מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אוכל לבחור את דרך הלידה?יפעת10/01/2018
שלום בוקר טוב. לפני חמישה חודשים ילדתי תינוקת שבוע 37 פלוס 5 בקיסרי חירום לאחר מצוקה עוברית. מהלך ההריון היה תקין לגמרי .החליטו ליילד אותי מלכתחילה בגלל חשד ל iugr . בסופו של דבר נולדה ילדה בריאה ושלמה במשקל מעט נמוך 2 קילו. לאחר הלידה הילדה עברה את כל הבדיקות בפגייה שהיו תקינות ושוחררה הביתה אחרי 4 ימים. האבחנה של הרופאים הייתה כשל שחלתי שהתגלה אצלי. החלמתי מהר מהניתוח וכיום כמעט לא ניתן להבחין בתפרים. כיום 5 חודשים אחרי בגלל אי הבנה לגבי אמצעי מניעה שאני לוקחת, אני שוב בהריון שבוע 4 פלוס 1. ואני ממש מפחדת. ידוע לי שיש לחכות עד שבוע 7 על מנת לבדוק הריון תקין ודופק ועדין ארצה לשאול אותך : 1. מלבד העובדה שזה יהיה הריון בסיכון גבוה אני מניחה, מה הם הסיכונים? הבדיקה לאחרונה הלידה הייתה תקינה. 2. האם יכול להיות חשש בגלל הריון אחרי קיסרי ללידה של פג או שוב מקרה של iugr?
3. אני לא רוצה ללדת שוב בלידה רגילה אלא קיסרי. האם אוכל לבחור את דרך הלידה? תודה ויום טוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפעת
ד``ר מיכאל פרידמן10/01/2018את חייבת לשבת לשיחה מפורטת עם הרופא שלך ולברר את כל הסוגיות ששאלת.
זה חשוב וזה לא לאינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגלולות מליאן לגלולות גינרהאנונימית10/01/2018
שלום,
אחרי שנה שלקחתי גלולות מליאן עברתי לגלולות גינרה.
עשיתי את שבוע ההפסקה, ורק אז התחלתי לקחת את הגלולות החדשות (באותו יום בו הייתי אמורה לקחת את הגלולה הראשונה של מליאן).
האם אני מוגנת? אם לא, אז ממתי חוזרת ההגנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד``ר מיכאל פרידמן10/01/2018האם אני מוגנת?
=== כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחת נטילה גלולה אחרונהמאי10/01/2018
אתמול שחכתי לקחת את הגלולה אחרונה בזמן ולאחר 12 שעות נזכרתי ונטלתי אותה לפי התייעצות עם אחות.
העניין הוא ששעה לאחר מכן הקאתי ובאותו שבוע קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בן זוגי.
הבוקר התחיל לי דימום קליל ואני לא יודעת האם זה בגלל אי נטילת הגלולה או כי היום אני אמורה לקבל את הוסת שלי.
האם אני מוגנת? מה אני צריכה לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד``ר מיכאל פרידמן10/01/2018האם אני מוגנת?
=== כן
מה אני צריכה לעשות עכשיו?
--- להמשיך את הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוז word בלוטת ברטוליןאילה08/01/2018
שלום רב
ביום חמישי בבוקר ביצעתי ניקוז לבלוטת ברטולין . הבלוטה לא היתה מודלקת. כעבור שעה הקטטר נפל. חזרתי לבית חולים ובצעו שוב ניקוז קטטר word. הרופא הנחה שלפחות צריך להיות עם הקטטר 8 ימים הרופא אמר לי בפעם השניה שאם יפול שוב אין מה לעשות .
השאלות
האם אין טעם לבצע שוב בפעם השלישית.
האם זה אומר עכשיו שהבלוטה לא תתנקז כראוי
האם מותר לעשות ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילה
ד``ר מיכאל פרידמן08/01/2018האם אין טעם לבצע שוב בפעם השלישית.
האם זה אומר עכשיו שהבלוטה לא תתנקז כראוי
האם מותר לעשות ספורט
---- היות ולא נבדק על ידינו אי אפשר לתת לך כל המלצה רםואית. מצטער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פטרייה עיקשת בנרתיקאפרת07/01/2018
היי,
לפני כשנה וחצי הייתי בחופשה באילת ונכנסתי לברכה במלון. חשבתי שהתקררתי כי יום למחרת הרגשתי לחץ עז בשלפוחית. כמובן שחשבתי שזו דלקת בדרכי השתן וניתנה לי אנטיביוטיקה שלא עזרה. לא הרגשתי שום דבר בנרתיק. תמיד הרגשתי לחץ באיסור מסויים בשלפוחית מאז והיה לי קושי בהתרוקנות. עשיתי תרבית, אולטרסאונד והכל יצא שלילי. במקביל רופא נשים אמר לי שיש לי פטרייה בנרתיק. לאחר שימוש באגיסטן הייתה הטבה בדחיפות והתחלתי לחשוב שאולי הייתה לי פטרייה כל הזמן הזה. אחרי כמה ימים הדחיפות חזרה עם כאבים מתחת לעצם האגן בצד שמאל ודחיפות בלתי פוסקת.עד שאר הבירורים החלטתי להשתמש שוב באגיסטן וגינלי ושוב יש הטבה. אני חוששת שזה יחזור וכנראה יש לי פטרייה עיקשת במיוחד. זה הגיוני לאור התסמינים של הדחיפות? אני יודעת שיש קשר בין צריבה בדרכי השתן לפטריה וזה מאוד הגיוני. אבל האם פטרייה עקשנית מהבריכה יכולה לגרום לדחיפות נוראית בכל שעות היממה? בינתיים קבעתי תור לרופא נשים לבדיקה נוספת אבל התור רק עוד שבועיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד``ר מיכאל פרידמן08/01/2018בינתיים קבעתי תור לרופא נשים לבדיקה נוספת אבל התור רק עוד שבועיים.
------- בטוחני שאין לך עדיין אבחנה נכונה, לכן אין מקום לדבר על אפשרויות שונות. טוב עשית שפנית לרופא נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת נוברינג שנפלה לאסלהבת-אל07/01/2018
מה לעשות אם הטבעת נפלה לי לאסלה? האם אפשרי לשטוף אותה היטב ולהחזיר אותה או שעליי להחליף? יש לציין שאין ברשותי טבעת נוספת ושעליי לקבל מרשם לקבלת טבעת חדשה.. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בת אל
ד``ר מיכאל פרידמן08/01/2018האם אפשרי לשטוף אותה היטב ולהחזיר אותה או שעליי להחליף?
לא
יש לציין שאין ברשותי טבעת נוספת ושעליי לקבל מרשם לקבלת טבעת חדשה.. מה לעשות?
--- להשתמש בקונדום עד המחזור הבא ושוב להכניס נובורינג חדש כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאות בדיקות הורמונליותדינה07/01/2018
אסטרדיול-740
LH-3.9
FSH-9.9
פרוגסטרון פחות מ-2.
מהי משמעות הבדיקות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דינה
ד``ר מיכאל פרידמן08/01/2018אנו לא מפענחים תוצאות של הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לפני סיום חפיסת גלולותנוי07/01/2018
שלום רב
ילדתי לפני כ3 חודשים. את המחזוק הראשון קיבלתי חודש וחצי אחרי הלידה, ובמחזור השני שקיבלתי התחלתי לקחת גלולות מינס.. המחזור השני ארך לי כשבועיים.
היום אני אמורה לקחת את הגלולה האחקונה בחפיסה ואז ליטול כוד 4 לא פעילות שבהן אקבל את המלזור ה3
אבל הבוקר ראיתי שהתחיל לי דימום עוד לפני שלקחתי את הגלולה הפעילה האחרונה. האם זה בסדר ? להמשיך להתנהג רגיל ןלהמשיך את החבילה ? האם אני מוגנת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנצלת על השגיאות בהודעה
נוי07/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום אני אמורה לקחת את הגלולה האחרונה בחפיסה?ד``ר ליאורה אברמוב07/01/2018
שלום רב
ילדתי לפני כ3 חודשים. את המחזוק הראשון קיבלתי חודש וחצי אחרי הלידה, ובמחזור השני שקיבלתי התחלתי לקחת גלולות מינס.. המחזור השני ארך לי כשבועיים.
היום אני אמורה לקחת את הגלולה האחקונה בחפיסה ואז ליטול כוד 4 לא פעילות שבהן אקבל את המלזור ה3
אבל הבוקר ראיתי שהתחיל לי דימום עוד לפני שלקחתי את הגלולה הפעילה האחרונה. האם זה בסדר ? להמשיך להתנהג רגיל ןלהמשיך את החבילה ? האם אני מוגנת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נוי
ד``ר מיכאל פרידמן08/01/2018האם זה בסדר ?
זה קורה וזה בסדר
להמשיך להתנהג רגיל ןלהמשיך את החבילה ?
=== בהחלט
האם אני מוגנת?
=== כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט והעדר מחזור, כל כמה זמן לעשות בדיקת הריון?PF05/01/2018
שלום,
אני נוטלת סרזט מזה מספר חודשים וכמעט שאיני מקבלת מחזור.
אני נוטלת בשעה קבועה כמעט תמיד, עם איחורים של 2-3 שעות מקסימום מזמן הנטילה לעיתים רחוקות.
מאחר ואיני מקבלת מחזור, כל כמה זמן כדאי שאעשה בדיקת הריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל PF- שלום
ד``ר מיכאל פרידמן06/01/2018מאחר ואיני מקבלת מחזור, כל כמה זמן כדאי שאעשה בדיקת הריון?
--- אין צורך. את מוגנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של נוברינגאורית05/01/2018
שלום,
התחלתי להשתמש לפני 4 ימים בנוברינג. יש לי ניסיון גרוע עם גלולות (הרבה תופעות לוואי) ולכן הרופא רשם לי את הנוברינג ואמר שבגלל המינון הנמוך יש סיכוי קטן יותר לתופעות לוואי. בפועל, מאז שהכנסתי את הטבעת יש לי בחילה, כאבי ראש, ו"כאבי מחזור" חזקים. אני מרגישה את הטבעת כל הזמן והיא מציקה - כשאני מנסה להכניס אותה עמוק יותר זה כואב לי. אני מאוד סובלת מזה ורוצה להוציא אותה, אבל אני מפחדת שאני עושה נזק לגוף שלי. מה ההשלכות של הוצאת הטבעת אחרי כמה ימים? האם יכולות להיות תופעות לוואי? האם אקבל מחזור שוב בגלל זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
ד``ר מיכאל פרידמן06/01/2018מה ההשלכות של הוצאת הטבעת אחרי כמה ימים?
=== אין. את רק עלולה לנתחיל לדמן כמו מחזור.
האם יכולות להיות תופעות לוואי?
==== ממש לא
האם אקבל מחזור שוב בגלל זה?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר בשבוע 6=0 ללא דופקיוליה05/01/2018
שלום רב
אני אחרי החזרה של עוברים בהפריה
העוברים ביום השלישי להפריה , הוחזרו לי 2 בתאריך 7/12
אתמול הייתי אצל הרופא , הוא מדד עובר בגודל 4 מ"ם ללא דופק
אמר שאחזור ביום שלישי-חמישי הבא לראות מה קורה.
האם יש עוד סיכוי שיתפתח?
תודה מראש
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן06/01/2018האם יש עוד סיכוי שיתפתח?
=== בטח. זה היה קצת מוקדם לראות את הדופק. גם לא בטוח ביום ג'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטת ברטולין - אפשרויות טיפולדניאל05/01/2018
ביקרתי אצל רופאת נשים לאחר שהופיעה בצד השפה החיצונית בלוטה מוזרה וקטנה.
כבר חודשיים אני מרגישה בה, הגניקולוגית אמרה שזה נקרא "ציסטת ברטולין", זה מציק ולא נראה טוב.
רציתי לדעת מה הדרכים לטפל בה חוץ מאמבטיות ישיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל שלום
ד``ר מיכאל פרידמן06/01/2018רציתי לדעת מה הדרכים לטפל בה חוץ מאמבטיות ישיבה?
--- במידה וזה מציק ניתן לבצע ניתוח זעיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מכאבים ושריפה באגן והפותשלי05/01/2018
שלום דר, עזרתך בשאלתי, לפני כשנה נאנסתי
מתברר שלתוקף היה קנדילומה והיה לו על האיבר יבלות ונגענים, בזמנו בדיקות דם שלי היה אוראופלסמה חיובי, אציין שעד היום אני סובלת מכאבים ושריפה באגן והפות אובחן כולוודיניה.
קראתי שקנדילומה יכולה להדביק בפפילומה.
1. האם אוראופלסמה שהיה חיובי נדבקים ממנה במגע מיני, היא מחלת מין?
2, איך אוודא שחלילה לא הודבקדתי בפפילומה,
תסמינים שציינתי. קשורים? אני בתולה לא יכולה לבצע פאפ, איך כן לבצע בדיקה לפפילומה?
אשמך לתשובתך העוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
ד``ר מיכאל פרידמן06/01/20181. האם אוראופלסמה שהיה חיובי נדבקים ממנה במגע מיני, היא מחלת מין?
==== זה בד"כ מועבר במגע מיני אבל לא בהכרח.
2, איך אוודא שחלילה לא הודבקדתי בפפילומה,
=== ממליץ לבצע בדירת פאפס עם בדיקה לנגיף הפפילומה.
תסמינים שציינתי. קשורים?
=== ללא ממש
אני בתולה לא יכולה לבצע פאפ, איך כן לבצע בדיקה לפפילומה?
==== אז אפשר לבצע בדיקה חיצונית של אברי המין - בדיקת ווללווסקופיה.
אין מקום לדאגה. שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי הפסקת המחזור של שנהדינה05/01/2018
שלום!
אני בת 55.אין מחזור שנה ו9 ימים.רחם שרירני שנים רבות.
אתמול התחיל דימום.בנובמבר רירית 5 מ"מ.כרגע 11 מ"מ.
האם העליה בעובי של הרירית מעידה על הממאירות?
סי טי בטן מספטמבר -רחם מוגדל ושרירני.אין בלוטת לימפה מוגדלות.
תודה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן06/01/2018האם העליה בעובי של הרירית מעידה על הממאירות?
=== ממש לא בהכרח. אבל חייבים לבצע ביופסיה של רירית הרחם. זאת פרוצדורה מהירה וקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)