מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן הערמוניתי26/04/2009
שלום רב,
אבי, בן 73, חולה בסרטן הערמונית. PSA עם גילוי המחלה (ב-2007) : 44, גליסון 7-8. מאז טופל בלוקרין+ קסודקס. עד כה, הגיב יפה לטיפול ההורמונלי, כעת PSA נמצא בעליה (11 לפני כחודש).
בעקבות כאבים מהם סבל באיזור עצם הזנב, עבר בינואר סדרה של 10 הקרנות. ההקרנות לא סייעו להקל על הכאב.מיפוי עצמות שביצע מראה שכנראה קיימת גרורה באזור עצם הזנב.
אבי חושש מאוד מכימותרפיה. נטל כדורי DES במשך שבועיים אולם הפסיק לחלוטין לאחר שסבל מאוד מדפיקות לב מואצות ותשישות. עם זאת, באותו זמן, הכאבים בעצם הזנב דווקא פחתו.
כרגע אינו לוקח כלום. מאז שהפסיק עם ה-DES, הכאבים שוב החמירו, ומקרינים לכיוון ירך ימין.
הבנו שלא ניתן לבצע כרגע סדרת הקרנות נוספת, ויש להמתין תקופת זמן מסוימת מסיום ההקרנות הקודמות. אבי ביקר במרפאת כאב, אולם טרם קיבל מענה לבעיה, אלא רק מרשם למשככי כאבים (אתופן, וולטרן), שבינתיים לא עוזרים.
שאלותינו: מה ניתן לעשות כדי להקל על כאביו של אבי? האם יש טיפול הורמונלי חלופי (גם אם לא כלול בסל התרופות) שיכול לסייע? האם ישנו משכך כאבים אפקטיבי יותר מזה שלוקח כעת (2 אלגוליזין בערב)? האם דיקור או טיפול משלים אחר יכול לסייע?
אבי סובל מאוד, בעיקר בערב.
נא עצתכם...
בתודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ערמונית עם גרורות בעצמות
ד''ר יוסף ברנר27/04/2009לאחר כשלון בסוג אחד של הורמונים, הסיכוי שהורמון אחר יעזור הוא קטן ואם כן, זה לתקופה קצרה. על כן אינני חושב שצריך לחפש טיפול עם הורמון אחר.
צריך לדעתי:
1. לאזן לו את הכאבים עם תרופות נרקוטיות, במינונים עולים עד שיגיעו למינון המנטרל את הכאבים
2. להשתמש בחומר בעירוי פעם בחודש בשם זומרה המפחית את הכאבים מגרורות בעצמות
3. לשקול טיפול בכימותרפיה בשם טקסוטר, שהיא חומר בעל יעילות די נמוכה ולתקופה לא ארוכה, אך זה הדבר היחיד שקיים כיום במצבו של אביך
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובותיך!
י29/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בבלוטת רוק קטנהלאה26/04/2009
שלום רב,
ביבופסיה מאזור רטרו-מולארי התגלה MUCO-EPIDERMOID CA. LOW GRADE.
אזור הביופסיה לאחר כחדשיים תקין ואין עדות חיצונית לגידול.צילום פנורמי ו CT ראש צוואר -תקינים.
רופא 1 המליץ על ניתוח להוצאת התאים שנותרו בהדרמה כללית תוך בדיקה פתלוגית של התאים בהקפאה. ההמלצה לניתוח בהקדם.
רופא 2 המליץ על מעקב בלבד פעם בחודש.אם לא תיווצר עדות חיצונית לא ייעשה דבר.
ההתלבטות שלי גדולה באיזו מהאפשרויות לאמץ ואשמח מאד לחוות דעתכם והמלצתכם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקואפידרמואיד קרצינומה
ד''ר יוסף ברנר26/04/2009לדעתי, האופציה הראשונה היא המומלצת
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקואפידרמואיד קרצינומה
לאה26/04/2009תודה רבה ד"ר ברנר.
לדעת הרופא ה-2 שהתייעץ עם 2 רופאים נוספים במחלקה, אם אין כל עדות לגידול אחרי הכריתה לביופסיה לא ממולצת כלל התערבות נוספת. ביקשו להסתכלות בפתלוגיה אצליהם את הסלייד הפאתלוגי. (תיתכן גם אי דיוק באבחון הפתלוגי?).
להמלצתך -האם אין כל חשש בהתערבות הניתוחית שהמליץ רופא 1 שייתכן שמבוצעת שלא לצורך?
בברכה,
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקואפידרמואיד קרצינומה
ד''ר יוסף ברנר27/04/2009צריך להבין שרפואה אינה מדע מדויק ורופאים שונים יכולים לחשוב בצורה שונה.
רופא מספר 1 חושב, ואני מסכים לדעתו, שמוטב לעשות ניתוח נרחב ולהוציא את כל התאים הסרטניים. בביופסיה בד"כ מוציאים חלק מהגידול או את כולו אך ללא מרחב ביטחון של רקמה נקיה. בניתוח תמיד משתדלים שמסביב הגידול תוצא רקמה בריאה, שאם הסתננו לשם מספר תאי סרטן בודדים שלא ניתן לאתר אותם, גם הם יהיו מחוץ לגוף.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית26/04/2009
שלום דוקטור ברנר כתבת לי שאם מקבלים כימוטרפיה ונחשפים לשמש אפשר שיהיה פיגמנטציה אני כמעט חודשיים אחרי הכימוטרפיה ואני מטופחת החלטתי לעשות שעוה להוריד שפם קצת לא נורא ועשיתי האם העור יקבל פיגמנטציה אחרי השעוה האם העור עדין יותר אחרי הכימוטרפיה או שזה בסדר שעשיתי אפילו הרופאה אז בזמנו אמרה לי שאפשר לעשות טיפול פנים עדיין לא עשיתי אודה בתשובה אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
ד''ר יוסף ברנר26/04/2009הרגישות היא רק לשילוב של סוגים מסוימים של כימותרפיה עם השמש
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לפרופ' קוטןבועז26/04/2009
בהמש ך להודעה שלי מלפני שבוע על חשד לחזרת מחלה שהחלה כסרטן הרחם.
כבר עברו 10 ימים מאז הביקורת אצל הרופא ולא נתקבלה תשובה מהרופא.
האם מקובל לפנות אל הרופא ולהציע לו לבצע בדיקת PET CT. האם הוא לא ייפגע
שאני לא סומך עליו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון ושאלות- סרטן הרחם.
בועז01/05/2009בינתיים כבר קבלנו תשובה מהאונקולוג ולצערי הודיע לי שעל אשתי לעבור סדרה נוספת של טיפולי כימותרפיה ושהוגשה בקשה לאישור הטיפולים. שאלותיי הן: איזו תרופה מומלצת לטיפולים חוזרים?
התרופות בטיפולים הראשונים לא הוכיחו את עצמם (המחלה חזרהלאחר שנה ומס' חודשים מתום הטיפולים הקודמים) כוונתי לטקסול וקארבופלאטין. השאלה השנייה היא האם על אשתי יהיה להמשיך לעבור טיפולים כל הזמן או שיש סיכוי שתחלים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו שני
פרופ` אברהם קוטן02/05/2009כמובן שהתשובה היא עקרונית - על סוג הטיפול אפשר להחליט רק לאחר שרואים את החולה ובודקים אותה.
עקרונית, האופציות הן:
1. אם חלפה יותר משנה מסיום טקסול - קרבו - אפשר לחזור למשלב זה
2. דוקסיל
3. טופוטקאן
4. גמזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בועז03/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי רופא חולה
פרופ` אברהם קוטן02/05/2009אנימ לא הייתי נפגע - שכן הכלל שלי הוא שהחולה תמיד צודק !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שדעירית26/04/2009
שלום אני כמעט חודשיים אחרי הכימוטרפיה אובחן אצלי סרטן השד קיבלתי דקסמטזון ואימנד ופלוקסי האם התרופות האלה סטרואידים והם עושים שיעור יתר ולמה אני שואלת הרי בטיפול הכל יורד גם בפנים כולל ריסים וגבות ואחרי שמפסיקים את הכימוטרפיה הכל מתחיל לצמוח שוב מחדש אז השאלה שלי האם בצמיחה של השערות בפנים יכול להיות עודף שיעור יתר כתוצאה מהתרופות שקיבלתי ואם זה צמח איך זה יורד אחר כך .
כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מהכימוטרפיה.
ועוד שאלה אני מקוה שאתה תוכל לעזור לי אני מתלבטת צמח לי השיער בראש סנטימטר וחצי אני שואלת האם כדאי שוה לעשות קרחת בכדי שכל החומרים הכיממים יצאו החוצה או שלהמשיך לגדל את השיער ועל ידיי הסתפרות כל כמה זמן השיער מתחדש אני לא מבינה בזה אני רק מבולבלת בקשר לזה והאם כדאי להתייעץ עם רופא עור תודה רבה אורנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער בסרטן
ד''ר יוסף ברנר26/04/2009אני מקווה שלאחר תום הטיפולים הכל יחזור לקדמותו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק לי לא עניתם....MEGEFRENמיכל26/04/2009
בוקר טוב,
לאבי היקר מאוד בן ה- 86 גילו לאחרונה סרטן בקיבה בשלב מתקדם. רופא נתן לו את התרופה MEGEFREN. לא מצאתי חומר כתוב על התרופה. האם תוכלו לומר לי מהי התרופה ומה היא "עושה"? המון תודה,
טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגפרן
ד''ר יוסף ברנר26/04/2009מגפרן זוהי תרופה המכילה מגסטרול אצטט, סוג של הורמון הפרוגסטרון, המשמש לחולי סרטן לשם שיפור התאבון. עד לאחרונה שווקה בארץ תרופה זהה בשם megace אך משום מה השיווק הופסק
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאה בגרמניה שמטפלת במחלת הסרטןאורן25/04/2009
שלום לך,
שמעתי שיש מרפאה בגרמניה שמטפלת במחלת הסרטן באמצאות שיטת היפרתמיה
ברצוני לדעת
1. לאיזה סוגי סרטן טיפול זה מתאים ?
2. מה הם אחוזי הצלחה של שיטה זו?
3. איך בודקים אם חולה מתאים לשיטה הנ"ל?
בתודה אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתרמיה
ד''ר יוסף ברנר26/04/20091. היפרתרמיה מתאימה לרוב סוגי הסרטן
2. אחוזי ההצלחה תלויים בסוג הגידול, מיקומו ודרגת ההתפשטות.
לפי המחקרים, ההיפרתרמיה עוזרת לכ 50% מחולי סרטן.
מחקרים מצביעים על כך שההיפרתרמיה, כאשר ניתנת ביחד עם כימותרפיה או הקרנות מכפילה את יעילותם.
ניתן לקבל טיפולים בהיפרתרמיה גם בישראל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורליעירית25/04/2009
האם כשעושים הקרנות מרגישים עייפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מהקרנות
ד''ר יוסף ברנר26/04/2009תלוי מהו אזור ההקרנות אך בעיקרון כן, הרבה פעמים הטיפול בהקרנות יכול להיות מתיש
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית25/04/2009
ברצוני לשאול אובחן אצלי סרטן השד הוציאו בניתוח חלקית סימתי את הכימוטרפיה עכשיו אני בהקרנות האם הסרטן כבר יצא מהגוף או שרק אחרי שמסיימים את הטיפול אפשר לדעת זאת אומרת את ההקרנות תודה ושלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים מונעים
ד''ר יוסף ברנר26/04/2009כל חלקי הסרטן הגלויים לעין הוצאו בניתוח. קיים תמיד חשש שיש שאריות מיקרוסקופיות בלתי נראות לעין בלתי מזוינת, ולכן נהוג להוסיף טיפול מונע בכימותרפיה או הקרנות לאחר הניתוח. בשלב כזה לא ניתן לדעת האם כל תאי הגידול הודברו או שנותרו תאי גידול שעמדו כנגד כל הטיפולים. לכן החולות נשארות במעקב של אונקולוג במשך כ 10 שנים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופסור אברהם קוטןעירית25/04/2009
שלום אובחן אצלי סרטן השד וכמובן שקיבלתי כימוטרפיה וקיבלתי אימנד דקסמטזון ופלוקסי לוריד רציתי לשאול האם אחרי שנגמר הכל והשיער מתחיל לצמוח והכל האם התרופות האלה יכולות לגרום לשיעור יתר בגוף או בפנים כי בכל זאת זה סטרואידים נכון תודה רבה עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שיער
ד''ר יוסף ברנר26/04/2009עם תום הטיפולים, לאחר מספר חודשים, מצב השיעור אמור לחזור לקדמותו, ללא שיעור יתר או חסר
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה לא מפוענחטליה25/04/2009
בוקר טוב
לאחר מס' חודשים של כאב בריאה שמאל עשיתי אתמול צילום.
קיבלתי צילום לא מפוענח והמתח גומר אותי כל הסופ"ש
אשמח לקבל חוות דעת ראשונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד''ר יוסף ברנר25/04/2009אינני רנטגנולוג, אך בעיני הצילום נראה תקין לחלוטין
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור ברנר מאתיעירית24/04/2009
שלום כתבת לי שסטרואידים עושים שיעור יתר האם השיערות האלה נשארות לתמיד או שהם נושרות אני כתבתי לך על סרטן השד ועל אימנד ועוד האם הם עושים שיעור יתר הסטרואידים נגד הבחילות תודה אתי
ועוד משהו האם הטיפול הכימוטרפי שקיבלתי הורס את השיניים וגורם לצבע שונה בשיניים עקב הטיפולים לא כתבת לי לגבי פיגמנטציה בפנים עם אכן הטיפולים גורמים ליותר נמשים או כתמים
האם אחרי ההקרנות החזה יחזור לצבע הרגיל שלו תודה רבה אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים
ד''ר יוסף ברנר25/04/2009אחר הפסקת הסטרואידים השיעור העדין בפנים נעלם.
פיגמנטציה בעור יכולה להיות קשורה לכימותרפיה, בזמן הכימותרפיה צריך להימנע מחשיפה לשמש. ברוב המקרים צבע העור בבית החזה חוזר כמעט לנורמה, לעיתים קיים הבדל קל בצבע באזור ההקרנה ולעיתים רחוקות קיים הבדל בולט יותר
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןעירית24/04/2009
רציתי לשאול ממה בא סרטן שד מה הסיבות לכך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה בא סרטן השד
ד''ר יוסף ברנר24/04/2009במרבית המקרים הגורם לסרטן השד אינו ידוע.
באחוז מסוים של המקרים יש רקע גנטי, כלומר גן מסוים המועבר בתורשה ואשר הנשאיות של גן זה הן בסיכון גבוה מאד לפתח סרטן שד,
כמו כל סוגי הסרטן, סרטן השד נוצר בעיקר מגורמים סביבתיים, זיהום, מתח וקרינה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור ברנר מאתי תודה.
עירית24/04/2009לדוקטור ברנר שאתה אומר שסרטן נוצר מגורמים סביבתיים למה אתה מתכוון חוץ מהזיהום מה הכוונה לגורמים סביבתיים אם ככה אתה מתכוון לזה שהאדם גורם לעצמו את הסרטן במו ידיו אבל- יש הרבה אנשים לחוצים בחיים שלהם ולא מפתחים את מחלת הסרטן כמו גירושים ועוד דברים קשים איך זה מוסבר ואני לא נשאית של הגן של סרטן השד לא משנה זה כבר הופיע לי ואין מה לעשות חבל כי זה היה סיוט גדול לעבור את הגיהנום הזה לא פשוט אבל זהו אני כבר מתקרבת לסוף תודה אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אל דוקטור ברנרעירית24/04/2009
שלום אובחן אצלי סרטן השד הגידול היה בגודל 1.2 הוציאו לי שני בלוטות את בלוטת הזקיף ואת הבלוטה שאחריה הבלוטות לימפה שלי נקיות והסרטן היה על צינוריות החלב .
רציתי לשאול אם הוציאו את הגידול אז כרתו את צינוריות החלב גם או רק את הגידול עצמו .
קיבלתי כימוטרפיה כל שבועיים בהתחלה 4 טיפולים ראשוניים ac. ואחר כך 4 טיפולים של טקסול.
ועכשיו אני עושה הקרנות 33 טיפולים .רציתי לשאול האם הקרנות גורמות ליובש בפנים כי העור שלי יותר יבש והאם ההקרנות מכהות את עור הפנים
בכימוטרפיה מקבלים סטרואידים כמו אימנד וקיבלתי אקסטמזון אם אני לא מתבלבלת בשם האם הסטרואידים האלה גורמים לשיעור יתר או השמנה תודה רבה דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד
ד''ר יוסף ברנר24/04/2009הקרנות לשד אינן גורמות לבעיות. הן משפיעות רק על האיזוק לשם הן ניתנות.
סטרואידים אכן גורמים לתאבון מוגבר ועליה במשקל וכמו כן לשיעור יתר עדין בפנים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מיפוי עצמותדינה23/04/2009
בבקשה אם תוכלו לומר לי מה אומרים הממצאים בבדיקת המיפוי
עקמת של עמוד שדרה גבי מותני
הודגמה קליטה מוגברת ולא סדירה בצלע 9 משמאל מאחור ומלפנים
מצב לאחר החלפת פרק ירך עם קליטה מוגברת סביב התותב בחלק פמורלי ספק ממצא נוסף בקריסטה איליאקה מימין
קליטה מוגברת בירכיים כתפיים
ממצא לוואי רטנציה משמעותית של החומר בכליה ימנית
בסכום הממצאים בצלע אינם ספציפים וחשודים לתהליך משני הקליטה סביב התותב קשורה כנראה לניתוח שעברה
יתר הממצאים יכולים להתאים לשינויים אוסטוארטריטים
אמא שלי חולה אוקולוגית מקור התחלתי בשחלות
סובלת מכאבים רבים והתבקשה לעבור מיפוי והתוצאות לעיל
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
דינה23/04/2009האים זה קשור לסרטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי עצמות
ד''ר יוסף ברנר23/04/2009סרטן השחלות אינו נוטה לשלוח גרורות לעצמות.
המיפוי אינו מצביע על נוכחות של גרורות בעצמות אצל אמך
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רציתי לשאול
דינה24/04/2009אם תוכל להסביר לי מה אומרות התשובות של המיפוי
אם לא מדובר תודה לאל על גרורות בעצמות
מה אומר המיפוי?:)
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב עוד שאלה
דינה26/04/2009מה זה קריסטה איליאקה באיזה חלק בגוף מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריסטה איליאקה
ד''ר יוסף ברנר26/04/2009החלק העליון של עצם האגן
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)