מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון עם גלולותסיון24/11/2010
האם יכול להיות שאני בהריון וועדין לא מודעת לכך ואני כבר מתחילה לקחת את החבילה הבאה של הגלולות אני עושה בכך נזק לעובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2010א. אין בעיה עם גלולות והריון
ב.. אם לא שכחת אף גלולה הסבירות שאת בהריון שואפת לאפס.
ג. אם יש חשש עשי בדיקה ביתית להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופאה
סיון24/11/2010שכחתי שני דלולות במרווח של יומים אחת מהשניה , וגם הבנתי שצריכים לעבור לפחות 10 ימים מההתעברות על מנת שבדיקת הריות ביתית תראה תוצאותכך שאני אוכל לעשות אותה רק אחרי שאצטרך להתחיל לקחת את החפיסה הבאה
תודה בכל אופן , הבנתי שאין בזה משום נזק לעובר במידה וישנו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת מעבדהמירב24/11/2010
שלום,
עשיתי בדיקת תרביות וכתוב לי בתשובות
vaginal culture
normal vaginal flora
תרבית מיקולוגית בעבודה, חשד לקונטמינציה בעור.
אפשר לקבל פרטים על התוצאה. אם היא תקינה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת מעבדה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2010זוהי רק תשובה ראשונית
עד כאן תקינה
ימשיכו לעשות גם ברור לגבי פטריות. תשובה סופית עוד תגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהיסמין24/11/2010
שלום רב, אני כ 9 שבועות לאחר לידה בניתוח קיסרי
לא הינקתי בכלל ועדיין לא קיבלתי מחזור, האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2010יכול לקרות
אם את מעונינת באמצעי מניעה פני לרופא הנשים שלך
אפשר לתת תרופות לזרוז המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן יחסים. שלום ד''רrivka24/11/2010
שלום ד''ר! בת 24
בזמן היחסים עם בעלי אני מרגישה כאבים בבטן כאילו משהו נידחף לי לבטן.
אני עם התקן מירנה 3 שנים (לא זכור לי ממתי אני מרגישה כאב זה) לפעמים זה גורם לי לדימום קל.. אני מרגישה את זה ברוב התנוחות שאני עושה.
ניראה לי שבהריון גם היה לי אותו כאבים
אני מאוד אשמח לדעת ממה זה יכל להיות ואם חייב בדיקה
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן יחסים. שלום ד''ר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/11/2010כמובן שזב מחייב בדיקה. חשוב מאד. סיבות לכאבים הם רבות, ואולי יש צורך להוציא את ההתקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגלולה שאחרילילך24/11/2010
שלום
קיימתי יחסי מין לא מוגנים וכ 3 שעות לאחר מכן לקחתי את הגלולה שאחרי, זה לא היה פוסטינור מאחר ואני גרה בחו"ל. שכחתי את שמה של הגלולה.
בעבר לקחתי פוסטינור ויום אחרי בערך דיממתי ממש כמו מחזור.
הפעם הזו אין לי שום דימום או הפרשה שונה האם זה אומר משהו?
אני ממש מפחדת ואני יודעת שהגלולות האלו יעילות השאלה אם אין דימום יש לי מה לדאוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגלולה שאחרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2010סביר להניח שהגלולה בחו"ל בנויה על אותו רעיון כמו הפוסטינור. לא חייבים לדמם אחרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
לילך24/11/2010את ממליצה בכל מקרה לבצע בדיקת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ- ונסיון להרותלחמית24/11/2010
שלום רב. מזה כמה חודשים אנו מנסים להרות אך ללא הצלחה. הרופא המליץ על קיום יחסים מה שהוא מכנה "בדילוג" כלומר לא מדי יום אלא עם תחילת הביוץ יום לקיים, ולמחרת "לדלג" וחוזר חלילה. לא ממש ברור לי עד עכשיו מדוע? אודה לכם אם תסבירו לי למה ומדוע? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ- ונסיון להרות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/11/2010רק הממליץ יכול להסביר מדוע. אני ממש לא ממליץ "לדלג". הכל חיבב להיות טבעי, רגיל, לפי רצונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.
לחמית24/11/2010האמת שהוא לא הסביר מדוע, ולא היה ברור לי מה הסיבה, כי אף פעם לא שמעתי על המלצה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך השימוש בגלולותטלי24/11/2010
שלום רב,
אני בת 24. אני משתמשת בהרמונט מזה שלושה חודשים. חזרתי להשתמש לאחר הפסקה של כמעט שנה. ללא הגלולות המחזור שלי לא תמיד סדיר.
אני וחבר שלי נפרדנו ואני מתלבטת האם עליי להמשיך את השימוש בגלולות מכיוון שאיני מקיימת יחסי מין.
אשמח לתגובה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השימוש בגלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/11/2010ישנן נשים שמשתמשות בגלולות לצורך הסדרת המחזור. באופן כללי מבחינה רפואית לתווך ארוך חשוב לקבל מחזור כל חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא ברוראבודה23/11/2010
אני בת 21 התחלתי בגלולות "יאז" לפני שבועיים וחצי לפי המלצת הרופאה הגינקולוגית בגלל התחלת יחסים,
התחלתי לשתות את הגלולות בתחילת מחזור כמו שהרופאה אמרה לי המחזור נמשך לי יותר מהרגיל (שזה אמור להיות 4-5 ימים) הוא נמשך שבוע אמרתי לעצמי, בסדר בטח זאת הגלולה שהגוף צריך להתרגל. עבר עוד שבוע והדימום עדיין היה, כאן הבנתי שמשהו לא בסדר ברגע שהמחזור נמשך לי יותר משבועיים ימים, הפסקתי ליטול את הגלולה.
עכשיו אני 3 ימים בלי נטילת הגלולה, והדימום גבר יותר ובנוסף לדימום המוזר יש גם קרישי דם גדולים מאוד (!!) ורבים מאוד, אני מודאגת ולא יודעת מה לעשות :(
עזרה? מישהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא ברור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/11/2010במידה ומדובר בדימום מאד חזק אזי יש צורך להבדק. לא היית צריכה להפסיק את הגלולות. ברוב המקרים הדימום נפסק, אפילו בחפיסה השניה. תפני לבדיקה גינקולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיקת צוואר הרחם 50 בשבוע 35טולה23/11/2010
וראש עובר בספינה -2 , תוך כמה זמן יכולה להתפתח לידה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיקת צוואר הרחם 50 בשבוע 35 - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/11/2010אין משמעות לצורך הניבוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח לא נעים בעת מתן שתןמיכל23/11/2010
שלום,
רציתי לשאול על בעיה שמטרידה אותי. אני בת 35, אם לשניים, ובשנים האחרונות (לא יודעת בדיוק ממתי) יש ריח חריף ולא נעים כאשר אני מטילה שתן. זה מאוד מפריע לי. יש לציין שאני לא אוהבת לשתות הרבה, האם זה קשור? בתור ילדה, זכור לי ריח כזה לאחר שאמי היתה מטילה שתן. אשמח לתשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח לא נעים בעת מתן שתן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/11/2010תישתי מים. אנחנו פורום גינקולוגי, בעיתך לא ממש בתחום התמחותיינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה פורום לפנות? תודה
מיכל24/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח בבקשה לדעת לאיזה פורום לפנות.
מיכל25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מעצבןמורן23/11/2010
שלום
אתמול עניתה לי בקשר לביוץ שלי שאני מבייצת ביום 9 בבדיקת בתית ולפי בדיקת דם ביום 16 אני מבייצת אמרתי לי ש9 תתחלי לקיים יחסים אבל אני שומרת נידה ואני ממש לא יכולה
מה אפשר לעשות אני רק ביום 13 טובלת או 14 ורבנים לא יכולים להתר לי כל כל הרבה ימים אני עוד צריכה לברר האם יש כדורים לאחר את הביוץ
תודה רבה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מעצבן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2010יש כדורים שדוחים ביוץ
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- הפרשה דמית שבועיים אחרי מחזורצפורה23/11/2010
שלום
אני שבועיים אחרי מחזור ולא מצליחה להתנקות. (אני אשה דתית). הייתי אצל בודקת רפואית כדי לוודא שהדימום אינו מפצע. אכן הדימום הוא מהרחם. איני יודעת מה זה אומר ומה עלי לעשות. עוד פרטים שיכולים להיות רלוונטיים: במשך שנה מנעתי הריון בהתחלה ע"י כדורים ואח"כ ע"י מדבקות. לפני חודשייםן השימוש במדבקות הופסק כליל. וכאמור, לפני שבועיים קיבלתי מחזור למשך 5 ימים (רגיל), 5 ימים היו נקיים ואז לפתע יצאה הפרשה דמית שכמובן בנוגע אלי זה אומר שאני טמאה.
מה יכול להיות הסיבה להפרשה, ומה הטיפול הרצוי בענין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- הפרשה דמית שבועיים אחרי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2010פני לבדיקתרופא נשים להערכה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא נפסקשני23/11/2010
שבוע שעבר שכחתי גלולה, ויום למחרת קיימתי יחסי מין
מאז נהיה לי כזה מחזור קטן שלא מפסיק
מה אני אמורה לעשות? להפסיק עם הקופסה הנוכחית או להמשיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא נפסק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2010המשיכי את הגלולות. מקווה שאת ממשיכה לקיים יחסי מין עם קונדומים.. אם את לקראת סוף חפיסה את יכולה להפסיק עם הגלולות.
שבועיים אחרי יחסי המין הלא מוגנים עשי בדיקה ביתית להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד- בבקשה הפעם תענו ליליאת23/11/2010
ב15.11 כתבתי לכם הודעה זו:
"לפני כיומיים הופיע לי מן גירוד בפי הטבעת, רק בצד אחד שלה,מדובר במן תחושה של פצע מאוד רגיש למגע, סוג של כואב ומגרד יחדיו, אך הגירוד יותר מופיע כאשר נוגעים במקום ודי נרגע כשלא. כשהסתכלתי על המקום, אין סימנים חיצוניים, אולי קצת אודם אבל זה גם לא נראה בבירור. האם יש סיבה לדאגה?"
מאז הדבר עבר כלא היה, ללא שום טיפול והאמת שדבר דומה קרה לי בעבר וגם אז עבר ללא טיפול וההרגשה שלי היא שזה מושפע מזיעה ומרטיבות (למשל בעקבות ביקור בחדר כושר וכ"ו) האם תוכלו לכוון אותי למה זה יכול להיות לפחות כמה אפשריות, אני יודעת שכדי להיות בטוחה יש לגשת לרופא ובפעם הבאה אגש, אך כעת אני קצת מודאגת ואשמח להרגע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד- בבקשה הפעם תענו לי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/11/2010תפני לבדיקה גינקולוגית או אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא גניקולוגית
אורית24/11/2010אבל מכירה את התופעה . לדעתי יש לך הרפס וגינאלי .
תבקשתי לעשות בדיקת הרפס .
אני סובלת מהתופעה 20 שנה ואלו בדיוק התסמינים .
אל דאגה , זאת מחלה שאפשר לחיות איתה . פשוט צריך לקבל אותה .
פחות להיות לחוצים ועצבנים והיא פחות תצא .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב , זה שאמרת שזה כבר היה לך
אורית24/11/2010רק מחזק את ההשערה שלי . כי הרפס חוזר . הוא איתך לנצח .
זה יכול להיות הרפס קטן שלא תראי את השלפוחיות , כי הן קטנות ואז זה נראה כמו אדמומיות וזה יכול לצאת גדול יותר שתראי ממש שלפוחיות . זה יוצא בכל מקום באזור אבר המין , על השפתיים ואפילו בפי הטבעת , הוא יכול גם לצאת פנימי שלא תראי אותו אבל תחושי טוב טוב באי נוחות וצריבות בעור .
זהירות לא להדביק את בני הזוג שאת הולכת איתם . זה מאד מדבק בזמן ההתפרצות .
כמעט בוודאות לפי התאור שלך שזה הרפס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזרת על שאלה שלא נענתה מה 16.11בת 3023/11/2010
שלום
אני בבירור לסיבות חום נמוך ממושך (מעל חודש 37-37.7).
אני לוקחת גלולות ברציפות מעל ל 10 שנים
בזמן הוסת האחרונה החום לפתע ירד בכחצי מעלה כמעט לנורמה 36.6-37.2 וקיוותי שיישאר כך או ימשיך לרדת. לפני שמונה ימים לקחתי גלולה ראשונה מחפיסה חדשה אחרי הוסת, והחום עלה בהדרגה.
האם יכול להיות שהחום הוא תגובה של הגוף לגלולות (לפרוגסטרון)? ושהפסקת גלולות תסייע בהורדת החום?
האם בלי קשר לגלולות חום הגוף יורד בזמן מחזור?
האם זה יכול להצביע על בעיה הורמונלית / גניקולוגית?
(אציין רק שאני מחכה לסיטי בטן ואגן לאחר שכחלק מהבירור נמצאו בלוטות לימפה מוגדלות באולטרסאונד באיזור אפיגסטריום, בדיקות דם נרחבות תקינות, CRP מעט מוגבה 0.9, בדיקות שתן תקינות).
השאלה שלי היא לגבי המידע הקים בנוגע לירידת חום בזמן וסת או הפסקת גלולות - אני לא מצפה שתדעו מה יש לי
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזרת על שאלה שלא נענתה מה 16.11 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2010יש נשים שיש להן עלית חום קלה בעקבות הגלולות. הדרך לבדוק זאת תהיה לעשות חודש הפסקה מהגלולות ולראות מה קורה. לאור העובדה שיש ממצאים של בלוטות מוגדלות בבטן קשה לי להאמין שזאת הסיבה אבל כדאי לעשות את ההפסקה כדי לשלול גורם אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)