מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור בזמן לקיחת גלולותיעל19/02/2011
שלום ותודה על העזרה.
לאחרונה עברתי מסרזט למליאן בגלל שהפסקתי להניק.
בפעם הראשונה לקחתי שתי חבילות רצופות של מליאן (6 שבועות) ואז עשיתי הפסקה של שבוע שבמהלכה קיבלתי מחזור.
לאחר השבוע הפסקה התחלתי חבילה חדשה. פעמיים שכחתי לקחת גלולה (לא יומיים רצופים) וכעת נותרו לי עוד ארבע גלולות לסיום החבילה.
נראה שהיום אני מתחילה לקבל מחזור חודשי.
כיצד זה ייתכן ומה לעשות? להמשיך לקחת את הגלולה בארבעת הימים הבאים ולעשות הפסקה כרגיל?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בזמן לקיחת גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2011כן, להמשיך. ולא לשכוח ליטול גלולות בצורה מסודרת מאד. אחרת - דימום, ואת לא מוגנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שמונעות את יצירת החלביעל19/02/2011
שלום רב
עברתי לפני שנה ניתוח להקטנת חזה וכעת מעוניינת להיכנס להריון. וויתרתי על רעיון ההנקה כשעברתי את הניתוח. האם אפשר לקחת תרופות שמונעות את יצירת החלב כבר בזמן ההריון או אפילו לפניו או שרק אחרי הלידה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שמונעות את יצירת החלב - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות?אירית19/02/2011
היי
אני סובלת כבר כמה שבועות מהרבה הפרשות ואי נעימות האיזור הדגדגן והחור.. מדובר בגירודים שבאים מידי פעם.. ואחרי שעשיתי סקס ממש ממש שרף לי באיזור הדגדגן!! מה זה יכול להיות? ואיך אני יכולה לטפל בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יכול להיות? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2011הרבה דברים .
תפני לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגנת?ורד18/02/2011
שלום,
אני וחבר שלי מעוניינים להתחיל לקיים יחסי מין לא מוגנים. קיבלתי מחזור ביום חמישי בבוקר. הייתי אצל הרופאת נשים ביום שני בבוקר (5 ימים אחרי שקיבלתי מחזור) היא נתנה לי מרשם לגלולות "פמינט", ולקחתי פעם ראשונה גלולה בחיי ביום שני בערב, כאשר אני כבר סיימתי את המחזור.
רציתי לדעת האם זה בסדר? (הרופאת נשים אמרה שאני יכולה להתחיל לקחת אפילו שקיבלתי בשני, אבל נראה לי שהיא לא הבינה שהשאלה הייתה מתוך כוונה לקיום יחסי מין לא מוגנים)
האם אני מוגנת, ואם כן אז ממתי?
לאחר שקראתי באינטרנט שמותר לקחת רק מהיום הראשון של המחזור ואם לא יש סכנה שאני אכנס להיריון, האם יש טעם שאמשיך לקחת את הגלולות, או שאפסיק ואמתין למחזור הבא? ואם אני אפסיק אני אקבל שוב מחזור פתאום?
יש לציין שאני כבר לוקחת מיום שני גלולות (כלומר כבר 5 גלולות שתיתי).
מבקשת את עזרתכם.. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מוגנת? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2011את לא מוגנת. חייבים להתחיל נטילת גלולות מיום הראשון של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להפסיק לקחת גלולות עד למחזור הבא
ורד19/02/2011להפסיק לקחת גלולות? או שלהמשיך לקחת גלולות ורק אחרי ההפסקה של 21 גלולות אני אהיה מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרינת18/02/2011
אני בת 33 נמצאת בקשר שנה ושלושה חודשים עם גבר אחד מקימים יחסי מין עם קונדום השאלה שלי היא המחזור שלי באופן כללי הוא סדיר יום יומיים מאחר או מקדים גם לא תמיד בדרך כלל מגיע סדיר החודש ההיתי צריכה לקבל ב- 17/2/2011 אומנם קיבלתי בתאריך הנ,ל אבל ביום שקבלתי לא היה לי כלום מעט רק שניקיתי ביום השני ב-18/2 לא היה כלום בשעות הבוקר אפילו שניקיתי ובהמשך היום היה מעט על הפד היה לי כבר מצב כזה שקיבלתי בתאריך אבל לא היה לי על הפד אלא רק שאני נכנסת לשירותים ומנקה האם תופעה זו יכולה להוות בעייה והאם יש סיבה לדאגה אשמח אם תחזרו אליי בהקדם ( נ.ב. אני לא נוטלת גלולות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2011תפני לבדיקה אצל רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהלימור18/02/2011
פעם אחרונה שקיבלתי ווסת היתה לפני שנה (פברואר 2009) בחודש מרץ 2009 קיבלתי זריקה במקום גלולות ושוב פעם לאחר 3 חודשים. הייתי במעקב של רופא נשים אחת לחודש וחצי חודשיים שאמר לאחר בדיקות וגינליות שהרירית נראית כמו לאחר ווסת למרות שאין דימום.
קיבלתי כדורים לשם החזרת הווסת, ולאחר שזה לא הצליח קיבלתי גלולות למניעת הריון במחשבה שאולי זה יפתור את הבעיה אבל כלום.
בימים האחרונים התחילו לי כאבים ברחם מלווה בכאבים בחזה כמו תהליך של לידה וכאבים חזקים באיזור שמעל הברכיים עד כדי אי יכולת לעמוד.
אני בת 35 אמא לשני ילדים ועם עבר היסטורי של גרידה הווסת עד לפברואר 2009 היתה סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2011מה השאלה. בכל מקרה יש לפנות לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר לידהא.ס18/02/2011
ילדתי בניתח קיסרי לפני שלושה וחצי שבועות.
אני מניקה בשילוב עם מטרנה.
הדימומים כמעט ונפסקו, ופתאום הבוקר הרגשתי זרם שיוצא - האם יש מצב שזהו הוסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת לאחר לידה - תגובה
ד''ר יואב פלד18/02/2011יכול להיות
יש להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסת לאחר לידה
א.ס20/02/2011תודה על התגובה..
כנראה שזה היה כיווצון נוסף של הרחם כי לא התפתח דימום של וסת...
שאלה נוספת - כמה זמן לאחר לידה אפשר להתחיל לבצע פעילות גופנית והאם ישנן הגבלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזורטל18/02/2011
שלום רב!
רציתי לברר האם יש דרך לדחות את קבלת המחזור בכמה ימים. אני אמורה לקבל ביום שני או שלישי הקרוב. יש לי נסיעה מאוד חשובה. והוסת שלי בכמויות כמו אחרי לידה. דבר שבדר"כ אני מבטלת נסיעות בגללו.
האם יש תרופה כלשהיא שיכולה לעזור לי לדחות את המחזור לשלושה ארבעה ימים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד18/02/2011יש אבל לא תמיד זה מצליח
למה את לא מטפלת בדימום הוסתי החריג שלך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי בטעות שתי גלולותמרי18/02/2011
הי,
אני בת 40, משתמשת קבוע ביסמין.
שלשום לקחתי בטעות 2 גלולות. אתמול לקחתיאחת.
האם יכול להיגרם נזק מיידי או ארוך טווח?
הטעות חד פעמית - שנים אנילוקחת ללא טעויות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי בטעות שתי גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/02/2011לא אמור להגרם נזק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוצאת מדעתי בבקשה תענו ליאביבית18/02/2011
אני בת 34 מחזור אחרון 30 לינואר והיו במשך הזמן קיום יחסים מלאים. היום 18 לפברואר שוב יש לי דימום קל הפרשה דמית האם זה מחזור או שיש פה הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוצאת מדעתי בבקשה תענו לי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/02/2011יש לבצע בדיקות הריון ביתית לצורך בירור הנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין וסתי מתמשךאלינה18/02/2011
יש לי דימום בין וסתי מתמשך למעלה מחצי שנה.
הדימום הינו בינוני אבל מאוד מפריע לשגרת היום יום.
כמו כן במהלך קיום יחסי מין ישנו דימום מסיבי, דבר שפוגע במערכת היחסים שלי.
הרופא רשם פרוגינובה אשר לא עזרה, נעשתה בדיקת צוואר הרחם אשר הניבה תוצאות שליליות. כרגע האפשרויות שלי הן לקחת גלולה חזקה יותר- אורתו ציקלין או להפסיק בכלל עם הגלולות.
מה אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין וסתי מתמשך - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/02/2011ניתן לנסות בייעות רופא נשים לנסות גלולות מסוג אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגוןלורי17/02/2011
שלום אני בחורה בת 29 2 לידה רגילה לידה שניה עם טיפול הורמונלי איקאקלומין 2 כדורים ביום, לא נימצאה עדיין תשובה מתאימה לגבי הטיפול כאשר הייתי אצל רופא נשים והוא אמר שאני פוריה לחלוטין.
הוחלף לי הטיפול לפיוריגון עקב תופעות לוואי האם הסיכוי להריון מרובה עוברים? מה האחוזים כאשר אני פוריה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיוריגון - תגובה
ד''ר יואב פלד18/02/2011כמו בכל טיפולי השראת ביוץ יש אפשרות להריון מרובה עוברים ויש לקחת זאת בחשבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורדורית17/02/2011
שלום, אני בת 43 ויש לי איחור של כמעט שבועיים, בדרך כלל המחזור שלי סדיר
אין לי כאבים או לחצים בבטן שצריך להדאיג אותי, מה שכן הייתי סובלת מדלקות בשתן פעם בחצי שנה בשנתיים האחרונות(אני מקווה שאין קשר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
דורית17/02/2011לפני שבוע ניתפס לי הגב, הייתי בטרם ועשו לי בדיקות דם
ולפי הבדיקה היה לי דם בשתן הם חשבו שיש לי אבנים בכליות אבל אמרתי להם שאני לפני מחזור אז הם שיערו שזה בגלל המחזור הם נתנו לי כדורים להרגעת הכאבים ועכשיו הכל בסדר עם הגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמיכל17/02/2011
לפני כמעט 5 שבועות עברתי הריון כימי.
מתחילת ההריון ועד היום יש לי כאבים בצידי השדיים (כאבים שמפריעים לי לישון כראוי)
האם לא היה צריך לעבור הכאב עם סיום ההריון (בדיקות ההורמון נבדקו לפני שבועיים והתאפסו)
האם לחכות למחזור ולראות אם זה עובר או ללכת לרופא (עד היום הרופאים כלל לא התייחסו לתלונה זו...אך אני מתחילה לדאוג).
כמו כן האם הגיוני שעברו 5 שבועות מתחילת הדימום ועד היום וטרם הגיע מחזור?
לאיזה רופא לפנות בקשר לחזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר יואב פלד18/02/2011לרופא נשים כמובן
יש לבדוק רמת בטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי ארוך מהרגילדנית17/02/2011
שלום רב,
זהו הדימום השני לאחר לידה ותקופה של הנקה.
בד"כ הדימום נמשך כשבוע (יש לציין שגם בפעם הראשונה לאחר הלידה וההנקה הוא נמשך שבוע), אך הדימום הנוכחי נמשך כבר שבועיים ומסרב להיפסק.
יש לציין שהתחלתי לקחת גלולות במחזור הנוכחי, מה שלא היה בקודם.
האם זה יכול להשפיע? האם עלי לדאוג? זו פעם ראשונה שהדימום נמשך כ"כ הרבה זמן, מה עלי לעשות?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה!!! מוטרדת מאוד!!!!
דנית18/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור חודשי ארוך מהרגיל - תגובה
ד''ר יואב פלד18/02/2011גלולות יכולות לגרום למחזור להימשך
אבל אז הדימום הוא בדרך כלל קל
אל תפסיקי עם הגלולות והתיעצי ם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)