מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהאלמוני14/08/2008
עברתי טיפולים כימוטרפיים(סיימתי אותם כבר) ורציתי לשאול כמה זמן אחרי אפשר לעשות בדיקה הורמונלית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה הורמונלית
ד''ר יוסף ברנר14/08/2008איזה בדיקה הורמונלית?
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה כדי לבדוק את טסטוסטרון בגוף
אלמוני14/08/2008לבדוק את רמת הטסטוסטרון בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן גרורתי ממקור לא ידועמורי12/08/2008
פרופ' קטן גילו לי בלוטות לימפה בבטן מוגדלות נעשה CTאנגיו נלקחה ביופסיה וזה גידול ממאיר אדנוקרצ' טופלתי במספר קורסים שונים וממשיך להתפשט הCEA הגיע כבר מעל 3000 הCA 19-9 עבר את ה-300 כרגע מרצוני הפסקתי טיפולים ונאמר לי כבר מראש כלומר לאחר הגילוי שזה עינין של שבועות חודשים אני בן 46 האם חוץ מעוד טיפולים כימותרפיים האם יש איזה טיפול שאני יכול לעשות ולחיות יש לי גרורות בכיפת הכבד קישוריות בריאות אודה לך על תשובה מהירה האם הטיפול בחום של דר ברנר יכול להתאים לי וודאי כל האתרים או רובם מדברים כמעט על כל סוגי הסרטן ואין התייחסות לסרטן ממקור לא ידוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים נוספים
פרופ` אברהם קוטן12/08/2008חסרים פרטים, כגון - איזה טיפולים קבלת עד כה.
בעיקרון - ניתן לשקול קו כימותרפי נוסף וב נוסף לשקול שילוב כימותרפיה עם אבסטין או ארביטוקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ממקור בלתי ידוע
ד''ר יוסף ברנר13/08/2008אין מחקרים על טיפולים בהיפרתרמיה בגידולים ממקור בלתי ידוע (באופן כללי יש מעט מאד מחקרים בנושא של גידולים ממקור בלתי ידוע). במקרה המתואר מדובר בהיפרתרמיה כל גופית.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה
מורי14/08/2008פרופ' קוטן שלום האם יש אפשרות להגיע אליך לקבלת חוות דעת, ואם כן איך הנוהל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרקטיקה
פרופ` אברהם קוטן29/08/2008אינני מנהל פרקטיקה פרטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן גרורתי מקור לא ידוע
מורי28/08/2008מישהו יכול להסביר לי אם סרטן מקור לא ידוע גרורות בבלוטות בבטן בכבד קישוריות בריאה איך יודעים איזה טיפול לתת אם טיפול שמשוייך למעי הגס או לריאה? חוץ מהבדיקה ששולחים לחול האם יש בבדיקה דם מרקרים איזו שהיא סמן שיכול להצביע על כיוון מסויים קולונוסקופיה נעשתה ולא נמצא שום ממצא נלקחה ביופסיה רק מבלוטה באיזור הבטן קיבלתי 4 סוגי קווים שלא השפיעו כלל ולא הראו לא האטה ולא נסיגה האם טטוקסור מתאים למחלה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג הטיפול הכימי
פרופ` אברהם קוטן29/08/20081. קיימת ספרות מקצועית אונקולוגית שבדקה איזה טיפולי כימותרפיה יעילים למצב זה
2. נותנים לעתים משלבי כימותרפיה מבוססי ציס פלטין, עם תרופות בעלות טווח יעילות נרחב, המסוגלות להשפיע על סוגים שונים של ממאירויות, שבאות בחש בון במצב שכהזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כמוטרפי לסרטן שדשלי12/08/2008
שלום. אמי בת 50 לאחר הוצאת גידול 1.7 ס"מ עברה left lumpectomy . בתשובה פתלוגית בלוטות לימפה לא נגועות,רצפטורים לאסטרוגן ופרוגסטרון שלילי וחיובי להר2 ( +3 ). טיפול שניתן אדריאמיצין+ציטוקסן+ 5FU - שישה טיפולים כל שלושה שבועות ולאחר מכן שנה הרצפטין.שאלות: האם יש צורך בטיפול אגרסיבי כל כך כשמדובר בדרגה ראשונה ובלוטות לימפה לא נגועות? האם היה כדאי לתת ארבע טיפולים של CA ועוד 12 טיפולים של טוקסול+ הרצפטין כפי שהוצע לאמי אך בהמשך נדחה בטענה שטוקסול מתאים רק לבלוטות לימפה נגועות? הדריכו אותנו על כל תופעות הלוואי אך האם תוך שישה טיפולים חייב להיות נשירת שיער טוטלית וכל תופעות הקשות של טיפולים? תודה, מחכה בהקדם האפשרי לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסרטן שד
פרופ` אברהם קוטן12/08/20081. ההמלצות שקבלה אמך הן בהתאם לסטנדרטים המקובלים במצב שכזה
2. אפשר להסתפק ב-6 סדרות CAF ואין יתרון בנתונים אלה לשילוב עם טקסול
3. תהיה נשירת שיער טוטאלית, אך השיער יצמח מחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע
ד''ר יוסף ברנר13/08/2008לפי הנתונים אשר הובאו למעלה, סיכויי הישנות המחלה ב 10 שנים הם כ 27-35% ועם טיפול כימותרפיה מסוג CAF סיכויי ההישנות פוחתים לכ 16-23%. הטיפול בהרצפטין משפר בערך ב 5-7% נוספים כך שסיכויי ההישנות פוחתים לרמה של כ 10-15%.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה במיתרי הקולדוד11/08/2008
שלום רב ברצוני לשאול כמה זמן לוקחת תשובה לביופסיה ? וכן מה יכול להיות הכוונה לגוש במיתרי הקול האם זה תמיד יהיה חלילה סרטני? האם יכול להיות שלפני חודשיים הכל היה תקין בעת מעקב ולאחר שנה מסדרת 35 הקרנות יחזור חלילה גידול כל כך מהר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה ממיתרי קול
פרופ` אברהם קוטן12/08/2008בעיקרון - כשבוע.
הגוש עשוי להיות שפיר - למשל - פוליפ, אך כחמובן שיש לשלול אפשרות של תהליך ממאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ראש צוואר + גרורה בריאהחן11/08/2008
שלום, אבי נותח לפני כ-8 חודשים בלשון ובצוואר בשל squamous cell carcinoma בלשון עם התפשטות למס' בלוטות לימפה בצוואר, לאחר מכן עבר הקרנות. בבדיקת PET/CT שישה חודשים ממועד הניתוח התגלה מוקד בצוואר ובריאה השמאלית. לפיכך, באמצע יוני אבי עבר ניתוח נוסף בצוואר ובריאה (LUL). כיום, כחודשיים ממועד הניתוח השני, בבדיקת CT חזה, התגלה ממצא חשוד של 2*3 ס"מ גם באונה השמאלית העליונה. אבי הופנה לעבור בדיקת FNA תחת CT. מאידך, רופא אחר טוען שהבדיקה הזו מסוכנת ושעלינו לנתח את הריאה שוב. מה דעתך? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בריאה
ד''ר יוסף ברנר11/08/2008לדעתי אין מקום לא לביופסיה ולא לניתוח. מדובר בגידול של לשון עם גרורות בצוואר ובריאה. לכן מדובר במחלה גרורתית שצריכה טיפול סיסטמי. אין מקום לביופסיה מאחר וכמעט ואין ספק שמדובר בגרורה ואין אנחנו נוהגים לעשות ביופסיה בכל פעם שצצה גרורה חדשה. במצב הזה הטיפול המתאים לדעתי הוא בכימותרפיה. אין טעם לעשות ניתוח כי גרורות חדשות יופיעו שוב ושוב ולא ניתן לרדוף אחרי הגרורות עם ניתוחים חוזרים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותחסוי10/08/2008
לפני 3 שנים עברתי כריתת שד, טיפול כימתרפי והקרנות. לפני 5 חודשים הסמן CA125 היה 300, בבדיקת PCT נמצאו עשרות מוקדים בשלד. אני מקבלת קסלודסה, 8 מחזורים של שבועיים, והסמן ירד ל-50 האם יש תרופות שאינן בסל הבריאות אשר עשויות לעזור לי? מה הערך הנורמטיבי של הסמן CA 19-9 ? ,אצלי הוא עולה וכעת ערכו 50.5 . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסראן שד גרורתי לעצמות
פרופ` אברהם קוטן11/08/2008על פי המידע שהעברת - את מגיבה לטיפול הכימותרפי ע"י קסלודה. הגם שהסמן קצת מוגבר (הערך התקין הוא עד כ-30), אין שום סבה לחפש טיפול תחליפי, שכן התרופה פעילה אצלך. יש השוקלים להוסיף אבסטין (שאינו בסל להוריה זו) לקסלודה - אך את מגיבה גם ללא האבסטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאוקמיהבן סמון רבקה09/08/2008
לקרוב משפחה שלנו יש לוקמיה מסוג s.m.cמה סוג הסרטן יש לציין שהבחור הוא בן 31 מה עושים במקרה כזה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוקמיה
ד''ר יוסף ברנר10/08/2008נא להעביר את השאלה לפורום של המטולוגיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סיפטומים לסרטןמישהו08/08/2008
שלום אני בחור בן 20 וב3 שנים האחרונות חלו אצלי: ירידה משמעותית בחשק והתפקוד המיני, איבוד המון שיער בראש, ירידה גדולה במסת השריר. האם הסימפטומים האלה מזכירים איזשהו סרטן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
מישהו08/08/2008ביצעתי בדיקת הורמונים והיא יצאה תקינה. בנושא התפקוד המיני ביצעתי בנוסף בדיקת זרע ומצאו שיש לי חמישה מיליון במקום מיליון זרעונים כאלה שנלחמים (לא זכור לי השם שלהם). גם האשכים נהיו מאוד רגישות וכואב לי ממש לגעת בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר יוסף ברנר09/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..
מישהו09/08/2008רציתי להיות שקט או לגלות בזמן אם קיים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בחום ועוד.אורית08/08/2008
אבי כבן 76 חולה בscc בשק האשכים. הטיפולים הכימותרפיים הממושכים ( ציספלסטין + 5fu ) + והטיפולים בארביטוקס הופסקו לאחר שהאנקולוגית הודיעה שתופעות הלוואי גורמות לנזק יותר מאשר תועלת התרופות עצמן. יש לו תיאבון, אך הוא שוכב במיטה באפיסת כוחות. יש לו גם עליית חום שמאוד מלחיצה אותו ובשבוע שעבר אושפז בפנימית עקב כך ( 38.4 ). כרגע הוא בבית והחום שוב נע בן 38 +- (38.1 ). רופאת המשפחה נתנה לו כמובן טופס 17 לאשפוז. שאלתי: מה לעשות - האם בכל פעם שהחום עולה כפי שתיארתי יש לנסוע לביה"ח??? אנו חוששים שידבק מזיהומים. אנחנו חסרי אונים משום שהוא כל הזמן מודד חום וב"היכון" לנסוע ואנחנו עוצרים בעדו ואומרים לו שיקח אקמול ושישאר בבית. דרך אגב אנו חשים שאין טעם יותר להתייעץ באונקולוגית משום שאמרה לאחי "שהרימה ידיים!!!" וכך אנו מרגישים שאין לנו במי להיוועץ דווקא עכשיו, ולכן אשמח לעיצה טובה מה לעשות כשאבא כנראה בסוף ימיו. תודה מקרב לב! אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר יוסף ברנר09/08/2008הייתי ממליץ להמשיך ולהתייעץ עם האונקולוגית. נכון שמבחינת טיפולים כנגד המחלה אין לה כנראה מה להוסיף אך היא אמורה להמשיך ולנהל את הטיפול התומך בחולה.
לגבי החום, אין צורך לדאוג או לטפל בו. אם עבר ברור ונקבע שהחום אינו קשור לתהליך זיהומי, אזי החום קרוב לוודאי הוא סימפטום של המחלה ואין צורך לטפל בו ולהיפך. מאחר ואנו יודעים שחום גבוה וממושך יכול להביא לנסיגה של תהליכים גידוליים, הרי חום כזה כפי שאת מתארת אצל אביך הוא למעשה טיפול בהיפרתרמיה כל גופית בצורה טבעית ויכול אפילו להועיל במאבק במחלה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר ברנר ועוד
אורית09/08/2008ד"ר ברנר היקר, אני רוצה להודות לך מקרב לב על תשובתך המהירה והמפורטת ואני מרשה לעצמי להמשיך ולהתייעץ בך. מתשובתך הבנתי שהאונקולגית אמורה להמשיך ולתת לאבא טיפול תומך, ובכן לפני כשבועיים היא אמרה לאבי שתרצה לראותו לביקורת בעוד חודשיים וחצי!!! הרי זהו לעג לרש, איננו בטוחים שאבא ישרוד עד אז. ושאלתי האם ללחוץ על האונקולגית הספציפית הזאת שתמשיך לבדוק את אבי ואם כן באיזו תדירות? היא כבר אמרה "שהרימה ידיים" ונתנה לו תאריך מופרך לביקורת הבאה. בכל מקרה היא הציעה שילך לתל השומר לייעוץ וכך נעשה. יש לאבי תור ביום ב' הקרוב. מי אמור לעקוב אחרי אבא במצבו??? שוב תודה על הזמן שאתה מקדיש לנו. אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד - זריקת זומרהחסויה08/08/2008
התחלתי טיפול בטמוקסיפן לפני כשבוע וקיבלתי גם זריקת לוקרין. אני צריכה לקבל גם זריקת זומרה כל חצי שנה. כמו כן בעוד כחודש אני צריכה לעבור סדרת הקרנות. האם אפשר לחכות עם הזומרה לאחר ההקרנות או שחשוב לעשות את הזריקה לפני ההקרנות? כמו כן, שמעתי שזריקת זומרה גורמת לנמקים בלסת. האם תוכל להרחיב על תופעות הלוואי של הזומרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זומרה
ד''ר יוסף ברנר08/08/2008אינני רואה סיבה לדחות את הטיפול בזומרה אך מאחר ומדובר בטיפול מונע הדחיה אפשרית.
הטיפול בזומרה הוא עם תופעות לוואי מועטות בלבד. בעיקר כאבים בעצמות לאחר תחילת הטיפולים, וירידה ברמות הסידן בדם.
אוסטאונקרוזיס היא תופעה נדירה ומופיעה לאחר שימוש ממושך בזומרה. זריקה אחת לחצי שנה לא אמורה לגרום לתופעה זו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגמה ירוקה של עלי שעורהליביש07/08/2008
שלום רב ובוקר טוב ! אבי אובחן כחולה סרטן ומתחיל טיפולים כימוטרפיים. בדיקות הדם שנעשו לו מצביעות על ערכים ממוצעים טובים בכל הפרמטרים. אנו מעוניינים לעזור לו "להכין" את הגוף לטיפולים וכמו-כן במהלך הטיפול הכימותרפי לשפר את מצבו הגופני ככל שניתן. שאלתי היא : האם שתיית Green Magma פעמיים ביום יכולה להזיק ? האם באופן כללי ויטמינים יכולים להאיץ את חילוף החומרים ולהזיק? האם אכילת דבש Life Mell יכולה להזיק? האם ישנן דרכים נוספות מומלצות להזנת הגוף וחיזוקו? אודה לכם על תשובתכם !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגמה ירוקה
ד''ר יוסף ברנר07/08/2008הטיפולים שמנית אינם יכולים להזיק וניתן לשלבם עם הטיפולים הקונבנציונלים.
אינני ממליץ על דבש מאחר וצריכה של סוכר אינה מומלצת לחולי סרטן.
לגבי טיפולים תומכים נוספים תוכל לקבל מידע בספרי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" בהוצאת "מודן"
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרתרמיה וסרטן שחלותא.05/08/2008
אני חולת סרטן שחלות, עברתי 2 ניתוחים, 2 כימוטרפיות.- גרורות רבות בבטן . האם היפרתרמיה יכולה לעזור לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתרמיה בסרטן השחלות
ד''ר יוסף ברנר07/08/2008ניתן לטפל בסרטן השחלות בהיפרתרמיה בשתי דרכים. דרך אחת היא על ידי החדרת מים חמים לבטן וטיפול זה נעשה לחולות המתאימות במספר מחלקות אונקו-גניקולוגיות בבתי חולים בארץ. הדרך השניה היא היפרתרמיה חיצונית ונעשית במרכז רפואי אחד בתל אביב.
לגבי הטיפולים בהיפרתרמיה חיצונית יש מספר עבודות ודווחים בספרות הכללית לגבי היעילות של טיפולים אלה. גם נסיוני האישי כולל חולות עם סרטן השחלות שהגיבו לטיפול
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואות PETludmila04/08/2008
שלום רב, בנובמבר 2003 בעלי, היום בן 55, עבר הסרת גידול במעי הגס, בזמן הניתוח התגלה גרורה בודדת קטנה על הכבד שהסירו באותו ניתוח. לאחר הניתוח הוא עבר כימותרפיה. באוקטובר 2007 CEA גדל ל-5.5 וב-PET CT נמצא גרורה בודדת בכבד (סגמנט 6). בסוף ינואר 2008 נעשתה כריתת כבד 6 סמ', גרורה הייתה בודדת, אך בגודל 2 סמי. ביופסיה מראה שזה אותו סוג שהיה קודם. מאז הוא במעקב, לא נעשה שום טיפול נוסף. לפני חודש נעשתה בדיקת CEA, תקינה- 1.6. ב-23.07.08 נעשתה בדיקת PET/CT עם FDG והתוצאות: "עדיין קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגרורה בודדת באונה הימנית של הכבד ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. ללא ממצאים נוספים ראויים לציון כולל באזור האגן" מה עושים? יש מקום לטעות? אולי מוקדם לעשות PET/CT ?האם זה חד-משמעי שיש גרורה חדשה? בכבוד רב, לודמילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטת PET-FDG בכבד
פרופ` אברהם קוטן04/08/2008הממצא בבדיקת ה-PET-FDG חשוד ומחייב בירור נוסף בשאלת תהליך תופש מקום חדש בכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית CEA בסרטו שאינו מפריש חלבוןרמון03/08/2008
אימי עברה לפני כשנתיים וחצי ניתוח לסרטן המעי הגס. CEA לפני הניתוח היה 2.9 לפני כשנה וחצי היא עברה ניתוח להוצאת הישנות מאוד גדולה (מאות גרמים) בשחלה. לפני הניתוח השני CEA היה 2.2. בדיקת CEA לפני שבוע עמדה על 2.5 בעוד שהבדיקות הקודמות לפני חצי שנה ויותר עמדו על 1.8. אימי מודאגת מאפשרות של השנות המחלה. האונקולוג שלה אמר היום שמכיוון שכרגע היא מרגישה טוב ושום דבר לא מציק לה, אין צורך בשום בדיקת CT בזמן הקרוב, למרות שהבדיקה האחרונה היתה לפני חצי שנה (ולא מצאה כלום). האים כדאי להתעקש על בדיקת CT (או בדיקה אחרת למשל אולטראסאונד לכבד) ? או לחכות למפגש הבא עם האונקולוג בעוד חצי שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב סרטן מעי גס
פרופ` אברהם קוטן03/08/2008האונקולוג צודק, והשינוי ב-CEA איננו משמעותי ואין הצדקה מדעית לבדיקת ה-CT. אך לעתים,לשם השלווה הנפשית, אני מבצע בדיקות (מיותרות) ע"מ שהחולה יוכל "לישון בשקט".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהרון02/08/2008
שלום רב, אני בן 25 ולפני כחודשים-שלוש חשתי בלוטה נפוחה בצאוור בגודל עד 1 ס"מ ניגשתי לרופא המשפחה זה הפנה אותי לצילום חזה ואמר שיש גם בלוטה בבית שחי . צילום חזה תקין , בדיקות דם נעשו הרבה! LDH היה תקין כמו גם שקיעת דם . הופנתי למרפאה המטולוגית שם בדקו אותי ואמרו לחזור עוד 3 חודש. מאז עברו כחודשיים ועדיין הבלוטות לא עברו אני חש נפיחות באזור הבית שחי ובלוטת הלימפה בצאוור לא השתנתה. אני מחכה לתור שאמור להיות עוד כחודש ומרוב קריאה באינטרנט מתחיל לחשוש שמא מדובר בסרטן. למה הרופא משפחה שבדק אותי מספר פעמים לא הפנה אותי לבדיקת אולטרא סאונד? האם ביקורת פעם ב-3 חודש למרות שמדובר בבלוטות לימפה זה בסדר כי אני חש שהזמן עובר ולא עושים כלום? תודה על העזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בצוואר ובלוטות בבית השחי
פרופ` אברהם קוטן02/08/2008הופעת בלוטה בגודל 1 ס"מ בצוואר ובולוטות בבית השחי אצל גבר מצעיר - דבר יום יומי ושגרתי, ומירב הסיכויים שמדובר בהגדלה שפירה.
היות ואתה חרד, הרי שלמען השקט הנפשי הייתי ממליץ שתבצע בדיקת CT צוואר ובית חזה כולל בתי שחי ובהמשך, בהתאם לממצאים 0 שוקל ניקור לציטולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)