מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וסת חלשה בגיל 14קרן אור30/09/2017
שלום. בתי בת 14. זה כמה חודשים בערך אחת לחודש היא מדממת ממש מעט לכמה שעות עד יום שלם. אבל ממש מעט לא צריכה לשים תחבושת. ממש כמה טיפות. אני קצת מודאגת מהכמות הקטנה של הדם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני קצת מודאגת מהכמות הקטנה של הדם....
ד``ר מיכאל פרידמן01/10/2017זה בסדר אין דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת כדורי מגנזיום בהיריון?איילת29/09/2017
שלום
אני בהיריון בשבוע 19, נתפסים לי בשבוע האחרון כל הזמן השרירים ברגליים ובאגן, והמליצו לי לקחת כדורי מגנזיום. האם מותר בהיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום בהריון
ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2017התיעצי עם רופא הנשים שעוקב אחרי ההריון שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאז ואימוני ספורטדניאל28/09/2017
שלום, אני נערה בת 19.
עד גיל 16 היה לי מחזור סדיר ובגיל 16 נפסק לי המחזור עקב אנורקסיה שנמשכה עד היום.
כרגע אני עולה במשקל ובמעקב אבל בגלל בעיית שיעור יתר שנבעה מהתת משקל הרופאה המליצה לי להשתמש בגלולות וגם להסדיר את המחזור.
בנוסף אני גם מתאמנת בחדר כושר ומנסה להעלות במשקל ובעיקר במסת שריר אך שמעתי שבעת שימוש בגלולות קשה מאוד להעלות במסת שריר בגלל השינוי ההורמונלי. זה נכון? האם זה משמעותי? נורא חשוב לי הנושא הזה.. אשמח תשובה תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח תשובה תודה רבה!
ד``ר מיכאל פרידמן01/10/2017אין כל בעיה בנטילת גלולות יאז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות יאז ואימוני ספורט
דניאל01/10/2017אוקיי, תודה רבה רבה לך !! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות קלייר - דימומים והפרשותנוי28/09/2017
שלום, נטלתי גלולות אסטל במשך שנתיים ועקב דימומים ענקיים בזמן מחזור עברתי לפני שלושה חודשים לקלייר. מאז, יש לי הפרשות חומות-דמיות שבועיים וחצי בחודש. האם זה טבעי וחולף או שמא כדאי לי להחליף שוב גלולות? אציין שמעולם לא פספסתי גלולה ותמיד לקחתי בזמן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה טבעי וחולף או שמא כדאי לי להחליף שוב גלולות?
ד``ר מיכאל פרידמן28/09/2017האם זה טבעי וחולף או שמא כדאי לי להחליף שוב גלולות?
=== ממליץ לשקול היסטרוסקופיה אבחנתית. תפני לרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בבטן צמודה לרחםאני27/09/2017
שלום
מצאו אצלי מיומה לחלל הבטן בגודל 8 סמ
והרופאה הפנתה אותי לבית חולים לניתוח
אני ממש מפחדת אני רווקה בת 30 מעולם לא הייתי בהריון,
ואני מפחדת שזה יפגע לי בפוריות בעתיד.
האם יש אלטרנטיבה לניתוח בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש אלטרנטיבה לניתוח בבקשה?
ד``ר מיכאל פרידמן30/09/2017האם יש אלטרנטיבה לניתוח בבקשה?
==== למיטב ידיעתי אין אלטרנטיבה יעילה לטווח ארוך. ובטח אין טיפול מחליף ניתוח שיכול לגמגי להעלים את המיומה .
השאלה היא מה מפריע לך? האם את סובלת מכאבים או דימומים רחמיים? האם השרירן גדל במהירות? מאד חשוב להתחשב שעדיין לא ילדת וחייבים למצוא טיפול שיבטיח את היכולת להרות וללדת. הניתוח זאת אופציה טובה וכמובן זה תלוי ממיקום המיומה וממיומנות המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מרובים, התכווצויות ודימומים לאחר היסטרוסקופיהרחלי27/09/2017
בת 40 בטיפולי ivf . לאחר הפלה בשבוע 10 באמצעות ציטוטק (עובר לא מתפתח, אין דופק) נוצרו הדבקויות בצוואר הרחם. עברתי 2 היסטרוסקופיות בהרדמה מלאה עם הרחבה של צוואר הרחם עם קטטר פולי שהושאר בגוף פעם אחת 3 ימים ופעם שנייה 12 יום.
בוסת שהגיעה לאחר ההיסטרוסקופיה הראשונה התחלתי לסבול מהתכווצויות פתאומיות בבטן התחתונה, כאבים שנמשכים ימים ולפעמים גם תחושת צריבה בנרתיק ובחילות. נשללה פעמיים דלקת בדרכי השתן. בהתייעצות עם הרופאים המטפלים בי נאמר שאין קשר בין הטיפולים לכאביי. כל המכאובים הנ״ל אינם חולפים ואני מרגישה אותם כמעט כל יום. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים וכל שאר הדברים שאני סובלת והאם אצטרך לחיות עם זה תמיד?
תודה רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יכולה להיות הסיבה לכאבים וכל שאר הדברים שאני סובלת והאם אצטרך לחיות עם זה תמיד?
ד``ר מיכאל פרידמן27/09/2017מה יכולה להיות הסיבה לכאבים וכל שאר הדברים שאני סובלת והאם אצטרך לחיות עם זה תמיד?
=== אי אפשר לאבחן דבר לפי הסיפור שלך,לכן את חייבת לפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי לפני הריוןאני27/09/2017
שלום,
נשלחתי ע״י הרופאה לבדיקות של פרופיל הורמונלי לפני הריון.
הבדיקות הן:
Estradiol (E-2(
Progesterone
Lh
Fsh
Prolactin
Tetosterone-total
Tsh
המחזור הקדים לי ביומיים (קיבלתי היום) ולכן אוכל לעשות את הבדיקות רק ביום ראשון, כלומר ביום החמישי למחזור, האם ניתן?
הבנתי שיש צורך בשעות עירות, כמה זמן?
האם יש צורך בצום?
האם לא לקחת את הויטמינים שאני לוקחת (בי12 וחומצה פולית)
תודה מראש ושנה טובה,
הוסף תגובה >* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלומר ביום החמישי למחזור, האם ניתן?
ד``ר מיכאל פרידמן27/09/2017כלומר ביום החמישי למחזור, האם ניתן?
=== מומלץ לבצע את הבדיקות ביום ה- 3 של המחזור. את יכולה שוב להתעייץ עם הרופא שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברינוגן גבוה וגלולות מינסאיריס27/09/2017
ביצעתי בדיקת דם ויצא ערך של פיברינוגן 554 שזה גבוה מהנורמה בזמן שביצעתי את הבדיקה הייתי לי דלקת בשתן. אני לוקחת גלולות מינס האם זה תקין לקחת את הגלולות? או להפסיק עד לבירור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוקחת גלולות מינס האם זה תקין לקחת את הגלולות? או להפסיק עד לבירור
ד``ר מיכאל פרידמן27/09/2017אני לוקחת גלולות מינס האם זה תקין לקחת את הגלולות? או להפסיק עד לבירור
=== את חייבת להתעייץ עם רופא המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הספגות של נטילת גחולות יאזשניניק27/09/2017
שלום עם גלולות יאז. רציתי לשאול אם נטלתי את הגלולות בשעה 19:00 בערב, והיה לי שלשול בשעה 00:30 (בחצות), האם ייתכן והגלולה איננה נספגה כראוי ? יש חשש ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן והגלולה איננה נספגה כראוי ? יש חשש ?
ד``ר מיכאל פרידמן27/09/2017האם ייתכן והגלולה איננה נספגה כראוי ? יש חשש ?
==== אין בעיה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אצל רופאת נשיםמור27/09/2017
מרגיש עקצוץ וגרד בנקודה מסויימת באיבר המין המלווה בכאב כאשר נוגעים. כנראה פטרייה.
כיצד הרופאת נשים תוכל לבדוק אותי במידה ואני בתולה..?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד הרופאת נשים תוכל לבדוק אותי במידה ואני בתולה..?
ד``ר מיכאל פרידמן27/09/2017כיצד הרופאת נשים תוכל לבדוק אותי במידה ואני בתולה..?
== זאת בדיקה חוצונית בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בתחילת הריוןמרים26/09/2017
כיצד יש להתיחס להפרשות חומות בתחילת ההריון-בחודש הראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בתחילת הריון
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2017לפנות לרופא נשים להערכה לגבי תקינות ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בגיל 50 כבר לא פוריה?אסתר26/09/2017
שלום אני בת 50 מחזור סדיר אולטראסאונד תקין.עבר של תסחיף בריאה במהלך לידה. רופאת הנשים הוציאה את ההתקן ואמרה לי האם ראיתי אשה בת 50 בהריון ללא טיפולים? האם אני יכולה לקיים יחסים ללא הגנה? תודה.
יום שני של מחזור ערכים: fsh 2.77 .
estradiol(e2) 101.18 prolactin 359.49 lh 4.85* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריון בגיל 50
ד``ר ליאורה אברמוב26/09/2017סבירות להריון בגיל זה שואפת לאפס.
הערכים ההורמונלים שלך אבל תקינים עדיין.
להערכתי את יכולה למרות זאת לקיים יחסי מין ללא הגנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת חומצה פולית לפני כניסה להריוןבחורה3025/09/2017
שלום,
אני בת 30. לא נוטלת גלולות, מתכננת להתחיל לנסות להיכנס להריון בטווח של חצי שנה הקרובה.
רופאת הנשים רשמה לי פרנטל של בטא-קרוטן. קראתי שיש בו 1 מ"ג חומצה פולית ושהמנה המומלצת היא 0.4 מ"ג ליום.
האם עדיף לי להתחיל לקחת חומצה פולית בלבד, או שאין בעיה עם פרנטל ? האם עודף חומצה פולית יכול להזיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FOLIC ACID
ד``ר מיכאל פרידמן25/09/2017מה שהרופא שך המליץ - זה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיק? או משהו אחר?מור25/09/2017
שלום, אני בת 22 ובתולה
וביומיים האחרונים יש לי (בעיקר כשאני נוגעת) מן כאב ומעט גירוד בנקודה מסויימת לדעתי בנרתיק, זאת אומרת בפנים קצת בצד שמאל..
האם יכול להיות שזו פטריה..?
אני לא הסתכלתי.. רק ממגע חיצוני אני אומרת..
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות שזו פטריה..?
ד``ר מיכאל פרידמן25/09/2017האם יכול להיות שזו פטריה..?
=== יתכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 17 מטופלת בגלולות סיזוניקהודיה25/09/2017
אני נוטלת גלולות סיזוניק בגלל שאני סובלת מכאבי מחזור מיום קבלתי הווסת בפעם הראשונה בגיל 13 לקחתי גלולות רגילות של 21 יום בגיל 14 ותמיד שכחתי לקחת אז יצא מצב שדיממתי פעמיים בחודש והיו לי עיוותים ברחם, הגאניקולוג שלי המליץ לי על מדבקות אוורה ובגלל שהכולסטרול שלי גבוהה כי אני ילדה דיי מלאה הייתי חווה הקאות ושלשולים ללא סוף.
בגיל 16 וחצי התאשפזתי בבית החולים רמב"ם בשל כאבי מחזור שהממצאים היו תקינים.
חשוב לציין שהיני סובלת מכאבים שלא מאפשרים לי לעשות פעילות יום יומית כמו ללכת לבית ספר אז הייתי תלמידת כיתה י"א היום אני בי"ב.
הוחלט לקחת גלולות סיזוניק.
הגלולות נוחות לשימוש והכול טוב, אך איני יודעת אם הכאבי ראש שאני מרגישה כבר מעל לחודשיים והשלשולים קשורים בתפואות לוואי.
אשמח לקבל חוות דעת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל חוות דעת. תודה
ד``ר מיכאל פרידמן25/09/2017לא מקובל לתת חוות דעת ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)