מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עוברי.01/10/2010
שלום,
עשיתי בדיקת חלבון עוברי, האם התוצאות תקינות?
גב' נכבדה
להלן תוצאות בדיקת הדם לאיתור מומים בהריון שנערכה לך:
התוצאות מתיחסות לשבוע ההריון כפי שחושב לפי תאריך וסת אחרון 17.4
0.20 - 1.99 MoM : 0.48 טווח הנורמה MoM (AFP) חלבון עוברי
( 19.75 ng/ml)
0.16 - 2.99 MoM : 1.96 טווח הנורמה MoM (HCG) גונדוטרופין שילייתי
( 41.31 U/ml)
0.34 MoM 1.28 הנורמה: מעל MoM (uE3) אסטריול
( 1.94 ng/ml)
הערכות וסיכונים:
הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1: 1233
הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1: 1465
סיכום
ערך חלבון עוברי נמוך מ 2.00 MOM מעיד שאינך בקבוצת הסיכון המוגבר למומים פתוחים במערכת העצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציע שתפני
ד''ר יואב פלד02/10/2010לרופא שלך לקבלת הסברים
ניראה כי את נמצאת לפי הבדיקה בלבד בסיכון נמוך
אולם פרשנות סופית רק על ידי הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות "לודן" ודימום במהלך החודשרותי1201/10/2010
היי,
אני משתמשת בגלולות "לודן" בהמלצת רופא נשים בצבא.
כיום אני באמצע החודש הרביעי וכבר כמה ימים שאני סובלת מדימום..
זה קרה לי גם בחודש הראשון והשני, ובשלישי לא היה לי כלום.
לפי מה שהבנתי התופעות אמורות להסתדר אחרי החפיסה השלישית..זה עדיין תקין או שהגלולות האלה פשוט לא מתאימות לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא שכחת
ד''ר יואב פלד02/10/2010גלולה אז יש צורך להחליפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות לודן
רותי1203/10/2010לודן נחשבת גלולה עם מינון הורמונים נמוך או גבוה?
ואם נמוך, אז יכול להיות שבגלל שהמינון נמוך אני סובלת מהדימום ואני אצטרך גלולות עם מינון גבוה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבר01/10/2010
נלקחה לי בדיקת ecc עקב תוצאות lsil acsus בבדיקת פאפ
היום הגיעה תוצאה ע"פ מכבי און ליין באינטרנט וזאת לאחר 12 יום מיום לקיחת הביופסיה , האם בגלל זה קצר זה מעיד כי יש משהו חמור? יש לציין שהרופא שביצע את הבדיקה נמצא בחופשה עד 10מבאוקטובר ואני בלחץ נוראי?
האם ניתן לגלות מצב ממאיר בבדיקת ecc? יש לציין שהרופא לא ראה מספיק בבדיקת הקולוקסופיה ולכן לקח תאים מעומק צוואר הרחם
אשמח לעזרתך הדחופה
תודה
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה המהירה
ד''ר יואב פלד02/10/2010מעידה על היעילות של המעבדה ולא על שום דבר אחר !!!
אם את בלחץ בקשי מרופא עמית שיברר לך התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהנגה01/10/2010
שלום
יש לי תנוקת בת 4 חודשים. לפני כחודש וחצי היו לי כאבי גב תחתון ובטן - כמו של מחזור ודיממתי מעט. לאחר כשבוע חזר הדימום והופסק. חשבתי שזה מחזור. מאז לא שב לי המחזור. עלי לציין שעל בני בן שנתיים ותשעה חודשים כעת, לא קבלתי מחזור עד שהפסקתי להניק. אני מניקה הנקה מלאה.
האם זה מחזור? האם משהו אחר?
תודה מראש
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה שלחו לי תגובה. תודה.
נגה03/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע כמו מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2010אבל פני לבדיקת רופא ועשי בדיקת הביתית להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה לאחר לידהיעל01/10/2010
שלום,
אני בת 38, ילדתי את בתי לפני 3.5 חודשים ואני עדיין מניקה. יש לי שתי שאלות:
1. כמה זמן לאחר הפסקת הנקה ניתן להתחיל להשתמש בגלולות. האם עלי לחכות למחזור ראשון שלאחר לידה כדי להתחיל לקחתן?
2. במה מומלץ היום להשתמש לאשה בגילי, בריאה בד"כ ,שנטלה גלולות במשך שנים רבות- גלולות או התקן תוך רחמי? האם להתקן יש חסרונות, הרופאה שלי מאד ממליצה לעבור לאמצעי מניעה זה במקום גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לקחת גלולות גם
ד''ר יואב פלד02/10/2010בהנקה
בכל מקרה הרופאה תסביר יר לך כיצד להתחיל לקחת גלולות כאשר תירשום לך את המירשם
את סוג אמצעי המניעה מתאימים פרטנית לכל אישה לפי גורמים רפואיים ואחרים למשל אם את מעשנת את לא יכולה לקבל גלולולת בשל גילך)
לכן לא ניתן ליעץ כאן בפורום מה עדיף שכן אנו ממש לא מכירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההריון בסדר?נעמי01/10/2010
שלום, אני בת 32 בהריון שני שלי, שבוע 11. בשבוע 9 עשיתי אולטראסאונד והכל היה בסדר. היה דופק והעובר התאים לגיל ההריון. רק ב- 12.10 יש לי שקיפות עורפית, ובנתיים כיצד אדע שהכל בסדר? באינטרנט רשום שע"י לחיצה על הבטן אני אמורה להרגיש את הרחם ואני לא מרגישה כלום. יש לי פחות בחילות ואני קצת פחות עייפה. האם זה סימן לא טוב? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אולטראסאוד
ד''ר יואב פלד02/10/2010יתן התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון כאשר המחזור לא סדירמיטל01/10/2010
שלום רב,
5 שבועות אחרי קבלת המחזור האחרון התקיימו יחסים מלאים.
מתי יש לערוך בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום מן היחסים
ד''ר יואב פלד01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם גלולותorora01/10/2010
שלום, סיימתי חפיסה ראשונה של גלולות [אסטל] ביום שני, ואני אמורה להתחיל חפיסה חדשה ביום שלישי, אבל עדיין לא קיבלתי מחזור. האם זה בסדר?
[בדר"כ אני מקבלת מחזור כל חודש וחצי, לא סדיר בכלל]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר המחזור בא יבוא
ד''ר יואב פלד01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות לא באותו יוםTALI01/10/2010
לפני 3 חודשים ילדתי ולאחר בדיקה והתייעצות אצל רופאת הנשים שלי חזרתי לקחת גלולות מליאן (אותן לקחתי לפני ההריון). חודש שעבר התחלתי את הגלולות ביום חמישי בערב ולאחר שסיימתי את החפיסה קיבלתי מחזור. את החפיסה השניה התחלתי ביום שישי בבוקר בגלל ששכחתי לקחת ביום חמישי בערב. שאלותיי הם: האם אני מוגנת מהריון כל החודש והאם להמשיך לקחת את הגלולות כל פעם בבוקר במהלך החפיסה הנוכחית? שאלה נוספת האם אוכל לאחר המחזור הבא לחזור לקחת ביום חמשי או להמשיך ביום שישי. תודה וסליחה על כל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוסיפי ליתר בטחון קונדומים
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010בשבועיים הראשונים. המשיכי בבקר כל החודש. בחודש הבא אחרי הפסקה את יכולה לחזור לקחת ביום חמישי בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות אחרי יחסי מין בהריוןהודיה01/10/2010
אני בהריון בשבוע 22.
מזה כחודש, כמעט בכל פעם אחרי קיום יחסים אני מתעוררת בבוקר ליום שלם של סיוט- בחילות והקאות, שלשולים, חולשה ורצון לישון ולישון ולישון. אחרי יום אחד זה עובר ואני חוזרת לתפקד. יש מה לעשות? או שזה אחד המחירים של ההריון ואני צריכה לבחור בין לסבול לבין להתנזר עד ללידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה לא מוכרת
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010של הפרעות כאלה אחרי קיום יחסי מין
נסו לקיים יחסי מין בלי שפיכה בנרתיק, אולי משהו בנוזל הזרע מעורר את התגובה הגופנית הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בדוגלס- מודאגתאורי01/10/2010
שלום רב
אני בת 28, עושה אחת לשנה אלוטרסאונד US וגינלי ובדיקת מעקב צוואר רחם על רקע CIN1 מלפני שלוש שנים ורקע של מחלות סרטן במשפחה.
שמתי לב שבכל הדיקות בדיקות US אם זה במכון או בבדיקה שגרתית אצל גניקולוג- הרחם ושחלות תמיד תקינים אך תמיד נאמר לי עי רופא או נרשם בפענוח שיש לי נוזל בכמות קטנה בדוגלס, אני לא מבינה את המשמעות של זה, אני רק יודעת שלא אמור להיות נוזל חופשי באזור האגן ושזה יכול להעיד על דלקות אגן כלמידיה סרטנים למינהם ומחלות אחרות- מה עלי לעשות בעניין?
האם עלי לפנות לבירור נוסף?
האם יש תקופה כל שהיא במהלך מחזור - ווסת שאמורים להיראות נוזלים באגן וזה תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ביוץ יכול להיות
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010נוזל בדוגלס.
לא נאה לי שאת צריכה להיות מוטרדת אך התיעצי עם רופא הנשים שמכיר אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון? דחוףףקקקק01/10/2010
אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין אתמול בלילה ונקרע הקונדום. הוא גמר בתוכי ואחרי זה ראינו שהקונדום קרוע.
אני סיימתי מחזור לפני שלושה ימים (זאת אומרת שאני לא בתקופת ביוץ נכון?).
האם יש סיכוי להכנס להריון? האם כדי לי לקחת פוסטינור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לקחת פוסטינור
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010כי הזרע יכול לחיות בגוף של האישה 3 ימים וזה יכול להיות תקופת הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונלילירז01/10/2010
שלום
עשיתי בדיקות ביום הרביעי של המחזור, וקיבלתי את התוצאות, רק שאיני יודעת איך לפענח אותן, הייתי רוצה לקבל תשובה האם התוצאות תקינות:
estradiol:364 pmol/l
lh 2.40 iu/l
fsh 2.40 iu/l
prolactin 198 miu/l
progestrone 6.7 nmol/l
תודה
לירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהמיה01/10/2010
אני מניקה ויש חשש לפטריה בנרטיק. לקחתי נר אגיסטן מרוכז האם להפסיק להניק ולכמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה להמשיך להניק
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותעדי01/10/2010
שלום,
אני שומרת נידה , ולאחרונה יוצא שאחרי בערך 4-5 ימים מהמקווה (שהם שבועיים שלמים מיום קבלת המחזור) יש לי הפרשות בצבע חום-שחור+ דמי .. מה שגורם לי להיות שוב בנידה.
השאלה שלי היא מדוע זה קורה? מה ההסבר הרפואי לכך?
אני בת 31, אם ל-2 ,אני לא משתמשת בגלולות ולא לוקחת תרופות קבועות, בריאה בדר"כ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש נשים שבזמן
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010ביוץ מדממות. פני לטיפול לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)