מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגעים היפודנסייםאשר06/09/2008
אבי עבר בדיקת אולטרסאונד בטן בעקבות כאבי בטן , צרבות ופליטות. בין היתר נכתב על הכבד: "נצפו מספר רב של נגעים היפודנסיים בגדלים שונים , פזורים על שתי האונות. המוקד הגדול ביותר מגיע עד 4.5 ס"מ. קרוב לוודאי מדובר בתהליך גרורתי גס". האם תהליך גרורתי גס משמעו סרטן במוקד אחר (אולי המעי הגס) ששולח גרורות לכבד? מה הפירוש? אבי מתוכנן לעבור גם בדיקת CT , מה אמורים לבדוק שם? מה דעתך הכללית מנסיונך? למה לשים לב להמשך? אילו בדיקות כדאי לוודא שמתבצעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד
ד''ר יוסף ברנר10/09/2008בדיקת הסונר מראה הימצאות של גרורות בכבד. לא ברור מה מקור הגרורות אך גידול במעי הגס הוא המקור השכיח ביותר. אביך צריך לעבור קולונוסקופיה, בדיקות דם לסמני גידול וביופסיה מהכבד
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיחסויה04/09/2008
סרטן בבלוטת הלימפה. כימותרפיה שניה ביום ראשון השבוע. מאצמול סובלת מכאבי שירים חזקים בגב תחתון ובירך בבית חולים אמרו לי שלא מדובר בתסחיף. האם תופעה זו מוכרת לך? ממה זה נובע? האם יש פתרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף ששכחתי לציין
חסויה04/09/2008יש לציין כי התקבלה זריקת ניאלסטין ביום ראשון, אולי זה מקור הכאב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנולסטין
ד''ר יוסף ברנר05/09/2008קרוב לוודאי שמדובר בתופעות לוואי הקשורות לנולסטים. זהו חומר המוציא תאי אב ממח העצם ויכול לגרום לסימפטומים גרמיים (בעצמות)
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה שלב 4בת מודאגת04/09/2008
פרופ' קוטן היקר, לפני שבוע אבי בן ה-53 אובחן כחולה סרטן ריאה שלב 4 לפי ביופסיה מאיזור המדיאסטנום. המליצו לנו מאד על המחלקה האונקולוגית ברמב"ם ובמיוחד על ד"ר וולנר. יש לנו תור לייעוץ ביום שני הקרוב, אבל לפי הבנתי יקח עוד זמן רב עד שאבי יוכל להתחיל כמותרפיה היות ואחרי הייעוץ מתכנסת וועדה שדנה במצבו. האם זהו אכן התהליך והאם בהתחשב בשלב המתקדם של המחלה אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לבזבז כל כך הרבה זמן? האם יש דרך כלשהי לזרז תהליכים, אולי אנחנו לא ניגשים לעיניין נכון? הבשורה הכתה אותנו בתדהמה ואנחנו מבינים שאין כאן מרפא, אבל כמובן שהיינו רוצים לנסות ולהאריך את חייו של אבא כמה שניתן. האם בסרטן ריאה שלב 4 אין כל אפשרות לניתוח או שעדיין יש מקום לדיון בכל מקרה לגופו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר יוסף ברנר05/09/2008אני מעריך שוועדה כזאת מתכנסת אחת לשבוע ולכן דחית התחלת הטיפול בשבוע אינה משמעותית
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרסיבה וקסלודהבחורה03/09/2008
אבי בן 55 עם סרטן לבלב בלתי מנותח .חצי שנה לאחר גילוי המחלה.סיים סדרה של גמזר+ציספלטין שלא סייעו במיוחד.היה אמור להתחיל הקרנות בשבוע הבא ומכייון שגודלו של הגידול בלבלב גדל וגם ישנו גידול נוסף בצלקת ניתוחי(עבר ניתוח פתיחת בטן בנסיון להוציא את הגידול) ההקרנות בוטלו.עכשיו מתחיל טיפול ב5FU דרך הוריד למשך חודשיים ואם לא יעזור אז נעבור לקסלודה שעולה הון כסף וטרסיבה.מה אתה יכול לספר לי על שלושת התרופות הללו ,מה יעילותן.אגב אבי עישן במשך 40 שנה והפסיק לפני כשנה.אולי פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
ד''ר יוסף ברנר05/09/2008כל התרופות שהזכרת הן בעלות יעילות נמוכה בגידולי לבלב.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CEAליטל03/09/2008
שלום, עשיתי בדיקות סמנים ויצא לי ערך של CEA 1.3 לפני 3 חודשים עשיתי את הבדיקה ויצאה לי תוצאה של 0.8. אציין בנוסף כי באוגוסט 2006 היה לי סרטן ברקטום שהוסר ובתאריך זה הערך של CEA היה זהה (1.3). מתאריך זה (אוגוסט 2006) ישנה עלייה קטנה כאשר כרגע זה הגיע לערך ההתחלתי של 1.3 האם העלייה הרציפה נחשבת למשמעותית?ובכלל מהו הטווח הנורמלי לסמן זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CEA
ד''ר יוסף ברנר05/09/2008אלו הם ערכים נורמליים ותנודות נורמליות בערכים ולכן בשלב הזה אין אינדיקציה לפעילות של המחלה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר כימוטרפיהשאול03/09/2008
חמי (67) עבר ניתוח מוצלח להסרת גידול בכבד. בסי.טי. שנעשה לפני שמנה שבועות הכבד היה נקי ובדיקות הדם היו בערכים רגילים. בסי.טי. שנעשה לפני שבועיים ראו כתמים קטנים בכבד. לאחר כמה ימים הופיע דימום בשתן. בבדיקה קבע האורולוג שאין שום ממצא פתולוגי והדימום הוא כתוצאה מכימוטרפיה שעבר לאחר הניתוח (אווסטין, אוקסליפלטין, 5fu) בבדיקת מ.ר.י לא ראו שום דבר נוסף ולא ניתן לקבוע את מהות הכתמים. האם ידועה תופעה של דימום בשתן כתוצאה מהכימוטרפיה הנ"ל? האם הכתמים בכבד יכולים אף הם להופיע כתוצאה מכימוטרפיה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה
שאול03/09/2008שחכתי לציין שהשאלה הינה דחופה כיון שהרופא רוצה להמשיך לו את הטיפול הכימוטרפי, אולם לדעתי אם התופעות הן כתוצאה מהכימוטרפיה אולי כדאי לשקול לשנות אותה. כמו כן, אם אכן אלו תופעות ידועות האם ישנו איזכור לכך בספרות רפואית כלשהיא. אני מעונין לקרוא על כך. תודה על הפורום הנהדר שלכם. שאול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבסטין
ד''ר יוסף ברנר05/09/2008אבסטין הוא חומר הנוגד היווצרות כלי דם חדשים בגוף ולכן יכול להיות קשור בדימומים במקומות שונים בגוף. דימום בשתן אינו שכיח במיוחד אך אפשרי. דימום כזה אינו מהווה התוויה להפסקת הטיפול. רק אם נמצא כמות גדולה של חלבון בשתן אז צריך לשקול את המשך הטיפול. אני בטוח שהנך יכול לסמוך על האונקולוג המטפל שיידע להיזהר מתופעות הלוואי של הטיפולים ובאם יהיה מצב המסכן את החולה הוא יפסיק את הטיפול
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים בכבד
ד''ר יוסף ברנר05/09/2008אינני מאמין שבהבדל של 6 שבועות יהיה שינוי כל כך גדול בסי טי של הכבד. לא נראה לי שמדובר בגרורות חדשות, האם היה שינוי במרקרים?. לגבי הדימום בשתן, אולי מהאבסטין אולי מאורע שאינו קשור לטיפולים ולמחלה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שאול07/09/2008אני מודה לך על התשובה הברורה (וגם המרגיעה). דרך אגב המרקרים שלו היו בתחום הנורמה אחרי הניתוח וגם כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב
שאול07/09/2008ממה יכולים להיות הכתמים בכבד? האם יכול להיות מהאווסטין או מתרופה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול גליומה בדרגה נמוכהדנה02/09/2008
שלום בגיל 21 לפני 7 שנים התגלה אצלי גידול גליומה בדרגה נמוכה,בזמנו הוחלט שאני עוברת טיפול הקרנות וטיפול כימוטרפי,אחרי טיפול ממושך קרוב 8 חודשים החלמתי מגידול. היה לי נשירת שיער בינוני.כיום אני נמצאת במעקב בלבד.ראיה שלי נפגע-שדה ראיה הצתמצם ולא חזר.לאחרונה יש לי כאבי ראש חזקים,בבדיקת MRI לא מצאו שום דבר. הייתי רוצה לברר אם גידול יכול לחזור שוב ?אם כאב ראש זה דבר היחיד שנשאר כתזכורת מהגידול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Law grade gliomas
ד''ר יוסף ברנר05/09/2008גליומות בגרייד נמוך עשויות להישנות מקומית אך העובדה שה MRI תקין שוללת זאת. כאבי הראש כנראה תוצאה מהטיפולים שקבלת
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דנה06/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםחסוי02/09/2008
שלום אני בת 16 ואני לא בתולה אני הייתי עם החבר שלי שלוש פעמים בערך.. ותמיד לאחר קיום יחסי המין היה לי דימום חזק.. ואני חוששת נורא שיש לי את סרטן צוואר הרחם .. אבל אני לא רוצה לדבר על זה עם אמא שלי כי היא לא יודעת שאני לא בתולה היא חוששבת שאני בתולה ואני לא יודעת מה לעשות.. הייתי מאווד שמחה אם תעזרו לי ויש לי עוד שאלה .. זה קורה רק ללא בתוולות ? כי אם לא אז ככה אני יוכל לדבר על זה עם אמא שלי.. ודרך אגב איך בודקים אם יש סרטן צוואר הרחם ? , זה צילום ?, אולטרסאונד..?, מה זה בדיוק .. תודה רבה אני אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם ואני מעדיפה להישאר באילום שם ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' קוטן03/09/2008עליך לפנות לרופא נשים. יש סיבות רבות לדימום, מרביתן שפירות. א קוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים הורמונליים ועודיובל02/09/2008
שלום רב, אמא שלי בת 55 חולת סרטן שד LC מ-97. גרורה ממקור שד בשחלה בשנת 2000 שהוצעה בניתוח. כעת יש לה גרורות בבטן. אסטרוגן חיובי(3+) ב-100% מהתאים, פרוגסטרון(2+) ב-5% מהתאים, CK7 חיובי, CK20 שלילי, Her2neu שלילי. טופלה בטפוקסיפן שנתיים המרקרים עלו בגלל הגידול בשחלה, 6 שנים עם ארימידקס (מרקרים תקינים, עד שעלו אחרי 6 שנים), 4 חודשים עם ארומיזין (המרקרים ירדו, אך עלו שוב). הטיפולים האחרונים שניתנו היו פסלודקס, פמרה ומגייס, אך גם הם לא עצרו את עליית המרקרים. מצבה הכללי טוב. 1.האם יש עוד טיפולים הורמונליים (או שילובם) שלא נוצלו (קראתי על pareston ו- evista)? האם יכול להיות שתרופה שנכשלה לפני שנתיים או שמונה שנים יכולה לעבוד עכשיו בגל שינוי אופי המחלה והתאים? 2.אני מבין שהערך של אווסטין הוא כאשר הוא ניתן יחד עם טקסול. האם יש מידע לגבי יעילותו של אווסטין ללא כימותרפיה (כמו שהוא ניתן בסרטן המעי הגס)? 3.ישנם הרבה מחקרים (לא קליניים, על חיות) המתפרסמים בספרות רפואית ומדעית המצביעים על יעילות אפשרית של תרופות מסוימות לסרטן השד, ובהן שילוב של דוקסקוביצין עם חומצת זולדרוניק (הניתנת לחולי אוסטופורוזיס); תרופה נגד אלצהיימר הפועלת נגד ה- notch gene המחוללים, כך על פי המחקר, את סרטן השד ועוד. מהי האמינות של המחקרים האלה, והאם ניתן להצביע על מחקר / מחקרים הנמצאים על סף הפיכתם לטיפול? (כמו הנשים שהצטרפו בזמנו לתהליך הניסויים של הרצפטין וקיבלו תרופה שעוד לא הייתה משווקת)? תודה, יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד
ד''ר יוסף ברנר05/09/2008נראה לי שהטיפול ההורמונלי מוצא ורצוי לעבור לטיפול בכימותרפיה. רוב הטיפולים הביולוגיים אינם יעילים כטיפול בודד ללא כימותרפיה, כך גם אבסטין, חומצה זולדרונית משמשת לטיפול סימפטומטי בעיקר בגרורות בעצמות. למה להיכנס למחקרים כאשר טיפולים שערכם הוכח לא נוסו עדין. ממליץ לקבל בשלב הזה טיפול סטנדרטי.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותחסויה01/09/2008
שלום רב אחותי חולה בלימפונה (הוצקינס) והחלה בטיפולי כימותרפיה לפני 10 ימים. כעת היא סובלת מבחילות קשות ולא מצליחה להקיא. מה עושים נגד הבחילות? האם יש איזשהן שיטות? המלצות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
פרופ` אברהם קוטן01/09/2008ראשית, יש להיוועץ באונקולוג או בהמטולוג המטפל מדוע יש עדיין בחילות אחרי 10 ימים מסיום הטיפול - אולי הסבה אחרת ?
באשר לטיפול - יש מגוון של תרופות - החל מפרמין וכלה בתרופות כגון זופרן, סטרואידים וכ"הכ שיכולות לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא לימפומה
חסויה02/09/2008במשפחתי קיימת היסטוריה של הגן brca1 (אמא, סבתא, דודה, בת דודה). האם לעובדה שאחותי חלתה בהוצ'קין יש אישזהו קשר לגנטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש לקבל תשובה על השאלה הקודמת
חסויה07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיחסוי01/09/2008
שלום, בעלי עבר טיפול משולב של הקרנות וטיפול הורמונלי. עתה שבועיים אחרי סיום ההקרנות הוא סובל ממספר תגובות: 1. גרד באזור פי הטבעת והאשכים עד כדי כוויה . 2. גלי חום בכל אזורי הגוף מכפות הרגליים ועד הראש. לטענתו הוא מרגיש בעירה בתוך גופו. 3. שלשולים. מה עליו לעשות? למי לפנות? כיצד ניתן להקל עליו? האם תופעות אלו הינן נורמליות שבועיים לאחר סיום ההקרנות וכחודש וחצי לאחר קבלת זריקת ההורמונים השניה? אשמח לסיוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר יוסף ברנר01/09/2008אני מבין שמדובר בטיפול בסרטן הערמונית
הגרד , הכויה והשלשולים הם תוצאה מההקרנות. יש למרוח משחת ביופן באזור הכויה ולקחת כדורים נגד שלשול עד שזה יעבור
גי החום הם תוצאה מהטיפול ההורמונלי ואין הרבה מה לעשות נגד זה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינומה נדירהיובל חדייר31/08/2008
שלום, אני מראש מתנצל אם המינוחים שלי לא מדוייקים. לאבי גילו סרטן פרימרי שמקורו במעי הדק, יש אפשרות לגיסט, או דסמויד טומר. למיטב הבנתי הגידול יושב על כלי הדם שמובילים לקיבה. נאמר לאבי שזה מקרה נדיר, ואין אינפורמציה בעניין. 1. האם יש מומחה בעולם בנושא זה? 2. האם שמעתם על מקרה כזה בעבר ? 3. היכן אפשר למצוא ספרות מקצועית בנושא ? 4. האם יש משהוא בארץ שעבר מקרה כזה ? תודה מראש יובל חדייר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול נדיר
פרופ` אברהם קוטן31/08/2008ראשית יש לקבל את התשובה הפתולוגית הסופית. גידול מסוג GIST וגידול מסוג DESMOID TUMOR שניהם אינם שכיחים, אך קיים כל הידע כיצד לטפל בהם בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירה31/08/2008
שלום לך ד"ר. אמי חלתה בסרטן בלוטת התריס (פפילרי) כרג במעקב. לפני כ20 אביה חלה באותה המחלה ולאחר כ10 חלה במחלת הסרטן וניפטר. האם זה יחול בתורשה תופעה זו? האם אימי קיבלה את המוטציה גם כן? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן פפילרי
פרופ` אברהם קוטן31/08/2008על פי רוב המחלה לא תורשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלת סקונום קרצינומה של האנוש ג30/08/2008
האם תא לחץ יכול לסייע להצלחת הטיפול? איזו תזונה יכולה לסייע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר my mother has stage 4 colon cancer
dan10/09/2011To whom this may concern,
, Im interested to know why you say that hyperberic chamber isn't a good treatment for cancer , in particular during chemotherapy days- when the body is so toxic- the added amount of oxygen can help clear the toxins and help with recovery.
from what i read and learn - cancer cells are ANAEROBIC (dont require O2)- as opposed to healthy cells that are AEROBIC AND STRIVE IN
OXYGENATED ENVIRONMENTS
I wonder how introduction of high levels of oxygen to cancer cells would effect them????
to me its pretty simple-
cancer cell =anaerobic=dont like O2=will die in O2 introduction
normal cells=aerobic=like o2=strive in o2
also- why lowering levels of ACIDITY are important in fighting cancer- i would appreciate an explanation on that matter .
I read that when blood is acidic- the intake of O2 is less effective--- conclusion= oxygen is a key player in killing cancer!?!!?!!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתא לחץ
פרופ` אברהם קוטן31/08/2008בשום פנים ואופן לא להשתמש בתא לחץ כשיש מחלה ממאירת פעילה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע תא חמצן אסור לשימוש ?
טל10/09/2011שלום פרופ' אברהם קוטן
האם תוכל בבקשה להסביר ולפרט מדוע כתבת שאסור להשתמש בתא לחץ כשיש מחלה ממאירה פעילה?
אימי חולה בסרטן מעי עם גרורות, כרגע מטופלת באווסטין, קסילודה ואוקסליפלטין
וייתכן כי תצטרך לעבור לארביטוקס וcpt11
לגבי תא הלחץ... מדוע כמות גדולה של חמצן איננה טובה אם יש גידול ממאיר?
אם כך מדוע פעילות גופנית היא טובה? הרי היא גם נועדה להעלות את רמת החמצן שמגיע לתאים.
אודה לך מאד אם תחזור אלי במהרה
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע תא חמצן אסור לשימוש ? - תגובה
פרופ` אברהם קוטן11/09/2011כפי שכתבתי - החמצן מהווה "דלק" לתאים, במיוחד לתאים שמתחלקים מהר (ממאירים) ולכן איננו תומכים בטיפול זה במצבים גרורתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקונום קרצינומה של האנוס.ש ג30/08/2008
מהם סוגי הטיפול השונים למחלה? מהו הטיפול המועדף? האם הטיפול הקונבנציונאלי המוצע על ידי קופות החולים הוא הטוב ביותר או הזול ביותר?עם מי ניתן להתייעץ לגבי טיפול במחלה בנוסף לפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן פי הטבעת
פרופ` אברהם קוטן31/08/2008הטיפול המועדף הוא שילוב קרינה וכימותרפיה ע"י 5-פלואורו-אורציל ומיטומיצין-C או ציס פלטין - 5 פלואורואורציל. מנתחים רק אם טיפול זה נכשל. הטיפול ניתן בכל המכונים האונקולוגיים הגדולים בארץ, שיש בהם יחידת קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)