מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- us אגן, לא מיילדותי מלאמאי04/03/2018
שלום,
שלחו אותי לבדיקת אולטרסאונד אגן לא מיילדותי, מלא.
קבעתי לשבוע הקרוב אך אהיה במחזור, אשמח לדעת בבקשה האם ניתן בכל זאת לבצע את הבדיקה או שעדיף לשנות את המועד?
בנוסף, אשמח לדעת האם זוהי בדיקה חושפנית (כולל איזור איבר המין) או רק באיזור הבטן התחתונה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאי
ד``ר מיכאל פרידמן04/03/2018בנוסף, אשמח לדעת האם זוהי בדיקה חושפנית (כולל איזור איבר המין) או רק באיזור הבטן התחתונה?
--- כן.
אפשר לבצע את הבדיקה גם במחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת במפשעה בעקבות סטרואידיםמירב04/03/2018
שלום.
יש לי גרד חזק באיברי המין כבר כמה חודשים.
לפני כמה שנים נדבקתי בטריכומונס.
אני בת 45.
הרופא נתן תרופות בשם מופירוסין 2 % .וקלובטזול פרופיאונט 0.05 %.
גם בטאקורטן 0.1%.
גם אנטיביוטיקה לבליעה 4 כדורים בבת אחת , בשם פרוטוציד. 500 מ"ג.
לקחתי הכל ולא עזר.
בנוסף הופיעה לי בצקת באיזור השפתיים החיצוניות.
שאלתי - האם הבצקת הופיעה בעקבות הסטרואידים?
האם יש חסימה לימפטית בגלל טפילים ובגללה יש הצטברות נוזלים?
ואיך מטפלים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד``ר מיכאל פרידמן04/03/2018האם הבצקת הופיעה בעקבות הסטרואידים?
=== יתכן
האם יש חסימה לימפטית בגלל טפילים ובגללה יש הצטברות נוזלים?
=== זה לא מאפחנים בהתכתבות דרך האינטרנט
ואיך מטפלים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחת גלולה וקבלת דימוםמיטל04/03/2018
שכחתי 2 גלולות מהחפיסה שלי.
אני בין השבוע השני לשלישי.
פספתי גלולה יום אחרי לקחתי יום אחרי פספסתי ויום אחרי לקחתי שןב.
היום בבוקר שמתי לב לדימום וקצת כאבי בטן (מניחה שמחזור)
אין סיכוי להיריון מאחר ולא קיימתי יחסי מין כמה חודשים, אבל השאלה היא אם זה תקין? ואם לסיים את החפיסה או להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד``ר מיכאל פרידמן04/03/2018אבל השאלה היא אם זה תקין?
=== זה קורה
ואם לסיים את החפיסה או להפסיק?
==== לא להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה אחרי נטילת גלולותנלי04/03/2018
שלום,
נטלתי אתמול גלולה (מינס) בבוקר בשעה שלוקחת קבוע אחרי שאכלתי. לאחר כ12 שעות באזור 10-11 בלילה הקאתי, אבל ראיתי שזה היה האוכל של הבוקר, ומכיוון שאת הגלולה לקחתי אחרי, חששתי שהגלולה לא נספגה ולכן לקחתי שוב גלולה מחבילה אחרת.
מכיוון שעברו למעלה מ12 שעות בנטילה השניה, האם זה נחשב איחור בנטילה ואני לא מוגנת או שהגלולה נספגה למרות ההקאה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נלי
ד``ר מיכאל פרידמן04/03/2018האם זה נחשב איחור בנטילה ואני לא מוגנת או שהגלולה נספגה למרות ההקאה?
=== לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של urea .PARVUMיעל03/03/2018
עשיתי בדיקות של מחלות וזה רק מה שהיה urea .PARVUM
מהם תסמיניו.
כי מלבד תכיפות לשתן אין צריבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד``ר מיכאל פרידמן04/03/2018אנו לא מפענחים תשובות מעבדה מכל הסוגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כבד מהרגיל בוסתמוריה03/03/2018
שלום
ביום חמישי בבוקר קיבלתי ווסת אחרי שלא קיבלתי חודשיים (יש לי ווסת מאוד לא סדירה) ומאז ועד עכשיו יש לי דימום כבד מאוד (החלפתי לפחות 3 טמפונים ביום) וזה מאוד לא אופייני למחזור שלי שהרי בדרך כלל הוא נמשך מקסימום 3 ימים עם דימום קל וללא כאבים אך במחזור הזה אני סובלת מכאבים איומים בגב ובבטן תחתונה והדימום לא נרגע. האם עלי לגשת להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוריה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2018האם עלי לגשת להיבדק?
=== בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצזור מוקדם מהרגיל בעת נטילת גלולותשיר03/03/2018
שלום ד"ר.
אני נוטלת גלולות יאז פלוס.
לפני כשבוע קיבלתי מחזור שארך כ5 ימים.
ביצעתי עקירת שן ואני נוטלת אנטיביוטיקה והיום לפתע קיבלתי שוב מחזור.
מה זה יכול להיות? האם נטילת האנטיביוטיקה השפיעה חזק יותר מהגלולות? איך זה הגיוני שקיבלתי מחזור שבוע אחרי שבוע? האם להמשיך ליטול את הגלולות כרגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2018האם נטילת האנטיביוטיקה השפיעה חזק יותר מהגלולות?
=== כן זה קורה
איך זה הגיוני שקיבלתי מחזור שבוע אחרי שבוע?
==== יתכן, זה קורה תחת נטילת גלולות
האם להמשיך ליטול את הגלולות כרגיל ?
===== כן, אבר רצוי גם להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית תקינה מהנרתיק וגרד ממשיךלירון03/03/2018
שלום,
לפני כארבע שנים קיבלתי טיפול אנטיביוטי חזק מאוד ולאחריו הופיעה קנדידה מדי כמה חודשים. הסימפטומים הם גרד בפי הטבעת, צריבה בנרתיק, מעט קושי במתן שתן. כל פעם התופעות לא עברו עד אשר קיבלתי דיפלוקן דרך הפה. כעת, אני שוב סובלת מצריבות בנרתיק וכאב בזמן יחסים כבר חודש. סוף סוף לקחו תרבית מהנרתיק רך היא יצאה תקינה. בנוסף בגלל טיפול קבוע שאני לוקחת בכדור בטאהיסטין (סוג של אנטיהיסטימין לטיפול במחלת מנייר) וגם יסמין, עלתה השערה שמדובר ביובש בנרתיק. התחלתי טיפול במשחה גינומונל אתמול אך עדיין אין שיפור. האם יכול להיות שבכל זאת יש קנדידה והתרבית הנרתיקית תקינה?
בגלל שכאב לי הרופא בקושי הצליח לקחת דגימה ואמר שיכול להיות שזה לא יספיק כדי לבדוק.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון שלום
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2018האם יכול להיות שבכל זאת יש קנדידה והתרבית הנרתיקית תקינה?
=== יתכן בהחלט.
יכול גם להיות שהבעיה לגמרי אחרת ולא מדובר בפטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזזת המחזור בעזרת גלולות יאזאילנה03/03/2018
היי יש לי שאלה,
אחרי 3 שנים עם גלולות איחדתי עכשיו בפעם הראשונה חפיסות בשביל להמנע ממחזור בחופשה. הייתי מתחילה תמיד חפיסה ביום שני,ומקבלת מחזור בגלולה הלבנה השלישית (יום ראשון, מה שהיה מאוד נוח לי). עכשיו אני מתחילה חפיסה בחמישי, מה אני צריכה לעשות כדי להחזיר את המחזור שלי ליום ראשון? והאם היעילות של הגלולות נפגעת כשאתחיל להזיז אותו בחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן03/03/2018אני צריכה לעשות כדי להחזיר את המחזור שלי ליום ראשון?
== נא להתייעץ עם הגינקולוג שלך
והאם היעילות של הגלולות נפגעת כשאתחיל להזיז אותו בחזרה?
== לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוקונאזול וזידובל ג׳לסיגלית02/03/2018
בת 68)
קיבלתי מרופא הנשים את שתי התרופות לעיל בגלל צריבות בנרתיק במשך זמן רב מאוד.
הפלוקונאזול 150 מ״ג, 2 כדורים בהפרש של 3 ימים. הזידובל גל להחדרה לנרתיק במשך 5 ימים.
לא שאלתי אותו האם ניתן לקחת את שניהם במקביל?
האם יש תופעות לוואי לפלוקנאזול?
האם אפשר לקחת אותו לאחר טיפול של 5 ימים בזידובל, ולא במקביל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית שלום
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2018אנו בד"כ לא נותנים תשובות לגבי טיפולים תרופתיים. אבל הפעם אענה לך.
לא שאלתי אותו האם ניתן לקחת את שניהם במקביל?
=== כן
האם יש תופעות לוואי לפלוקנאזול?
=== בד"כ לא
האם אפשר לקחת אותו לאחר טיפול של 5 ימים בזידובל, ולא במקביל?
--- לא רלבנטי
====* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בשדיים שלא חולףנוי01/03/2018
תמיד לפני וסת יש לי תחושה של מין גודש מצטבר בשדיים שתמיד חולף כשמגיע המחזור , החזה חוזר למצב הרגיל
בווסת האחרונה שקיבלתי שוב הופיע גודש ונפיחות אך הפעם זה לא ירד עם המחזור וגם חודש אחרי ...
עדיין השדיים נפוחות וכואבות .
קצת חוששת ...מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי שלום
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2018...מה זה יכול להיות ?
=== תפני בבקשה לבדיקת שד אצל הכירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר בגיל 39לינור28/02/2018
שלום רב
אני בת 39 כמעט, בשלושה חודשים האחרונים יש לי איחור במחזור אחד האיחורים היה של חודש והשני של שבועיים. המחזור שלי נחלש לגמרי אין זרמי דימום יש רק כתם חלש מאוד של דימום יבש בצבע כהה. בנוסף החלו גלי חום ללא הזעה אלא רק גלי חום. האם זו תסמונת גיל המעבר והמחזור עומד להיפסק לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לינור
ד``ר מיכאל פרידמן28/02/2018האם זו תסמונת גיל המעבר והמחזור עומד להיפסק לי?
--- קורה שהפסקת המחזור מתרחשת גם בגיל 39 או אפילו מוקדם יותר. קודם כל את חייבת לעבור בדיקה גינקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיכנס להריון ועישון גראסמיכל28/02/2018
שלום אני רציתי לדעת אם אני עישנתי גראס תקופה של שנתיים ועכשיו רוצה לנסות להיכנס להריון כמה זמן הגוף צריך להתנקות מהעישון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד``ר מיכאל פרידמן28/02/2018כמה זמן הגוף צריך להתנקות מהעישון ?
--- זה לא ידוע במדויק. יתכן שמספר מספר שבועות זהמספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות חומות לקראת ביוץ ולאחר יחסי מיןאופק27/02/2018
שלום, אני נוטלת גלולות מיקרולוט כ-שנה.
ביום שבת קיימתי יחסי מין עם בן זוגי, ובראשון בבוקר התחילו לי הפרשות חומות שנמשכות כבר שלושה ימים. לפי המחזור החודשי שלי הביוץ אמור להתרחש מחר (יום רביעי)
האם ההכתמות קשורות לביוץ? ( מעולם לא היו לי בזמן הביוץ או לקראתו)
האם ליחסי המין?
לא פספסתי גלולה ולא שיניתי את הסוג.
האם עלי לבצע בדיקה כלשהי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן27/02/2018האם עלי לבצע בדיקה כלשהי ?
--- כן, בדיקת פאפס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור לאחר הפסקת סרזטvhkv26/02/2018
שלום רב,
הפסקתי סרזט לפני כשבועיים, לאחר כשנה וחצי של נטילתו.
לאחר הפסקת הסרזט- לא היה כל דימום.
אתמול הופיע דם- אך ממש לא כמו של מחזור, רק פעם אחת. היום בבוקר- שוב היה דם אך, גם כן- קצת ולא זורם ולא כמו מחזור. בהמשך היום די פסק..
מה זה?
זה מחזור? זה תוצאה של הסרזט?
אין דרך בה אוכל לדעת מתי ביוץ..?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן27/02/2018זה מחזור? זה תוצאה של הסרזט?
=== נראה לי שזה מחזור אחרי סרסט. זה אמור להסתדר בעוד חודש בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)