מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון hpvקרן18/11/2010
אני בת 22 בעבר היה לי יבלת בוגינה והתברר שזה hpv היבלת הוסרה על ידי צריבה וגם טיפול אנטיביוטי ומשחתי .
מאז לא חזר ואין תסמינים של הוירוס .
רציתי לשאול האם בתור בחורה שנדבקה בזה בעבר אני יכולה לעשות חיסון של hpvאו סרטן צוואר הרחם ?
אודה לכם על תושבה בנושא כי אני רוצה לעשות חיסון ולא יודעת אם זה אפשרי .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון hpv - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/11/2010את יחולה לקבל את החיסון, אין כל בעיה . שמו החיסון - CERVARIX.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון - דחוףשירה17/11/2010
אני נוטלת גלולות מינס כבר שנה. בחודש שעבר פיספסתי 3 גלולות .
בד"כ כלל אני מקבלת את המחזור ביום של הגלולה הלבנה האחרונה אבל עדיין לא קיבלתי מחזור. עכשיו אני באיחור של שבעה ימים
עשיתי בדיקת הריון ביתית לפני שלושה ימים ויצאה שלילית
מה לעשות עכשיו? מתי לעשות בדיקה נוספת
ועוד שאלה, אם אני בהריון, האם הגלולות יכולות להזיק לעובר? אני עדיין ממשיכה ליטול גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון - דחוף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/11/2010מומלץ לבצע בדיקת הריון ביתית בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי בדיקה- עזרו לי
שירה17/11/2010ביצעתי עכשיו עוד בדיקה ביתית וגם היא יצאה שלילית
מה זה יכול להיות? למה המחזור עדיין לא הופיע?
האם בכל זאת עדיין יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בטא
אילנה18/11/2010שלום לכולכם!
יש לי שאלה פי כמה צריכה להכפיל את העצמה בטא מדובר בהיריון תקין לפי ימים . ו שאלה שניה: העם יכוליות דימום מאוד קל רק ב ניגוב ב שבועות ראשונים של היריון העם זה נורמלי? תודה נמתין לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין וגלולתרחלי17/11/2010
היי,
התחלתי היום נטילת אוגמנטין פעמיים ביום (875 מ"ג לטבליה) למשך 7 ימים.
אני בדיוק בשבוע ההפסקה (נוטלת מליאן קבוע מזה 3 שנים) ואמורה להתחיל את חפיסת הגלולות החדשה ביום שלישי, כאשר את האוגמנטין אסיים ביום רביעי (למחרת).
האם אני מוגנת? האם עליי להשתמש באמצעי מניעה נוספם ואם כן עד מתי?
תודה רבה,
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין וגלולת - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/11/2010אין צורך בעת נטילת אודמנטין להשתמש באמצעי מניעה נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהי.ב17/11/2010
האם סקס אחרי זמן רב ללא סקס יכול לעכב אצל אישה את המחזור החודשי? האם זהו שינוי הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/11/2010כן , בגלל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rh-מרים17/11/2010
באם RH- יכול לגרום להפלה או החלשת העובר אם לא לוקחים זריקה.
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rh- - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/11/2010יכולים להיות סיבוכים לעובר (בד"כ לא מדובר בהריון ראשון) במקרה של אי נטילת חיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמורן17/11/2010
צילום רחם יש לי שתי ילדים ספונטני 5 6 ואני מאוד רוצה להיכנס להריון
כבר שנה וחצי ללא הצלחה ואני לאחר הוצאת התקן רגיל עשיתי בדיקת דם יצאה ביום 16
ואני עשיתי בדיקת ביתית ביום 9 התחיל הביוץ ממש שתי קווים ברורים הרופא נתן לי לעשות צילום רחם ואני מאוד מפחדת
אודה לכם מאוד יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/11/2010לא ברור מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיק?דולי17/11/2010
פניתי לרופאה בשל הפרשה מרובה ודלילה בעלת ריח רע..(אני לאחר לידה )
הרופאה בדקה אותי ולא מצאה דבר.. אך בכ"ז רשמה לי נרות (פיורגן)
הנרות "יבשו" אותי אך חודש אחרי המצב חזר לקדמותו.. מה ניתן לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה?
רות17/11/2010גם לי הייתה אותה תופעה. זה לא פטרייה, זה זיהום שנקרא: בקטריאל וגינוזיס שגורם להפרשות בעלות ריח דגי. זה חוזר בדר"כ אחרי וסת. הרופאה שלי המליצה לי להשתמש בנורמפלור למשך 6 ימים (ויטמין C וגינלי) ואחרי כל מחזור אני שמה טבלית אחת למשך יומיים, למניעה.
זה מאוד מאוד עוזר.
תנסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך מרשם רופא?
דולי18/11/2010איך אני משכנעת את הרופאה שיש לי זיהום ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע מהנרתיק
רות21/11/2010לא צריך מרשם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה בנרתיק? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2010תעשי תרבית נרתיקית- חזרי לרופאה לביצוע הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאפרת16/11/2010
אבל גם בפעם הראשונה וגם בפעם השנייה בן זוגי ואני קיבלנו את הטיפול,
ובפעם השנייה גם קיבלתי טיפול משולב נגד פטריה,ליתר בטחון..
אין לנו עוד בני זוג,ואנחנו מקפידים להיבדק כל כמה זמן לגבי מחלות מין אחרות והתוצאות שליליות...
איך בכל זאת זה חזר לאחר הטיפול בפעם הראשונה?
וייתכן שכעת שוב...
אשמח להסברים (ואני חייבת לציין שאני ממש לא חושדת שבן זוגי מקיים יחסים עם בנות זוג אחרות... כך שההסבר הזה הוא כמעט בלתי אפשרי)
מעבר לכך אשמח לדעת האם יש דרכים מומלצות שיעזרו להימנע מחזרה של הזיהום, בנוסף לטיפול הרגיל שניתן (נטילת כדורים חד פעמית) .
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לשאלת המשך בנושא טריכומונס
אפרת16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה, תודה רבה
אפרת17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל בשחלות - יש איזושהיא תקווה??דולי16/11/2010
שלום אני בת 36, אם לתאומים הריון ספונטני, נולדו בניתוח קיסרי, לפני כ-8 שנים. בשנה האחרונה ללא מחזור... וכל התסמינים המלווים (גלי חום, מצבי רוח..) נוטלת פימארל להקלה על התסמינים. שאלתי המאוד חשובה עבורי. נאמר לי על ידי הגניקולוגית שלי שיש לי כשל בשחלות ושלא אוכל ללדת ילדים ביולוגיים שלי, שאלתי היא האם הדבר הוא סופי? האם מישהי בעבר עם כשל בשחלות יכלה להרות (ביצית ביולוגית שלה ) באמצעות איזשהו טיפול חדשני, תרופות ....
אם היה מקרה בעבר אשמח לשמוע על סיכוי קלוש.. בדיקות שיש לעבור על מנת לדעת מה עליי לעשות מעתה... חייבת מעט תקווה אודה על תשובתכם באם יש או אין תקווה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תענו לי זה מאוד חשובבבב
דולי22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH וכניסה הלריוןhhh16/11/2010
שלום רב!
אני מתכננת הריון ויצא לי בבדיקות דם לפני חודש וחצי
TSH 6.28 הנורמה היא עד 4.2
T4- FREE 11 הנורמה היא עד 20
הרופאת נשים אמרה לי שאני צריכה לאזן את הבלוטה אבל הבנתי מאיזה פורום שאם הT4 יוצא בסדר אז אין צורך מה נכון?
ולמה יש צורך לאזן את הבלוטה ? אם היא לא מאוזנת זה מקשה על כניסה להריון או שזה מזיק לעובר ויכול אף לגרום להפלה ?
אם אעשה בדיקת דם שוב האם יצאו תוצאות אחרות של הTSH מבלי שעשיתי משהו כדי לאזן את הבלוטה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד למענה תודה
hhh18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושך אשר יורד בזמן מחזור?בת 3016/11/2010
שלום
אני בבירור לסיבות חום נמוך ממושך (מעל חודש 37-37.7).
אני לוקחת גלולות ברציפות מעל ל 10 שנים
בזמן הוסת האחרונה החום לפתע ירד בכחצי מעלה כמעט לנורמה 36.6-37.2 וקיוותי שיישאר כך או ימשיך לרדת. אתמול לקחתי גלולה ראשונה מחפיסה חדשה אחרי הוסת, והחום נראה כעולה שוב (בינתיים עד 37.4).
האם יכול להיות שהחום הוא תגובה של הגוף לגלולות (לפרוגסטרון)? ושהפסקת גלולות תסייע בהורדת החום?
האם בלי קשר לגלולות חום הגוף יורד בזמן מחזור?
האם זה יכול להצביע על בעיה הורמונלית / גניקולוגית?
(אציין רק שאני מחכה לסיטי בטן ואגן לאחר שכחלק מהבירור נמצאו בלוטות לימפה מוגדלות באולטרסאונד באיזור אפיגסטריום, בדיקות דם נרחבות תקינות, CRP מעט מוגבה 0.9, בדיקות שתן תקינות).
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתשובתכם אודה
בת 3018/11/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה
בת 3021/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך לאחר הפלה טבעיתרוית16/11/2010
שלום,
לפני כחודש בדיוק עברתי הפלה טבעית בשבוע השישי.
במקום לבצע גרידה הוחלט להשתמש בכדורים לניקוי.
עד היום הנני מדממת ברמת מחזור.
האם הגיוני?
כמה זמן אמור הדימום להימשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך לאחר הפלה טבעית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/11/2010מספר ימים במידה ועדיין תמתשך יש לפנות לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכומונסאפרת16/11/2010
שלום!
בשנתיים האחרונות סבלתי פעמיים מזיהום בעקבות טריכומונס.
ב-2 הפעמים אני ובן זוגי (הקבוע מזה 3 שנים) טופלנו באנטיביוטיקה והזיהום עבר.
אולי חשוב לציין כי ב-2 הפעמים הייתי בתקופות לחוצות, אחד הגורמים ש"עוזרים" לטריכומונוס..
בשבועיים האחרונים הבחנתי כי ההפרשה האופיינית חוזרת, אך ללא יתר הסימנים
האם זה סביר שהמצב חוזר על עצמו כל כמה זמן?
בנוסף, האם יש איזהשהוא טיפול יותר רציני מאנטיביוטיקה חד פעמית, כדי להיפטר מהתופעה אחת ולתמיד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכומונס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/11/2010זיהום בטריכומונס זה מחלת מין. המחלה לא קיימת ולא חוזרת ללא הדבקה מינית. כל הפרטנרים המיניים חייבים לעבור טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון ובטן תחתונהעדן16/11/2010
שלום!
עברתי לפני 3 שבועות הפלה(גרידה) , בגלל שעובר הפסיק להתפתח ולא היה דופק, הייתי בשבוע 12 והעובר התאים לשבוע 10 ו5 ימים. אחר 3 שבועות התחיל לי כאבים חזקים בגב התחתון והמשיך לבטן התחתונה, עדיין לא עברתי בדיקת us , נאמר לי לעשות את הבדיקה אחר הווסת הראשון שאקבל.
האם תוכלו בבקשה לומר לי האם הכאבים שיש לי קשורים לגרידה שעברתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון ובטן תחתונה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/11/2010על פניו - אין קשר, אבל אני ממליץ לך להקדים את הבדיקה אצל רופא נשים. דהיינו תפני כבר עכשיו לבדיקה גינקולוגית ובדיקה סונוגרפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חום הוא סימן להריון?יעל16/11/2010
שלום,
זה החודש הראשון שאני לא לוקחת גלולות, קיבלתי מחזור ב- 29.10 ואני ובעלי מנסים להיכנס להיריון. אתמול חשתי לא טוב והיה לי חום של 38.5 מעלות. לקחתי אקמול והחום ירד. היום בבוקר שוב החום עלה ועכשיו הוא גם במגמת עליה.עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית, אך זה לא בדיוק יעיל כי עדיין לא עברו 10 ימים מהביוץ.
יש לציין שאתמול היו לי כאבי בטן, כמו תסמינים של קלקול קיבה אך זה עבר אחרי כמה שעות. מעבר לזה יש לי כאבי ראש.
רציתי לדעת האם העובדה שהחום עולה קשורה להריון?
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חום הוא סימן להריון? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/11/2010נו באמת!
תמתיני עד המחזור כמו שמקובל ולא צריך לחפש סימנים ביזריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב
יעל16/11/2010תודה על התגובה אם כי היא קצת מעליבה!!! זה מאוד יעודד אותי פעם הבאה להתייעץ עם הרופאים בפורום זה...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)