מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הלבנת שינייםיהודית שבתאי11/10/2010
אני סובלת מנסיגת חניכיים כבר שנים. שיניי צהובות מאוד ויש עליהם כתמים חומים בחלק הקרוב לחניכיים. האם אני יכולה לעשות הלבנת שיניים? מה ממולץ למקרה שלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן12/10/2010כמובן שמחייב בדיקה קלינית, אך ככלל: הלבנה אינה משפיעה כל על אזור השורש החשוף (אני מניחה שזו כוונתך בכתמים חומים ליד החניכיים) גם משום שאינה עובדת על דנטין וגם משום שאסור להניח מי חמצן על שורש חשוף.
הפתרונות בדכ במצב זה הוא ציפויי חרסינה למינהם, או ציפויי קומפוזיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים בהרדמה מלאהטל10/10/2010
שלום,
אשמח לקבל תשובות למספר שאלות. ברור לי שלא ניתן לקבל תשובות מדוייקות ללא בדיקה אצל רופא, אולם אשמח לקבל תשובות כלליות כדי שאדע "לאן הרוח נושבת".
א. מהו סדר הגודל של התוספת של טיפול שיניים בהרדמה מלאה לעומת טיפולי שיניים רגילים?
ב. בכמה שיניים ניתן לטפל במסגרת טיפול אחד (שנעשה בהרדמה מלאה)?
ג. האם ניתן לבצע טיפול כמו טיפול שורש + כתר, על כל שלביו בטיפול אחד (כאמור בהרדמה מלאה) או שהדבר דורש מספר טיפולים נפרדים?
ד. האם ניתן לבצע טיפול מלא בכל הפה, כולל טיפולים משקמים (כמו טיפולי שורש וכתרים) וכן אורתודנטיה (כולל עקירת שן אחת + גשר) בטיפול בודד?
תודה מראש,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים בהרדמה מלאה - תגובה
ד``ר גלית כהן10/10/2010עלויות ההרדמה, הן לפי שעות ההרדמה ומשתנות ממרפאה למרפאה.
ניתן לבצע את כל טיפולי השיניים בפעם אחת, עד לשלב של עבודות המעבדה.
אורטודונטיה לא ניתן לבצע בטיפול אחד,אפשר לעקור שיניים ולהדביק את המכשור, אך הטיפול עצמו הוא טיפול ממושך של חדשים-שנים תלוי בתנועה הרצוייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפהרחל10/10/2010
אני סובלת מיובש בפה וצמיגות רוק הנותנת תחושה של דבק בפה בעיקר בחיך העליון נוסף לכך בפה טעם חריף מאוד מה ניתן לעשות ואיזה רופא מקצועי יוכל לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה - תגובה
ד``ר גלית כהן10/10/2010פני למרפאה לרפואת הפה, מרפאת בלוטות רוק באחד מבתי הספר לרפואת שיניים, או למומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לרגישות בשינייםעדי07/10/2010
ערב טוב,
לאחרונה החלפתי מברשת שיניים השתמשתי במברשת שיניים חשמלית ועברתי חזרה לידנית גיליתי שזה הרבה יותר נוח לי והניקיון בשיניים נשאר אותו דבר...
רק שאני גם מרגישה בזמן האחרון מין רגישות כזאת בשיניים כאב קטן שבא ונעלם כמו כזה ששותים משהו קר או חם....(יש לציין שאין לי את הרגישות שאני שותה משהו קר או חם)פשוט באמצע היום ככה סתם את הכאב הזה במיוחד בשייניים הקדמיות העליונות והתחתונות
האם זה בגלל שהחלפתי מברשת?אולי השיניים התרגלו למברשת החשמלית?
(אני משתמשת במברשת שייניים רכה של סנסודיין ומשחת שיניים של פרודנטקס)
אשמח לתשובה בהקדם תודה וערב נפלא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לרגישות בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן10/10/2010לא אמור להיות קשר למברשת, פנה/י לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםשולה07/10/2010
ד"ר שלום רב,
אשמח אם תוכל לעשות לי קצת "סדר בבלאגן" :
1) לאחר בירורים באיטרנט ואצל רופאי שיניים הבנתי שהערכות הביתיות כגון קרסט וקסנטיה לא הכי מומלצות ולא רואים תוצאות ניכרות. מצד שני ישנה ערכה בשם ביוטיפול וויט ויש את הערכות שמוכרים רופאי השיניים עם הסדים לשימוש ביתי .
מה באמת מומלץ ?
2)אציין שהשיניים שלי לא לבנות אך לא צהובות מאוד כך שאני רוצה להלבין אבל לא באופן מוגזם.
3) האם ישנן סכנות בשימוש בערכות האלו והאם עדיף לעשות את הטיפול בלייזר אצל רופא שיניים ?
לתשובתך אודה מראש ,
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן10/10/2010הלבנת שיניים המבוצעת ע"י רופא שיניים יעילה יותר ומבוקרת יותר. הערכות הנמכרות בפארמות יכולות להניב שינוי צבע, אך פחות משמעותי
בכל מקרה צריך בדיקת שיניים לפני הלבנה , כי לא כל מקרה מתאים, תלוי אם יש סתימות, כתרים, עששת וכד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור מחומר מרוכב משטח אחד?מה ז"א?דני06/10/2010
שלום,יש לי שאלה בנוגע לעששת.
מתי מופיע עששת? האם כשרואים על השן פס חום זה אומר עששת? צריך לעשות סתימה?
אני לפני טיפול אורתודנטי וחשוב לטפל כדי שלא אצטרך טיפול שורש.
הייתי אצל רופא שיניים והוא טען שיש לי עששת ב-4 שיניים טוחנות, וכשעשיתי טיפול לראשונה בשיניים סתימות הסימנים היו על השיניים והרופא אמר שזה כלום זה סתם סימנים שסוגים של אוכל עושה ולא צריך לטפל בזה.בכל מקרה אם השיניים בריאות ועושים סתימה סתם זה עושה נזק לשן נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור מחומר מרוכב משטח אחד?מה ז"א? - תגובה
ד``ר גלית כהן10/10/2010עששת היא בצבע כהה, אבל לא כל שינוי צבע הוא עששת, זה יכול להיות צביעה של חריצים שאינה מצריכה טיפול.
אתה צריך למצוא רופא שאמין עליך, להבדק ולעבור את הטיפול הנדרש, אם נדרש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להזזת הלסתותאוהד05/10/2010
שלום אתמול ביקרתי אצל רופא שיניים לטובת יישור השיניים שלי. לאחר הסתכלות ובדיקה קצרה אמר לי הרופא שיש שני אופציות אחת גדולה ואחת פחות מסובכת.
הגדולה = ניתוח בהרדמה מלאה להזיז את הלסת העליונה קדימה והתחתונה אחורה כי כרגע המצב הפוך ולאחר מכן גשר ליישור השיינים.
הפחות מסובכת = ליישר את השיניים העליונות בלבד ע"י גשר בלסת העליונה.
חשוב לציין אני כבר בן 27 ומגיל צעיר אני מדבר עם ס' אולי בגלל הבעיה הנ"ל.
אשמח לקבל פרטים על הניתוח האם זה מומלץ ובמידה ואני לא יבצע את הניתוח אם יש לכך השפעות בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן10/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםליאת05/10/2010
שלום,אתמול עברתי עקירה כפולה והשתלת עצם בשיניים טוחנות תחתונות.נורא כואב לי ושום כדור לא עוזר.מה אפשר לעשות?ניסיתי אתופן,אופטלגין ואדוויל.בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם - תגובה
ד``ר גלית כהן10/10/2010חזרי לרואפ שטיפל, אולי צריך אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרונה שמעתי שהשיניים הם כמו מסננתליאור04/10/2010
וכי כל אכילה של מאכל שאינו לבן יכולה להשפיע על צבעם. לאור זאת ברצוני לשאול אם צחצוח של שיניים במשחה בצבעים כחול אדום לבן (קולגייט) לא תזיק לצבע ובנוסף אם שטיפת פה לא גורעת מצבען הלבן הטבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחרונה שמעתי שהשיניים הם כמו מסננת - תגובה
ד``ר גלית כהן04/10/2010אין אמת בשמועות אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן חלבית נשרה, וקבועה לא גדלהאמא מודאגת04/10/2010
שלום,
ביתי בת 5 ושלושה שבועות. בסוף השבוע האחרון נפלה לה שן חלב (שן חותכת תחתונה), אחרי שהתנדנדה רק יומיים.
עברו מאז ארבעה ימים.
היום הסתכלתי בפה שלה, וראיתי שה"חור" מהנפילה מתחיל להסגר, ואינני רואה סימנים לשן בוגרת שצומחת מתחת.
זה נורמלי? יש כאן בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן חלבית נשרה, וקבועה לא גדלה - תגובה
ד``ר גלית כהן04/10/2010הפער בין נשירת שן חלב ובקיעה הוא חדשים, לא ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז צחוקל03/10/2010
שלום,
רציתי לשאול האם לאדם שלוקח סרוקסט לטיפול בחרדות, מותר לעבור טיפול שיניים בגז
צחוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד``ר גלית כהן04/10/2010אך הרופא צריך לדעת שנוטלים תרופה נוספת ולהתייחס לכך בקביעת המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים אחרי טיפול שורשהיידי02/10/2010
לפני שבועיים התחלתי טיפול שורש. אחרי השלב הראשון סבלתי שבוע מכאבים. חזרתי לרופא, הוא פתח את הסתימה, ניקה באנטיביוטיקה וסתם שוב בסתימה זמנית. הפעם נגרם לי כאב כתוצאה מסתימה גבוהה מדי, בכל פעם שלעסתי, אך השן עצמה לא כאבה. אתמול הרופא שייף את הסתימה כך שלא כאב לי יותר בנגיסה אך כמה שעות לאחר מכן החלה השן עצמה לכאוב כאבים עזים, שמקרינים לעין ולראש. מה אפשר לעשות? בעוד יומיים אני טסה לשבועיים בחו"ל ומודאגת מאוד. כמו כו, איזו אנטיביוטיקה כדאי לקחת איתי לנסיעה על כל מקרה? אני רגישה לפניצילין. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר עדי אריאלי02/10/2010שלום היידי
איני יכול לענות ללא בדיקה ובטח שלא להמליץ על אנטיביוטיקה. עלייך ליצור קשר עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
היידי02/10/2010אני אפנה אל הרופא שלי דבר ראשון על הבוקר. כרגע הדבר היחיד שמרגיע את השן זה צמר גפן טבול באלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה לאחר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן02/10/2010יכול להיות שאת אכן צריכה אנטיביוטיקה, אך הקביעה הזו יכולה להתקבל רק עי רופא שבדק אותך. ומרשם והמלצה יכולים להנתן רק עי רופא המכיר את הבעיה ואת ההסטוריה הרפואית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימות לבנות על סתימות קיימותמיכל30/09/2010
שלום ,
האם ניתן לבצע סתימות לבנות על סתימות קיימות מתכתיות ?
במידה ולא מה האופציה ?
יש לי המון סתימות ואני רוצה לשנותאת צבען ללבן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות לבנות
ד``ר עדי אריאלי02/10/2010שלום מיכל,
אם מחליפים סתימות כסופות (אמלגם) בסתימות לבנות (חומר מרוכב) יש להסיר את כל חומר הסתימה הכסופה ולבנות שחזור חדש בצבע שן במלואו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים ובלוטותרועי28/09/2010
שלום ד"ר
יש לי בלוטות טיפה מוגדלות בצוואר
לאחר בדיקת המטולוג לא נמצאו בלוטות נוספות (ישתבח שמו)
לאחר כאב בשן בפה לסירוגין נשלחתי לביצוע צילום פנורמי
ולאחר מכן נאמר לי ששני שיני בינה בצד ימין צריך לעקור למטה ולמעלה
בסיטי צווארי נמצא שיש בלוטות מוגדלות דו צדדי תת ליסטיות הגדול 0.9 מ"מ ללא
ממצא פתולוגי שבצד ימין היה ציר ארוך השאלה שלי האם שיני בינה שצריך לעקור
ללא כאבים ספציפיים משפיע על בלוטות לימפה בצוואר שכבר חודש נפוחות והאם
דלקת בשיניים בצד ימין משפיעה או יכול להשפיע על בלוטות צד שמאל?
המון תודה על הכל וחג שמח
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה
ד``ר גלית כהן29/09/2010דלקת בשיני בינה ודאי שיכולה לגרום להופעתן של בלוטות צואריות תת לסתיות, אך באותו הצד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה שקשורה לשינייםשרונה28/09/2010
שלום רב,
לפני כשנה חשתי בגבשושית קטנה בתחתית הפה מתחת ללשון, כשאכלתי מלוח חמוץ או חריף הגבשושית האדימה התנפחה ומידי פעם הפרישה נוזל עם טעם מוזר שחשתי בו וחשתי כאבים עזים מאוד ולא נעימים, הרגשתי כאילו השקדים שלי מתנפחים ועוד שנייה מתפוצצים ואחרי זה המצב היה נרגע וחוזר למצב רגיל
הזנחתי ולא טיפלתי ובוא נאמר שחייתי עם זה בשלום
אני אחת שלא רצה מהר לרופא, ובמיוחד לא לרופא שיניים יש לי חרדות איומות
לפני כשבועיים הבחנתי שהכאבים נעלמו, ובקצה הגבשושית נקודה לבנה שנראתה כמו מוגלה, לאחר 3 ימים הרגשתי מעין חיספוס כמו של אבן באותו מקום
ואתמול משהוא שנראה לי הזוי לגמרי נפלט לי משם עצם שנראה ודומה מאוד לשן, דיי נבהלתי כי זה מקום שלא צומחות להם שם שיניים, מהחור הקטן הזה של הגבשושית נפלט עצם שנראה ודומה מאוד לשן, שמרתי את זה להראות לרופא השיניים שלי
כרגע הגבשושית נעלמה לגמרי, גם האודם במקום, הכאבים נעלמו כליל
תופעה מאוד מוזרה בעיניי
מצד אחד הרגשתי דיי הקלה, שזה רק שן
כי היו לי מחשבות איומות על כל מיני דברים ובגלל זה גם לא מיהרתי לרופא
האם ייתכן שכל התקופה הזאת צמחה לה שן כל שהיא ?
ואיך ניתן להסביר את התופעה הזאת ?
מצטערת על אורך הטקסט, אך זה נורא חשוב לי
מקווה לקבל הסבר
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו תופעה קלאסית של אבן בבלוטת רוק
ד``ר גלית כהן29/09/2010כעת האבן נפלטה והכל חזר לקדמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)