מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיהאיילת09/05/2007
לפני זמן מה עשיתי בדיקת פאפ בעקבות דימומים חוזרים. הבדיקה יצאה לא תקינה ובקרוב אני צריכה לעשות קולקוסקופיה וביופסיה. אתם יכולים בבקשה לומר לי מה פאפ לא תקין אומר ומה עשות הבדיקות הנוספות שאני צריכה לעבור? שמעתי שביופסיה זו בדיקה מאוד כואבת, זה נכון? אפשר לעשות משהו כדי שהיא תכאב פחות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח צוואר הרחם
ד''ר דוד סוריאנו12/05/2007ראשית יש להפנות שאלה זו לרופא המכיר את תוצאות הבדיקה ושלח אותך להערכה הנוספת
בדיקת קולפוסקופיה ונטילת דגימה אינה כואבת מדובר בפעולה קצרה ופשוטה
לפני הפעולה בקשי הסבר לגבי הפעולה והצורך בה ומה משמעות התשובות של הפאפ ומייד לאחר סיום הפעולה בקשי מהרופא פרטים נוספים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ואי פריוןe07/05/2007
שלום דר' !
אני בת 22.5 נשואה כשנה וחצי ללא ילדים.
בבדיקת אולטרה סאונד גיניקולוגי נמצאה אצלי מיומה בפונדוס בגודל 49X44 ורחם במרקם שרירני.
בדיקת אולטרה סאונד נוספת נאמר שהמיומה היא בצמוד לרחם מימין שנראה כשרירן על גבעול בגודל הנ"ל. ובבדיקה נוספת נאמר שהמיומה נמצאת בצמוד לקיר קידמי בגודל הנ"ל.
אורך רחם: 84 מ"מ עובי: 47 מ"מ רוחב: 73 מ"מ.
עפ"י בדיקת דם (פרוגסטרון) ועפ"י מעקב זקיקים נמצא שיש ביוץ.
עלי לציין שהוסת אצלי נמשכת לפחות 7 ימים ובימים הראשונים יש לי כאבים חזקים ודימום רב ומכיוון שאני שומרת נידה היה חשש שהביוץ נופל על ימים שלפני המקווה.
ולכן טופלתי בחודש שעבר באיקקלומין כדי לדחות את הביוץ- חצי כדור ליום למשך 5 ימים, הביוץ התרחש אחרי המקווה אך לא הצלחתי להרות. כעת אני מתחילה טיפול נוסף של כדור 1 למשך 5 ימים.
שאלתי היא האם המיומה היא זו שמפריעה לקליטת ההריון? כיצד עפ"י תיאורי השרירן לעיל ניתן לדעת את מיקומו.? האם כדאי ואפשר להסיר את המיומה ללא פגיעה בפוריות? אני צעירה ורוצה ילדים. תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה ופריון
ד''ר דוד סוריאנו12/05/2007הרושם העולה כי שרירן זה אינו נמצא בדופן הרחם אינו דוחק את הרירית ולכן השפעתו על הפריון שולית אך יש צורך בהיכרות עימך ובדיקתך לשם קבלת פרטים מלאים
האם בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית? האם בוצע צילום רחם?
אשמח לסייע בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהגברת עם אדרת01/05/2007
שלום רב, אני סובלת מ ציסטות בשתי השחלות, בגודל של 3 ס"מ כל אחת. משחלה אחת כבר הוציאו לי ציסטה שגרמה לכאבים ולבסוף התפוצצה. האם יש דבר כזה ציסטות מולדות? ואם זה כך, הן לא אמורות להישאר במצב סטטי? האם זה עלול לגרום לאי פריון בעתיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
ד''ר דוד סוריאנו03/05/2007ציסטות שחלתיות יכולות להיות פונקציונליות דהיינו תפקודיות כאלו שמופיעות ונעלמות עם או ללא טיפול כאלו שמתפתחות במהלך השנים כמו אנדומטריומה גידוליות שפירות כגון דרמויד או סרוס/מוצינוס ואחרות
לשאלתך יש לברר איזו ציסטה הוציאו לך מה טיבה ומה הם המאפיינים של הציסטות הנוכחיות
לעיתים הציסטה מרמזת על נוכחות בעיה נוספת כמו אנדומטריוזיס אשר דורשתהתייחסות נפרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיהסופיייייייי30/04/2007
היי! שמי סופי אני בת 24 ובריאה לחלוטין!
לפני כשנה וחצי ילדתי ומאז הלידה אינני יכולה לקיים יחסי מין בתחת כי כואב לי מאד ואפילו יורד לי מעט דם (לפני הלידה הייתי מקיימת יחסים עם בעלי והכל היה בסדר) לפני כמה ימים ניסתי לקיים יחסי מין בתחת וכאב לי מאד וירד לי שוב מעט דם..
וכשאני בשרותים כמעט תמיד כואב לי כשאני עושה קקי ויש לי קקי לא קשה ועדין כואב לי וגם יורד מעט דם, מה זה נובע? ומה אפשר לעשות?
תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר דוד סוריאנו30/04/2007אין זה בתחום הפורום אך כדאי לפנות לבדיקה
כירורג יוכל לסייע בהערכה ובדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השחלהירין30/04/2007
שלום רב, התגלה אצל אימי סרטן השחלה, ובוצעה לה כריתת רחם ושחלות.
התשובות הפתולוגיות הן:
chronic cervicitis with squamous metaplasia. endometrium: inactive phase.
endometrial polyp.
myometrium: foci of adenomyosis 4.
fallopian tubes: paratubal cysts. 5.
ovaries: bilateral well to moderately differentiated endometrioid cystadenocarcinoma, limited to the ovaries. ck positive. 6.
omental fat: free of tumor
בבדיקה הציטולוגית: אין עדות לתאים ממאירים. מה אומרת תוצאת הפתולוגיה בנוגע לסוג הגידול הממאיר ולשלב בו התגלה, האם יש גרורות? מה השלב הבא בטיפול? האם יש בדיקות נוספות שעליה לבצע על מנת לבדוק גרורות במקומות אחרים בגוף? האם להתחיל טיפול כימותרפי ללא pet ct? אשמח לתשובה מהירה. תודה מקרב לב, ירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לרופא המטפל
ד''ר דוד סוריאנו30/04/2007שלום ראשית איחולי להבראה מלאה ומהירה
כדאי לפנות לרופאים המטפלים אשר מכירים את כלל פרטי הניתוח כמו גם את אימך
אין לי ספק שתקבל תשונות מלאות לכל השאלות שציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחם או לא-דחוף!גלית28/04/2007
שנה וחצי אני מדממת ללא הפסקה (ניסיתי התקן מיראנה שלא הועיל כלל) מזה חודש אני עם דימום חזק (כמו הפלה) שלא מפסיק שגרם להתקן המיראנה להיפלט החוצה. אובחן אצלי שרירן ראבמוקוזלי בגודל 4-5 ס"מ, עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית וכעת אני בדילמה לעבור כריתת רחם שתעשה סוף לסבל הנורא הזה או לעשות ניתוח היסטרוסקופיה שנאמר לי כי לא יספיק אחד ואצטרך 3 ניתוחים בגלל המיומה שנמצאת על רירית הרחם וגולשת לחלל הרחם ושלא מבטיח כי המקרה לא ישנה. אני מבולבלת ולא יודעת מה עדיף. עד היום אין לי חיים ואין לי מושג איך שרדתי עד עכשיו. אני זקוקה לעצתך בדחיפות כי אני מועמדת לניתוח בשבוע הקרוב. אני בת 41 ולא מתכננת עוד הריונות. תודה מראש גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם ללא פתיחת בטן
ד''ר דוד סוריאנו30/04/2007חסרים פרטים חשובים לשם קבלת החלטה כולל בדיקתך אך השאלה מובנת וברורה
בכל מקרה יש צורך בטיפול יתכן וניתן להסיר את כל השרירן בגישה היסטורוסקופית בפעם אחת וזאת אוכל לאמר רק לאחר בדיקתך
ישנה גם אפשרות כאמור לעבור כריתת רחם בגישה לפרוסקופית ללא פתיחת בטן
כדאי להתייעץ לפני קבלת החלטה, אשמח לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי עלי לפנותעינב25/04/2007
במיפוי עצמות דרך אורטופד שעברתי רשמו קליטה מוגברת דיפוזית בשדיים. מה זה אומר לאיזה רופא עלי לפנות אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכירורג
ד''ר דוד סוריאנו30/04/2007כדאי לפנות לכירורג במידת הצורך לבצע בדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות BRCA2ניצן25/04/2007
נמצאתי נשאית למוטציה של הגן הומלץ לי להוציא שחלות וכן את הרחם.
בהנחה שפיסיולוגית הכול בסדר , האם עדיף בלפרוסקופיה או פתיחת בטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם ושחלות בלפרוסקופיה
ד''ר דוד סוריאנו30/04/2007לניתוח הלפרוסקופי יתרונות בכל מה שנוגע למשך האשפוז ההחלמה המהירה לצורך המופחת במשככי כאבים והימנעות מצלקת בבטן
לכן גישה זו מומלצת במרבית במקרים. גישה זו דורשת מיומנות וניסיון ולכן כדאי לפנות לייעוץ לפני קבחת החלטה על הגישה הניתוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשערת חצוצרותיעל22/04/2007
אני ביצעתי קשירת חצוצרות ורציתי לוודאות שבאמת אין שום אפשרות להרות ואם כן מה הסיכויים לכך? איני רוצה עוד ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר קשירת חצוצרות
ד''ר דוד סוריאנו22/04/2007דווחו הריונות לאחר קשירת חצוצרות אם כי בשיעור קטן ביותר
יש הבדל בשיעור ההריונות על פי צורת הקשירה/ חיתוך
אני מתאר לעצמי שנושא זה עלה בשיחה עם המנתח בזמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קשירת חצוצרות
יעל22/04/2007כן נאמר לי שזה לא קשירה אלא חיתוך החצוצרה וקשירה? משהו כזה מה זה אומר שאין לי בכלל חצוצרות אולי?
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שכחתי סליחה...
יעל22/04/2007נזכרתי שהוא אמר שזה ללא קשירה של חוט כמו פעם אלה קשירה וכריטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הוצאת ציסטה מהשחלהפנינה19/04/2007
שלום רב,
לפני חמישה ימים עברתי ניתוח להסרת ציסטה דרמואידית מהשחלה ,
שוחחררתי ביום שלישי מבית החולים עם דימומים שאינם מפסיקים , הדימום מועט
האם עלי ללכת למיון?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה למיון
ד''ר דוד סוריאנו21/04/2007צרי קשר עם המנתח או פני למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים וכאביםענת17/04/2007
שלום,
אני סובלת לאחרונה מדימומים (מחזור ארוך מאוד) ומכאבים בבטן התחתונה. אם לתורשה יש תפקיד - אז מרבית הנשים במשפחה של אימי סובלות מציסטות ושרירנים...ורבות מהן ללא רחם. אני כבר בת 30. נבדקתי אצל גניקולוג והוא לא מצא שום בעיה חריגה ושלח אותי לאולטראסאונד.
רציתי לדעת אם יש עוד בדיקות שאני יכולה לבקש ממנו בשביל להיות בטוחה. חשוב לציין כי אני מרגישה גם כאבים בחזה ונפיחות...
לי אין עדיין ילדים ואני רוצה שיהיו לי בעתיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מוגבר
ד''ר דוד סוריאנו21/04/2007יש צורך לברר את הסיבה לדימום המוגבר וכמובן לכאבים אשמח באם תפני לתל השומר או צרי עימי קשר ואאנסה לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצות חסומותדניאלה12/04/2007
שלום,
אחרי מספר טיפולי הפרייה שלא הצליחו אבחנו שהשחלות שלי נדבקו והן מפרישות נוזל מסויים שמונע מהעוברים להיקלט ברחם. הרופא שלי המליץ לי על כריתת חצוצורות...ואני חושבת שזה צעד קצת קיצוני, לא? אני רק בת 35...אין איזה טיפול אפשרי לפני שעושים כריתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי פריון
ד''ר דוד סוריאנו21/04/2007יש להכיר את תלונותייך את עברך המיילדותי ואת הפרטים הקשורים לאאחי הפריון
יש לדעת מדוע עלה חשד לבעיה בחצוצרות
בקיצור יש להכיר אותך לפני מתן המלצה אך במידה והחצוצרות חסומות ומלאות בנוזל כריתתן תשפר פריון
לעיתים ניתן לשקם חצוצרות במידה והפגיעה קלה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןמיכאלה10/04/2007
שלום,
אני מבינה שלא תמיד מומלץ להסיר שרירן. באלו מקרים כן מומלץ?
אשמח לחוות דעתך ולדרכי טיפול לגבי שרירן הנמצא בדופן הרחם וגודלו 6*7 ס"מ (גדל משנה לשנה), אצל בחורה שעדיין לא הרתה? ללא סימפטומים משמעותיים למעט אי נוחות בקיום יחסים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שרירן
ד''ר דוד סוריאנו10/04/2007מרבית השרירנים אינם פוגעים באיכות החיים ואינם דורשים כריתה
שרירנים הפוגעים באיכות החיים הגורמים לאי נוחות או כאבים אלו הגורמים לדימום או אי פריון אלו הבולטים לחלל ואלו הגדלים בקצב מהיר הינם אלו שישנה התוויה להסרתם
כך באופן כללי צריך לזכור כי שרירן שגדל מעבר לגודל שהוזכר יחייב בעתיד פתיחת בטן ולא כריתה לפרוסקופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת פולים מהשחלהעינת05/04/2007
שלום,
אובחן אצלי פוליד מסוג דרמואיד (או משהו כזה...אני לא בטוחה) בשחלה והרפא שלי המליץ על ניתוח להסרתו. הגוף שלי מעולם לא הגיב ממש טוב לחומרי הרדמה, אבל הרופא שלי אמר שאין ברירה. רציתי לדעת מהן האלטרנטיבות שעומדות בפני? האם יש דרך ללא הרדמה מלאה בה ניתן להוציא את הפוליפ?
אגב, לא עמרתי הרדמה כבר יותר מ-15 שנה, האחרונה שעשיתי (במסגרת ניתוח פלסטי) גרמה לי לחולשה ולהתעלפויות....אני מאוד חוששת מההרדמה...פחות מהניתוח עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ? דרמןאיד?
ד''ר דוד סוריאנו09/04/2007ראשית כדאי להכיר את הממצאים האם מדובר במיסטה שחלתית באיזה גודל? ממתי ? ופרטים חשובים אחרים אם מדובר בפוליפ הרי מדובר בבעיה אחרת לחלוטין
יש להבין ולדעת היטב גם במה מדובר וגם האם אין מנוס מניתוח יש להכיר את האלטרנטיבות אך לשם כך יש צורך בנתונים ובבדיקה
לגבי הרדמה חששך מובן אם כי מופרז במידה ותצתרכי לעבור ניתוח ניתן להפגש עם המרדים ולשוחח עימו לגבי חששותייך
אשמח לסייע בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות הרמונטקרן04/04/2007
שלום לך!
אני בת 29
אני התחלתי לקחת גלולות הרמונט (לאחר כמה שנים שהפסקתי עם הגלולות). - הפעם הראשונה שלקחתי גלולות שהייתי בתולה(אם זה קשור). המחזור התחיל ב 22.3 ואז לקחתי את הגלולה הראשונה משום מה עד עכשיו מופעים אצלי דימומים קלים, השאלה שלי היא:
האם זה נרומלי בגלל שינוי הגלולות?
האם זה תופעת לוואי נורמלית?
האם זה שינוי הגוף לגלולות?
ואם כל זה נכון כמה זמן זה יכול לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר דוד סוריאנו09/04/2007בתחילת נטילת גלולות מופיעים שינויים קלים ולעיתים גם דימום קל
אין מדובר במשהו חריג
ארועים אלו עלולים להופיע בחודשים הראשוניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)