האם יש צורך בנטילת אספירין?

מנהל הפורום

פרופ` דוד רוט
פרופ' דוד רוט
לקביעת תור אצל פרופ' דוד רוט ללא פרסום בפורום
 
  • האם יש צורך בנטילת אספירין?
    אמיר
    18/03/2020

    בן 65 משקל גוף 74 ק"ג . גובה 1.64 ס"מ.לא נטיל תרופות. לא מעשן. ל.ד 135-80.סוכר 85-100 בצום. אין לי סכרת. אין מחלות לב.עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם.בבדיקות דם כולסטרול כללי 239. 159 הרע HDL 55. טרגליצרידים 95. משתדל לשמור על דיאטה דלת שומן.
    חלק מהרופאים דוגלים במתן קריסטור 10 מג ליום. וחלק קרדיולוגים טוענים אין צורך רק לשמור על דיאטה דלת שומן ופעילות ספורטיבית כמו שאני עושה. אמי סבלה מכולסטרול גבוה וסכרת. רציתי לברר מה דעתך המקצועית. האם יש צורך בנטילת אספירין לאור הנתונים הנ"ל

    תודה לך.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    27/03/2020

    יש צורך במתן קרסטור כיון שה LDL גבוה. אספירין פחות נחוץ

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


