מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות עם התקן נחושתשני18/02/2018
רוצה לדחות את הוסת עקב נסיעה.
ולהתחיל חפיסת גלולות עם סיום הוסת הנוכחי.
יש לי התקן נחושת (לא הורמונאלי).
האם אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2018כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש מציק באיבר המיןדילן17/02/2018
כבר שלושה ימים שאני סובלת מיובש האיבר המין. זה מציק לי 90 אחוז מהזמן. כל האיזור אדום, מגורה והרבה יותר נפוח מבעבר. אני לוקחת מוקסי קאר כבר 5 ימים.
אני לא יודעת מה לעשות וזה מציק לי מאוד ומפריע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דילן
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2018אני לא יודעת מה לעשות וזה מציק לי מאוד ומפריע לי
=== בהקדם לפנות לבדיקה גינקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וגינלי חזק מתמשךאנונימי17/02/2018
שלום,
בת 40 . וסת אחרון היה ב31.1 נמשך כ4 ימים ונפסק בפתאומיות . לאחר 10 ימים יש לי מעט דימומים בצבע אדום לא חזקים. המצריכים החלפת תחתונית כל מספר שעות. כבר שבוע ימים. מה זה יכול להיות ?? אני בלחץ אטומי ורופא יש לי רק לעוד שבועיים. בבקשה תשובה מהירה . תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018מה זה יכול להיות ??
== אינני חושב שיש מקום לדאגה, אבל רצוי להבדק. זה לא דחוף למחר בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וגלולות מסוג מליאןאלה17/02/2018
שלום, אני נוטלת גלולות מסוג מליאן והשבוע עברתי ניתוח לעקירת שיני בינה ולכן לקחתי אנטיביוטיקה מסוג מקסיוויט פורטה. לפני כיומיים התחלתי חפיסת גלולות וכמו כן קיימתי יחסי מין לפני יומיים, כאשר תוך כדי אני עדיין לוקחת אנטיביוטיקה. רציתי לדעת האם האנטיביוטיקה פגעה לי בהגנה של הגלולות והאם אני בסיכוי לכניסה להיריון? במידה וכן מה עליי לעשות כדי להפסיק אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018רציתי לדעת האם האנטיביוטיקה פגעה לי בהגנה של הגלולות והאם אני בסיכוי לכניסה להיריון?
=== אנטיביוטיקה עלולה לפגוע בעילות של הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלרגיה לשיער ערווה?אנונימית16/02/2018
היי שלום, שאלה מאוד מוזרה לי...
כשאני נוגעת בעצמי למטה, גם בנגיעה ראשונית וקצרה ביותר, האזור בפרק היד שבא במגע עם שיער הערווה העליון מתמלא כולו באלרגיה ונקודות אדומות
מציינת שזה לא בשל הגילוח..ממש אלרגיה לכל דבר
שלא עוברת גם בחצי השעה שאחרי
מציינת שאני לא משתמשת באזור זה בתחליף רחצה שונה משאר הגוף ...או כל דבר אחר שיכול לגרום לתגובה אלרגית...
ממש מוזר לי ואשמח לשמוע את דעתכם בעניין
בתודה, אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגתם על שאלתי? אשמח למענה
אנונימית18/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד``ר מיכאל פרידמן19/02/2018ממליץ לפנות לרופא אלרגולוג או רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע מדלגים על שאלתי?
אנונימית20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ציפרליקס וגלולות אלהלי16/02/2018
האם יש בעיה של שילוב ציפרלקס וגלולות היום שאחרי אלה?
האם ה ציפרליקס יכןל להפחית מפעילות הגלולה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018ממש לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיין קיים הסיכוי להריון?אוסי16/02/2018
קיבלתי מחזור בפעם האחרונה בתאריך ה18/1
בעזרת בדיקת ביוץ אותר ביוץ בתאריכים 3-4.2.
בתאריך ה6.2 הייתה דלקת בשתן ולקחתי מונורול.
עקב כאבים בבטן התחתונה נעשו אתמול ושלשום בדיקות ביוץ שיצאו חיוביות
הכאב נמצא רק בצד אחד בבטן התחתונה
כמו כן בימים האחרונים היתה לי הפרשה מימית מוגברת
היום נעשתה בדיקת הריון שיצאה שלילית האם עדיין יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אוסי
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018האם עדיין יש סיכוי להריון?
== לא בטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפ לא ברור והורמוניםטל15/02/2018
היי,
אמא שלי בת 65, עברה בדיקת פאפ שתוצאותיה לא יצאו ברורות מכיוון שלא היו מספיק תאים. הגניקולוג שלה אמר לה לקחת וגיפם 10 מק"ג. האם תקין? איך הורמונים נשיים קשורים לפאפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018אנו לא נותנים המלצות טיפוליות בהתכתבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של פרופיל הורמונלישני15/02/2018
היי,
לאחר הריון חוץ רחמי, מנסים להיכנס להריון 10 חודשים.
ניתן לי לעשות פרופיל הורמנלי, ועשיתי ליום ה2 למחזור ..
בבוקר של הבדיקה נשאלתי האם הייתי ערה שעתיים לפחות ובמצב פעיל, הייתי ערה במצב מנוחה. האחות אמרה שזה אמור להשפיע על התוצאות..
Estradiol 211
Fsh 10.20
Prolactin 413.4
אשמח לפיענוח והכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018אנו לא מפענחים תוצאות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של משטח וגינלייעל15/02/2018
שלום
בעקבות גרד והפרשות נלקח משטח וגינלי (לאחר ניסיון טיפול בטבליות וגינליות שלא צלח). ולהלן התוצאות בקובץ המצורף.
ראיתי שעל פי התוצאות ישנם גם חיידקים גראם חיוביים וגם פטרייה.
טרם קבלת התוצאות הרופא רשם לי כדור לבליעה חד פעמית לפטרייה+ נרות וגינלים. חיכיתי לתוצאות המשטח.
האם אכן זהו הטיפול המתאים על פי התוצאות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018אנו לא נותנים המלצות טיפוליות בהתכתבות וגם לא מפענחים תוצאות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים כדורים להפסקת הריוןרותם14/02/2018
שלום, לפני שבועיים בדיוק לקחתי את הגלולה השנייה להפסקת הריון. בקושי היו כאבים, הדימום היה חזק מאוד רק בערב הראשון ולאחר מכן הפך לדימום של מחזור רגיל. לפי מה שאמרו לי בבית החולים הדימום אמור להפסיק גג תוך שבועיים. היום אני שבועיים בדיוק לאחר התהליך ועדיין יש סוג של דימום מאוד חלש, נמרח אך בצורת קרישים מאוד קטנים (כמו פירורים אפילו) ובצבע מאוד כהה. התור לרופא הנשים הוא רק בעוד שבוע, לכן אשמח לדעת אם לפי המתואר יש סיבה לדאגה, האם יכול להיות שמשהו לא תקין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם שלום
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018האם יכול להיות שמשהו לא תקין?
== כן, לפעמים. את חייבת להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלון ביוץ הראב ביוץ פעמייםלירון13/02/2018
היי, קיבלתי מחזור בתאריך ה 18.1 ובתאריכים 3-4.2 הייתי בביוץ לפי הבדיקה של המקלון. היום 13.2 מקל ביוץ הראה שוב סימן חיובי מובהק בבדיקה, האם יכול להיות שני ביוצים באותו חודש? במידה ולא מה יכול להיות פשר התשובה החיובית בסטיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018האם יכול להיות שני ביוצים באותו חודש? במידה ולא מה יכול להיות פשר התשובה החיובית בסטיק?
=== ממש לא
----- הבדיקה אינה מדויקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי פעם שניה?GIGI13/02/2018
שלום,
1. לפני עשרה חודשים עברתי כריתת חצוצרה ימנית בגלל חוץ רחמי. מאז לפני חודשיים נכנסתי שוב להריון תקין שהסתיים בשבוע 8 באופן ספונטני. האם מצד שמאל שעבר הריון תקין יכול עוד פעם להוביל לחוץ רחמי?
2. כוס קפה שחור אחת עם 2 כפיות לא הכי שטוחות זה בסדר בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GIGI שלום
ד``ר מיכאל פרידמן13/02/2018האם מצד שמאל שעבר הריון תקין יכול עוד פעם להוביל לחוץ רחמי?
=== קיים סיכוי של 15%
2. כוס קפה שחור אחת עם 2 כפיות לא הכי שטוחות זה בסדר בהריון?
==== לא רואה סיבה שלא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורטל
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018האם מצד שמאל שעבר הריון תקין יכול עוד פעם להוביל לחוץ רחמי?
== כן סיכוי של 15 %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של מחסור ממושך לאחר פוסטינוראנונימית Y13/02/2018
היי אני וחבר שלי (שנינו בני 16) קיימנו יחסי מין עם קונדום ופתאום שמנו לב שזה מרגיש מעט טוב יותר מהרגיל ואז הבנו שהקודנום לא נמצא עליו מיד הוא יצא והוא לא גמר בפנים . לאחר שתיים שלוש דקות הוצאנו את הקונדום ממני (הוא נתקע בתוכי) ונטלתי פוסטינור ליתר ביטחון. המחזור שלי הגיע בתאריך הרגיל שלו 2.2 אבל הוא נמשך כבר 9 ימים מה לעשות? אני לא יכולה לשתף את אמא שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אדווה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2018לפנות לבדיקה גינקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר 16 ימיםגל12/02/2018
היי
בגיל 30, לא נוטלת גלולות כבר שנתיים
עם מחזור סדיר בין 26-31 ימים ( מבצעת שטיפות עם חומץ למנוע דלקות)
פתאום אני מגלה דימום כמו מחזור- אדום
ועברו רק 16 ימים.
לפי החישוב שלי, אני מבייצת
ואני נמצאת בתקופה לחוצה כבר כ- 3 חודשים אך המחזור
שלי היה תקין עד עכשיו. (לא פעילה מינית חודשיים וקיבלתי 2 מחזורים מאז)
האם אני צריכה לחשוש או שזה יכול להיות חד פעמי וחולף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד``ר מיכאל פרידמן13/02/2018מבצעת שטיפות עם חומץ למנוע דלקות)
==== להפסיק לאלתר ולתמיד.
לדימום בין וסתי יש כמה סביות. אבל ללא בדיקה גינקולוגית אי אפשר לתת לך שום המלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)