם במצב המתואר עשויה המחלה להגיב לטיפול. באשר לתפקוד הכלייתי - ניתן לתת במצב שכזה את התרופות הללו, מתאימים המינון לפי התפקוד הכלייתי ומצבו הכללי של החולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת תופעות לוואידדי ראובני02/05/2009
אבי חלה בלוקמיה לפני כשנה, ובמרץ השנה סיימנו את הטיפולים בבית החולים. אבי נוטל כיום כדורים כימיים כל יום ומאז שהוא החל ליטול כדורים אלו - הוא לא מרגיש בטוב - ככל הנראה מהשפעת הכדורים. יש לו תופעות לוואי כגון עייפות, בטן נפוכה (ככל הנראה גזים או דברים אחרים בקיבה וחוסר מצב רוח). לדעתינו מצב זה נובע מנטיךת הכדורים מכיוון שבכל תקופת שהותו בבית החולים הוא קיבל בנוסף לטיפולים הכימייים דברים נוספים אשר מנעו בחלק מהמקרים תופעות לוואי אלו. הני מעוניין להוציא את אבי ממצב זה, זה לא קל לראות אדם שהיה חזק ושמח ביום יום חלש וללא מצב רוח. האם נטילת כדורי כורכום לדוגמא שעליהם קראתי במקצת יכולים למנוע תופעות אלו? האם נטילת כדורים אלו בנוסף לכדורים הכימיים אשר אבי צריך לקחת כל יום יכולים להשתלב ביחיד?
תודה על התשובה
דדי ראובני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר יוסף ברנר02/05/2009איזה כדורים כימיים אביך מקבל?
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדמיכל01/05/2009
שלום רב
שמי מיכל והנני בת 59
ב 23 בפברואר עברתי כריתת שד שמאל
עקב המצאותם של שני מוקדים סרטניים בשד. לאחר הכריתה התברר כי ישנם שלושה מוקדים בשד.
נמצאו שלושה גידולים בגדלים הבאים: 2.5 ס"מ , 1 ס"מ , 7מ"מ.
כמו כן הוסרה בלוטת לימפה בניתוח ונמצאה גרורה בגודל 1 מ"מ.
לאחר מכן הוסרו עוד 8 בלוטות כולן נמצאו תקינות.
בדיקת האונקוטייפ לא הצליחה פעמיים מסיבות תכניות כך גם חלק מן הצביעות.
אובחן כGRADE 1
עליי לציין שהנני פסנתרנית מקצועית וידיי והופעתי חשובים לי מאד.
התייעצתי עם שני רופאים הראשון המצליץ ישר על טיפול של CAF X6
ואילו השני טען שבCAF תיתכן פגיעה בעצבים בקצות האצבעות וגם בלב
ואילו ב TC X4 אין סכנה לפגיעה בלב ולא להרעלה עצבית או פגיעה בתחושב בקצות האצבעות.
שאלתי היא :
האם הTC הינו טיפול אשר לא הוכח חד משמעית והאם נכון הדבר כי הוא פוגע בעצבוב ובלב
או שההפך הוא הנכון.
האם אוכל להמשיך לנגן תוך כדי טיפול ולהמשיך לטוס לחו"ל?
אודה על תשובתכם מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסרטן שד
ד''ר יוסף ברנר01/05/2009TC יכול לגרום לנזק נאורולוגי באצבעות. CAF יכול לגרום לנזק בלב אך ניתן להימנע מנזק זה על ידי שילוב תרופה בשם קרדיוקסן. אפשר לנגן במהלך הטיפולים אך לא מומלץ לנסוע לחו"ל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן השד שאלה נוספת לגבי הטיפול
מיכל03/05/2009ראשית כל ברצוני להודות לך על התשובה המהירה והעניינית.
שאלתי היא על ההבדל בין שני הטיפולים מלבד העובדה שTC יכול לגרום לחוסר תחושה בקצות האצבעות וCAF יכול לגרום לנזק ללב (ואינו גורם לחוסר תחושה באצבעות). האם קיים הבדל אמפירי בין שני הטיפולים? האם TC אינו מוכח דיו ? מי משניהם נחשב טוב יותר ובעל פחות תופעות לוואי.
תודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTC
ד''ר יוסף ברנר03/05/2009שניהם טובים ויעילים באותה מידה , אין הבדל מהותי בין שני הטיפולים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש גרורות?אבישי29/04/2009
לאחר גילוי סרטן בכליה ימנית עברתי כריתה מלאה. כעבור שנה עברתי כריתה של הערמונית בשל קרצינומה. לאחר 6 שנים נתגלה סרטן בכליה השמאלית כאן כבר היתה מעורבות של כלי דם. עברתי כריתה מלאה וכעת אני מטופל בדיאליזה. לפני כשנתיים נתגלו מספר מוקדים בלבלב וכן במיטת הכליה האחרונה שנכרתה. מאז אני מטופל בNEXAVAR ולפי בדיקות סי.טי. אין שינוי בגרורות מזה כשנה. אמיין כי עברתי בדיקת EUS עם דיקור של הלבלב ולא נמצא ממצא להמלצתו של המומחה דר' סנטו באיכילוב, עברתי בדיקה נוספת שלא העלתה ממצא. למרות זאת הרופאים משוכנעים שאכן יש גרורות בלבלב ובמיטת הכליה. שאלתי: האם יתכן שהם טועים ואין גרורות? כיצד לא חל כל שינוי במשך זמן כה רב? האם יש מצב שאוכל לקבל השתלה ולזכות לפחות בחלק מחיי חזרה?
שאלה נוספת: האם מוכר מקרה כשלי, בו נכרתו שתי הכליות ומטופל בתרופה זו? אני סובל מאד מתופעות לוואי קשות של התרופה. קבל את התנצלותי על המכתב הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כליה
פרופ` אברהם קוטן29/04/20091. בהשפית נקסבר עשוי החולה להיכנס להפוגה ממושכת של המחלה - קרוב לוודאי זה קורה אצלך
2. כמובן שהאבחנה הבטוחה ביותר - ע"י נטילת דוגמא לבדיקה פתולוגית המאשרת קיום הישנות/גרורות, אולם לא תמיד ניתן לקבל אישור פתולוגי (כמו במקרה שלך) והאיבחון הוא ע"ס ההדמיה או התמונה הקלינית. ברור שעלולה להיות טעות בפיענוח הממצאים הדימותיים באחוז מזערי מבין המקרים, ושבפועל אין הישנות או גרורות.
3. לנקסבר תופעות לוואי - אינני חושב שהדיאליזה משפיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור ברנר מליאת תשובהעירית28/04/2009
האנדרימיצין a מה הוא יכול לעשות עם שמש .
אבל ללכת ברחוב נגיד לקניות או לסידורים זה בסדר אתה התכוונת לא לשבת בשמש ולהשתזף או שבכלל לא לצאת החוצה בשמש בקיץ שנה לא ללכת לבריכה די מבאס.
אודה לך בתשובה ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדריאמיצין ושמש
ד''ר יוסף ברנר28/04/2009השילוב יכול לגרום לפיגמנטציה בולטת או עור אדום מאד. רצוי להימנע לחלוטין מחשיפה וללכת עם שרוולים ארוכים אם יש חשיפה לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת פסיפס מיוחדליאור28/04/2009
שלום לכל קוראי הודעה זו,
שמי ליאור וחברתי החלימה לאחרונה ממחלת הסרטן לאחר השתלת מח עצם.
ברצוני להכין לה פסיפס מיוחד המורכב מהמון תמונות קטנות, זוגות זוגות של תורמי מח עצם ומקבלי התרומה ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה מעל
ליאור28/04/2009אם ברשותכם תמונה כזאת או מכירים אנשים שאפשר ליצור עמם קשר על מנת לקבל אישורם לקבלת תמונה כזאת אנא צרו עימי קשר במייל
תודה רבה, רק בריאות לכולנו,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלותהדס28/04/2009
לדודתי התגלה סרטן בשחלות , ברצוני לדעת האם יש אפשרות לטיפול היפרתרמיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות
ד''ר יוסף ברנר28/04/2009כן, בנוסף לטיפול הקונבנציונלי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים רדיולוצנטיים עם מוקדים אופקייאריקו28/04/2009
שלום,
אשתי בת 43 בריאה בד"כ.
בצילום פנורמי אקראי הובחן נגעים גדולים בלסת תחתונה בצד שמאל בקוטר 10-20 מ"מ.
הנגעים רדיולוצנטיים עם מוקדים רדיואופקיים במרכזם.
אשתי הופנתה לביופסיה ניתוחית. יחד עם זאת, הרופא במרפאת פה ולסת אמר שזה נראה שפיר.
שאלותי
1. אם כבר אני עושה ביופסיה - האם לא כדאי באותה הזדמנות להוציא את הנגעים הנ"ל ?
2. הרופא אמר שאצטרך מידי פעם לעקוב אחרי זה. אז במקום לעקוב - אולי עדיף להוציא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לפנות לפורום של פה ולסת
ד''ר יוסף ברנר28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריפל נגטיב גרייד 3 בלוטות מעורבותנעמי28/04/2009
אחרי כימייה וניתוח וזו תוצאת הפתלוגיה,עד כמה גריד 3 בשילוב טריפל נגטיב מגדיל סיכויי חזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריפל נגטיב
ד''ר יוסף ברנר28/04/2009השילוב הנ"ל מעלה את הסיכויים של ההישנות, אך זו תלויה גם בגודל הגידול, מספר הבלוטות ופקטורים נוספיםץ
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםחן27/04/2009
שלום
אני בן 22 בקרוב סובל כבר מספר שנים מכאבי ראש חזקים, כשהתלוננתי על כך הפנו אותי לאורטופד לעשות בדיקת מיפוי עצמות כי טעננו שיש אפשרות ששזה מגיע מכאבי צוואר.
הבדיקה הייתה תקינה אך עברתי פיזיוטרפיה להקל על כאבי הצוור
השנה הכאבים התחזקו במעט ואני מרגיש שהראש שלי ממש נעשה כבד לפעמים ויש כאבים מידי פעם בצד של האוזן ..
אני מפחד מאוד לדבר על העיניין ואני שוב פעם נפגש עם אורטופד
אני רוצה לדעת אם יש בדיקה כלשהי שמומלץ לי לעבור או שעליי להמשיך להפיגש עם אורטופד
יש לציין גם שאני עוד במסגרת צבאית ששם העיניין הרפואי פחות זמין ויותר איטי.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לפנות לפורום נאורולוגיה
ד''ר יוסף ברנר28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית27/04/2009
כתבת שכל החולות נשארות במעקב אחרי הטיפול של הסרטן שד מה עושים איזה בדיקות לאחר מכן מפחיד מקבלים טיפול קשה מאד ואז גם אי אפשר לדעת מה קורה אין 100 אחוז לי הרופאה אמרה שההחלמה שלי תהייה 90 אחוז כי זה דרגה נמוכה כשגילינו מה אתה חושה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר יוסף ברנר27/04/2009בשביל הסיכוי של 10% שהמחלה תחזור צריך להישאר במעקב ממושך
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור ברנרעירית27/04/2009
שלום דוקטור ברנר כתבתי לך על פיגמנטציה כתבת לי שזה תלוי בכימוטרפיה שנותנים אני קיבלתי לסרטן השד ac וטקסול אני חודשיים אחרי הכימוטרפיה האם כל השנה עלי לשמור משמש יש לי ילדים קטנים האם אני יכולה לשחות בקיץ בבריכה עם חולצה ארוכה או שגם את זה אסור אין לי כתמים בפנים אבל אני רוצה לדעת אם הכימוטרפיה שקיבלתי גורמת לכתמים ככה בעור או שרק עם חשיפה לשמש .
אתה מתכוון שהכל יחזור לקדמותו לאחר ההקרנות אמרו לי שההקרנות רק מקומי אז אם אני אחרי הכימוטרפיה אז זה אומר שהגוף מתחיל להתנקות נכון אודה בתשובה אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לשמש
ד''ר יוסף ברנר27/04/2009האדריאמיצין, שהוא החומר a יכול בשילוב עם שמש לעשות ריאקציות רציניות, ולכן בשנה הקרובה רצוי להימנע משמש. ניתן ללכת לים או לבריכה עד 9 בבוקר או מ 5 אחה"צ
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)