מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץ מאוחרסיוון17/02/2011
שלום רב..
היום הינו היום ה 28 למחזור שלי , הייתי אצל רופא הנשים והוא אמר שרואים היום ביוץ.
כיצד ייתכן שבמחזור סדיר ( 28-31 יום ב1/2 שנה אחרונה) יהיה מחזור ביום ה 28 . לכאורה אני אמורה לקבל מחר -מחרתיים מחזור.
האם ניתן להיקלט בביוץ מאוחר ? ( אני בריאה ולא מצאה סיבה לכך שנסיונות של כשנה לא נכנסנו להריון)
האם יש בדיקה מסויימת שהיית ממליץ לי לעשות ?
(בבדיקה וגינלית נמסר לי מהרופא שנראה שהכל תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מאוחר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2011המחזור מגיע בערך שבועיים אחלרי הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפמיכל17/02/2011
שלום רב,
האם ניתן למנוע את היווצרות הפוליפים ברחם? (כבר פעם שנייה שאני עוברת ניתוח להסרת הפוליפ), מהי הסיבה להיווצרותם ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2011הסיבה לא ידועה, וגם דרכי מניעה לר ידועים. אולי הכנס התקן תוך רחמי מירנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אגןראניה17/02/2011
היה לי דלקת באגן וטופלתי בדוקסילין ואוגמנטין האם זה מקשה לכניסה להיריון ?
אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז האם זה גורם לכאבים באזור הרחם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אגן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2011התשובה לשתי השאלות: ייתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PAP LBC With Paymentליאת17/02/2011
שלום התקבל תוצאת בדיקות מה זה אומר?
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PAP LBC With Payment - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2011אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוברינגטל17/02/2011
שלום!
אני משתמשת בנוברינג. הוצאתי את הטבעת (בתום שלושה שבועות)
לאחר קיום יחסי מין. (כשעתיים אח"כ). קיים מצב שנכנסתי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוברינג - תגובה
ד''ר יואב פלד18/02/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק....רותם17/02/2011
שלום .
אני חצי שנה עם אותם גלולות שמורידות לי את החשק המיני , אם אני אחליף גלולה זה ישפיע לי על החשק באותה מידה ???.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל גלולה יש השפעה
שירה18/02/2011שונה, לעיתים מה שיעשה לך טוב ישפיע בצורה לא טובה על בחורה אחרת ולהיפך.
לא ציינת איזה גלולות את נוטלת אבל קחי בחשבון תקופת הסתגלות של 3-4 חודשים לכן אם אחרי תקופה זו אין שינוי כדאי להחליף גלולה בהתייעצות עם רופא הנשים שלך כמובן.
אני יכולה להגיד לך מניסיון שאני לוקחת פלורט כבר תקופה ואין לי מושג אם זה קשור אבל בעלי יעיד שמאז יש לי יותר חשק מיני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשק.... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין18/02/2011במקרה כזה בהחלטרצוי לנסות גלולות מסוג אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בקשר לבירור גניקולוגיאילנה17/02/2011
שלום.
אני בת 32, מנסה להרות מזה 5 חודשים.
במחזור שלפני המחזור האחרון היה לי דימום קל מאוד כשבוע לפני הזמן שציפיתי לקבל וסת. באותו זמן חשבתי ברגע הראשון שמדובר במחזור שהקדים (נדיר אצלי, המחזור סדיר) אך ראיתי שהוא לא מתפתח כפי שאני רגילה במחזור, וחשבתי שאולי מדובר בהשרשה. כ-5 ימים לאחר שהתחיל הדימום הזה קיבלתי מחזור "אמיתי".
מכיוון שזה ארוע שלא קרה לי בעבר פניתי לרופא הנשים שלי.
הרופא ביצע אולטרסאונד (ביום 18 למחזור) והבחין בממצא שנראה לו דורש בירור, "ממצא אקולוצנטי" בגודל 10 מ'מ, והפנה אותי לבירור בבית חולים.
בבית החולים ביקשו ממני לעשות אולטרסאונד שוב ביום 5 למחזור ולשוב אליהם.
זה בוצע וחזרתי לבית החולים.
בבית החולים עשו לי שוב אולטרסאונד מטעמם וקבעו ש:
אנדומטריום סדיר 6 מ'מ ובפה הפנימי הד היפראקגוני + נבוטיאן ציסט, וריאנט תקין.
הרופאה המליצה לבצע מעקב בעוד 3 חודשים.
השאלות שלי הן:
1. התחושה שלי היא שהדימום החלש היה הריון שלא הצליח - האם אפשרי?
2. האם אפשר לקבל הסבר נוסף על הממצאים שקבעו בבית החולים?
3. השבוע ביצעתי אולטרסאונד פעמיים - לאחר האולרסאונד אני מסתובבת עם תחושת עצבוב מרגיזה באזור הרחם (זה אזור שלא מרגישה בו בלום בדרך כלל), ממש בפנים. התחושה נמשכת כמה ימים. האם זו תופעה נורמלית? זה די גורם לעצבנות.
4. האם ניתן לומר משהו על אי ההצלחה להיכנס להריון עד כה לאור האמור לעיל(לא הריתי בעבר ולא עברתי גרידה)? הרופא שלי אמר שהוא לא יכול לטפל בי בהקשר זה עד שיבוצע הבירור.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
אילנה17/02/2011הממצא הוא באזור האיסטמוס, כך על פי הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שהשאלה פוספסה, אני הגיבו
אילנה19/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ואנטיביוטיקהשרון17/02/2011
שלום
המחזור החודשי שלי נמשך בד"כ כ-7 ימים וכולל דימום חזק, כיווצים משמעותיים, כאבים וכד'.
לקחתי עכשיו דוקסילין, עפ"י הנחיות רופא, והמחזור הגיע כסדרו רק כמעט ולא היה דימום והוא נמשך אולי יומיים, ללא שום תופעות לוואי
האם זה כתוצאה מלקיחת האנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/02/2011לא סביר
אבל יכול להיות שבגלל מחלה או דלקת השתנה המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת סוג הלידהעידית17/02/2011
ד"ר שלום!
אני בשבוע 30 להריוני יחד עם העוברה שברחמי יש גם ציסטה בשחלה בגודל 6.5/10 ס"מ הריון זה הוא שני, כשבראשון ילדתי בניתוח קיסרי חרום בשל ירידת דופק של בני.
יחד עם הניתוח הקיסרי של בני הוציאו גם ציסטה דרמואיד בגודל כדור טניס.
לפני 12 שנה עברתי ניתוח לפרסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה בניתוח חירום בשל הסתובבותה סביב השחלה.
ולשאלתי
אני בדילמה רצינית ואינני יודעת באיזה לידה לבחור, לידה רגילה או לידה קיסרית.
מהסיבה שאינני גניקולוגית אינני יודעת מהם הסיכונים בלידה רגילה לעור עובדות אלו ומהם הסיכונים בניתוח קיסרי כנ"ל. בכדי להגיע להחלטה אני צריכה לשקול את העובדות ואני זקוקה לעזרה בתחום.
בנוסף מדאיג אותי הנושא שאם אלד בלידה רגילה אצטרך שוב בזמן הנקה להגיע לניתוח לפרסקופיה
תודה ומחכה לתשובה בהקדם
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבחירת סוג הלידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/02/2011התיעצי עם רופא הנשים שלך שמכיר את כל ההסטוריה הרפואית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זאת התשובה שחיפשתי!
עידית17/02/2011ליאורה היקרה!
לצערי הרבה הרופא נשים שלי לא עוזר לי בעניין בכלל ולא כן אף עשה הפוך עד לכדי מצב שביקשתי להחליף רופא
מהסיבה שהעניין מאוד מתריד אותי אני מבקשת להתייחס לנתונים שרשמתי קודם ולנסות להוסיף עליהם מהידע שלך על מנת שאוכל לשקול את הנושא באופן מקצועי ונכון
תודה
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושךמודאגת!!!!!!!16/02/2011
לפני חודש וחצי התקינו לי התקן אני לא זוכרת של איזה חברה רק ההתקן עם הורמונים.
לפני שבועיים החל דימום ואני חשבתי שזה מחזור. הבעיה היא שכבר 15 יום אני מדממת ונראה לי לא תקין מחזור כל כך ארוך. האם אני צריכה לדאוג או שמה מדובר בדימום נורמלי. אני מודאגת מאחר ונראה כי הדימום לא מראה סימנים לסיום. בנוסף ישנה מעיין רירית ביחד עם הדימום . מה עושים ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/02/2011פני לבדיקת רופא נשים, אם זה המירנה יכול להיות דימומים לא סדירים בשנה הראשונה לשימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חומים מהנרתיקליטל16/02/2011
עד לפני 5 חודשים נטלתי גלולות יסמין אשר הסדירו לי את המחזור,טיפלו באקנה וסייעו במניעת הריון. עקב בדיקות דם שגרתיות שביצעתי התגלה שהגלולות פוגעות בתפקודי הכבד שלי. הפסקתי את הגלולות ובהמלצת גניקולוג עברתי לשימוש במדבקת אוורה. ביצעתי שוב בדיקות דם וגיליתי שהמצב לא השתנה וגם המדבקות משפיעות בצורה קשה על רמת הכולסטרול שלי בדם. מאז הפסקתי לחלוטין ליטול כל אמצעי שהוא והכולסטרול חזר למצבו התקין אבל יחד עם זאת האקנה חזר המחזור אינו סדיר ויש לי לאחרונה דימומים חומים מהנרתיק לסירוגין (הם מתחילים בהפתעה ונעלמים בהפתעה).
אני מזהה שלא מדובר בדימום רגיל של מחזור.
מה אני יכולה לעשות על מנת לפתור את הבעיה הזאת?
אשמח אם תוכלו לעזור לי כי המצב הזה ממש מקשה עליי את חיי היומיום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים חומים מהנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/02/2011אפשר לנסות את הטבעת הנרתיקית נובה רינג השמכילה מעט מאוד הורמונים ולכן אולי פחות עליה בכולסטרול ובגלל שנספגת למחזור הדם ישירות לא תפגע בכבד
לגבי דימומים צריך לעשות ברור של צוואר הרחם כדי לשלול מקור של דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםשלגית16/02/2011
שלום, אני בת 28, לקחתי גלולות במשך מס' שנים והפסקתי לפני שנה וחצי בערך.
מאז המחזור שלי תקין וסדיר כמעט לחלוטין באופן מדויק- כל 28-30 יום.
אני גם מנסה להכנס להריון, ללא הצלחה.
המחזור עצמו נמשך כשבוע.
בחודשים האחרונים לאחר המחזור החלו דימומים חומים- ללא ריח, ממש דומה ומרגיש כמו מחזור רגיל, טיפה גושיים, רק בצבע חום.
זה נמשך בערך שבוע, לפעמים קצת פחות.
במה מדובר?
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
שלגית16/02/2011לפני חצי שנה, ללא קשר לדימום הנ"ל, עשיתי בדיקת אולטראסונד שגרתית בה ציינה הרופאה כי השחלות והרחם נראים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים חומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/02/2011יכול להיות חוסר איזון הורמונלי קל, פני לרופא הנשים שלך
צריך גם לבדוק את צוואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדטליה16/02/2011
אני לא יודעת אם שני הדברים קשורים אחד לשני, אבל אני מגלחת באופן קבוע את הפות, ומדי פעם עם הצמיחה יש מעט גרד. לפני כשנה הרגשתי גרד לא חזק באיזור הפות, לא בשפתיים הפנימיות ולא החיצוניות אלא באזור, רק מצד אחד, באזור נקודתי בו יש שיער\קרוב לאזור השיער (קשה לי לדייק אחרי שזה עבר). אז גירדתי והיו לי ציפורניים ויצרתי פצע. הגרד נמשך יחסית הרבה זמן (האמת שגם לא נתתי לפצע להתרפא), אבל לא היה גלד או שלפוחיות, לא היה דבר - רק סדר בעור. לאחר תקופה שהשתדלתי לא לגעת ולתת לזה להחלים שוב גירד לי מעט (אולי בשל צמיחת השיער) ואז כשגירדתי ראיתי שהעור באזור יבש מאוד, כמו סדוק כזה. לאחר תקופה מסויימת זה עבר ולא חזר על עצמו יותר.
רופאים יקרים, יש לכם מושג מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/02/2011אי אפשר לדעת מבלי לבדוק . העיקר שעבר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטליה16/02/2011
שאלתי את שאלתי אך אני רוצה שהיא נדחקה לדף הקודם.
רציתי לדעת האם יש עדות למקרים שבהם בן זוג נדבק בהרפס באיבר המין, כאשר זה אותו זן לו נחשף כבר בעבר ופיתח נוגדנים.
כל רופא טוען אחרת בנוגע לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/02/2011זהומים בהרפס מטבעם חוזרים בהתקפים ולכן למרות שיש נוגדנים הכיבים יכולים לחזור מספר פעמים במהלך החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי אחרת
טליה17/02/2011ד"ר יקרה, אשמח אם תתייחסי גם לזה -
שאלתי הייתה: אם יש לי נוגדנים לזן מסויים של הרפס שנדבקתי בו בדרכי הנשימה, האם אני יכולה להדבק באותו זן בדרכי המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ...למה?16/02/2011
לפני שבועיים בדיוק היה וסת.
היום כאבים של מחזור = האם אלו כאבי ביוץ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
למה?16/02/2011אנו מנסים להכנס להריון ואלה באמת כאבי ביוץ - מה הסיכויי הכי טובים להיקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/02/2011אם אלו כאבי ביוץ קיימו יחסי מין היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)