מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות בנוגע להחלמה מביופסית חרוטמירי30/09/2010
עברתי ביופסית חרוט לפני כ- 3 שבועות. נאמר לי שיש לשמור 4 שבועות ללא קיום יחסי מין.
האם יומיים שלושה לפני שיגמרו 4 השבועות זה יהיה בסדר? האם הבדל של מספר ימים קטם משמעותי להחלמה?
ידוע לי שעד כה נאסר מאחר ועלולים להגרם זהומים.. .
אך כמה קריטיזה שלושה ימים לפני שנגמרים 4 השבועות?
כמובן בהנחה שאין כאבים ואין דימום.
שאלה נוספת היא- האם יכול להיות שאחרי ההליך יש לי וסת שנמשכת כבר מעל שבוע? (מה שבדרך כלל נשמך יומיים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010קריטי אבל כדאי להתיעץ עם הרופא בטיפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לפטריה-דחוףשלי30/09/2010
היי.. לפני כמה חודשים סבלתי מפטרייה בנרתיק ואני חוששת שזה חזר.. אני מרגישה גירודים באיזור החור מידי פעם.. אבל הם לא כאלה עזים כמו שהיו בפעם שעברה, לכן אני לא בטוחה שזו אכן פטרייה. בדקתי אם להפרשות שלי יש כדורים לבנים קטנים, והיו.. האם זה אומר בוודאות שזאת פטריה?
אם אני יתחיל בטיפול בפטרייה בעזרת טבליות לנרתיק וקרם האם זה יפגע בי אם אין לי פטרייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש גרד את יכולה להחדיר אגיסטן
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010לנרתיק, לא אמור לפגוע. אם את יכולה לפני כן לפנות לרופא נשים לבדיקה זה עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלהמרי30/09/2010
יום שני סיימתי חפיסה ראשונה של גלולות זאת אומרת לקחתי את הגלולה האחרונה ביום שני ועדיין לא קיבלתי מחזור השאלה שלי האם אני צריכה להתחיל את החפיסה הבאה ביום שלישי או שני הבא? גם אם אני יהיה במחזור?
פשוט ניהיה לי בלגן בראש ואני כבר לא זוכרת איך לוקחים את הגלולות
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביום שלישי התחילי את
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010החפיסה הבאה. אם לא תקבלי מחזור עשי בדיקה להריון. אם שלילית - התחילי את החפיסה בכל מקרה ופני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטיבוליטיסדנה30/09/2010
אני סובלת מוסטיבוליטיס כבר מס' שנים, ניסיתי כל טיפול פרט לניתוח. תרבית לקנדידה יצאה חיובית ואני מעוניינת לשלול את האפשרות שהגורם לכאב הוא הפטרייה לפני ניתוח, אולם טיפולים חיצוניים הכוללים כדורים לבליעה ומשחות לא עזרו כלל, ועקב הכאבים אינני מצליחה להחדיר טבליות, לא של אגיסטן ולא פרוביטיק. אני מחדירה רק מס סנטימטרים לפני השינה. האם זה מספיק? מה עוד ניתן לעשות במקרה שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע לקנדידה חוזרת בזמן מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010יכול למגר את הפטריה מהנרתיק. במקרים קשים דיאטה לקנדידה יכולה לעזור. יש סוגי קנדידה עקשניים לטיפול שצריך טיפול דרך הפה מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי. לקחתי טיפול דרך הפה
דנה01/10/2010פעמיים .ברצף,כלומר כדור כל שבוע למשך 6 שבועות,ואחר כך שוב, לשישה שבועות יחד עם טבעקוטן.זה לא עזר.איזה טיתול כן אפשר שיהיה יעיל יותר אם החדרת כמוסות כואבת?אולי ג'ל? האם מספיק להחדיר רק כמה ס"מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה
דנה09/10/2010איזה טיפול חלופי קיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדיים בגדילהמישהי.30/09/2010
אני רוצה לדעת האם לנערה מתבדרת בת 13 כאשר שדייה בגדילה,5 שעות ריקוד יכולות
להשפיע על הגודל ולשבש את הגנים?
תודה רבה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הכוונה 5 שעות ריקוד ליום?
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010האם היא קבלה מחזור? כי מאמץ גופני מוגזם ואבדן מאסת שומן בגוף יכולים לדכא מערכת הורמונלית למנוע קבלת מחזור ולהקטין רמות אסטרוגן בגוף שיכול להשפיע על צמיחת השדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי נטילת גלולות..מיכל30/09/2010
היי,
אני יודעת שאמורים להתחיל לקחת גלולות ביום שאת מקבלת את המחזור..
האם יש אפשרות פשוט סתם ככה להתחיל לקחת גלולות בלי לחכות לקבל המחזור?.
ויש מי שמכיר, אם זה בכלל ייתכן, תרופת סבתא להקדים או לאחר את המחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תהיי מוגנת מהריון
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010במקרה כזה ויכול להיות לך בלגנים של דימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מיכל01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
אנה02/10/2010האמת גם אני רציתי להתחיל את הגלולות לפני המחזור כי היה מאחר לי אבל אסור, צריך לחכות עד קבלת מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירלי30/09/2010
לפני 3 חודשים עברתי צריבה עם חנקן הכסף בעקבות דימום קל שהיה לי
מאז אחרי אורגזמה אני חשה התכווציות קלות של כאבי מחזור ואז עובר
יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך להיות קשר
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010אבל לכי להבדק שצואר הרחם תקין עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין ואמצעי מניעהיעל30/09/2010
אני מקיימת יחסים עם בן הזוג שלי ואני רוצה לקחת גלולות, העניין הוא שיש לי משקל עודף ואני לא בטוחה אם זה בסדר בשבילי גלולות
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה ליטול גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010גם אם את סובלת מעודף משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום בעיה
anat03/10/2010אין שום בעיה עם זה, אני מכירה נשים מלאות ואני ביניהן שנוטלות גלולות, אני לוקחת פלורט שלא מעלה במשקל. תפני לרופא נשים הוא כבר ידע לכוון אותך לגלולות שמתאימות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קייסם סיכוי להריון?ליאת30/09/2010
ואני וחברה שלי קיימנו יחסי מין .. אני נשארתי בבגדים והיא הייתה עירומה לחלוטין
כאשר גמרתי בתוך המכנס הבחנתי בכתמים על המכנס דבר שהבהיל את חברתי כי הייתה נצמדת עירומה ובמגע עם הכתמים האלו ... ניסיתי להרגיע אותה אמרתי לה כי הרטיבות היא לא זרע אלא נוזל שמלווה אותו אך לשוא... הבעיה שהרבה אנשים לא מקצוענים אמרו לה כי יש סיכוי להריון .
אני כמעט בטוח שהסיכוי שואף לאפס מאחר והזרע לא עובר מהמכנ אפילו אם היא הייתה עירומה..
אך למען הרגעתה אבקש תשובת רופאים מקצוענים:
האם יש סיכוי שהזרע עבר מהמכנס שלי (אפילו אם הייתה צמודה בעירום לכתמים) לנרתיק שלה?
האם יש סיכוי להריון?
נא תשובה דחוף ...
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע לא עובר דרך בגדים
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי להריון?
מזל03/10/2010אפילו אם הייתה עירומה ובמגע עם הכתמים שהיו על מענסי אין סיכוי להריון נכון?
שאלה נוספת בבקשה: המחזור שלה אמור להיות עוד שבוע ... היא כבר יומיים סובלת כאבים דומים לכאבי מחזור כמו כאב גב תחתון... לעיתים כאב ראש ... התקפות רעב ... הפרשות בצבע לבן....
היא שיגעה אותי ... לא מפסיקה לחשוב שהיא בהריון
אני מאמין שהכל בראש שלה ...
נא תשובתך פלייייייייייייייייייייייייז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סכוי להריון
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיקאן30/09/2010
שלום יש לי בעיה מאוד מציקה כול חודש כבר במשך שלוש שנים נהיית לי פטריה כול פעם יש לי הפרשות וריח לא נעים בדרך כלל גם מלווה בגרד.. שלוש שנים אני הולכת לרופא והולכת והולכת הרופאים מביאים לי נרות וזה עוזר לחודשיים שלוש ואז הבעיה חוזרת כבר כולכך נמאס לי מזה.. בחודשים האחרונים שמתי לב שנהיית לי בנוסף גם דלקת בשתן פעם כשזה היה קורה לי הייתי שותה ליטרים של מים וזה היה עובר אבל כעת שתיית מים מרובה כבר לא עוזרת. אז טופלתי באנטיביוטיקה וזה עזר אבל שוב הפעם לחודשיים... והינה שוב אני עם אותה הבעיה פטריה... וכעת גם דלקת בשתן..
אני אבודת עצות בבקשה תעזרו לי מה אני צריכה לעשות? או לפחות איך להמנע? ויש קשר בין הפטריה לדלקת בשתן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי תרבית שתן
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010כדי לברר איזה חיידק צומח ותעשי תרבית נרתיקית כשיש לך גרד כדי לראות האם זה פטריה או חיידק ואיזה סוג
ואז אפשר יהיה לטפל במדויק יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה נורמאלי?נוי29/09/2010
שלום,
התחלתי לקחת גלולות חדשות של חברה בשם "YAZ" -"יאז" במהלך כל החודש הקפדתי ליטול אותן באותה שעה. ובכל החודש היו לי הפרשות חומות כהות כל יום בחודש הזה. זה קרה לי בעבר עם גלולות אחרות (יסמין, פמינט) אבל רק כשבוע לפני המחזור - לא כל החודש.. זה נורמאלי? התור שלי לרופאה רחוק ואני צריכה כבר להתחיל חפיסה חדשה.. להתחיל?
הודה לתשובתכם המהירה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחילי חפיסה חדשה
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010יכול להיות דמומים לא סדירים בתחילת השמוש בגלולות אמור להסתדר אחר כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהקטיה29/09/2010
שלום, לפני מס' שנים גילו לי סרטן צוואר הרחם - CIN3. עברתי קולפוסקופיה וכיום אני במעקבים בלבד. כבר כחודש אני סובלת מכאבים עזים במפשעה, במיוחד לאחר הליכה. ב-US גילו נפיחות בבלוטות לימפה. האם הדבר יכול להיות קשור להיסטוריה הרפואית שלי. אילו בירורים עלי לעבור בנוסף ל-US, כיוון שהרופאה שלי לא התרשמה מתלונותיי.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם בדיקות צוואר הרחם
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010תקינות לא נראה לי שיש קשר בין שתי הבעיות. פני לרופא משפחה שיעשה הערכה כוללת של הכאבים המפשעתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למעשניםקים29/09/2010
רציתי לשאול לגבי גלולות למעשנות אם יש כזה דבר?
ואם לא, מה רמת הנזק בעישון וגלולות ביחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשנת כבדה כדאי שתקח גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב01/10/2010עם מינון הורמונלי נמוך יותר. תלוי מאוד באיזה גיל היא, האם יש לה גורמי סיכון אחרים למחלות לב
מעל גיל 35 למעשנות אסור להשתמש בגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ופוסטינור - דיי דחוףדניאל29/09/2010
לפני קצת יותר מחודש התחלתי בפעם הראשונה לקחת גלולות פמינט. נאמר לי ע"י רופא הנשים שלי שרק כאשר אני מסיימת את החפיסה הראשונה אני מתחילה להיות מוגנת. בימים האחרונים של החפיסה הראשונה שכחתי לקחת את אחת הגלולות ולאחר שקראתי את ההוראות המשכתי לקחת את הגלולות על לסיום החפיסה ומיד לאחר מכן ללא הפסקה התחלתי חפיסה חדשה (שוב - ע"פ ההוראות של הגלולות).
האם אני בטוחה? מפני שיש סיכוי שאני צריכה לקחת פוסטינור, אבל אני מעדיפה שלא לקחת אם אני לא באמת צריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף משהו קטן וחשוב
דניאל29/09/2010לפי העלון של הגלולות אותן אני לוקחת - פמינט, אם שכחתי לקחת את האחת הגלולות בשבוע האחרון, ואני ממשיכה לקחת כרגיל ברגע שנזכרתי אני אמורה להישאר מוגנת. הבעייה היא שזה היה החודש הראשון לנטילת הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותדנה29/09/2010
שלום שמי דנה, אני בחודש השני ללקיחת גלולות לודן(התחלתי חודש שעבר, עשיתי הפסקה לקבלת המחזור וכעת אני בגלולה השלישית לחודש).
עקב תופעות לוואי של הגלולות החלטתי להפסיק זמנית לקחת גלולות(אני כרגע בתולה ואני ובן זוגי מנסים לקיים יחסים. כשאתחיל לקיים אתחיל ליטול גלולות שוב).
האם אני יכולה להפסיק לאחר הגלולה השלישית? שעוד לא סיימתי את כל החפיסה? האם אני אדמם?(לפני שבוע הייתי במחזור).
אשמח לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנם אני לא רופאה אבל
שירן29/09/2010אני חושבת שעדיף שתמשיכי את כל החפיסה, ותעשי את ההפסקה שאת רוצה בסיום החפיסה, בשבוע הפסקה.
אם תפסיקי את הגלולות באמצע החפיסה אכן תדממי, ובאופן כללי זה לא הכי בריא לרחם, שינויים הורמונליים כאלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)