מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום חודשיים לאחר לידהלילי24/10/2017
בת 33.חודשייםלאחר לידה ראשונה. לאחר 6 שבועות לאחר הלידה ניבדקתי עיי גניקולוג שאמר שהכל תקין והתחלתי לקחת גלולות יסמין חצי חבילה. אני ממשיכה לקחת גלולות וכבר חמישה ימים שיש לי דימום עם כאבים בנרתיק כמו במחזור.
האם תקין? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי עם הגלולות
ד``ר ליאורה אברמוב25/10/2017למרות הדימום ופני לבדיקת רופא נשים לברור מקור הדימום.
סביר להניח שזה בגלל חודש ראשון של הגלולות והדימומים האלו יפסיקו בחודש הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר גרידהשחר24/10/2017
שלום רב,
לצערי נאלצתי לבצע גרידה בשבוע 18 להריון. כעת חלפו 6 שבועות מאז הגרידה ועדיין לא קיבלתי מחזור. בבדיקת אולטרסאונד הכל תקין, אין שארית, אולם הרירית דקה. הרופא שלח אותי לבצע בדיקת דם היום. הבטא היתה 6.20.
3- e2 -217.55. LH פרוגסטרון - 0.46. יש לי תור רק בעוד שבוע וחצי לרופא. האם זה אומר שהמחזור שלי עדיין לא באופק? זה מעיד משהו על הרזרבה השחלתית שלי? לפני הגרידה ה- FSH היה 5.7. האם הפרוצדורה של הגרידה משפיעה על הרזרבה השחלתית? מודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נותנים פענוח בדיקות באינטרנט
ד``ר ליאורה אברמוב25/10/2017הגרידה לכשעצמה לא משפיעה על הרזרבה השחלתית. חכי בסבלנות המחזור יגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אצל טכנאית במקום רופאמור24/10/2017
שלום
בקופה אצלי לאחרונה שולחים לבדיקה גניקולוגית לטכנאית ולא הרופא עצמו בודק.
האם טכנאי רנגטן יודעים לפענח כל בעיה ברחם כולל סרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גינקולוגית על ידי טכנאית
ד``ר ליאורה אברמוב25/10/2017קשה לי להאמין
את כנראה מתכוונת לבדיקת אולטראסאונד שנעשית על ידי טכנאיות אולטראסאונד מנוסות מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטכנאית אולטרסאונד
מור27/10/2017אוקיי
טכנאית אולטרסאונד..
אבל האם היא יודעת לקרוא כל בעיה קלה כחמורה כמו רופא?
סרטן צוואר הרחם, רירית הרחם וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת נובה רינג והגנתהגלית24/10/2017
בוקר טוב,
אני בת 29 ג+1 עברתי מהתקן מירנה שהוצא עקב חשד לזיהום בשתן להתקן נובה רינג .
הכנסתי את הנובהרינג בזמן מחזור האחרון.
שאלתי :
האם אפשר להוציא את הנובה רינג בשעת קיום יחסי מין נניח לשעה ואז יש הגנה מפני הריון? והאם במשך היום אני מוציאה את הנובה רינג נניח אם מציק ,או בשעת מקלחת ,ולאחר יום למשל מקיימים יחסים אני מוגנת מפני הריון?
אנא תשובתכם תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובה רינג
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017לדברי החברה המשווקת ניתן להוציא את הטבעת עד ל4 שעות ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה לנשים שעוד לא עברו לידהשנאל24/10/2017
שלום,
בת 25 לא עברתי לידות, לא מתכוונת ללדת בשנתיים הבאות.
אשמח לדעת אילו אמצעי מניעה קיימים כיום, מלבד גלולות, אשר מתאימים לנשים שעדיין לא ילדו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017חוץ מגלולות יש אמצעי חיץ כמו קונדומים לגבר או דיפארגמה לאישה
יש התקן תוך רחמי שהיום ניתן להחדיר גם לנשים לפני לידות
התיעצי עם רופא הנשים שלך
יש חישובים של ימים פוריים שהיעילות שלהם יחסית נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר ונטילת גלולות יאזשנאלי23/10/2017
שלום,
לאחרונה גילו לי חיידק בקיבה - הליקובקטר, עליי ליטול 2 סוגי אנטיביוטיקה.
קלריתרומצין (קלרידקס/קארין) 500 מ"ג פעמיים ביום, ובנוסף TAVANIC (לבופלוקסצין) 500 מ"ג פעמיים ביום. למשך 14 ימים. בנוסף אני נוטלת גלולות יאז למניעת הריון. האם יש חשש עם שילובם של האנטיביוטיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף אני נוטלת גלולות יאז למניעת הריון. האם יש חשש עם שילובם של האנטיביוטיקות ?
ד``ר מיכאל פרידמן23/10/2017בנוסף אני נוטלת גלולות יאז למניעת הריון. האם יש חשש עם שילובם של האנטיביוטיקות ?
כל אנטיביוטיקה עלולה לבטל את הפעילות של הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיות במקום וסתהודיה23/10/2017
שלום רב, בת 28, נשואה ואם לילד בן שלוש. בריאה בדכ ולא נוטלת תרופות.
וסת אחרון ב-20.9.17.
ב16.10.17 התחילו להופיע הפרשות דמיות ורודות וחומות שנמשכו כחמישה ימים ונעלמו. ב 20.10 הייתי בבדיקה אצל רופא נשים שבדק ידנית וגם ביצע US הכל היה תקין. הגיעו היום תוצאות בדיקות דם שנתן:
פרוגסטרון: קטן מ-2
אסטרוגן: 148.
בטא: שלילי.
נוסף לכך הרופא הוסיף שעובי רירית הרחם הוא 8 מ"מ.
אני מבינה מתמונת המצב כי כלל לא היה ביוץ. אני ממש מוטרדת מכך. הרופא טוען שיש הרבה מצבים כמו סטרס או ספורט וכו שמשבשים את המחזור. אני כן מתאמנת בממוצע 5 פעמים בשבוע וירדתי במשקל קילו וחצי בחודש האחרון. אני חוששת מאד שהפסיק לי הביוץ לגמרי בשל הספורט לצד תזונה דחת קלוריות. האם ניתן להחזיר את הביוץ על ידי עליה בצריכה קלורית בהנחה שנשללו גורמים אחרים לכך? האם ייתכן שהיוץ יחזור מעצמו?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במחזור
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017קשה להתת לך תשובה על סמך מחזור אחד שהשתבש
חכי ותראי מה יקרה בהמשך כדאי להתיעץ עם דיאטנית לגבי תזונה נכונה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ווסתי חלש בצבע חום שקוףמריה23/10/2017
שלום.
בת 29. לסבית .בזוגיות עם אשה כבר עשור. מזה מספר חודשים הדימום המחזור החודשי שלי מאוד חלש .צבע חום שקוף. עדיין מלווה בכאבי מחזור. אך זרם חלש ממה שהיה לי מרבית שנותיי. האם הדבר מצביע על בעיה?
מציינת כי לא משתמשת ולא השתמשתי מעולם בגלולות למניעת הריון. וכי אינני מתכננת להתחיל טיפולי הפרייה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חלש
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017כל עוד מופיע כל חודש סביר להניח שאין סיבה לדאגה
אבל בכל זאת מציעה לך לעשות הערכה הורמונלית אצל רופא נשים ואולטראדאונד לתקינות רחם ושחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווסת שנמשכת רק יומיים וחצי
מריה25/10/2017הווסת שלי היא רק יומיים וחצי. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פולצסטיות ונטילת גלולותשירן22/10/2017
היי,
יכול להיות שאם לוקחים גלולות הרבה שנים (3) זה יכול להראות בעקבות ההורמונים תמונה באולטסאונד של שחלות פולצסטיות ויכול להיות שבכלל אין לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ושחלות פוליציסטיות
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017גלולות לא גורמות למבנה פוליציסטי באולטראגאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה כבר מספר ימיםעינב22/10/2017
אני כבר שישה ימים עם הפרשה חומה. הלכתי לרופא נעשתה לי בדיקה ופאפס (חודש ומשהו המתנה לתשובה). רשם שמכוון שצוואר מדמם למגע רוצה שאעשה גם קולפוסקופיה (תור עוד חודשיים).
ההפרשה החומה ממשיכה כמובן...האם ניתן להמתין במצב זה בסבלנות לתוצאות ולבדיקת הקולפוסקופיה או שעליי לגשת שוב לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017אם אין דימום חזק ניתן להמתין לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני בגיל 37 במצב רפואי מסויםאלה22/10/2017
שלום ד"ר, אני בת 37 ואם לילדה בת 9. אני סובלת מגיל צעיר ההפרעות אכילה, רוב הזמן מעט מתחת למשקל תקין (כ3 קג) יש לי וסת סדיר והיה לי הריון ולידה תקינים. בתקופת ההריון ההנקה וכ4 שנים סביב ההריון - לא היו לי סימפטומים של הפרעות אכילה. כיום אני במעקב ובטיפול. יש תקופות עם יותר סימפטומים ויש פחות. אינני אנמית אך סובלת מחוסר ברזל (התחלתי תוסף) ודלילות עצם (אך לא אוסטאופרוזיס) ונוטלת סידן. מקבלת גם ssri ואומפרדקס. אני די חלשה. יש בי רצון להביא לעולם ילד נוסף, אך אני תוהה- האם הריון עלול להיות מסוכן במצבי והאם בסהכ הכללי הריון מחליש את הגוף ומבגר אותו, או האם ההריון דווקא מחייה ובריא לגוף? (כמובן בהנחה בראש ובראשונה שאני מספיק בריאה עבור הילד!)
סהכ ההריון בעבר היה לי מעולה ומחקר לגמרי את הבעיות והייתה חוויה מדהימה ללא בעיות רפואיות. אדרבא, התקופה היחידה בחיי הבוגרים ללא ההפרעה כמעט כלל !! (נמנעתי עדיין ממאכלים מאוד משמינים אך אכלתי מכל אבות המזון, אכלתי טוב, עליתי 24 קג ולא נבהלתי! ירדתי את הכל לאט ובטוח עם אכילה נכונה וכו.. די הייתי נטולת הפרעה וחוץ משמירה על אכילה בריאה ולא קיצונית לצד השני- לא היו שום סימפטומים).
ברור לי שזו שאלה שאולי קשה לענות עליה- החלק הנפשי של הפרעות אכילה, אך החלק הגופני - האם גופי, כפי שזה נראה, עלול להתמוטט או דווקא לפרוח? אודה מאוד לתשובתך, אני בהתלבטות גדולה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה והריון
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017מציעה להתיעץ עם רופא הנשים שעוקב אחריך והרופא הכללי שעוקב אחרי הפרעות האכילה שלך
זו לא שאלה שניתן לענות עליה דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות בפעם הראשונהלינוי22/10/2017
שלום, קיבלתי מחזור בשעה שלוש בלילה והתחלתי עם לקיחת הגלולה הראשונה (גלולות מינס) שלי ב21:30 בערב. רציתי לשאול אם זה נחשב שהתחלתי מהיום הראשון למחזור, או השני. קיימתי יחסי מין ללא קונדום בגלולה ה-17. האם הייתי כבר מוגנת או שיש חשש?
אם התחלתי עם הגלולות ביום השני של המחזור, לאחר כמה זמן אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017אחרי 17 יום של גלולות את כבר מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון שלא ידחה המחזוררבקה22/10/2017
דחיית מחזור
היי הייתי על גלולות בשם מיקרוגינון איתם ביחד קיבלתי מחזור
ברגע שראיתי מחזור הפסקתי חיכתי שבוע
ואז התחלתי לקחת 2 גלולות של מינס ביחד (אחת לא עזרה)
אני אמורה ליסוע לאילת האם ביגלל שהתחלתי לקחת את הכדורים לא בתחילת מחזור אלה שבוע לאחר שסיימתי עם המיקרו גינון יש סיכוי שלא ידחה לי את המחזור?? תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017לא הבנתי את השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחורים בזמן לקיחת הגלולה-מיקרולוטמור22/10/2017
לוקחת גלולות מיקרולוט בד"כ באותה השעה סביב השעה 8 בבוקר אך הסופש היו תקלות.
בשישי לקחתי כדור לדעתי בין השעות 12:00-16:00....לא זוכרת בדיוק.
את הכדור של שבת לקחתי ב22:00 לאחר שהשגתי חבילה חדשה כי נגמרה לי.
אחרי שלקחתי את הכדור בשעה 22 היינו יחד בשעה 02:00. הוא נכנס ועצרתי אותו וטען "שיצא טיפה".
לקחת פוסטינור????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקלה עם הגלולות
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2017להערכתי אין צורך אבל חסר לי נתונים
כמו באיזה יום של הגלולה את...
אבל בכל מקרה אם את חוששת קחי פוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור, שחלות פוליציסטיות ופרוגילוטוןשיר21/10/2017
שלום. אני בת 25. יש לי ילדה בת שנתיים ועברתי הפלה לפני הריון. אני מרוצה להיכנס להריון. ב8 חודשים האחרונים הפסקתי גלולות. מחזורים לפני הלידה כל 35_38 יום. מחזורים אחרונים של46, 33, ,34 ועכשיו כבר 62 יום ללא מחזור. בדיקות הריון ביתיות יצאו שלילי. הלכתי לפני שבוע לרופא נשים והוא הפנה אותי לבדיקת דם לשלילה סופית של הריון. הוא המליץ לי לחכות לעד 3 חודשים לקבלת המחזור ונתן לי לעשות בדיקה דם לפרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור כשאקבל ולקחת מהיום החמישי פרוגילוטון. לדברי הרופא, כנראה שזה שחלות פוליציסטיות שהגורם להם הוא ריבוי סוכרים. (אני לא רזה אבל לא שמנה במיוחד)
לדברי הרופא הכדור יעזור לסידור הביוץ במחזור הבא ויש סיכוי טוב שאכנס להריון. שאלתי מתי יתרחש הביוץ והוא אמר לי שכמו במחזור של 28 יום.
מקריאה על הכדור באינטרנט להבנתי זה לא מדויק.
שאלותי הן:
1. האם הרופא צדק או טעה?
2. מה המטרה של הכור?
3. האם מספיק סבב אחד?
4. האם האבחנה והטיפול נראים נכונים? יש דרכים יותר מומלצות? (זו פעם ראשונה שהייתי אצל אותו רופא והוא לא בדק אותי. קיבל את כל המידע שלעיל בלבד)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר . האם הרופא צדק או טעה?
ד``ר מיכאל פרידמן23/10/2017. האם הרופא צדק או טעה?
2. מה המטרה של הכור?
3. האם מספיק סבב אחד?
=== את ממש מבקשת מאתנו לטפל בך. זה בלתי אפשרי דרך האינטרנט ולא מקובל. בבשקה לפנות לרופא המטפל עם כל השאלות והאי הבנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)