מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתריםנילי17/05/2010
רציתי לדעת מה עלות של כתר ממתכת לא אצילה וכתר ממתכת חצי אצילה וכתר ממתכת אצילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מחירון
ד``ר גלית כהן19/05/2010יש הבדלים ניכרים בין מרפאות שונות לפי הרופא המטפל, נסיונו ומומחיותו, המעבדה, סוג הטכנאי: מומחה, אומן... סוג המתכת: יש כל מיני הרכבים לאציל, חצי אציל. תמצאי רופא שאת מאמינה בו ותמשיכי משם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרוצה ממראה השינייםברק17/05/2010
שלום.
אני נער בן 17 וחצי ואני לא מרוצה מהמראה של השיניים שלי
השאלה שלי אם יש כזאת אפשרות לעקור את השיניים הקידמיות אפילו שהם בריאות ולהחליף אותם בשתלים?
האם רעיון כזה סביר?
חשוב לציין שהנושא ש השיניים שלי חשוב לי מאוד ומציק לי ופוגע קשה מאוד בביטחון העצמי שלי.
תודה מראש
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים ישרות
ד``ר גלית כהן19/05/2010יש דרכים רבות לטפל בשיניים. ניתן היום להגיע עם כל מטופל לשיניים ישרות ויפות, אבל בשום פנים ואופן אין לעקור שיניים בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימהטל16/05/2010
איך אני יודעת אם נפלה לי סתימה? הסתימות שלי לבנות ולא רואים אותן, וכואב לי בשן שעשו בה סתימה ,יכול להיות שהיא נפלה?איך אני יודעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזרת לרופא לבדיקה
ד``ר גלית כהן19/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקבון מתחת לכתראלי16/05/2010
מדוע זה קורה?
היתכן רק בגלל שהכתר לא הושם היטב?!
לכארוה זו רק הדבקה שיכולה להתבצע גם עי טכנאי..
האם הלכלוך מתפלח בין הכתר למבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כך נכשלים כתרים
ד``ר גלית כהן19/05/2010החיבור אינו הרמטי. אחרי כמה זמן זה קרה. יכולות להיות הרבה מאד סיבות, הנפוצה ביותר, צחצוח לקוי ואי הקפדה על ניקוי אבנית עי שיננית.
אם כבר יש רקבון הדבקה לא תעזור וודאי לא טיפול אצל טכנאי. במקרה הטוב צריך לנקות ולעשות כתר ומבנה חדשים. לעיתים כבר אין מה והשן מכיעה לעקירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בלשוןהילה16/05/2010
שלום, אני בת 25 והלשון שלי כבר כמה שנים לבנה (לפעמים יותר ולפעמים פחות זה משתנה
האם אפשר לטפל בזה וממה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצריך בדיקה
ד``ר גלית כהן19/05/2010אכן יכול להיות פטריה. יכול להיות גם שאת פשוט לא מצחצחת נכון את הלשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכים בצדי הלשוןאליס16/05/2010
כבר למעלה מחודש יש לי חתכים בצדי הלשון וזה שורף בעיקר כשאני אוכלת משהו חריף או חמוץ.
לפני כחודש הלכתי לרופאה והיא טענה שיש לי פטרייה על הלשון שמתי משחה כשבוע וחצי על הלשון ושמתי לב שהלובן על אמצע הלשון כן עובר לי אבל בצדי הלשון לא חל כל שיפור והחתכים נשארים וגם ההרגשה הלא נעימה..
יש לי לובן על החתכים בצדדים ולא נעים לאכול חמוץ או חריף כמו שטענתי או לאחר שאני קמה משינה לא הכי נעים לאכול אשמח להסבר כי אני כבר מיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצריך בדיקה
ד``ר גלית כהן19/05/2010פני למומחה לרפואת הפה. פטריה נשמע הגיוני מאד. טיפול של שבוע אינו מספיק לפטרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים מלבינה?!לבנה15/05/2010
שלום
רציתי לדעת האם משחת שיניים שמתיימרת להיות מלבינה (מהרגילות שיש בשוק), אכן מלבינה..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן19/05/2010הלבנה אמיתית של השיניים מצריכה חשיפת השן לחומרי הלבנה בריכוזים גבוהים ולמשך זמן ארוך ממה שניתן לקבל בצחצוח עי משחה מלבינה. רוב המשחות המלבינות מאפשרות ניקוי טוב, לעיתים עי גרגור יתר וזה מעניק תחושת הלבנה. גרגור יתר גורם נזק מצטבר לשיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מנקים סד לילה קשיח?ארז14/05/2010
ברשותי סד לילה קשיח כבר יותר משנה. הסד נועד להגן מפני שחיקת השיניים בלילה.
לאחר כל לילה אני מצחצח את הסד המברשת ומשחת שיניים. למרות זאת עם הזמן נוצר על הסד לכלוך שלא יורד, אבנית, קצת כתמים צבעוניים וריח לא נעים.
כיצד אפשר לנקות את הסד באופן יסודי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לרופא השיניים שלך
ד``ר גלית כהן19/05/2010ברמה הזו לא ניתן כבר לנקות לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתאילן14/05/2010
שלום,
לפני כשבועיים בזמן טיפול שיניים נפצעתי קלות בשפה התחתונה מידית אחד המכשירים בזמן הטיפול. הפצע לא היה גדול אבל מה שמתריד אותי מאז זה האם ידיות המכשירים ( אלה שקודחים איתם בשיניים ) עוברות גם הן חיטוי ראוי, או שאני חשופה להדבקות בחידקים שאולי היו על הידית.
תודה,
הדס המודאגת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל המכשור אמור לעבור חיטוי
ד``ר גלית כהן19/05/2010ספציפית כמובן אני לא יכולה לענות. אבל אם את סומכת על הרופא שלך בכל נושא החיטוי אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפולי שיניים לאחר ניתוח מעקפיםשלמה13/05/2010
לפני שלוש שנים עברתי ניתוח מעקפים ותקון מסתם מיטרלי שאלתי אני סובל מהשיניים,וזקוק לטיפולי שורש ,ועקירות .האם יש מגבלות כל שהן בטיפול? אני מקבל מדי יום ביומו מספר תרופות :cartia 100mg normiten 12'5mg cilaril 2'5mg simvacor 10mg אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובה לטפל
ד``ר גלית כהן19/05/2010רצוי לפנות לרופא המבין בחולים סיסטמיים, המכיר את התרופות, השפעתן וכד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינה?אייל13/05/2010
לפני מספר חודשים בצעתי הקצעת שורשים עקב נסיגת חניכיים במרפאה המתתמחה בתחום החניכיים.נשלחתי על ידם לבדיקת רופא מומחה לפה ולסת עקב חשד לליכן פלנוס.השבוע הייתי אצל הרופא המומחה והוא אשר מהסתכלות(לא מביופסיה)שאכן יש לי ליכן פלנוס ברירית הלחי וגם בחניכיים.המלצתו הייתה לעקור את שיני הבינה (כיוון שטען שעלולות לגרום לדלקות וסיבוכים בעתיד)לעשות ביופסיה ולהיות במעקב ברצוני לציין ששיני הבינה לא גרמו לא מעולם לכאבים או סיבוכים אחרים האם יש הכרח לעקור אותן?כמו כן מדוע יש לקחת את הביופסיה רק אחרי העקירה והאם בכלל יש טיפול תרופתי לליכן פלנוס?ואם כן האם ניתן לדחות את העקירות עד שרואים האם הטיפול יעיל או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה
ד``ר גלית כהן19/05/2010המלצתו על עקירת שיני הבינה אינה קשורה לאבחנה של ליכן פלנוס. הוא בדק ולדעתו יש צורך בעקירה. הקשר היחיד שיכול להיות הוא ששיני הבינה שלך נמצאות במיקום ספציפי וגורמות לגירוי הרירית.
אין טיפול תרופתי לליכן פלמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינה?אייל13/05/2010
לפני מספר חודשים בצעתי הקצעת שורשים עקב נסיגת חניכיים במרפאה המתתמחה בתחום החניכיים.נשלחתי על ידם לבדיקת רופא מומחה לפה ולסת עקב חשד לליכן פלנוס.השבוע הייתי אצל הרופא המומחה והוא אשר מהסתכלות(לא מביופסיה)שאכן יש לי ליכן פלנוס ברירית הלחי וגם בחניכיים.המלצתו הייתה לעקור את שיני הבינה (כיוון שטען שעלולות לגרום לדלקות וסיבוכים בעתיד)לעשות ביופסיה ולהיות במעקב ברצוני לציין ששיני הבינה לא גרמו לא מעולם לכאבים או סיבוכים אחרים האם יש הכרח לעקור אותן?כמו כן מדוע יש לקחת את הביופסיה רק אחרי העקירה והאם בכלל יש טיפול תרופתי לליכן פלנוס?ואם כן האם ניתן לדחות את העקירות עד שרואים האם הטיפול יעיל או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי23/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - כתמים חומים על השינייםגילה12/05/2010
שלום רב,
לפני כחודש עברתי ניקוי שיניים בפעם הראשונה לאחר 15 שנים בערך. השיניים נראו נהדר אבל לאחרונה אני שמה לב לכל מיני כתמים חומים שמופיעים על השיניים שלא היו קודם. זה מתפשט דיי מהר, כל יום אני מגלה עוד כתם חום. מה זה צריך להיות? מה לעשות?
תודה רבה,
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד``ר עדי אריאלי12/05/2010איני יכול לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה ללא כתרשקד12/05/2010
שלום רב,
יש לי שן שהושארה במצב של מבנה (בלי כתר) אחרי טיפול שורש כבר כמעט 20 שנה.
לאחרונה אני מתחיל להרגיש כאב כשיש לחץ על השן - בלעיסה או בנקישת שיניים.
רופא הסביר לי פעם שמכיוון שהשן המקבילה מעליה לא לוחצת עליה כל השנים האלה,
אז הבסיס של השן נחלש ומתחיל להתנדנד.
שאלתי היא מה ניתן לעשות כעת? האם בניית כתר אחרי 20 שנה תוכל להחזיר את הגלגל לאחור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה ללא כתר
ד``ר עדי אריאלי12/05/2010הכאבים בלעיסה ובניקוש יכולים להעיד בין היתר על דלקת בקצה השורש, על סדק או על בעיית חניכיים. הטיפול הוא בהתאם לאבחנה. עלייך לגשת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מודעת שהשאלה לא בדיוק מבריקה,M11/05/2010
אבל עדיף לשאול מאשר לא לדעת...
ביום ראשון הקרוב אני הולכת לעבור טיפול כירורגי יחד עם גז צחוק.. ובגלל שאני כל כך חרדה מטיפולי שיניים החלטתי לברר קצת על העניין ונתקלתי בעובדה שלא מטפלים בגז צחוק במקרה של צינון.
אני לא חולה,אבל אחד הסימפטומים שלי ללחץ הוא סוג של צינון.. אני מנוזלת ולפעמים גם האף סתום..
לא יכולה לשלוט בזה..
ואין שום מצב שבו אני אגש לטיפול שיניים מבלי להכנס לפאניקה (אפילו מעצם הישיבה בכיסא הטיפולים אני נכנסת להיסטריה)
השאלה שלי היא האם אני יכולה "להעזר" בתרסיס אוטריווין קצת לפני הטיפול שיניים? זה לא מסוכן יחד עם גז הצחוק?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז צחוק
ד``ר עדי אריאלי12/05/2010בעיקרון אין בעיה להשתמש באוטריויון לפני גז צחוק. חל איסור לשימוש בגז צחוק במקרה של מחלות או הפרעות בדרכי הנשימה. בכל אופן תיידעי את הרופא המטפל לפני הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)