מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מגלולות סיזוניק לפנימטטניה05/10/2017
בגלל שגיליתי שמפסיקים לשווק את גלולות סיזוניק בארץ , ניגשתי לגניקולוג שלי והוא נתן לי מרשם לגלולות פמינט במקום. וזה לאחר שימוש של בערך חמש שנים בסיזוניק. ואני בת 22.
ישלי כמה שאלות:
בגלולות סיזוניק קיבלתי מחזור אחת לשלשה חודשים, הגניקולוג אמר לי שגם עם פמינט אני אקבל מחזור אחת לשלשה חודשים, אבל לא הבנתי מה הכוונה כי ראיתי שפמינט זה לא גלולות של מחזור אחת לשלשה חודשים.
(במרשם יש סימון של X3)
בנוסף ארצה לדעת מה המינונים של החומרים הפעילים בשתי הסוגים של הגלולות?
כי בעבר ניסיתי לעבור לגלולות זואלי וזה היה סיוט עם דימום בין וסתי שלא פסק כל החודש ועוד תופעות לוואי נוספות.
עד כמה פמינט דומה לסיזוניק? כי סיזוניק התאימה לי בצורה מושלמת והאם פמינט זה הברירת מחדל הכי קרובה לסיזוניק?
אשמח לכמה שיותר מידע בנושא המעבר הזה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כי סיזוניק התאימה לי בצורה מושלמת והאם פמינט זה הברירת מחדל הכי קרובה לסיזוניק?
ד``ר מיכאל פרידמן05/10/2017כי סיזוניק התאימה לי בצורה מושלמת והאם פמינט זה הברירת מחדל הכי קרובה לסיזוניק?
=== לא
נא להפנות אל כל השאלות לגבי הטיפול לרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש משתמשת בטבעת הנובורינג למעלה מ4 שניםמודאגת03/10/2017
שלום , אני משתמשת בטבעת הנובורינג למעלה מ 4 שנים .עד כה הכל היה תקין .אך בפעמיים האחרונות של המחזור הוא נחלש באופן משמעותי בייחוד בפעם האחרונה שהוא נערך יומיים של הכתמה בלבד (הפרשות חומות)
האם יש סיבה לדאגה? האם לעשות בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיבה לדאגה? האם לעשות בדיקת הריון?
ד``ר מיכאל פרידמן05/10/2017האם יש סיבה לדאגה?
=== לא
האם לעשות בדיקת הריון?
=== קודם כל להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור תכוף לא סדיר ותכוף למדיאורטל03/10/2017
שלום, אני בת 23. התחלתי לקבל מחזור בגיל 11 וחצי. אני לא מקיימת יחסי מין, ולא לוקחת תרופות.
לאחרונה התחלתי לעקוב אחר המחזור שלי ושמתי לב שהוא תכוף מאוד. אני עוקבת אחריו כבר 4 חודשים.
יוני - הדימום נמשך 8 ימים. כעבור 21 יום:
יולי - הדימום נמשך 6 ימים. כעבור 20 יום:
אוגוסט - הדימום נמשך 11 ימים. כעבור 17 יום:
ספטמבר - הדימום נמשך 8 ימים. כעבור 18 ימים:
אוקטובר - התחיל ב2.10.
זה נורמלי שהמחזור מגיע כל שבועיים-שלושה? האם זה מעיד על בעיה רפואית, וכדאי לפנות לגניקולוג? ביום הראשון לדימום אני סובלת מכאבי בטן נוראיים (לא לוקחת משככים). אין לי בעיה לסבול מכאבים כאלה יום אחד בחודש, אבל בגלל שהמחזור תכוף - זה יוצא לפעמים פעמיים בחודש. בנוסף לכך, בגלל שהוא לא סדיר אני לא יודעת מתי לצפות לו ולהתכונן (כתוצאה מכך יוצא לי הרבה פעמים להתלכלך). עוד בעיה בקשר לזה היא שבגלל שהוא תכוף - אני מוציאה הרבה כסף על עזרה שניה, וזה גורם לי נזק כלכלי.
האם התכיפות הזאת נורמלית, או שזה מעיד על בעיה רפואית וכדאי לפנות לגניקולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התכיפות הזאת נורמלית, או שזה מעיד על בעיה רפואית וכדאי לפנות לגניקולוג?
ד``ר מיכאל פרידמן06/10/2017לא נוכל לתת לך שום המלצה - את חייבת לפנות לרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סטירואידים - גלולות למניעת הריוןאנאל03/10/2017
היי ד״ר
סליחה על ההפרעה, אני נוטלת ״קורטימנט״ (סטירואידים) כיוון שיש לי קוליטיס כיבית ובעלון לצרכן רשום כי זה עלול לשבש את יעילות הגלולות למניעת הריון (לצורך העניין, גלולות משולבות ״יאז״ - yaz) אשמח בבקשה לקבל תשובה האם זה אכן פוגע.. או שאין חשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח בבקשה לקבל תשובה האם זה אכן פוגע.. או שאין חשש?
ד``ר מיכאל פרידמן06/10/2017בד"כ אין בעיה. אבל את חייבת יעוץ גינקולוגי וגסטרואנטרולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לוירוס HPV11ניסן03/10/2017
שלום,
אצל בת זוגי הופיעו נקודות אדומות סמוך לאיבר המין שלה. בדיקה אצל גניקולוגית ורופאת עור העלו כי מדובר בוירוס HPV11 (פפילומה?). היא קיבלה משחה לטיפול בסימפטומים למשך חודשיים, והתבקשה לעקוב בעתיד אחרי המצב כדי שלא יתפתח שוב.
שאלתי: עד כמה מסוכן הוירוס הזה בעתיד, האם הוא יכול להתפתח לכדי סרטן או מצבים מסכני חיים? האם יש סיכוי להחלים ממנו לחלוטין, או כפי שהרופאה אמרה לה "מי שקיבל אותו, צריך לחיות איתו כל החיים"? והאם עלינו להימנע מכל קיום יחסי מין לתקופה ארוכה, או האם יש דרכים להקטין את סיכויי ההידבקות במהלך קיום יחסי מין?
המון תודה על תשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה מסוכן הוירוס הזה בעתיד, האם הוא יכול להתפתח לכדי סרטן או מצבים מסכני חיים? האם יש סיכוי להחלים ממנו לחלוטין, או כפי שהרופאה אמרה לה "מי שקיבל אותו, צריך לחיות איתו כל החיים"? והאם עלינו להימנע מכל קיום יחסי מין לתקופה ארוכה, או האם יש דרכים להקטין את סיכויי ההידבקות במהלך קיום יחסי מין?
ד``ר מיכאל פרידמן06/10/2017עד כמה מסוכן הוירוס הזה בעתיד, האם הוא יכול להתפתח לכדי סרטן או מצבים מסכני חיים?
HPV-11 איננו קשור לסרטן צוואר הרחם.
האם יש סיכוי להחלים ממנו לחלוטין, או כפי שהרופאה אמרה לה "מי שקיבל אותו, צריך לחיות איתו כל החיים"?
יש סיכוי טוב להחלמה
והאם עלינו להימנע מכל קיום יחסי מין לתקופה ארוכה, או האם יש דרכים להקטין את סיכויי ההידבקות במהלך קיום יחסי מין?
ממליץ לקיים יחסי מין עם קונדום ל- 6 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא סדיר ובדיקת ביוץשירי03/10/2017
שלום. אני בת 25. ילדתי לפני שנתיים. עד לפני חצי שנה לקחתי גלולות. בכחצי שנה האחרונה 3-4 מחזורים של בין 33-38 יום כמו לפני הלידה. באמצע מחזור של 46 יום ועכשיו שוב אני כבר ב44 יום לאחר קבלת מחזור, בדיקת הריון שלילית. מהן הסיבות למחזורים כל כך ארוכים? האם יכול להיות שלא התרחש ביוץ? אילו סיבות נוספות?
(יש לי תור לרופא רק לעוד שבועיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזורים ארוכים
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017יכול להיות מצבים שבהם יש ביוץ מאוחר יותר ולא ביום 14 כמקובל.
ויכול להיות גם מצבים ללא ביוץ
רואפ נשים יוכל לעשות ברור איזה מבין האופציות נכונה לגבייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ד"ר
שירי03/10/2017האם יש כדורים לסידור המחזור ללא מניעת ביוץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום/ מחזור שבוע לאחר שלקחתי פוסטינוראנה03/10/2017
היי,
לפני 8 ימים לקחתי פוסטינור.
בדיוק שבוע לאחר מכן (אתמול), הבחנתי בדימום שהמשיך גם היום ואף התחזק, וכרגע אפילו נראה שמדובר במחזור. בנוסף התלוו לדימום כאבים שמאפיינים מחזור אך בדרך כלל כשאני מקבלת מחזור אין לי כאב או תופעות כלשהן.
רציתי לשאול אם זה הגיוני שזה אכן בגלל הגלולה, ואם מדובר במחזור או רק דימום?
במידה וזה אכן הגיוני וקורה בגלל הגלולה, בעקרון בעוד שבוע אני אמורה לקבל את המחזור הסדיר שלי. האם אקבל אותו, או שהמחזור שכרגע קיבלתי הוא בעצם המחזור שהקדים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור ודימום
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017פוסטינור יכול לגרום לדימום חריג מוקדם יותר וגם לאחר את המחזור הרגיל כך שאי אפשר לצפות מראש מתי יגיע המחזור הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריון שלילית ואין מחזוריולי02/10/2017
שלום ד"ר
אני כ6 חודשים מנסה להרות ללא הצלחה עד כה.
המחזור האחרון היה ב28.8 ומאז לפי הספירה שלי מאחר כבר שבוע, אבל בדיקת דם אתמול ( יום ראשון) הראתה שלילי. השאלה אם יכול להיות מצב כזה שהמחזור ימשיך לאחר ואני יעשה בדיקה עוד כמה ימים התשובה תהיה חיובית פתאום או שזה חד משמעית לא היריוןוהאיחור נובע מסיבות אחרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017אם היה ביוץ מאוד מאוחר ונקלטת להריון לפני שבוע למשל יכול להיות שהבדיקה תהיה שלילית עדיין. חיזרי על הבדיקה בעוד מספר ימים ופני לרופא הנשים שלך להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגלולות חדשות אחרי הנקהשירן02/10/2017
שלום, אני נוטלת גלולות סרזט , סיימתי להניק לפני כחודש והרופא שלי הביא לי מרשם לגלולות מליאן ואמר לי שבסיום ההנקה אפסיק ליטול את הסרזט, אחכה לווסת ואתחיל לקחת את המליאן בתחילת הוסת. כעת אני כבר לא מניקה, עדין נוטלת סרזט, ורציתי לדעת האם חייב לחכות לוסת בכדי להתחיל את הגלולות החדשות? יש אפשרות לקחת ישר בסיום הסרזט? אני לא רוצה לחכות לווסת כי זה יכול לקחת מעל חודש מסיום הסרזט (כך היה לי בשנים קודמות) ובזמן הזה לא אהיה מוגנת , אציין שמבחינה הלכתית אני לא יכולה להשתמש באמצעים אחרים, ועל נרות קוטלי זרע אני לא סומכת (נכנסתי להריון איתם) לכן חשבתי להתחיל ליטול את הגלולות החדשות ללא וסת ורציתי לדעת האם זה בסדר? מצטערת על האורך, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט וגלולות
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017את יכולה לעבור ישר לגלולות משולבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה לפני החזרת התקןענת02/10/2017
שלום, אני בת 43 וחצי. יש לי ילדים (בעזרת הזרעות). חשבתי על ילד שלישי. הוצאתי את התקן המירנה לפני שנתיים. ניסינו שנתיים להרות, כולל הזרעות אך ללא הצלחה. לא רצינו לעשות הפריות. בחודשים האחרונים ירד לי החשק מהנושא. במקביל אני סובלת מכאבי גב חזקים, דבר שלא יוסיף להריון במידה והיה מצליח. אני גם מרגישה שאין בי את האנרגיות שהיו לי לפני 10 שנים, ואני רוצה להחזיר את ההתקן רק למקרה קלוש שכן אכנס להריון, מה שאני כבר לא מעוניינת בו ב 80%, אבל תמיד יש את הדילמה שאם אחזיר את ההתקן, זה בעצם לחסום סופית את האפשרות להרות על אף כל הסיבות שהעליתי של למה לא לעשות עוד ילד... מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017הסבירות שלך בכל מקרה להכנס להריון קלושה אם את לא רוצה טיפולי פריון
זוהי דילמה שאף אחד לא יכול לענות לך עליה אלא רק את ובן זוגך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון נמוך בבדיקות הורמונליותאיילה02/10/2017
היי, עשיתי היום בדיקות הורמונליות ביום השלישי למחזור וקיבלתי תוצאה של פרוגסטרון נמוך 1.5, וקצת חריגה בבלוטת התריס 4.86 ו- FSH 12.8. קראתי את התופעות של פרוגסטרון נמוך וזה בערך כל מה שאני סובלת ממנו (חרדות, עייפות, לחץ בראש, עלייה במשקל, חוסר מצב רוח, הזעה מוגברת ורגישות יתר לחום). ולפני כמה חודשים (כשלא עשיתי בדיקת זו) ניגשתי עם הסימפטומים לרופא ואמרו לי שאני סובלת מחרדות והתחלתי טיפול בכדורים כרגע נוטלת ויאפקס טרנקסל ונורטילין כבר כחצי שנה ומהיום מליפה ויאפקס ללוסטרל. האם האבחנה שלהם שגויה והבעיה שלי היא בכלל הורמונלית? מה זה אומר? יש לי מה לדאוג עד שאגיע לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון נמוך
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017פרוגסטרון עולה בדיקות דם רק לאחר הביוץ ולכן כשנלקח בתחילת המחזור התוצאות אמורות להיות נמוכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איילה03/10/2017תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה המרקם והצבע של הפות שלי כזה?ליבי02/10/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע של עור הפות
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017תלוי במוצא ובצבע העור הכללי
נורמלי לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב/ פצע בשפה החיצוניתרונה01/10/2017
ד״ר שלום רב,
מזה כחודשיים וחצי-שלושה יש לי מעין כיב/פצע אדום בשפה חיצונית (בכפל) של הפות.שורף ומגרד לעיתים .אציין שאיני מקיימת יחסי מין מזה כמה שנים וגילי כמעט 44.
רופא נטל ביופסיה ( רופא שהופנתי אליו דרך רופאת הנשים שלי) אך אמר שלחלוטין אין לחשוש לממאירות ,שהביופסיה ניטלה כפרודצדורה, וככל הנראה זה נמשך זמן כי זה אזור לח סגור ובעייתי וייתכן שזה נגרם משפשוף
אילו מצבים נוספים יכולים לגרום לכיב/נראה יותר כמו פצע משפשוף אדום ,לא פצע בולט אלא שטוח עגול וקטן , יחיד ( במקום אחד בלבד) שאינו חולף מזה זמן המצויין , וגם אינו גדל מאז שהופיע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו מצבים נוספים יכולים לגרום לכיב/נראה יותר כמו פצע משפשוף אדום ,לא פצע בולט אלא שטוח עגול וקטן , יחיד ( במקום אחד בלבד) שאינו חולף מזה זמן המצויין , וגם אינו גדל מאז שהופיע
ד``ר מיכאל פרידמן01/10/2017אילו מצבים נוספים יכולים לגרום לכיב/נראה יותר כמו פצע משפשוף אדום ,לא פצע בולט אלא שטוח עגול וקטן , יחיד ( במקום אחד בלבד) שאינו חולף מזה זמן המצויין , וגם אינו גדל מאז שהופיע
=== הרשימה היא ארוכה למדי וזה לא המקום לפרט אותה. יתכן שהחלטה לבצע ביופסיה נכונה, אך כדאי גם להתייעץ עם רופא עור או רופא נשים המתמחה במחלות העריה.
אינני יודע אבל יכול להיות שהרופא אליו הופנית הוא מומחה בתחום. אז אין כל בעיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזור לילדה בת 12חגית01/10/2017
לבתי בת 12 ישנם כאבים של מחזור בבטן התחתונה. יש ממש קצת דם. הדבר חוזר על עצמו, לפעמים פעמיים בחודש, הופננו לרופאת נשים להמשך טיפול. מה עושים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לבת 12
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017לפי מה שאת מתארת יש לה מחזור פעמיים בחודש. חודשים ראשונים לקבלת מחזור יכולים להיות לא סדירים עד שהמחזור מתייצב
חסר פרטים על הדימום הזה ולכן טוב שתפנו לרופא נשים להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור סדיר אך הפעם משהו אחרדניאלה01/10/2017
שלום רב,
אני בת 31 עם מחזור סדיר, תמיד.
המחזור שלי נמשך בערך 4-5 ימים.
אני ללא גלולות וללא ילדים.
שמתי לב שממש עכשיו אני אמורה לקבל מחזור השבוע הזה.. ואכן קיבלתי כבר כאבי בטן- יומיים של כאבי בטן שלא היה שום דימום... ואז פתאום ב29.9 התחיל כמו כתמים ורודים כאלו, אך לא היה דימום. כרגע? אני חושבת שאני במחזור אבל זה בקושי מחזור. אני מרגישה שהמחזור עוד לא התפרץ. אני רוצה לציין שתמיד לפני קבלת מחזור יש לי כתמי מחזור שצבעם חום.. יום/יומיים בערך..... ואז המחזור מגיע במלואו. אך כעת, המחזור הזה שקיבלתי כביכול ב29.9, הוא אינו כתמים חומים, הוא דימום אבל מועט כפי שציינתי. לא כמו בעבר.
אני רוצה לציין את תאריכי המחזור האחרונים שלי:
12.6
9.7
7.8
5.9 וכעת 29.9.. אינני יודעת אם המחזור עוד יתפרץ אבל נראה שזה נשאר ככה- כתמים פה ושם..
האם זה מעיד על משהו?
אני אציין בנוסף שקיימתי יחסי מין עם בן זוגי הקבוע ללא אמצעי מניעה.. בחודש שעבר... אך הוא גמר בחוץ ככה שאני חושבת שאין סיכוי להריון אבל האם יש קשר בין זה למחזור המועט?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מועט
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017עשי בדיקת שתן לשלול הריון ואם שלילי פני לרופא הנשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)