מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוצאת מוקוצלהיעל03/04/2009
שלום,
לפני יומיים עברתי ניתוח קטן בשפה התחתונה להוצאת מוקוצלה שהייתה לי שם.
המצב של השפה שלי לא משתפר אלא רק נהיה גרוע יותר- היא סגולה ונפוחה מאוד, כואבת ובחלק ממנה אין לי תחושה. כבר מאוחר ביום שישי ואין לי למי לפנות האם בבקשה תוכלו לומר לי האם זה אופייני והאם ככה אמור להיות תהליך ההחלמה? קשה לי לדבר וקשה לי לאכול ואני ממש סובלת.
תודה רבה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקוצל
ד``ר דניאל ניצן03/04/2009שלום יעל
נשמע שאלו תופעות לואי סבירות אחרי ניתוח, שבדרך כלל מגיעות לשיא ביום השלישי אחרי ניתוח.
אם ביום ראשון לא תתחיל מגמת שיפור - פני לרופא שטיפל בך.
בריאות
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף לבן וכואב מתחת ללשון באמצעדואג02/04/2009
שלום ד"ר,
שמתי לב החל מיום ראשון של השבוע, שיש לי מעין קילוף לבן וכואב, שנמצא בדיוק מתחת ללשון באמצע. הוא נמצא בנקודת החיבור הזו שמתחת ללשון...
לפני יותר מחודשיים גם התחילו לי כאבים בבטן המופיעים לסירוגין (והם נמשכים עד עכשיו), אבל לא אובחן איזשהי מחלה ויראלית, ולמעשה לא אובחן דבר. לכן בינתיים אני שולל אפשרות שהפצע המוזר הזה נגרם מחיידקים.
לא עשיתי שום דבר שיכול לגרום לדבר כזה, גם לא נשכתי במקום שמופיע הפצע (אפילו אם ארצה, לא אוכל להגיע לשם).
הוא כואב לי אך ורק כאשר אני, לדוגמא, מושך את הלשון לאחור (ואז הפצע "מתוח"). כל פעולה שתגרום למתיחת הפצע - תגרום גם לכאב. אך בכל מצב אחר, הפצע לא יכאב.
הפצע הזה ממש קטן, בצבע לבן, וזה נראה כמו סוג של קילוף המתפשט מהמרכז החוצה.
מהן האופציות לזיהוי הפצע?
האם יש משהו שאפשר למרוח ולהרגיע את המקום?
כל מידע יעזור.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר דניאל ניצן02/04/2009שלום אדון דואג
אנא גש לבדיקה של כירורג פה ולסת או מומחה לרפואת הפה.
רשימת המומחים ניתן למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים
בריאות
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות נקודתית וכאב בלשוןיוסי31/03/2009
שלום,
בחודשיים האחרונים יש לי נפיחות נקודתית באזור הקדמי ימני של הלשון (כמו פצע שלא רואים אותו - בתוך גוף הלשון עם "גבעה" קטנטנה ומורמת). זה קרה 3 פעמים בחודשיים האחרונים - וזה מופיע ונעלם אחרי 3-4 ימים. כשמופיע יש כאב קצת בבליעה.
מה זה הדבר הזה?? אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בלשון
ד``ר דניאל ניצן01/04/2009שלום יוסי
אינני יכול לתת אבחנה על סמך התיאור שלך. אנא פנה לכירורג פה ולסת לבדיקה.
בריאות
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לסת וגנטיקהשיר-רז30/03/2009
שלום לכם לפניי כמה שנים עברתי ניתוח בשניי הלסתות בבית החולים רמבם יע דר מיכה פלד הכול היה מצויין שאלתי היא האים יש סיכוי שגנטית הבעיה שהיתה לי לא תעבור לילדיי ואייך בודקים את הנושא?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לסת
ד``ר דניאל ניצן30/03/2009שלום שיר
מבנה הלסתות נקבע גנטית, ויש סיכוי להעבירו לילדים. אין לך איך לבדוק אילו גנים יעברו לילדים ממך ואילו מבן זוגך, ואין לך שום יכולת להשפיע על כך.
אם מדובר בסינדרום מסוים שיש לך - זה סיפור אחר, אולם אני מניח שמדובר במקרה "רגיל" ולא איזשהוא סינדרום.
בריאות
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שיר-רז31/03/2009שוב שלום את הבעיה שהייתה לי בלסתות יש גם לאחי הגדול וגם לסבי זל היה רק רציתי לדעת באיזה גיל ניתן ליבדוק את ילדיי שלא יהי מאוחר כי לי הבעייה נתגלתה מאוחר מאוד ונאמר לי שאים היתי מטפלת בזה בזמן עיי גשר וכו'ל היה נימנע ממני הניתוח נ.ב הבעיה היתה צניחה של שתיי הלסתות ואי סימטריה תודה מראש.שיר-רז קידר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסתות
ד``ר דניאל ניצן01/04/2009שלום
בגיל 12 ניתן לפנות לאורטודונט לייעוץ ראשוני
בריאות
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר שלום, רציתי לשאול אותך משהו
אתי11/04/2009אני כשלושה שבועות לפני הניתוח, בשתי הלסתות.
איך התוצאות? אשמח אם תחלקי איתי ולו במעט, כי כולי במתח ופחד,
גם הניתוח וגם מאיך זה יצא...אחרי כל כך הרבה זמן של המתנה והחמרה במצב הלסתות,
בעקבות הטיפול האורטדנטי.
האם גם לך המצב החמיר במהלך הטיפול האורטדנטי?
תודה מראש
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה גימלים מקבלים על ניתוח לישור לסערן30/03/2009
כמה גימלים מקבלים על ניתוח לישור לסת תחתונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה גימלים מקבלים על ניתוח לישור לס
ד``ר יזהר שוחט30/03/2009אנא פנה לרופא היחידה בשאלה הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות בפהרחל מלמד30/03/2009
יש לי בפה פצעים כבר כשלושה חודשים בתחילה הרגשתי שיש להם ראש ועכשיו אני מרגישה כאילו כל האיזור מודלק.הייתי אתמול במרפאת פה ולסת בכפר סבא .הרופה אמר לשאלתי שזה לא סרטני אלא אפטות.כמו כן אמר הרופא שאין שום תכשיר לריפוי ולפעמים לוקח שנים עד שזה עובר. אני בכל זאת מוטרדת האם יש לכם משהו שיעזור לי למגר את האפטות אודה לכם מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות בפה
ד``ר יזהר שוחט30/03/2009לצערינו לא קיים כל טיפול מוכח המסייע בריפוי האפטות אלא רק מקל על הכאב אותו הן גורמות.
בד"כ האפטות חולפות תוך 5-7 ימים מעצמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה לסת --תינוקקרן29/03/2009
שלום רב,
בני הקטן בן שנה וחודש עד עתה הוציא שתי שיניים תחתונות בלבד, כאשר אני מתבוננת על הלסת העליונה שלו, אני רואה מבנה די מוזר, הלסת לא נראית כחצי עיגול אלא ( קצת קשה להסביר במילים) בצורת טרפז, כלומר החלק הקדמי של הלסת הוא קדמי יותר (במקום שבו אמורות לצאת שתי השיניים העליונות), האם ייתכן ויש לו בעיה בלסת ולכן עדיין לא הוציא שיניים? למי אני יכולה לפנות על מנת לבדוק את הנושא?
אודה על תשובה
יום טוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה לסת --תינוק
ד``ר יזהר שוחט30/03/2009שלום קרן
אנא פני לבדיקת רופא שיניים המומחה בטיפול בילדים- פדודונט. ניתן למצוא את רשימת המומחים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים ניכרים בדיבור ובבליעהעמי26/03/2009
אישתי עברה עקירת שן בינה לפני 10 ימים. מאז התפתחו כאבים עזים באוזן ובעיקר בגרון עם קושי ניכר בדיבור ובבליעה. רופא השיניים נתן אנטיביוטיקה שלא הועילה. היום כשהמצב החמיר (והחום עלה ל-38) הוא נתן אנטיביוטיקה חריפה יותר. מה קורה לה? מה ניתן עוד לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בבליעה
ד``ר דניאל ניצן26/03/2009שלום עמי
אינני יכול לתת אבחנה על סמך התיאור שלך. צריך לבדוק את אשתך - בדיקה קלינית של אתר העקירה, ולקבוע אם יש קשר בין עליית חום הגוף ואתר העקירה. אם יש קושי בבליעה, זה מצב שמחייב בדיקת רופא.
אנא פנה לרופא שטיפל בה, ואם הוא לא יודע לתת לכם מענה, בקש שיפנה אתכם לכירורג פה ולסת, או שתיגשו למיון בבית חולים כמו בילינסון, איכילוב, או תל השומר, שם יש תורן כירורגיית פה ולסת.
בריאות
ד"ר דניאל ניצן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה כירוגיתאפרת25/03/2009
אני מתחילה תהליך של יישור שיניים בשיטת אינויזליין, אך קודם לכן הלסת העליונה שלי
מאוד צרה וצריכה לעבור הרחבה. את טיפול ההרחבה אני מתחילה בימים אלו בעזרת
מכשור הRPE.. בנתיים שמו לי טבעות מתכתיות ולקחו מידה ללסת העליונה
רופא אחר שהייתי אצלו טען שאני צריכה לעבור הרחבה כירוגית?? מה זה אומר
ואיך מתבצע ההליך????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה כירוגית
ד``ר יזהר שוחט28/03/2009שלום רעות
ככל הנראה הכוונה להרחבת הלסת העזרת תהליך כירורגי בו מבוצע ניתוק של חלק מהלסת העליונה נושא השיניים מהחלק העליון של הלסת דבר המאפשר תנועה רבה יותר של האחבה ומקצר את משך הזמן הדרוש. ההליך נעשה בהרדמה כללית וכולל 2-3 ימי אישפוז. יש לקבל את חוות הדעת של האורתודונט המטפל בשאלת הצורך בהרחבה הכירורגית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי לסת ושרירי הפהשמעון מ.24/03/2009
שלום רב,
מזה מספר חודשים אני סובל מכאב בלסתות ובשרירי הפה
ביקרתי אצל רופה שהמליצה לי על סד לילה, אך לאחר כעשרה ימים שישנתי איתו
אני לא מרגיש שחל שיפור, וחברה המליצה לי לשלב עם הסד גם תרגילים לשחרור שרירי הפה
הדבר מפריע לי כמעט במשך כל שעות היום
אודה באם תמליץ לי בבקשה היכן מקבלים הנחייה לתרגילים מסוג זה
בתודה מראש
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ד``ר דניאל ניצן24/03/2009שלום שמעון
אני מכיר רק את הפיזיותרפיסט איתו אנו עובדים במרכז הרפואי בתל-השומר , ושמו רועי בחנוף.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצידי הלשוןענת23/03/2009
לאחרונה סובלת מכאבים חזקים בצידי הלשון , ממה נובעת התופעה? בת 44 , ב-4 שנים אחרונות סובלת מכאבים בכפות רגליים ללא ממצא אורטופדי,וכאבים באיזור בטן עליונה שמאלית במאמץ הליכה.לפני 5 שנים עברתי לידה מוקדמת-שבוע 30, ומאז סובלת ממחושים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצידי הלשון
ד``ר יזהר שוחט24/03/2009שלום ענת
לא ברור מה מקורה שלהתלונה. יש צורך בבדיקת הלשון ע"י רופא השיניים המטפל שבמידת הצורך יפנה אותך להמשך ברור.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל ד"ר שוחטאבי22/03/2009
רציתי בבקשה לשאול אם אתה מקבל לייעוץ מומחה במסגרת פרטית ולא דרך המרכז הרפואי פשוט אני כבר חסר אונים בתודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד``ר יזהר שוחט24/03/2009שלום אבי
ניתן לפנות לכל מומחה לכירורגית פה ולסת לצורך ייעוץ. רשימת המומחים נמצאת באתר ההסתדרות לרפואת שיניים עם פרטי המרפאות בהן הם מקבלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר עקירת שן בינה כלואהעומר21/03/2009
שלום רב, אני בן 26 ולפני יומיים עברתי עקירת שן בינה כלואה בצד ימין בלסת התחתונה. כרגע אני נמצא בדיוק 48 לאחר העקירה, אולם הכאבים לא פוחתים בכלל, יש נפיחות קלה, האזור מבפנים אדום ויש משהו בצבע לבן באזור העקירה (אולי מוגלה אולי תפר). אני לוקח כל הזמן משככי אבים, אולם לא נתנו לי אנטיביוטיקה. אשמח לקבל עצה האם לגשת למרפאה לקבל טיפול אנטיביוטי, האם הגיוני שלא יהיה שיפור בכאב יומיים אחרי העקירה ומה ניתן לעשות? תודה רבה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר עקירת שן בינה כלואה
ד``ר יזהר שוחט21/03/2009שלום עומר
יתכנו כאבים גם 48 שעות אחרי עקירה אולם כדאי שתיבדק ע"י הרופא המטפל לשלול סיבוך או בעיה במקום העקירה
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה +נפיחות בצד השמאלי של הלסתציפי21/03/2009
לפני כחודשיים התחלתי בטיפול שיניים בצד השמאלי, לפני חודש התחלתי להרגיש ביובש בפה ובנפיחות בצד השמאלי של הלסת. עשיתי אולטראסאונד צווארי שהראה שהכל בסדר, גם בדקתי את רמת הסוכר וגם זה היה בסדר. היובב בפה ממשיך כמו כן גם הנפיחות לא ירדה ולפי דעתי נעשתה גרועה יותר. שאלתי האם יכול להיות שזה קשור לטיפול השיניים שעברתי? מאחר ויש לי עבר של מלנומה שאלתי לאיזה רופא לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה
ד``ר יזהר שוחט21/03/2009שלום ציפי
קשה לדעת לפי תיאורך האם יתכן קשר לטיפולי השיניים שעברת אולם נוכח ההיסטוריה של מלנומה חשוב שתבדקי ע"י מומחה לרפואת הפה בקשר לנפיחות וליובש הפה.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיוגרןסיגל17/03/2009
שלום. בת 38 מאובחנת פיברומיאלגיה וחשד שיוגרן. הייתי בבדיקת כירוכרג פה ולסת שבדק את הפה לחשד שיוגרן הפה לא יבש, כמוהו חשבה גם רופאת אף אוזן גרון שלי, בדיקת עיניים יבשות - אך לא פתלוגיות. הרופא המליץ לי לא לעשות את הביופסיה בבלוטות רוק קטנות כי יש לי נטיה להיצטלקות( ניתוח הוצאת גידול שפיר בפרוטיס) וכן, ריבוי הרפס על השפתיים- תופעה הקיימת אצלי והוא חשב שעקב כך יש אפשרות להיתפרצות חזקה לאחר הביופסיה, האם האפשרות הזו סבירה רק לאחר הביופסיה או כהלך חייים , כפי שיש לי לעיתים קרובות הרפס? מה דעתך? אבחנתו הראשונית שאין יובש המעיד על שיוגרן וכן, בבדיקה ההיסטולוגית שעברתי לפני הניתוח לעיל, לא היו סימני דלקת (2005) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיוגרן
ד``ר יזהר שוחט19/03/2009שלום סיגל
אנא גשי לבדיקת מומחה לרפואת הפה לצורך החלטה לגבי הצורך בביופסיה.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)