מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטרוציטומה דרגה 3א.ל.15/06/2007
האם יש התפתחות כלשהי לאחרונה בטיפול בגידול זה,
האם יש מקום או רופא שמתמחה ספציפית בטיפול בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידושים בטיפולים במח
ד''ר יוסף ברנר19/06/2007כיום, בנוסף לניתוח והקרנות, משתמשים בכימותרפיה בכדורים הנקראים טומודל. כמו כן קיימים מספרת תכשירים ביולוגיים שהראו יעילות בגידול זה, בעיקר תכשירים המשפיעים על ייצור כלי דם חדשים בגידול. כמו כן לאחרונה דווח על וקסין הפועל כנגד החלבון בקולטנים בתאי הגידול במח, קולטנים המאפשרים ייצור כלי דם חדשים.
המרכז הגדול בארץ לטיפול בגליובלסטומה הוא בהדסה ירושלים-פרופ' טלי סיגל
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה לכבד בסרטן כבדיוסי14/06/2007
שמענו שיש בארצות הברית טיפול עי זריקה לכבד (טיפול חדשני )במצבים של סרטן בכבד
השאלה מה השם המדויק של הטיפול הנל ?
האם ידוע לכם היכן מבצעים זאת ?
וכן האם זה מתאים גם לסרטן קולורקטלי עם גרורה לכבד ?
והאם יש באפשרותכם לתת שם של אתר שמסביר על טיפול זה?
בריאות טובה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בכבד
חמיסה לורנס17/06/2007קרובת משפחה גם חולה בסרטן כבד ושמענו על הטיפול חדשני זריקה ישירה לכבד במידה שמישהו יודע על הטיפול הנ"ל נא להודיעני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של גידול מעי גסברוך14/06/2007
שלום,
אימי בת 79 נותחה לפני שנה וחצי להסרת גידול במעי הגס - טופלה בטיפול אונקולוגי השגרתי (5FU וליקוברין ) לאורך חצי שנה.
לצערינו הגידול חזר - נותחה שוב לפני חודש וחצי. שאר הבדיקות תקינות.
מה ניתן לעשות ?
השאלה רלוונטית מפני שהטיפול שקיבלה לא עזר וההתלבטות היא בין טיפול נוסף קשה יותר מן הסתם או טיפול שונה ?
בתודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי גס שחזר
ד''ר יוסף ברנר19/06/2007טיפול מונע ב 5FU ולאוקובורין אינו טיפול שגרתי יותר מאחר ויש טיפולים טובים יותר. רק אם המצב הכללי אינו מאפשר זאת מסתפקים בצמד הזה. לכן, כיום, כאשר המחלה חזרה, אותן הגבלות קיימות. אם המצב הכללי של אמך אשר לא אפשר טיפול אופטימלי לפני שנה וחצי קיים גם כיום, הרי אינה מועמדת לטיפולים יותר אגרסיביים. ואם המצב מאפשר זאת, מדוע לא נתנו את הטיפול האופטימלי בפעם הקודמת. בכל מקרה, אם המצב הכללי אינו טוב, ניתן לנסות ולהשתמש בכימותרפיה בכדורים דרך הפה בשם xeloda או UFT
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה מסוג 16רחל12/06/2007
ד"ר שלום רב,
אני בחורה בריאה (בדר"כ), לפני כמספר חודשים החלו לי הפרשות וגנליות בעלי ריח ומרקם שונה מהרגיל, אחרי טיפול אנטיביוטי שלא הואיל נשלחתי לבדיקת pap שיצאה כלא תקינה והופנתי ע"י רופאת הנשים שלי לרופא שע"י בדיקת קולופוסקופיה אבחן כי סוג הנגיף של הוא מסוג קטלני -hvr 16 , אני ממתינה לפגישה נוספת עימו, קצת לחוצה ולא מבינה את משמעות הדבר, יש לציין שהרופא הציע לי טיפול לייזר להסרת הנגיף,הייתי רוצה לקבל קצת מידע לפני כן,האם זה אומר שכבר יש לי סרטן בדרגה אחת או שאני בקבוצת הסיכון....חשוב לי לציין שאני רווקה, לא עברתי לידות...אשמח לתשובה ממך
תודה מראש
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV
ד''ר יוסף ברנר19/06/2007אחוז גבוה מאד מהצעירים המקיימים יחסי מין נדבקים בוירוס הפפילומה. רק חלק קטן מאד מהנדבקים יפתח את סרטן צוואר הרחם אך כמובן אלה שנדבקו הם בקבוצת סיכון הדורשת מעקב אצל גניקולוג בצורה מסודרת.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בראשב.10/06/2007
קרובת משפחה שלי עברה ניתוח להוצאת גידול בראש. כיום מצבה טוב, אבל אני מודאג- מה סיכויי החזרה של הגידול או סרטן מסוג אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולי ראש
ד''ר יוסף ברנר11/06/2007גיודלים בראש יכולים להיות גידולים שפירים וגידולים ממאירים. הגידולים השפירים, לאחר שהוצאו, אינם נוטים לחזור אלא לעיתים רחוקות. גידולים ממאירים לעומת זאת חוזרים ברוב המקרים. טיפולים בהקרנות ובסוג של כימותרפיה הניתנת בכדורים יכולים להפחית את החזרות או לעכב אותן.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במיקוזיס פונגואידיס בעלוקותלילך08/06/2007
האם ידוע על טיפול כזה והאם מישהו יכול לתת לי מידע על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוזיס
ד''ר יוסף ברנר10/06/2007מיקוזיס פונגואידס זוהי מעין לימפומה של העור היכולה להיות מפושטת בחלקים גדולים של העור. אינני חושב שטיפול בעלוקות יכול להיות יעיל במחלה זו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר ברנר
לילך12/06/2007לד"ר יוסף ברנר
תודה על תשובתך, ידוע לי כי באנגליה במטפלים בבעיות שונות בעלוקות, אני מתכוונת לחקור את הנושא לעומק ואני מבטיחה לשלוח לך באתך את תוצאות הבדיקה.
אשמח אם אפשר יהיה לעודד אנשים החולים במחלה זו לכתוב באתר זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולנגיוקרצינומה...07/06/2007
שלום, רציתי מידע לגבי כולנגיוקרצינומה אם אפשר...
מה המחלה עושה, איך היא משפיעה על הגוף, מהם דרכי הטיפול (כל דרכי הטיפול אם אפשר) וממה היא נגרמת?
ומידע כללי, מה שאתה יכול לספר לי על המחלה...
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים של דרכי מרה
ד''ר יוסף ברנר08/06/2007כולנגיוקרצינומה זהו גידול של דרכי מרה. הגידול יכול להתפתח בצינורות המרה הקטנים בתוך הכבד, או בצינורות המרה הגדולים יותר מחוץ לכבד. הגידול מתפשט בעיקר באופן מקומי באזור בו הוא נוצר בתוך דרכי המרה ומחוצה להם.הגידול יכול להתפשט לתוך הכבד או לבלוטות בסביבה. לרוב אין גרורות לאברים רחוקים. הטיפול העיקרי הוא ניתוח. קרינה וכימותרפיה הם בעלי ערך קטן בלבד. גם לאחר הסרה כירורגית מלאה של הגידול, יש סיכוי גבוה מאד שהוא יחזור.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך....
...11/06/2007קודם כל תודה רבה על המידע ודבר שני יש לי עוד שאלה..
האם מה שאמרת במילים אחרות זה שאי אפשר להירפא מהמחלה? או שהיו דברים מעולם, אם אתה מכיר... כי לפי מה שאני יודע זאת מחלה נדירה ורק 400 אנשים בעולם חולים בה, האם זה נכון?
תודה מראש שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתקוה06/06/2007
האם זה נכון שטיפולי פוריות ולקיחת הורמונים יכולים בעתיד לגרום לסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים הורמונלים וסרטן
ד''ר יוסף ברנר08/06/2007קיימת דעה שטיפולים הורמונלים שונים כמו טיפול להגברת פוריות או טיפולים למניעת תופעות הלוואי של גיל הבלות, יכולים לגרום בטווח של כמה שנים לסוגי סרטן שונים. אין כיום הוכחות חד משמעיות לכך
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ??????honny04/06/2007
מדוע לא ענית לשאלתי ? היש לכך סיבה מיוחדת או שפספסת אותה ?אודה לך מראש על כל התיחסות .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ד''ר יוסף ברנר05/06/2007בשאלות שאינן קשורות ישירות באונקולוגיה, כמו השאלה שלך הקשורה לגניקו אונקולוגיה, אני צריך להתייעץ עם המומחים בשטח לפני מתן התשובה.
זה לוקח לעיתים מספר ימים וצריך להתאזר מעט בסבלנות.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן במשפחהכרמית04/06/2007
לפני 20 שנה אבי נפטר מסרטן בכבד, לפני 7 שנים אחותי נפטרה מסרטן בראש ובריאה בגיל 47,לפני שבוע אחותי נפטרה מסרטן לימפומה הנון-הודג'קין.המשפחה כולה בפניקה האם יש קשר תורשתי בין המקרים ומה עלינו לעשות?
תודה, כוכי ישראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ותורשה
ד''ר יוסף ברנר04/06/2007סרטן היא מחלה מאד נפוצה ומהווה את סיבת המוות מס 1 כיום. לכן הסיכויים שיהיו מספר מקרי סרטן במשפחה אחת הם גבוהיים מאד. הדבר יכול להיות קשור יותר לאורך חיים דומה מאשר לתורשה. רק בסוגי סרטן בודדים הצלחנו להוכיח קשר תורשתי חד משמעי, בעיקר בסרטן השד, השחלות ובסרטן המעי הגס. לכן אין כל מקום לפניקה, ובמקום זה, רצוי לשפר את התזונה, לעשות פעילות גופנית מסודרת ולהפחית מתחים בחיים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ותורשה
ד''ר יוסף ברנר04/06/2007סרטן היא מחלה מאד נפוצה ומהווה את סיבת המוות מס 1 כיום. לכן הסיכויים שיהיו מספר מקרי סרטן במשפחה אחת הם גבוהיים מאד. הדבר יכול להיות קשור יותר לאורך חיים דומה מאשר לתורשה. רק בסוגי סרטן בודדים הצלחנו להוכיח קשר תורשתי חד משמעי, בעיקר בסרטן השד, השחלות ובסרטן המעי הגס. לכן אין כל מקום לפניקה, ובמקום זה, רצוי לשפר את התזונה, לעשות פעילות גופנית מסודרת ולהפחית מתחים בחיים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת הסבר לממצאי בדיקת קולפוhonny03/06/2007
אודה לך אם תוכל להסביר לי מה פירוש :"לאחר הספגה בAA נראה איזור מעבר בשלמותו איזור ברור של WE בשעה 1-3 נלקחו:ציטולוגיה וביופסיה שעה 2."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולפוסקופיה
ד''ר יוסף ברנר05/06/2007AA היא חומצה אצט אצטית בה מנגבים את אזור הבדיקה.
WE=Whight Epithelium כלומר אזור עם תאי אפיטל לבנים משם נלקחת הביופסיה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בצוואר וכאבי גרוןאיתי03/06/2007
שלום פרופסור יקר,
יש לי מזה חודשיים כאבים בגרון ודקירות בצוואר מקדימה שהולכות ובאות (לא כל הזמן).
לא ברור לי ממה זה ובדיקת משטח גרון, CT צוואר ומישוש של הצוואר לא העלו שום דבר.
אני אובד עצות ולא מצליח להבין ממה זה. חשבתי שזה בגלל עצם שבלעתי בחג, אך עובדת קיום גוף זר נשללה.
אני יודע, שלאחר שנחפשתי למגע מיני לא מוגן עם נשאית, לקחתי לפני כחודש קוקטייל מניעה נגד איידס PEP במיון ביה"ח למשך 28 ימים שכלל קומבוויר פעמיים ביום וסטוקרין, אך לא בטוח שיש קשר, אלא אם כן את חושבת אחרת.
עברתי השבוע בדיקה בהרדמה מלאה במחלקת אף אוזן גרון עם סיב קשיח, אנדוסקופיה קשיחה משהו.
אומנם לא נמצא גוף זר, אך נמצאה בבסיס הלשון למעלה, ליד השקד הימני, בלט של רקמה דקה שהוצאה ונשלחה לביופסיה.
כרגע אני מתפלל שזה לא סרטן גרון מכל סוג שהוא.
יש לציין, שאני בן 37, לא מעשן, לא שותה אלכוהול.
קראת עכשיו באינטרנט שנעשה מחקר בארה"ב שמצא כי מין אוראלי מעביר את וירוס הפפילומה, HPV, שעשוי לגרום לסרטן גרון בדיוק בבסיס הלשון, משם נלקחה לי דגימה. אני מאוד חושש!!!!
האם יש קשר בין הדקירות בצוואר לסרטן אפשרי של בלוטת התריס או הצוואר, למרות שב -CT לא ראו כלום (יתכן שפספסו את הממצא?)
אני מאוד מודאג ומאוד אשמח אם תשתף אותי מנסיונך במקרים דומים, אם היו לך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בצוואר
ד''ר יוסף ברנר04/06/2007הסימטומים עליהם אתה מצביע אינם אופיניים לשום מצב שאני מכיר. הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להמתין לתוצאות הביופסיה ואז ניתן יהיה להגיע לאבחנה ולטיפול המומלץ ללא ספקולציות מיותרות.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחת מ-9דגנית03/06/2007
כמו כולם, אני מכירה את הפרסומים לפיהם לאישה אחת מ-9 יהיה סרטן השד. זה נשמע לי מספר דמיוני, גבוה מדי, האם המספר הזה באמת נכון? מה זה בעצם אומר, שאישה אחת מתוך פחות מ-9 תחלה בסרטן (כי יש גם סוגים אחרים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחות הסרטן
ד''ר יוסף ברנר04/06/2007אחת מ 9 השתנה לאחרונה לאחת מ 8. משמעות הדבר היא שאחת מכל 8 נשים תפתח במהלך חייה רסרטן שד. אם בישראל חיות כיום כ 4 מליון נשים, 500,000 מהן יפתחו סרטן שד במהלך חייהן (עוד שנה, 5 שנים או 25 שנה). זה כולל רק את סרטן השד. הסיכוי לחלות בכל סוגי הסרטן הוא גבוה הרבה יותר וכפי שאנו יודעים, כ 25% ממקרי המוות כיום הם עקב סרטן.
עלית התחלואה בסרטן קשורה חלקה באורח החיים שלנו ובתזונה, אך גם קשורה בהארכת תוחלת החיים (סרטן היא מחלה של גיל גבוה, וככל שאנו חיים יותר כך גדול יותר הסיכוי לחלות במחלה זו) ובשיטות האבחון כיום המגלות סוגי סרטן בשלבים מוקדמים שאולי לעולם לא היו מגיעים למצב של סרטן קליני.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות התריס.שרון,1931/05/2007
שלום.תוצאות של בדיקת דם שעברתי מראות שיש לי פעילות יתר בבלוטות התריס או משהו כזה...את זה אחות בית חולים אמרה לי.הלכתי לרופא של קופת חולים והוא גם אמר אותו הדבר.נגשתי לרופאה ששלחה אותי לעשות את בדיקות הדם והיא אמרה שהכל בסדר.מה אתה מציע לעשות?לעשות בדיקה חוזרת?והאם זה בכלל קשור לסרטן?
הTSH יצא 5.30.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר יוסף ברנר31/05/2007הפרעות בתפקוד בלוטת התריס אינן קשורות לסרטן.
אנא פני לרופא אנדוקרינולוג
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מסוג ACC עם גרורות לריאותשי30/05/2007
שלום,
לפני כ 8 שנים התגלה אצל אשתי (כיום בת 26) סרטן בבלוטת הרוק מסוג ACC. היא עברה ניתוח והקרנות למקום. ארבע שנים מאוחר יותר נמצאו גרורות בריאות והיא עברה סדרה של 5 טיפולים כימותרפיים (מסוג CAP) והייתה נסיגה לא מלאה. כיום, לאחר שנתיים וחצי היא עשתה שוב CT והתברר שהגרורות גדלו (קיימים 5 ולא ברור אם נוסף אחד חדש).
הרופאים ממליצים לא לעשות דבר בשלב זה - לא ניתוח ולא טיפול כימותרפי, מאחר והיא לא סובלת מהמחלה.
שאלתי , האם יש פתרון אחר למחלה, תרופות חדשות או כל דבר אחר שיכול לעזור?
תודה מראש,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACC
ד''ר יוסף ברנר31/05/2007זהו גידול איטי של בלוטות הרוק. גם קצב הצמיחה של הגרורות הוא איטי. מכל מקום, הגידול אינו מגיב היטב לכימותרפיה ולכן אין מקום לטיפולים בשלב הזה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)