מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרינת10/02/2008
מהן הסיבות הנפוצות בגללן עושים ניתוח גינקולוגי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אבישלום שרון10/02/2008שלום,
לכל קבוצת גיל יש סיבות נפוצות שונות לניתוחים. למשל, בגיל הפוריות זה בעיקר ציסטות שחלתיות ואנדומטריוזיס. בגיל 40-60 זה יותר בעיות רחמיות. וכך הלאה.
בברכה,
ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח רקטוצלהזהבה07/02/2008
שלום ד"ר אבישלום
האם יתכן שניתוח רקטוצלה מקצר בהרבה את הנרתיק עד כדי כאבים בחדירה כחצי שנה אחרי הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח לתיקון רקטוצלה
ד''ר אבישלום שרון09/02/2008שלום,
לא אמורים להיות כאבים ולא היצרות, אך יתכן שיש קשר לניתוח. ממליץ לבצע הערכה של הבעיה בבדיקה.
בברכה,
ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח רקטוצלהריבה07/02/2008
שלום לכם
האם כחצי שנה אחרי ניתוח רקטוצלה אמורים להיות כאבים בחדירה? כאילו הנרתיק התקצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח לתיקון רקטוצלה
לא אמורים להיות כאבים ולא היצרות, אך יתכן שיש קשר לניתוח. ממליץ לבצע הערכה של הבעיה בבדיקה.
בברכה,
ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקטוצלה
יהלומה16/02/2009שלום, ניתוח רקטוצלה - מבקשת לדעת כיצד ניתוח זה מתבצע, מה ההשלכות לניתוח זה, כמה זמן אורך הניתוח והאם הנו מתבצע באשפוז. תודה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקטוצלה
ד''ר אבישלום שרון16/02/2009אתי שלום,
הניתוח מבוצע על מיטה גינקולוגית בגישה נרתיקית. הרדמה "חצי גוף" או כללית. מבצעים חתך ואח"כ קיבוע של הרקטום פנימה. בבתי חולים שונים יש נוהלים שונים. משך האישפוז תלוי במקום הניתוח.
אני נוהג לבצע ניתוח זה בטישטוש עמוק. כל התהליך נמשך מספר שעות. כלומר,האשה מגיעה מביתה לחדר הניתוח, הניתוח כ- 10 דקות, ולאחר כשעתיים משתחררת לביתה.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת פוליפיםשיר07/02/2008
שלום האם פוליפים עשויים לחזור לעיתים קרובות ברגע שהם גדלים? האם הם מסוכנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים
הופעת פוליפ שוב היא אפשרית בהחלט (אם כי ממש לא הכרחית), אך זה לא לעתים קרובות. חשוב לכן, במהלך כריתה של פוליפ, שהוא יכרת "מהשורש".
ברוב הגדול של המקרים- אין סיכון.
בברכה,
ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- torsionקטי05/02/2008
שלום רב,
אני בת 32, לפני שנה נותחתי בלפרסקופיה להתרת סיבוב שחלתי, לפני שבועיים נותחתי שוב פעמיים בהפרש של 24 שעות לסיבוב שחלתי. בניתוח השלישי, קובעה לי השחלה.
שאלתי היא: א. מדוע מחכים לסבל מיותר של החולה עד אשר מקבעים? ב. מה הסיכוי שזה יחזור? ג. האם המלצתם ללקיחת גלולות למניעת הריון אכן מתאימה בייחוד שאני סובלת מאוד מתופעות לוואי קשות עמם ואם זה הכרח איזה סוג מומלץ אחרי היסטוריה כזו?
תודה רבה
קטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Torsion
ד''ר אבישלום שרון05/02/2008שלום,
ברוב הגדול מאד של המקרים, סיבוב בחזרה בניתוח מספיק, והשחלה לא מסתובבת שוב. אם יש ציסטה, מוציאים אותה בניתוח שני באופן אלקטיבי לאחר שהבצקת יורדת.
נטילת גלולות אינה הכרחית אם יש לך תופעות לוואי. יש הסוברים שכלל אין צורך בכך, גם ללא קשר לתופעות לואי. זו גם דעתי האישית.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריומה ובדיקת דםרעות דחוף מאו04/02/2008
שלום רב
ביצעתי בדיקת דם CA125 והבדיקה חזרה לא תקינה רמתה גבוהה מאוד
מה זה אומר ?
האם זה סרטן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריומה ובדיקת דם
ד''ר אבישלום שרון04/02/2008שלום,
רמה גבוהה לא מצביעה בהכרח על סרטן. ישנם מצבים רבים בהם ה- CA125 גבוה. נא פני לרופא לניתוח הממצאים.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה-דחוףרוני03/02/2008
שלום רב, במסגרת בירור שבצעתי נכתב בסיטי ציסטות בשחלות 3 ס"מ, נשלחתי לאולטרסאונד ושם אין ממצא לגבי ציסטות. רציתי לדעת איזה בדיקה רגישה יותר ומהו המשך בירור. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה-דחוף
ד''ר אבישלום שרון04/02/2008שלום,
בדיקת הא"ס היא הקובעת.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסענת02/02/2008
שלום ד"ר,
אובחנתי כחולת אנדומטריוזיס בדרגה גבוהה (4,5).
לאחר דיכוי ארוך של זריקות דקפפטיל (9 זריקות), התחלתי לפני 5 ימים לקחת גלולות מינס. היום החלו להופיע לי כאבים בבטן התחתונה- כאב חד כמו פעימות לשניות שבא והולך, ידוע לי שיש לי ציסטות שלא נעלמו וצמחו להם למרות הדיכוי הארוך (יש לציין כי הכאב הזה הופיע בעבר אבל בחודשים האחרונים נעלם כנראה בעקבות השימוש בדקפפטיל). האם הכאבים מרמזים שהציסטות החלו שוב לגדול או שיכול להיות שהם קטנות כתוצאה מהשימוש בגלולות?
ברור שאני אפנה לרופא עוד השבוע, אך בנתיים הייתי רוצה לשמוע מה זה יכול להיות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון02/02/2008שלום,
אבחנה של אנדומטריוזיס דרגה 4 מתבצעת בניתוח, אז אני יוצא מנקודת הנחה שעברת ניתוח. אם כך, צריך להיות מידע באשר לתיאור מדוייק של מה שהוצא בניתוח ומה נישאר. הטיפול התרופתי לא מעלים ולא מרפא את האנדומטריוזיס אלא מרגיע את הכאבים ואולי גם מונע את המשך ההתפשטות. בהפסקת נטילת התרופה, הסימפטומים יכולים לחזור.
במידה ויש אינדיקציה, ניתן לשקול ביצוע לפרוסקופיה ל"ניקוי" האגן.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאורלי01/02/2008
שלום שמי אורלי ואני קיימתי יחסים פעם ראשונה ונקרעו לי הבתולים כמה יש סיכוי שאפשאר להיכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
לפי הבנתי, לא השתמשתם באמצעי מניעה. ככל שקיום היחסים היה קרוב לביוץ, הסיכוי להריון גבוה יותר.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמנפאוזהirsy01/02/2008
שלום רב אני בת 53 עם מחזור סדיר כמעט לחלוטין
המחזור מלווה בדימום רב, מצבי רוח קשים לפני, ותשישות רבה,
כבר לא משתמשת באמצעי מניעה,
מה אפשר לעשות כדי להקל עלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרהמנופאוזה
אם יש לך דימום רב במחזור, אני ממליץ לבדוק אם זה לא תוצאה של פוליפ ברחם או מיומה (שרירן). אז ניתן להוציאם וכך להקל עלייך.
בנוסף, לבדוק המוגלובין בדם ותפקודי קרישה.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית30/01/2008
שלום שמי סיוון ואני אחרי ניתוח קיסרי (לפני 5 חודשים)
הייתי אצל רופא נשים והוא כתב בפתק רחם קדמי תקין נייד
מה אומרת המילה נייד, האם זה מראה על הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם נייד
ד''ר אבישלום שרון02/02/2008שלום סיוון,
הבדיקה תקינה. רחם נייד זה תיאור של מצב תקין של הרחם.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר לפרוסקופיהשירן28/01/2008
שלום רב,
עברתי ניתוח לקרוסקופיה לכריתת ציסטה מהשחלה השמאלית לפני כחודש.
כשבועיים לאחר הניתוח החלו כאבים בצד זה בצדה של הבטן העליונה ולכל אורך צד שמאל של הבטן. כאבים שהולכים וחוזרים. עד אז לא היו לי כלל כאבים (בשבועיים מיום הניתוח).
האם יש קשר לכריתה? האם זה קשור אולי לעובדה שחזרתי לתיפקוד פיסי מלא וזה נובע ממאמץ?
ייתכן וקיים סיכוי לדימום פנימי כתוצאה מהניתוח בשל מאמץ גופני כזה או אחר?
אודה לתשובתך,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר לפרוסקופיה
ד''ר אבישלום שרון28/01/2008שלום,
יש לברר מייד את הסיבה לכאבים. ממליץ לפנות למיון להערכה.
ברוב המקרים מדובר בכאב סתמי שיחלוף לבד בהמשך. אבל, יש לשלול סיבוכים של הלפרוסקופיה כמו פגיעה בצינור השתן (אורטר) משמאל.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוחפלורה28/01/2008
שלום! אני בת 59, לפני שנתיים עברתי כריתת רחם. הכאב שישנו עד היום הוא מצד ימין בבטן התחתונה, מפריע להתעמל משבש תנועה . בבדיקות רופא גניקולוג אין סיבה לכאב הקשור לכריתת הרחם אבל הרופא אמר שיכול להיות ותפרו איזה עצב. מה יש לעשות במקרה הזה ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אחרי ניתוח
בבדיקה גינקולוגית וכללית, ניתן ברוב המקרים לזהות את מקור הכאב. למשל, הרניה בצלקת הניתוחית, הידבקות, בעיה חדשה ועוד.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהוDANI27/01/2008
הבנתי שהוירוס חולף ברוב המקרים 90 אחוז מהמקרים תוך שנתיים שלוש האם זה נכון????
האם אחרי זה אוכל לחיות כרגיל?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
הסיכוי להיעלמות יורד ככל שמדובר במספר זנים רב יותר, מספר פרטנריות גדול יותר, וככל שמדובר בזנים מקבוצת ה"סיכון הגבוה" כמו 16 ו- 18. גם עישון נכלל כאן.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין מירנה לציסטה בשחלהדנה27/01/2008
אני בת 41 התקנתי לפני כשבעה חודשים התקן מירנה ובפעם הראשונה בחיי הובחנה אצלי ציסטה
בשחלה שמאלית האם קיים קשר בין היווצרות הציסטה להתקן המירנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה וציסטה
בוודאי, ואני אומר זאת לכל אשה לפני שאני מתקין לה מירנה. אבל, מדובר בציסטה פונקציונלית, פשוטה שבהמשך תיעלם באופן עצמוני.
ברור שכל מקרה כזה יש לוודא שאכן מדובר בציסטה פונקציונלית ולא בציסטה פתולוגית.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)