מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש תת פלוירלי באונה התחתונהולריה אלקברוב24/09/2009
ברצוני לדעת מה זה אומר, האם זה סרטן, בנוסף במכתב שחרור היה כתוב:"יתכן מוקדים קטנים רכים נוספים", מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש פלאורלי
ד''ר יוסף ברנר25/09/2009הממצאים חשודים ויכולים ליצג מחלה סרטנית גרורתית
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומהבת של24/09/2009
אימי עברה ניתוח סרקומה ,בניתוח הגיעו לתאים בריאים והרופא היה מאד מרוצה,
הופננו לאונקולוגיה ושם אמרה לנו הרופאה שאינה יכולה להחליט כיוון שאימי בת 86 ויש לה הרבה מחלות ,היא תתיעץ בועדה ותחזור אלי ,עברו חודשיי ,איש לא התקשר אני יצרתי קשר אמרו שיבדקו ,היום חזרו אלי אנחנו רוצים לתת לך תור לטיפולים 30 טיפוךלים יוםיומיים היתי בהלם מאיפה זה בא??? (אם תצטרך אז אולי כמה בודדים כך נאמר לנו בביקור)ואני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות כן או לא??? תעזור לי דוקטור.בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה
ד''ר יוסף ברנר25/09/2009אין מספיק מידע. היכן צמחה הסרקומה. אם מדובר בגידול בגפים, והגידול הוא מעל 5 ס"מ בקוטר, צריך להקרין אותו. סרקומה הוא גידול יציב יחסית לקרינה ולכן צריך לתת מנת קרינה גבוהה וזאת הסיבה שצריך לפחות 30 טיפולים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה והבהרה בבקשה בבקשה
בת של25/09/2009הסרקומה היתה בעור של בית החזה בדוח הפתולוגי אחרי הניתוח כתוב הגידול נמצא כ-2 סמ מהעומק של האקסיזיה יתר הגבולות חופשיים גידול מזנכימלי בנוי מתאים כישוריים עם פליאומורפיזם בולט עם גרעינים גדולים נראתה פעילות מיטוטית,תסנין דלקתי וסימני דימום.
באבחנה כתוב skin and soft tissue of chest wall)wide excisuon
high grad pleomorphic saracoma completely excised
severe elastosus and cutaneous scar
ד" תוכל עפי"זה להסביר ולהביע דעתך בקשר להקרנות מדובר באשה בת 86 חולת סכרת שעברה גם ארוע מוחי
תודה מעומק הלב על התיחסותך
שנה טובה בריאה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שדחנה23/09/2009
שלום וברכה.
רציתי לדעת- אם אשה חלתה בסרטן שד ב1992- מה הסיכון שלה לפתח סרטן בשד בנגדית כיום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד
ד''ר יוסף ברנר25/09/2009אינני יכול לקמט זאת במספרים אך הסיכויים גבוהים יותר מאשה שלא חלתה בסרטן שד אף פעם
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוציטומהאריאל22/09/2009
שלום רב לאחי גילו אסטרוציטומה והוא עבר הקרנות בשילוב של כימוטרפיה במשך 3 שבועות
לאחר MRI ניתגלו איזורים נוספים אך הרופא אומר שזו לא החמרה בגידול אלא איזורית בגלל נמק מה זה נמק והאם הוא משפיע על רוחו והתנהגותו של האדם כמו כן איך ניתן לדעת אם יש החמרה איזורית ולא גידולית תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוציטומה
ד''ר יוסף ברנר23/09/2009קשה לענות לך עקב חוסר בנתונים. הטיפול בהקרנות למח יכול לגרום לנזקים במח עד לכדי נמק באזורים מסוימים. נמק זה אזור של תאים מתים שיכול להיות הן של תאי גידול והן של תאים נורמליים. אני מניח שאתה צריך לסמוך על חוות הדעת של הרופא המטפל בכם
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חלבון בדם לאחר הקרנותאני21/09/2009
שלום,
אבא שלי חולה סרטן ריאות תאים קטנים, סיים לא מזמן הקרנות חזה, לאחר ההקרנות ירד במשקל ויש לו עייפות וחולשה. בבדיקות דם התגלה מחסור בחלבון. קשה לו לשתות אנשור בגלל שיוצא לו הרבה ליחה לאחר ההקרנות. האם קיים איזשהו תחליף (כמו אנשור,לא בהכרח נוזלי) בשביל חלבון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
ד''ר יוסף ברנר23/09/2009ניתן לתת תזונה תוך ורידית לחולים במצבו של אביך. טיפול זה ניתן לתקופה מוגבלת עד שיתאושש מהטיפולים. צריך לפנות למכון האונקולוגי שם מטופל ולהתייעץ עם הדיאטנית של המכון או עם הרופא המטפל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וינורלביןטל19/09/2009
לאבי בן 77 הסובל מסרטן ריאות מפושט ניתן לאחרונה טיפול כימותרפי בוינורלבין. הטיפול ניתן במהלך שלושת השבועות האחרונים. (טיפול חד שבועי). מתי אם בכלל ניתן יהיה לראות שיפור במצבו? האם זה הטיפול הטוב ביותר לחולה במצבו?? לתשובתך אודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וינורלבין
ד''ר יוסף ברנר21/09/2009וינורלבין היא תרופה טובה ויעילה בסרטן הריאה ועם תופעות לוואי לא קשות במיוחד. קרוב לוודאי שהרופאים שקבעו טיפול זה החליטו שזה הטיפול הטוב ביותר במצבו.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Multiple Myelomaמרין17/09/2009
כמה שנים לאחר התפרצות של Multiple Myeloma צריך לקבל זריקות של roferon A והאם יש מחקרים שמראים יעילות של התרופה גם לאחר 10 שנים מהמחלה ( אם אפשר בבקשה לצרף לינק למחקרים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאלומה
ד''ר יוסף ברנר17/09/2009נא לפנות לפורום של המטולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומהחנה16/09/2009
שלום וברכה.
שאלתי- האם גידול שהוא ליפוסרקומה דרגה בינונית atypical נחשב ממאיר, כלומר תאיו ממאירים או שפיר? האם יש סרקומה שפירה בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפוסרקומה
ד''ר יוסף ברנר17/09/2009ליפוסרקומה בדרגת ממאירות בינונית זהו גידול ממאיר. כל סרקומה היא ממאירה למרות שיש דרגות ממאירות שונות. סרקומות בודדות הן על הגבול של גידולים שפירים כמו סרקומה פילואידס בשד או פיברוסקרומה פרוטוברנס.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליבקגלית16/09/2009
שלום
אני מעוניינת לדעת האם גליבק מתאים לטיפול ביואינג סרקומה
תודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואינג סרקומה
ד''ר יוסף ברנר17/09/2009אין דיווח על יעילות של גליבק ביואינג סרקומה. מחקר על ילדים עם סוגים שונים של סרקומות כולל יואינג לא הראה כל יעילות
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת מח עצםמרב16/09/2009
היי, אני בחורה בת 25 אשר בגיל 7 חלתה בסרטן הוצ'קין לימפומה, רציתי לדעת האם אני יכולה לתרום מח עצם ובכלל לתרום דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן16/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלב- טיפול ביולוגיקרן16/09/2009
שלום רב,
אני פונה לבקשת חבר ששוהה כעת בצרפת לצורך ניתוח סרטן הלבלב ע"י פרופ' אזולאי.
לאחר שנמצא כי אין אפשרות לניתוח מאחר והגידול לוקלי ונמצא על העורק וכלי הדם, לכן, אין לאן להתחבר.(אדנוקרצינומה)
לדברי פרופ' אזולאי הסכות במקרה הזה היא שנה. מאחר ובלתי אפשרי לנתח.
האם ישנו טיפול כלשהו שיכול לעזור?
האם טיפול ביולוגי שקיים בבי"ח הדסה אפשרי?
אנא תשובתכם.
תודה, שנה טובה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
פרופ` אברהם קוטן16/09/2009הטיפול המקובל הוא כימותרפיה (מבוססת על התרופה גמציטבין) אםשר לשלב אותה עם התרופה הביולוגית טרסיבה וכן בנוסף לשקול הקרנה ללבלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מח עצםלירון15/09/2009
שלום
לאבי בן ה60 בערך נימצא גידול בבלוטת לימפה הוא עבר ניתוח להוצאתו וללקיחת ביופסיה
הוא עבר גם בדיקת PET ועכשיו יש צורך לעבור בדיקת מח עצם
למה בעצם דרוש הבדיקה המפחידה הזו?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מח עצם
פרופ` אברהם קוטן15/09/2009ראשית - בד"כ זו בדיקה די פשוטה.
מטרת הבדיקה לבדוק מעורבות לשד העצם. בדיקת ה-PET תגלה רק מעורבות משמעותית ולא מעורבות מינימלית, למשל. מעורבות לשד העצם משפיעה על סוג הטיפול ומשכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ב PORT A CATצבי14/09/2009
שלום
זה שנתיים אני מטופל באוסטין במחלקה אונקולוגית באשפוז יום כל שבועיים
לאחרונה סמתי לב שמכניסים המחת למקום ובבדיקה לא יוצא דם למזרק .
למרות הכל מחברים אותי לאינפוזיה ואחרי יום הרגשתי כאבים סביב הפורט מבפנים במשך של כמעת שבוע
השאלה אם לא יוצא דם אז להיכן נכנס כל הטיפול , 5FU , אוסטין ,חומר נגד בחילה ומים לניקי הצינורות .
אשמח להחכים
תודה
צבי
3452* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואינג סרקומה
ד''ר יוסף ברנר17/09/2009גלליבק אינו יעיל בסרקומות של ילדים כולל יואינג. לא נעשו מחקרים נרחבים אך בדיווחים על מקרים בודדים לא נראתה תגובה לטיפול זה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה לי התשובה
צבי18/09/2009כנראה התשובה לא שייכת לי
סליחה ותודה
צבי שורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
צבי18/09/2009סליחה
לא כתבתי את גילי
אני בן 73 מטופל ב AVASTIN
תודה ושנה טובה
צבי שורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבכוש כוש14/09/2009
שלום לרופא,
לפני כשנה וחצי - סרטן שד - ניתוח והקרנות, מטופלת בטמוקסיפן ולוקרין כל שלושה חודשים.
בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבי גב, הופנתי למיפוי עצמות ותוצאותיו - "ניצפתה קליטה מוגברת קלה פוקלית ב- D9, D2, וצד ימין של L5. בהשוואה עם מיפוי קודם הממצא ב - L5, חדש וללא שינוי משמעותי ביתר הממצאים"
בצילום רנטגן - "שינויים ארטרוטיים L4-L5. סימנים ספונדילוליסטזיס דרגה 1 - L4-L5, אין להבחין בממצא חשוד לפיזור מישני.
הייתי אצל אורטופד שאמר שאין מדובר בגרורות. אבל אני לא שקטה האם יש צורך ויש מקום לעשות בדיקה נוספת יותר ממוקדת - כמו פט סיטי, או MRI.
בנוסף ערכים נמוכים של ויטמין D - 14, 22.24 וכן עודף של סידן בשתן ובדם , ו-PTH ( 102).
בתודה מראש
כוש כוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר יוסף ברנר17/09/2009אם אין עליה בסמני הגידול, הייתי מניח שלא מדובר בגרורות וחוזר על מיפוי עצמות עוד מספר חודשים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםהילה14/09/2009
לפני כארבע שנים מצאו באזור הטחול שלי צ'יסטה והחלו לעקוב אחריה במשך כשנתיים.
הצ'יסטה לא גדלה כלל והרופאים אומרים ש-99.9% שהצ'יסטה הזו היא מולדת ושאין חיוב להמשיך לעקוב..
האם אני יכולה להיות רגועה בקשר לזה או שעליי להמשיך בבדיקות מעקב?
האם יש בכלל דבר כזה צ'יסטה שנולדים איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה מולדת
ד''ר יוסף ברנר17/09/2009יש ציסטות מולדות במקומות רבים בגוף. אם לא היה שינוי בגודל ובצורת הציסטה במשך 4 שנים, אין לדעתי מקום לעקוב יותר אחריה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)